Şimdi Ara

Fallout 3: Game of the Year Edition (2009) [ANA KONU] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.469
Cevap
5
Favori
243.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu son görüntüleri görene kadar, grafikleri şahane olsun, turn base olmasın gerçek zamanlı savaşlar olsun diyenlere feci çıkışacaktım. Ama şu son resimdeki pipboy ve sondan 2. resimdeki hedefleme olayını görünce fps olabilir mi? Olsa fps ve tbs nasıl olur diye düşünmeden edemedim. Bana getirseniz ben fallout 27'yi de 2d grafiklerle sıkılmadan bozulmadan oynarım, ve bu oyun ruhu, hikayesi olan bir oyun. Korkutan muhabbetlerin yanında esprileriyle, kara mizahıyla, dokundurmalarıyla, alaylarıyla oyun hayatımızda yer edinen bir oyun. Ne diablo ne kotor ne oblivion falloutun yanına bile yaklaşamazlar. Fallouttaki oyun ruhu hiçbir şeyde yok.

Ancak günümüzün teknolojisinden de faydalanıp oyunu, para için değil(bethesda'nın bunu yapabileceğini sanmıyorum) fanları ve zevk vermesi için yaparsa şahane bir başyapıt ortaya çıkacaktır. Fallout2'yi tekrar bilgisayarıma kurdum, oblivion ile yanyana komik bir simge gibi gözükse de aylardır oynamadığım oblivionu, falloutu oynarken açasım gelmiyor... Zaten falloutu oynarken oblivionu açsam da oynayamam ama, fallout hala bir numara yani

Şahane bilgisayar istemesin, var olan detaylar geliştirilsin, yeni pek birşey eklenmesin, konu sakın ama sakın ellenmesin, esprili, detaylı ve iğneleyici mizacından birşey kaybedilmesin, en sağlam rpg'lerden biri olmasının verdiği güç ile oyun içi esnekliği süregelsin başka da birşey istemiyorum. Daha ne isteyeceksem...

Edit: Ayrıca Fallout'u 1-2-5-10 kere bitirmek bu oyunu tamamiyle öğrenmek için yetmez, yetmiyor. Tekrar edilebilitesi() yüksek olan ve hiç baymayan çok sayılı oyunların en önde geleni. Planescape, arcanum, nephilim, fallout, baldurs gate ve belki nwn "1"... Başka ne var ki zaten?(Dergide yorum yapan tiplere benzedim yahu)swh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 2 Temmuz 2007; 16:51:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

Bu son görüntüleri görene kadar, grafikleri şahane olsun, turn base olmasın gerçek zamanlı savaşlar olsun diyenlere feci çıkışacaktım. Ama şu son resimdeki pipboy ve sondan 2. resimdeki hedefleme olayını görünce fps olabilir mi? Olsa fps ve tbs nasıl olur diye düşünmeden edemedim. Bana getirseniz ben fallout 27'yi de 2d grafiklerle sıkılmadan bozulmadan oynarım, ve bu oyun ruhu, hikayesi olan bir oyun. Korkutan muhabbetlerin yanında esprileriyle, kara mizahıyla, dokundurmalarıyla, alaylarıyla oyun hayatımızda yer edinen bir oyun. Ne diablo ne kotor ne oblivion falloutun yanına bile yaklaşamazlar. Fallouttaki oyun ruhu hiçbir şeyde yok.

Ancak günümüzün teknolojisinden de faydalanıp oyunu, para için değil(bethesda'nın bunu yapabileceğini sanmıyorum) fanları ve zevk vermesi için yaparsa şahane bir başyapıt ortaya çıkacaktır. Fallout2'yi tekrar bilgisayarıma kurdum, oblivion ile yanyana komik bir simge gibi gözükse de aylardır oynamadığım oblivionu, falloutu oynarken açasım gelmiyor... Zaten falloutu oynarken oblivionu açsam da oynayamam ama, fallout hala bir numara yani

Şahane bilgisayar istemesin, var olan detaylar geliştirilsin, yeni pek birşey eklenmesin, konu sakın ama sakın ellenmesin, esprili, detaylı ve iğneleyici mizacından birşey kaybedilmesin, en sağlam rpg'lerden biri olmasının verdiği güç ile oyun içi esnekliği süregelsin başka da birşey istemiyorum. Daha ne isteyeceksem...

