Şimdi Ara

Fan deliği açma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben kasama mod yapmak istiyorum mod yapmak istememdeki en büyük etken sıcaklık kasamda 2 adet fan var 1 arkada 1 önde ben üst kısmını da delip 12cm fan takmak istiyorum ön paneli de oynı şekilde hatta yapabilirsem yan kapaklrı da delip fan takmak istiyorum kasamın kapağı kapalı iken işlemcim yükde 70 dereceyi geçiyor kapak açıkken 60 ı bile bilmiyor işlenmim 65nm yani çok ısınanan bir işlemci ben nasıl fan yerlerini keserim dekupaj ile pek düzgün kesilmiyor ayrıca dekipaj çok zahmetli kapağı falan eğiyor birde hadi diyelimki güç bela kasayı kestim ama ön paneli nasıl kesip fan için boru geçireceğim dekupaj plastikde çok zorlanır diye tahmin ediyorum havya ile eridiğinden çok kötü duruyor siz neyle kesiyorsunuz dremel çok pahalı dremel alacağıma yeni çok güzel hava alan bir kasas alırım daha iyi

Ayrıca ben alimde olan aletletler birşeyler yapmak istiyorum elimdeki aletlere uç alabilirim elimdeki aletler şunlar:

-Dekupaj
    -Mini el matkabı
    -Masa matkabı
    -Şarjlı matkap
    -Orta boy elektrikli matkap
    -Büyük boy elektirikli matkap
    -Hilti
    -Küçük canavar
    -Büyük canavar
    -Taşlama
    bunlara uç falan alsam birşeyler yapabilir miyim

• bendede aynı sorun var takip ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_2544221/tm.htm şu konudaki gibi kesici bi uç işinize yarayabilir. gerekirse fan boyutundan biraz küçük kesin zımpara ile düzeltin. fan koruma teli için eski bozuk psulardaki fan koruma demirinden bulabilirsiniz.
    Ekleme: o kesici ucun adı pançmış.http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market/bugat-set-panc-set-yuvarlak-delik-acma-set-16-pc-90830077

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahit.lafci -- 25 Ağustos 2013; 19:44:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rain Bi

Ben kasama mod yapmak istiyorum mod yapmak istememdeki en büyük etken sıcaklık kasamda 2 adet fan var 1 arkada 1 önde ben üst kısmını da delip 12cm fan takmak istiyorum ön paneli de oynı şekilde hatta yapabilirsem yan kapaklrı da delip fan takmak istiyorum kasamın kapağı kapalı iken işlemcim yükde 70 dereceyi geçiyor kapak açıkken 60 ı bile bilmiyor işlenmim 65nm yani çok ısınanan bir işlemci ben nasıl fan yerlerini keserim dekupaj ile pek düzgün kesilmiyor ayrıca dekipaj çok zahmetli kapağı falan eğiyor birde hadi diyelimki güç bela kasayı kestim ama ön paneli nasıl kesip fan için boru geçireceğim dekupaj plastikde çok zorlanır diye tahmin ediyorum havya ile eridiğinden çok kötü duruyor siz neyle kesiyorsunuz dremel çok pahalı dremel alacağıma yeni çok güzel hava alan bir kasas alırım daha iyi

Ayrıca ben alimde olan aletletler birşeyler yapmak istiyorum elimdeki aletlere uç alabilirim elimdeki aletler şunlar:

-Dekupaj
    -Mini el matkabı
    -Masa matkabı
    -Şarjlı matkap
    -Orta boy elektrikli matkap
    -Büyük boy elektirikli matkap
    -Hilti
    -Küçük canavar
    -Büyük canavar
    -Taşlama
    bunlara uç falan alsam birşeyler yapabilir miyim

usta hiltiyi listeden çıkar ortada kasa fln bırakmaz inşaatamı gidicen neyse
    sana bir kaç video atayım fikir sahibi olursun anlatmak yerine

http://www.youtube.com/watch?v=-ofuudUEQds

http://www.youtube.com/watch?v=dLfTFrgoJWc

http://www.youtube.com/watch?v=2ZOZujVvMr4

bunları dikkatlıce izle çoktan bir fan deligi açmış olucaksın birde kaç cm fan açıcan ne için neden gerek gördün ve yerlerini bi tarif edersen birde casanı etraflıca çekersen sana nerlere fan yeri açacagın konusunda yardımcı olabilirim kolay gelsin

