Şimdi Ara

Kasanın power ışığı yanıp yanıp sönüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta da belirttiğim gibi kasanın power tuşuna bastığımda ışığı yanıp yanıp sönüyor.Fanlar calısıyor , hdd yi başka bir bilgisayarda denedim ondada bir sıkıntı cıkmadı napıcam bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim.
    Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Masaüstü Bilgisayar Kasasının Power Işığı Yanıp Sönüyor: Nedenleri ve Çözümleri

Bilgisayarınızın kasasının power ışığının yanıp sönmesi, sistemde bir sorun olduğunu gösteren yaygın bir belirtidir. Bu soruna aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenler olabilir:

• Güç Kaynağı Sorunları: Güç kaynağı, bilgisayarın diğer bileşenlerine güç sağlayan önemli bir parçadır. Güç kaynağında bir arıza, kasa power ışığının yanıp sönmesine neden olabilir.
    • Anakart Sorunları: Anakart, bilgisayarın tüm bileşenlerini birbirine bağlayan ana devre kartıdır. Anakartta bir sorun varsa, kasa ışığının yanıp sönmesine neden olabilir.
    • RAM Sorunları: RAM (Rastgele Erişimli Bellek), bilgisayarın geçici olarak verileri depolamak için kullandığı bir bellek türüdür. RAM'de bir sorun varsa, kasa power ışığı yanıp sönmeye başlayabilir.
    • Grafik Kartı Sorunları: Grafik kartı, bilgisayarın görüntüler oluşturmasını sağlayan bir bileşendir. Grafik kartında bir sorun varsa, bu durum kasa ışığının yanıp sönmesine neden olabilir.

Kasa power ışığı yanıp sönüyorsa, sorunu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

• Güç Kaynağını Kontrol Et: Güç kablosunun hem prize hem de bilgisayara düzgün şekilde takıldığından emin ol. Güç kaynağında hasar veya gevşek kablo olup olmadığını kontrol et.
    • Anakartı Kontrol Et: Anakartta gevşek veya hasarlı bileşenler olup olmadığını kontrol et. Anakart üzerindeki toz ve birikintileri temizle.
    • RAM'i Kontrol Et: RAM modüllerini çıkar ve tekrar tak. Her modülün düzgün şekilde takıldığından ve hasar görmediğinden emin ol.
    • Grafik Kartını Kontrol Et: Grafik kartını çıkar ve tekrar tak. Grafik kartında hasar veya gevşek kablo olup olmadığını kontrol et.

Sorun devam ederse, daha kapsamlı bir teşhis ve onarım için bir teknisyene danışman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Biiip diye ses çıkarıyor mu uzun uzun belli aralıklarla rami çıkar temizle bir tak dene..
  • Ses cıkmıyor, ramlerdede sorun yok baska bir bilgisayarda denedim calışıyorlar.

• Bios pilini çıkar kasanın kablolarını sök bir süre beklet kasayı boşta öyle bir dene..
  • HDD ve ramleri kontrol edin.
  • Hdd ve ramleri farklı bilgisayarda denedim ikiside calışıyor.

• kasanın power kablosunu fişten çek hiç bir şekilde elektirik gitmesin

Bios pilini sök 45 saniye kadar bekle

sonra tak çalıştır olmaz iste

gene pili sök bekle 45 saniye işlemci - ram varsa ekran kartı hdd ve dvd okuyucu hepsini sök anakart boş kalsın

öyle çalıştır.

sonra pili tak yine çalıştır kapat

en son parçaları takıp çalıştır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG IŞIĞI YANIP SÖNÜYOR
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beyler benim konuyada bi bakarmısınız "Web sayfası durmada hata veriyor !2! !3!...."
  • Herşeyi yaptım sorun yine aynı düzelmedi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.