Görüntüler çok güzel...Oyunda ilerlemeler kaydediliyor bu açık daha2 gün öncesine sadece bir teaser vardı elimizde şu anda SS ler mevcut..

• bu nası grafikler yaw :O
  • arkadaşlar oyun fps;fakat yapımcı 3.şahıs kamerası da koyuyor oyuna,ayrıca oyunu durdurma,düşmanların değişik yerlerine nişan aldırma gibi özellikler duruyor,kameralar arasında gelip gidebiliyoruz zaten işin içinde bethesda varken over-the-top kamera beklemek pek mantıklı değildi,ama adamlar kamera dışında oyunun ruhunu korumaya çalışıyorlar.İnanmayanlar gamespot a baksın,ondan sonra laf atsın:
    http://www.gamespot.com/pages/gamespace/updates.php?pid=918428&sid=6173397&tag=topslot;title;1&om_act=convert&om_clk=topslot

• quote:

Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

Bu son görüntüleri görene kadar, grafikleri şahane olsun, turn base olmasın gerçek zamanlı savaşlar olsun diyenlere feci çıkışacaktım. Ama şu son resimdeki pipboy ve sondan 2. resimdeki hedefleme olayını görünce fps olabilir mi? Olsa fps ve tbs nasıl olur diye düşünmeden edemedim. Bana getirseniz ben fallout 27'yi de 2d grafiklerle sıkılmadan bozulmadan oynarım, ve bu oyun ruhu, hikayesi olan bir oyun. Korkutan muhabbetlerin yanında esprileriyle, kara mizahıyla, dokundurmalarıyla, alaylarıyla oyun hayatımızda yer edinen bir oyun. Ne diablo ne kotor ne oblivion falloutun yanına bile yaklaşamazlar. Fallouttaki oyun ruhu hiçbir şeyde yok.

Edit: Ayrıca Fallout'u 1-2-5-10 kere bitirmek bu oyunu tamamiyle öğrenmek için yetmez, yetmiyor. Tekrar edilebilitesi() yüksek olan ve hiç baymayan çok sayılı oyunların en önde geleni. Planescape, arcanum, nephilim, fallout, baldurs gate ve belki nwn "1"... Başka ne var ki zaten?(Dergide yorum yapan tiplere benzedim yahu)swh

yaw bende geçen fallout 2 yi bidaha bitirdim, grafik falan yalan boşuna kartlara para veriyoruz, şimdiki yapılanlar gerçekten oyun , fallout 2 ye oyun demem ben filmde oynamak gibi bişey.

screenshotlardan da bişey anlayamadım, yine 2d olsaydı keşke

• Benim gibi düşünenlerin olduğunu görmek, yalnız olmadığımı hissetmek güzel

Fallout 1-2'yi oynamayıp da bu oyuna "herhangi bir" oyun gözüyle bakanlar tabi ki grafiklere bakıp oynayacaktır ancak elimde en son oyunları dahi oynayabilecek sistemim olmasına rağmen ben yine de eski tarz görünüşü ve eski pipboyumu istiyorum.

Hanıım çiftelimi getir,pipboy ölüleri say.

Bir de bir arkadaş tek kurşun atmadan oyun bitirilebilir demiş. Evet mermi atmadan melee bir karakterle oyun bitirilebilir ve bu zor da sayılmaz. Şaka bir yana, diplomat bir karakter ile oyun hiç kurşun atmadan, hatta hiç silah bile ele alınmadan bitirilebilir. Ancak tam anlamıyla charisma'ya abanıp gerekli perkler seçilmelidir. Biraz ondan biraz bundan olsun derseniz hiçbir yoldan gitmediğiniz için ve tam anlamıyla tek tarz bir karakter olmadığınız için oyunda en zorlanacak karakterlerden birini yaratırsınız. Yine de basit anlamda oyunun easy'si gerçekten de kolay... Belki sadece yaratıklarda, geckolarda ve yasak bölgelere girdiğinizde zorlanabilirsiniz ama yine de doğru yerde yapılan save'ler ile oyun hiç kaba kuvvet kullanmadan bitirilebilir. İyi son mu olur bilemiyorum ama biter yani