• plastik panel ise havya ile açmayı dene yapmıştık bir arkadaşın kasasına zamanında
  • Fan koruma şeylerinden var server kasasından sökmüştüm 12cm fan için yani onda sıkıntı yok o attığınız linkteki üründen de var evi yaparken kulanmıştık ama o demiri delebilecek mi? Biz onunla alçıpan deliyorduk demiri nasıl delecek?
  • emremod kullanıcısına yanıt
    Şu an yazlıktayım ve vınn var 8gb kotalı vından 1gb kaldı o yüzden video izleyemiyorum sadece 1.linkin bir kısmına baktım eve gidince sınırsız internetten tamamını izlerim açacağım fanlar 12 cm çünkü 12cm fan koruyucum var server kasadan söktüm fanları kasa çok ısındığı için takmak istiyorum kasamda 1 önde 1 de arkada fan var işlemcide 6 tane fan var ekran kartında da 1 tane yani 7 tane fanın verdiği ısıyı tek bir fan dışarıya atmaya çalışıyor kasanın kapağını kapattuğımda işlemci 70 dereceden aşağı inmiyor (core 2 quad q6600) hem de overclocksuz kasanı kapağı açıkken 2.55 ghz stabil 50 derece civarında tabiki bu ısılar crysis 3 oynarken 1 tane üste adamın deldiği yerden 12cm fan kasanın yan kapağına da 3 tane 12cm fan, ön panele beyaz ışıklı 12cm fan ve anakartın arkasındaki kapağa da 2 tane 8cm fan düşüüyorum sanırım bu şekilde soğur eğer plexi bulursam kapağımı kesip plexi de takarım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa fanını adaptöre bağlama?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tarkolar kullanıcısına yanıt
    Havya ile düzgün çıkmıyor ki
  • quote:

Şu an yazlıktayım ve vınn var 8gb kotalı vından 1gb kaldı o yüzden video izleyemiyorum sadece 1.linkin bir kısmına baktım eve gidince sınırsız internetten tamamını izlerim açacağım fanlar 12 cm çünkü 12cm fan koruyucum var server kasadan söktüm fanları kasa çok ısındığı için takmak istiyorum kasamda 1 önde 1 de arkada fan var işlemcide 6 tane fan var ekran kartında da 1 tane yani 7 tane fanın verdiği ısıyı tek bir fan dışarıya atmaya çalışıyor kasanın kapağını kapattuğımda işlemci 70 dereceden aşağı inmiyor (core 2 quad q6600) hem de overclocksuz kasanı kapağı açıkken 2.55 ghz stabil 50 derece civarında tabiki bu ısılar crysis 3 oynarken 1 tane üste adamın deldiği yerden 12cm fan kasanın yan kapağına da 3 tane 12cm fan, ön panele beyaz ışıklı 12cm fan ve anakartın arkasındaki kapağa da 2 tane 8cm fan düşüüyorum sanırım bu şekilde soğur eğer plexi bulursam kapağımı kesip plexi de takarım

hocam 2 tane üste 2 alta 12 cm yerleştirceksin 4 fanda içeriye verecek havayı egzoz fan atacak kapaga gerek yok işlemci soğutucunla alakalı birşey bide o işlemci soğutucusuda alırsın 35 derece olur işlemcin chipsetinde çok ısınır anakarta zarar verirsin en iyi çözüm bu

• quote:

Fan koruma şeylerinden var server kasasından sökmüştüm 12cm fan için yani onda sıkıntı yok o attığınız linkteki üründen de var evi yaparken kulanmıştık ama o demiri delebilecek mi? Biz onunla alçıpan deliyorduk demiri nasıl delecek?

