Şimdi Ara

Fallout 4 - Kafam Karıştı [Bitirenler Gelebilir mi?] - Ağır Spoiler İçerir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oyunda enstitüye girdim. Shaun sözde oğlumuz yani baba olan kişi ile tanıştım. Şu vakte kadar kardeşlik için ve demiryolu için görevler yaptım.

Anladığım kadarı ile demiryolu aranan sentetiklerin yok olmasını istemiyor ve kaçanların kurtulmasını istiyor.
    Kardeşlik ise enstitü ile birlikte tüm sentetikler ve tüm olağandışı herkesin yok olmasını istiyor.

Ben oyunun gidişatını bu noktadan sonra kaybettim.

Enstitüye sızdım fakat yapılan her şeyi demiryolu yada kardeşliğe raporlayabiliyorum. Bir nevi köstebek gibi bir şeyde olabiliyorum.

Bana bu kısmı biraz açıklayabilir misiniz?

Tamam kendimiz bir gidişat bulmalıyız ama görevler çok iç içe girdi. Hangisi daha mantıklı. Enstitü ile birlikte çalışmak mı. Demiryolu ile birlikte olmak mı. Kardeşlik için köstebeklik gibi şeyler mi yapmak.

Baba isimli kişinin shaun olduğun ben inanmadım pek.

Durumu toparlayabilecek birileri var mı?

Teşekkürler şimdiden.

• Fallout 4 - Kafam Karıştı [Bitirenler Gelebilir mi?] - Ağır Spoiler İçerir

Derli toplu görev listesi budur. Bunun sayesinde hiçbir gruba düşman olmadan nereye kadar ana görevlerde gidebileceğini görebilirsin.

Shaun bütün sentetiklerin babası olduğunu söylüyor hepsi onun yani senin oğlunun DNA'sı ile üretilmiş. Sentetik üretiminde teknoloji öyle bir yerde ki hiç kimse bir sentetiğin sentetik olduğunu anlayamıyor kendisi bile. Enstitüyü seçersen herşey çok bariz, iyi son enstitü. Gerçekten iyi son mu peki?

[R]
    Belki Shaun doğruları söylüyor. Sentetikler sadece robot ve insanlığa hizmet için varlar. Onların bir makineden fazlasını olduğunu düşünmek saçmalık. Ama enstitüden kaçan sentetikleri ve onların korkularını, hayallerini, üzüntülerini, kendi fikirlerini ve buluşlarını üretmelerini, kendilerine bilgi verilmeden yaşarlarsa normal insan olduklarını ve normal insandan hiçbir fark hissememelerini nasıl onlar sadece birer makine diye kestirip atabilirsin ki. Onların içlerinde kablolar, enerji pilleri yok dna'dan ve hücrelerden yapılmışlar aynı insanlar gibi...

Belki karşındaki baba figürü de bir sentetik sonuçta oyunda belli bir yere kadar gelip ne kadar güçlü ve durdurulamaz olduğunu kanıtlayana kadar hiç ortada olmayan bir karakter. Senden korktukları için böyle bir sentetik üretmiş olabilirler mi. Sana Shaun'un söylediği her şey yalan olabilir mi? Ama belki de bunu kendi de bilmiyor çünkü kafasına bunca yıllık hatıralar üretimden çıktıktan sonra konuldu. Belki gerçek Shaun yıllar önce öldü belki bir soğutucuda bitkisel hayatta yaşıyor. Dünyanın en zeki insanları enstitüde, acaba sıradan bir askerin oğlu yıllarca soğutucuda kalmış bir bebek gerçekten hepsinin lideri olup yönetebilecek kadar zeki miydi?

Bir ihtimal daha var onu Far Harbor dlc'ye bırakıyorum.

[BoS]
    Teknolojinin neler yapabildiğini tarihte gördük atom bombası gibi yüksek bir teknoloji neredeyse dünyayı yok ediyordu. Bu sentetikler kendilerini insan zannediyorlar, insanlar gibi düşünce üretiyorlar çok geçmeden aslında insanlardan üstün olduklarını veya eşit olduklarını düşünecekler. Şu an sadece kaçıyorlar saklanıyorlar ama kafa tutacakları zaman gelecek çünkü kaynaklar sınırlı aç gözlülük sınırsız. Kimin sentetik kimin insan belli olmadığı en yakınındakinden bile acaba beyninde savaş olduğunda aktifleşecek gizli bir radyo sinyaliyle en yakınındaki insanları öldürmesi için bir kod mu gizli diye şüphelendiğin bir ortamda. Savaş çıkacak ve bu insanlığın sonu olacak. Çünkü savaş... savaş asla değişmez. Bunu önlemenin tek yolu enstitü'yü yok etmek.

[Min]
    Enstitü karanlık bir organizasyon insanlar açıklayamadıkları kayıpları, bir sentetiğin devreleri yanıp durduk yere insanlara ateş açmasından tanıyorlar. Hiçbir iz bırakmıyorlar enerji silahlarıyla yanan cesetler dışında. Onlar yüzyılı aşkın süredir insanlığın korkusu, birbirlerini uyurken bile gözaltında tutma sebebi, hiç kimsenin birbirine güvenmeme sebebi insanlık onlar yüzünden ilerleyemiyor. Eğer bana onların insanlığın iyiliği için yıllardır yer altında çalıştığını söylüyorsan sana gülerim. Çünkü insanlar orada değil yerin üstünde yüzlerce yıldır her gün öldü ve insanlık için çalışanlar hiç yardım etmedi. İstediklerini aldılar, türlü vahşete göz yumdular, bazılarının sebebi idiler, kendileri aşağıda güvendeydiler yukarıdakileri umursamadılar, Şimdi de kendilerini tanrı gibi görmeye başlamışlar. Evet tertemiz, beyaz, plastik, içinde yaşıyor olabilirler ama o zihniyet kokuşmuş. İnsanlığı kurtaran zihniyet bu olacaksa, gelecek buysa... yok kalsın.

Bana en uygun gelen kardeşlik'idi ama seçim senin. Sadece birkaç perspektif sundum. Rolünü seçip oynamak sana kalmış.

• Bende benzer durumdayım,
    enstitüye geldim,bir tane görev aldım sentetiği raiderlerden kurtarma görevi,sonra bir görev daha verildi Demiryolunu yok etme,tam bu nokta da tercihen Demiryolu ve BOS'a da gidebiliyorum

Bu noktada bıraktım ana hikayede devam etmeyi,karar aşamasındayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 6 Ocak 2018; 20:5:3 >
  • Ben Enstitü ile bitirdim pişman oldum. Tamam kral sen oluyorsun ama enstitü yavşak adam. Biz ne yaparsak o biz ne dersek o en iyiyi biz biliriz kafasındalar ki uyuz etti beni. Birde Bosa ihanet ediyorsun yaparken çok içim yandı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.