Edit: Keşke birinci sayfada arkadaşın dediği gibi bethesda kullandığı dahiane 3d grafik motorunu fallout3'e geçirmeyip bunu 2d'ye çevirse, çok kaliteli 2d grafiklerle oyun yayınlansa istiyor bu deli gönül...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 3 Temmuz 2007; 15:33:01 >

• fotolar ve vvideolar cok ilgi cekici harika olucak
  • İçim kan ağlıyor desem yeridir. Oblivion gibi bir iğrençliği yapan adamlar Fallout 3'ü yapıyorlar. Jagged Alliance 3 te olduğu gibi tepki görüp vazgeçmelerini umuyorum hala.

Fallout'u zerre kadar algılayamayacak bir firmadan bahsediyoruz. Tek düşündükleri nasıl iyi 3d grafik yaparım. Nasılsa garafikler güzel olursa FRP den, RPG den bir haber oyun dergileri(bkz. Level) yılın oyunu seçerler. Nasıl olsa yaratıcı bir hikaye ye sahip Fallout 1-2 gibi oyunları yapmaktansa oblivion gibi sadece güzel grafikli, üçücü sınıf bir hikayeli, diablo klonu yapmak daha kolay.

Umarın bir şeyler ters giderde bu adamlar Fallout'un yakasından düşerler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zadeh

İçim kan ağlıyor desem yeridir. Oblivion gibi bir iğrençliği yapan adamlar Fallout 3'ü yapıyorlar. Jagged Alliance 3 te olduğu gibi tepki görüp vazgeçmelerini umuyorum hala.

Fallout'u zerre kadar algılayamayacak bir firmadan bahsediyoruz. Tek düşündükleri nasıl iyi 3d grafik yaparım. Nasılsa garafikler güzel olursa FRP den, RPG den bir haber oyun dergileri(bkz. Level) yılın oyunu seçerler. Nasıl olsa yaratıcı bir hikaye ye sahip Fallout 1-2 gibi oyunları yapmaktansa oblivion gibi sadece güzel grafikli, üçücü sınıf bir hikayeli, diablo klonu yapmak daha kolay.

Sadece Oblivion'u değil de elder scrolls serisinin 4 oyununu (Arena, Daggerfall, Morrowind ve Oblivion) da zamanında oynamış biri olarak arkadaşın yorumlarını kişisel ve yüzeysel buluyorum. FRP tarzında AD&D, Forgotten Realms oyunları (ki onların da kaliteli olanları bir elin parmakları ile sayılı ) dışında gerçekten yıllardır sürebilen, piyasa kaygısı yerine kaliteli oyun yapalım diye oyunları yıllarca süren zaman aralıklarında geliştiren ve minimum sorunla efsanevi oyunlar çıkaran bir firma Bethesda.
    Forgotten Realms oyunları 20-30 yıllık kitaplar ve masaüstü oyunları üzerine kurulu iken, Bethesda Elderscrolls serisi için onbinlerce satır hikaye, kitap (bazen günlerce oyunu bırakıp hikayelerin okunabileceği kadar iyi kitaplar!!!) ve değişik konuşma metni yazmaktan bıkmamış (Ben Baldur's Gate'ler de dahil bu kadar metni görmedim) ve çok sağlam bir dünyayı sırf bir kaç oyunu için kurmuş bir firma.
    Ama Oblivion'u beğenmez, hikayesine zayıf , Diablo klonu (nasıl yani?? Ne alakaları var) dersiniz o başka mesele.
    Interplay (ve Blackisle) Fallout'ı yapmayacaksa bu piyasada yaptığı işe saygım olan zaten iki firma var. Biri Bethesda, diğeri Blizzard. Ama Bethesda FRP yapmakta, Blizzard strateji yapmakta ustalaşmış (tabi bir de World of Warcraft var!!) firmalar olduğundan ben Fallout'ın Bethesda tarafından yapılacak olmasına çok çok seviniyorum.

