vaillant kombide bazen baca lambası yanıp sönüyor ve gazı ateşlemiyor. Kombiyi olduğu gibi açtım, fanını kabloyla prize bağladım ve kusursuz çalıştı, fanda hiçbir sorun yok fanın bacayla bağlantısına baktım sıkıntı yok, düzgün bir şekilde bağlı bacayı söktüm kontrol ettim o da temiz ama kombi bazen gazı ateşlemiyor yine de
Fana bağlı 2 tane hortum var (üstteki mavi ve opak alttaki şeffaf) tahminime göre fan içindeki hava basıncını ölçmeye yarıyor ve basınçla ilgili bir sıkıntı olduğunda bunu algılayarak otomatik olarak (fan kusursuz şekilde hava çıkışını sağlasa da) gazı kesiyor. Bu hortumların bağlı olduğu yerlerdeki malzemelerle ilgili bir sıkıntı olup da gazı o yüzden kesiyor olabilir mi kombi sizce? Ya da nedir sorun tam olarak? Kombici fan bozuk yeni fan lazım o da 300 tl dedi ama fan sapasağlam.
Yardımcı olursanız sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: antijen
Merhaba.
vaillant kombide bazen baca lambası yanıp sönüyor ve gazı ateşlemiyor. Kombiyi olduğu gibi açtım, fanını kabloyla prize bağladım ve kusursuz çalıştı, fanda hiçbir sorun yok fanın bacayla bağlantısına baktım sıkıntı yok, düzgün bir şekilde bağlı bacayı söktüm kontrol ettim o da temiz ama kombi bazen gazı ateşlemiyor yine de
Fana bağlı 2 tane hortum var (üstteki mavi ve opak alttaki şeffaf) tahminime göre fan içindeki hava basıncını ölçmeye yarıyor ve basınçla ilgili bir sıkıntı olduğunda bunu algılayarak otomatik olarak (fan kusursuz şekilde hava çıkışını sağlasa da) gazı kesiyor. Bu hortumların bağlı olduğu yerlerdeki malzemelerle ilgili bir sıkıntı olup da gazı o yüzden kesiyor olabilir mi kombi sizce? Ya da nedir sorun tam olarak? Kombici fan bozuk yeni fan lazım o da 300 tl dedi ama fan sapasağlam.
Yardımcı olursanız sevinirim
senin sorunun prosestat veya kartın rolesi arızalı o cihazın fanı kolay kolay bozulmaz
Sorunun kart rolesinde mi yoksa presostatta mı olduğunu anlayabilmenin bir yolu var mı? Fotoğraflar üzerinde kart rolesi hangisi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antijen -- 20 Aralık 2013; 22:08:38 >
ortadaki roleler ama bu cihaz vuw serisi roleleri kolay kolay bozulmaz senin sorunun prosetat
çok teşekkürler yardımınız için
Prosestat değiştirildi. Şu an sadece aşağıda işaretlediğim lambalar yanıyor. Sadece 1 kez düzgün şekilde kısa süreliğine çalıştı sonra böyle kaldı.
Fan temizdi sildim sadece. Fandan ses geliyorsa ama fan çalışıyorsa aklınızda bulunsun belki fan rulmanını sabitleyen parçayla rulman arasında boşluk olabilir. Çünkü vidaların tornavida yuvaları yalama olmuştu kontrol ettiğimde. Matkapla iki vidayı da uçlarından söküp yeni vida takmak zorunda kaldım. Şu an boşluk olmadığı için fan motoru gayet sessiz çalışıyor. Yeni prosestat aldım fakat numarasını yanlış almışım. Tekrar değiştirene kadar prosestat üzerindeki iki metali birbirine telle bağladım. Şu bi kaç gün iin çalışmasını istediğim zaman prosestata bağlı kablolardan birini çıkarıp devreyi kesiyorum ve fan çalışmaya başlıyor. Fan çalışmmaya başladıktan sonra kabloyu tekrar takıyorum ateşleme yapıyor ve petekleri ısıtana kadar çalışıyor.
Kombi mekanizmasının bir kısmını KOMBİUSTASI nickli üye sayesinde çözdüm. Gerçekten dediklerinin hepsi mantıklıydı ve hepsi çıktı. Öğrenci olmasam bozulan kombi için kimden yardım alacağım konusunda hiç tereddütte kalmazdım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme