Şimdi Ara

AMFİ KIRMIZI IŞIK YANIP SÖNÜYO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR ARABAM ŞAHİN S 97 MODEL teyp pıoneer deh 1500ub mid cervin vega hed 365c oval kenwood kfc m 6934 a bunları jbl cs 60.4 ile besliyorum birde clifford 1000.1 mono amfi var bunuda cvr 15 ile besliyorum tesisat yaklaşık 2aylık geçen hafta kapasitör aldım taktıralı 3 gün oldu ma audio 2 farad bunu taktım e-5 de giderken birden bass kesildi ancak mid ve ovalde ses var amfiyi açtım kırmızı ışık yanıyo ses yok maviye dönüyo bass geliyor aküm az zayıfdı ondan kapasitör aldım ama araba çalışırkende bu durum var yani aküden deyil gibime geliyor konuda yardımcı olacak arakadaşlara teşşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Amfi Kırmızı Işık Yanıp Sönmesi Durumunda Yapılması Gerekenler

Bir amfinizde kırmızı ışık yanıp sönüyorsa, cihazınızda bir sorun olduğunu gösterir. Kırmızı ışık genellikle aşağıdaki sorunlardan birini belirtir:

• Aşırı ısınma: Amfiniz aşırı ısınırsa, kırmızı ışık yanıp sönmeye ve koruma moduna geçmeye başlar.
    • Kısa devre: Amfinizin güç kaynağında veya hoparlörlerinde bir kısa devre varsa, kırmızı ışık yanıp sönerek cihazınızı kapatacaktır.
    • Güç dalgalanması: Aniden güç dalgalanması yaşanırsa, amfiniz kırmızı ışık yanıp sönerek kapanabilir.

Kırmızı Işık Yanıp Sönüyorsa Yapılması Gerekenler:

• Amfinizi hemen kapatın ve fişini çekin.
    • Amfinin soğuması için birkaç dakika bekleyin.
    • Amfinin güç kaynağını ve hoparlör kablolarını kontrol edin. Herhangi bir hasar veya gevşek bağlantı olup olmadığını kontrol edin.
    • Güç dalgalanması olup olmadığını kontrol edin. Diğer cihazları kontrol ederek veya elektrik şirketinize başvurarak güç dalgalanması yaşanıp yaşanmadığını öğrenebilirsiniz.

Amfiyi Koruma Modundan Nasıl Çıkarırsınız:

• Amfi soğuduktan ve tüm bağlantılar kontrol edildikten sonra amfiyi tekrar takın.
    • Amfiyi açın ve kırmızı ışığın söndüğüne ve amfinin?? çalışmaya başladığına emin olun.
    • Kırmızı ışık tekrar yanıp sönmeye başlarsa, amfinizde ciddi bir sorun olabilir ve bir teknisyene götürmeniz gerekebilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Amfiyi koruma modundan çıkarmadan önce iyice soğumasını bekleyin.
    • Amfiyi asla aşırı yüksek sesle çalıştırmayın.
    • Amfinin havalandırma deliklerinin tıkalı olmadığından emin olun.

Bu adımları izleyerek amfinizdeki kırmızı ışık yanıp sönmesi sorununu çözebilirsiniz. Ancak, sorun devam ederse veya amfiniz diğer sorunlar gösteriyorsa, bir teknisyene başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bi yerde yanlış bağlatı var anyı sorun benımde başıma geldi tsslerin crosoverlerını ters bağlamıştık yüksek seste korumaya alıyordu anfi kendini..
  • Son 2 gundur bisi yapmadi ama bu sabah gene aynisini yapiyo amfidemi sorun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardes saseyi bi kontrol et anfiye giren eksi yani nerden yaptinsa bağlantıyı oraya bi bak sase tam temas ediyo mu

• Evet genelde aku yada sase kablolarinda baglanti temas proplemlerinde yapiyor lamba yanip sonmeyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi ben takmadm teypci taktı bazen kesiyo sesi öncden bole bisi yoktu kapasitöru takınca olmaya basladı

• Teyp vol 63 kdr ckıyo 30 dan sonra bazen kesiyo 1 2 sn kesiyo mono amfiyi ama mid amfisi calısıyo

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Led Spot Yanıp Sönüyor
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • omercan58 kullanıcısına yanıt
    Adana dasınız galiba;
    Şimdi deneyimli arkadaşların söyledikleri öncelikli olması gerekir,, bende ufak bir ekleme yapayım.
    1. si; woofer bu süre zarfında zarar görmüş olabilir,, yada woofıra giden kabloda temassızlık olabilir,, Sonuç; woofer kabosunu çıkartıp deneyin (boşta),, ama sesini çok açmayın,, max 45-50.

2. si; anfinin gain level ayarları fazla açık ise sesi açmadan kesebilir,, teypte loud tuşu vardır, bu alt frekansları daha iyi almanızı sağlar,, anfidende alt frekanslar açıksa, üstüste gelip aşırı güç çekerek keser.

3. sü; anfi ayarlarına az çok hakimseniz,, woofer bağalantılarını,, level ayarını kontrol edin.
    NOT: sub sonıc ve Bassboostu (sıfır)a getirin.. LPF ayarı 60Hz lerde kalsın,, 40 a getirirseniz fazla güç çeker ama ses daha sarsıcı olur. gain yetersiz kalırsa bassboost ayarına,, teyp çok kötü ise (derin bass olarak,, subsonıc arttırımına gidilir).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 5 Ekim 2014; 14:28:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omercan58

Teyp vol 63 kdr ckıyo 30 dan sonra bazen kesiyo 1 2 sn kesiyo mono amfiyi ama mid amfisi calısıyo

mono amfi yetersiz geliyordur ayrıca o nasıl bir amfi öyle

jbl gto 400.1 alırsan daha iyi olur kesme yapmaz amfin yetersiz

• Yapma abi nasıl yetersiz 400 tl verdim

• omercan58 kullanıcısına yanıt
    bence yetersizlik degilde, bir yerden kesme yapiyor.. isterse anfi 80w olsun, yetersiz olsada calisir. arkadasin anfisi en az 300w. ya hoparlor yada tesisat/ayar.

• quote:

Orijinalden alıntı: bygamer

quote:

Orijinalden alıntı: omercan58

Teyp vol 63 kdr ckıyo 30 dan sonra bazen kesiyo 1 2 sn kesiyo mono amfiyi ama mid amfisi calısıyo

mono amfi yetersiz geliyordur ayrıca o nasıl bir amfi öyle

jbl gto 400.1 alırsan daha iyi olur kesme yapmaz amfin yetersiz

abi cervin veganın ya ürünü bu amfi 400 tl aldım bunu elimden çıkarmı diyosun peki bunu kaça okuturum yerine ne öneririsin

• bunlarda cihazlarım
     AMFİ KIRMIZI IŞIK YANIP SÖNÜYO AMFİ KIRMIZI IŞIK YANIP SÖNÜYO AMFİ KIRMIZI IŞIK YANIP SÖNÜYO AMFİ KIRMIZI IŞIK YANIP SÖNÜYO AMFİ KIRMIZI IŞIK YANIP SÖNÜYO AMFİ KIRMIZI IŞIK YANIP SÖNÜYO AMFİ KIRMIZI IŞIK YANIP SÖNÜYO AMFİ KIRMIZI IŞIK YANIP SÖNÜYO

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.