• quote:

İçim kan ağlıyor desem yeridir. Oblivion gibi bir iğrençliği yapan adamlar Fallout 3'ü yapıyorlar. Jagged Alliance 3 te olduğu gibi tepki görüp vazgeçmelerini umuyorum hala.

OBLIVIOn tamam yanlış birşeydi ama şunu da unutmamak lazım onlar da byük bir proje yaptıklarının farkında ve bu projeler fallout1 ve 2 nin üzerine kurulu ve bunların üzerine kötü bir oyun yapmaları imkansız..

• walla oyun FPS olacak dendigine göre OBLIVION un fallouta uyarlanmış modeli gibi bişey olması muhtemel gibi geliyor bana..
  • quote:

Orjinalden alıntı: feel so bad

quote:

Orjinalden alıntı: helldune

quote:

Sadece Oblivion'u değil de elder scrolls serisinin 4 oyununu (Arena, Daggerfall, Morrowind ve Oblivion) da zamanında oynamış biri olarak arkadaşın yorumlarını kişisel ve yüzeysel buluyorum. FRP tarzında AD&D, Forgotten Realms oyunları (ki onların da kaliteli olanları bir elin parmakları ile sayılı ) dışında gerçekten yıllardır sürebilen, piyasa kaygısı yerine kaliteli oyun yapalım diye oyunları yıllarca süren zaman aralıklarında geliştiren ve minimum sorunla efsanevi oyunlar çıkaran bir firma Bethesda.
    Forgotten Realms oyunları 20-30 yıllık kitaplar ve masaüstü oyunları üzerine kurulu iken, Bethesda Elderscrolls serisi için onbinlerce satır hikaye, kitap (bazen günlerce oyunu bırakıp hikayelerin okunabileceği kadar iyi kitaplar!!!) ve değişik konuşma metni yazmaktan bıkmamış (Ben Baldur's Gate'ler de dahil bu kadar metni görmedim) ve çok sağlam bir dünyayı sırf bir kaç oyunu için kurmuş bir firma.
    Ama Oblivion'u beğenmez, hikayesine zayıf , Diablo klonu (nasıl yani?? Ne alakaları var) dersiniz o başka mesele.
    Interplay (ve Blackisle) Fallout'ı yapmayacaksa bu piyasada yaptığı işe saygım olan zaten iki firma var. Biri Bethesda, diğeri Blizzard. Ama Bethesda FRP yapmakta, Blizzard strateji yapmakta ustalaşmış (tabi bir de World of Warcraft var!!) firmalar olduğundan ben Fallout'ın Bethesda tarafından yapılacak olmasına çok çok seviniyorum.

Morrowind oynadım, güzel bir oyundu. Süper oyundu. Daggerfall'u da oynadım. Kelimelerle anlatılamaz bir oyun... Ama Oblivion RPG süsü verilmiş bir aksiyon oyunundan başka bir şey değil... Hatta GTA: San Andreas'ın TES'da geçen hali bile diyebilirim... Hatta bunu teker teker açıklayabilirim istersen... Fallout 3 de Oblivion'ın "olmayan" diyalog sistemini kullanacağı için -temelde-, Fallout 3'ün kötü bir oyun olacağından neredeyse eminim... Ha, kimin için kötü olacak? Oblivion'ı sevip çok güzel bir RPG olduğunu iddia edenler, diyalogları önemsiz bulup aksiyona bakanlar beğenecek; diğer kişileri bilemem... Ben Oblivion'ı sevmiyor muyum? Seviyorum, hatta hayvani oynama sürem vardır ama Oblivion'ın aksiyona yüklenilmiş boş bir oyun olduğunu bilip de oynuyorum... Hem Oblivion'ı çok fazla oynadığım zamanlarda, eski RPG'leri oynamamıştım.

Fallout 3 ü yaparken mutlaka 1 ve 2 yi yapan personelle görüşeceklerdir ve görüşleri alınacaktır ben kötü olacağına inanmıyorum yani bir fallout un kötü olması düşüncesi bile garip geliyor insana

• quote:

quote:

Arena çıktığı zaman devrim demişlerdi, zindan dan çıkıp şehire gelince ilginçte gelmeye başlamıştı ondan bundan ana hikaye ile alakasız görevler alıyordun, ondan önce bir Might and Magic 2 de vardı bu tür alakasız görev almalar. Ama ne zamanki şehrin şatosuna geldim (daha oyunun başındayım düşük seviyedeyim) kazara muhafızlardan birine vurdum, muhafızlar bana saldırdı, sonra tüm muhafızları öldürdüm o anda oyunu bıraktım ve bir daha oynamadım.

Birde Bethesda asıl ününü sorunlu oyunlar çıkarmakla yapmıştır, mantık hatası, yanlış item, eblek yapay zeka, anlamsız sıkışmalar. Bir tek oblivionu oyun hata vermeden oynadım. İçinde her level olan experience kazandığın oyun Frp yada Rpg değildir bunlara Ryo demeklede olmuyor bu işler. Phantasie I ile bile karşılaştıramazsın herhangi bir bethesda oyununu. Ultimaları (6 ya kadar) saymıyorum bile.

Zindandayım haydut var karşımda biz dövüşüyoruz duvarın arakasındaki haydut bunlar bitirsin sıra bana gelsin diye bakıyor. Yada cehennem zebanisi yanyana birine ok atıyorum o bana geliyor diğeri öyle takılıyor ??. Zindan giriyorum çıkan büyülü tonla eşyayı geçtim, zindan dan çıkıyorum 10 dakika sonra tekrar giriyorum zindan fullenmiş gene hem yaratık dolu hemde hazine sandıklaır dolmuş.

Yaratıkla karşılaşıyorum allah ne verdiyse vuruyorum o bana vuramadan kaçıyorum, nede olsa ataklar hesapla değil bilek hareketiyle başarıya ulaşıyor, frp diye böyle bir rezilliği yapan adamlar Fallout yapacaklar.

Piyasa kaygısı olmayan firmalar (Paradox, Strategy First vs) grafiklere değil oyunun içeriğine ve mantığına emek harcarlar, piyasa kaygısı olan firmalar içeriği zayıf önüne geleni kestiğin oyunları cicili bicili grafiklerle sunarlar (bethesda).

Binlerce satırlık boş metin yazmak marifet değil Fallout 2 yi dört kez bitirdim, birinde ortalama bir karakter, birinde karizma ve zekaya abanan bir karakter, kadın bir karakter ve bir kerede son derece güçlü yakın dövüşebilen bir karakter ile ve hepside farklı bir şekilde yol aldı Zeka ve karizma arttıkça çıkan diyalogların değişmesinden tut, karizman azken seni adamdan saymayanların yüksek karizmalı karakterle yada kadın olarak gittiğinde yaptıkları yalakalıklar bile başlı başına bir deha işiydi. En son Karizma Zeka bir karakterle beşinci kez başlamıştım oyuna diyaloglar doğrudan aşağılama üzerine çıkıyor benim diyalog seçeneklerim sadece homurdanma olarak gözüküyordu. Binlerce satır boş yazı yazacaklarına iki dirhem karakter yaratsalarmış.

Oblivionu bitirdim ve bitirdikten sonra ilk kararım bir daha Level dergisi almamak oldu. Bir oyunda bir taraftan mouse tuşuna durmadan basıp diğer taraftan kısa yol tuşu ile durmadan sağlığını yükseltiyorsan, yaratıklar sadece kesilmek için karşına çıkıyorsa tek derdin eşya toplayıp satmak ve daha güçlü büyülü eşya alıp daha çok güçlenmekse bu bir diablo klonudur. Arada yedirmeye çalıştıkları üçüncü sınıf hikayeyide eh işte amaç aslında adam kesmek ama arada bu da çıksın diye vermeleri ayrı bir komedi. TSR'nin bile fantezi kitapları bundan iyidir(kaldıki avatar üçlemesinden kötü fantazi hikayesi yazılamaz diye düşünüyordum yanılmışım).

Az kalsın Jagged Allianceda reil ediyorlardı tepkiler üzerine proje iptal oldu, umarım Bethesda da yeterince tepki görürde bu oyunu yapmayı bırakır.

• oblivion tarzı fps bir fallout gelirse , hayal kırıklığı olma olasılığı çok yüksek bence. yada benim için öyle olur diyeyiyim. bence aynı grafik tarzında , aynı oynanış biçiminde , aynı özelliklere , herşeye sadık kalmaları lazım . ama adamlar şimdiden radikal değişiklikler yaptılar bile. oblivion engine'nin gelişmiş modeli , fps tarzı bir fallout olmaz bence olmamalıda . inşallah güzel olur ama hiç umutllu değilim : ( elder scroll serisini severim ama fallout'un tarzı , herşeyi farklı , oblivion fallout olucaksa olmasın . black isle yapsaydı keşke oyunu ahh ahh
  • quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

Orjinalden alıntı: feel so bad

quote:

quote:

Morrowind oynadım, güzel bir oyundu. Süper oyundu. Daggerfall'u da oynadım. Kelimelerle anlatılamaz bir oyun... Ama Oblivion RPG süsü verilmiş bir aksiyon oyunundan başka bir şey değil... Hatta GTA: San Andreas'ın TES'da geçen hali bile diyebilirim... Hatta bunu teker teker açıklayabilirim istersen... Fallout 3 de Oblivion'ın "olmayan" diyalog sistemini kullanacağı için -temelde-, Fallout 3'ün kötü bir oyun olacağından neredeyse eminim... Ha, kimin için kötü olacak? Oblivion'ı sevip çok güzel bir RPG olduğunu iddia edenler, diyalogları önemsiz bulup aksiyona bakanlar beğenecek; diğer kişileri bilemem... Ben Oblivion'ı sevmiyor muyum? Seviyorum, hatta hayvani oynama sürem vardır ama Oblivion'ın aksiyona yüklenilmiş boş bir oyun olduğunu bilip de oynuyorum... Hem Oblivion'ı çok fazla oynadığım zamanlarda, eski RPG'leri oynamamıştım.

Fallout 3 ü yaparken mutlaka 1 ve 2 yi yapan personelle görüşeceklerdir ve görüşleri alınacaktır ben kötü olacağına inanmıyorum yani bir fallout un kötü olması düşüncesi bile garip geliyor insana

mantıklı olan senin dediğin gibi olması ama yapımcıların açıklamalarına bakıldığında hiç de öyle bir şey yapmayacakları anlaşılıyor. en basit örnek olarak yapımcılar fallout I ve II'de geçen esprileri bayat bulmuşlar. sanırım fallout neyin fallout yaptığının farkında değiller.

• oyun fps olacaksa savaşlar nasıl turn tabanlı olacak merak ediyorum...
  • tamam oblivion güzel grafiklerine rağmen belki konu olarak morrowind in yanından bile geçemiyor ancak falloutta böyle olacağı kesin değil.
    bu büyüklükte bir firma fallout gibi bir oyunu hayalkırıklığı yaratarak antipati oluşturacak şekilde yapmayacaktır, tam tersi daha da özen göstereceklerdir.
    sonuçta bethesda bu oyunun ne kadar fanı olduğunun farkında ve bu işi kıvıracaklarını düşünüyorum, güzel grafiklerde cabası olacak.
  • Fallout 1 deki Tandi'yi kurtaracağımız zaman şansımız yaver giderse Garl'ın bizi Tandi'nin babası sanarak serbest bırakabildiği gibi bir hikayeyi hiçbir grafiğe değişmem ben.Gerekirse aynı grafik motorunu kullansınlar o atmosfer zaten Fallout'u Fallout yapandır.

Ha ben Fallout'u da süper silahları ve önüme geleni minigunla parçalamak için oynadım diyen varsa saygı duyarım,ama tabiri caizse benim gözümde Fallout'un Character Creation kısmındadır o daha.

Neyse zaman herşeyi gösterecek ama 3D grafikleri görünce umutlarımın azaldığını söylemem gerek.

Düzeltme:Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 15 Temmuz 2007; 21:12:02 >
  • konusu 1 ve 2 deki gibi güzel olsunda ne olursa olsun grafikleri.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.