çelik olursa deler. videoyu izleyinhttp://www.youtube.com/watch?v=-ofuudUEQds
    Fan tavsiyeniz için teşekkürler üzerine 2 adet 12 cm sığacağını sanmıyorum gerçi belki de sığar eve gidince deneyceğim şimdi üstten hava girdi öndeki 8cm fandan da girdi alta koyacağım fanlardan da girdi yan kapaklardan da girdi yani 2üstte 2 altta 3 yan kapakda 2 diğer yan yapakda 1 de öndeki fanlardan hava girecek arkadaki tek egzoz fandan çıkabilecek mi alttaki pcı-ex slot kapaklarının hepsini de kırdım ordan da çıkar psu nun fanı da dışarı üfüyor ama sadece 2 tane egzoz fanım olacak bunlar havayı atmak için yeterli mi birde ben bir şey fark ettim işlemci fanımı kendim yapmıştım üste üfleyen fanın devrini en yüksekde kullanıyorum ve bakıyorum tam 30-40 cmileri hava üflüyor ama kapağı kapatınca 4-5 cm fark ya kalıyor ya kalmıyor acaba ben işlemci fanın da üzerini kesip dışarı attığı fana plexiden bir kabin yapsam direk dışarı üflese olur mu? Ayrıca chipset dediğiniz şey nedir anakartım Gigabyte g41m combo ve en çok ısınan parçası resimdeki kırmızı işaretli yer elimi süremiyorum hatta geçen gün bant kalmış üzerinde erimiş daha az ısınan da resimdeki mavi işaretli yer

• Rain Bi kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayım foruma foto yükleyemedim şu siteye yükleim:http://img703.imageshack.us/img703/9562/18o5.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rain Bi -- 26 Ağustos 2013; 14:40:20 >
  • quote:

Fan tavsiyeniz için teşekkürler üzerine 2 adet 12 cm sığacağını sanmıyorum gerçi belki de sığar eve gidince deneyceğim şimdi üstten hava girdi öndeki 8cm fandan da girdi alta koyacağım fanlardan da girdi yan kapaklardan da girdi yani 2üstte 2 altta 3 yan kapakda 2 diğer yan yapakda 1 de öndeki fanlardan hava girecek arkadaki tek egzoz fandan çıkabilecek mi alttaki pcı-ex slot kapaklarının hepsini de kırdım ordan da çıkar psu nun fanı da dışarı üfüyor ama sadece 2 tane egzoz fanım olacak bunlar havayı atmak için yeterli mi birde ben bir şey fark ettim işlemci fanımı kendim yapmıştım üste üfleyen fanın devrini en yüksekde kullanıyorum ve bakıyorum tam 30-40 cmileri hava üflüyor ama kapağı kapatınca 4-5 cm fark ya kalıyor ya kalmıyor acaba ben işlemci fanın da üzerini kesip dışarı attığı fana plexiden bir kabin yapsam direk dışarı üflese olur mu? Ayrıca chipset dediğiniz şey nedir anakartım Gigabyte g41m combo ve en çok ısınan parçası resimdeki kırmızı işaretli yer elimi süremiyorum hatta geçen gün bant kalmış üzerinde erimiş daha az ısınan da resimdeki mavi işaretli yer

cihpset ler genelde çok ısınır en yüksegi odur zaten dereceler arasındahttp://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-cn881-porter-cn881-chipset-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46100 böle bir ürün alabilirsin kasana sığarsa dedigim gibi çok ısınıyor benim de öle 45 derece şuan boşta kasa kapagı açık halde

Bu ürünü alalsam pcye bir yararı olur mu yani chipset ısınsa ne olur bi zarar gelir mi birde boyuntları ne bilgilginiz var mı üzerine 12cm fan mı 8cm fan mı takabilirim
  • quote:

Bu ürünü alalsam pcye bir yararı olur mu yani chipset ısınsa ne olur bi zarar gelir mi birde boyuntları ne bilgilginiz var mı üzerine 12cm fan mı 8cm fan mı takabilirim

üzerine 8 cm fan takılabiliyormuş boyutlarını bilemiyecegim muhtemelen olurda sen marka modelini bi araştırırsan illaki kullananlar vardır bilgi sahibi olabilirsin
    Ona gerek kalmadı benim anakart ve işlemcimi verip yerine asus anakart ve fx6100 aldım üzerine de 180 tl verdim ayrıca konu da dağıldı alternatif fan delme aparı var mı daha ucuza gelebilecek
  • plastikleri yukarida arkadasin verdigi linkteki setle delebilirsin onu 10 tl ye bile bulabilirsin ben tahta delmekte kullanmistim is gorur
    urun.gittigidiyor.com/yapi-market/bugat-set-panc-set-yuvarlak-delik-acma-set-16-pc-90830077

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ...DeAtH... -- 27 Ağustos 2013; 8:47:10 >
  • ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    Peki demiri nası9l delebilirim herkes dekupajla mı demiri deliyor baktım o alete çok yumuşak yani demiri delebileceğini hiç sanmıyorum
  • eger kare olsyadi avuc taslama ile delinebilirdi ama yuvarlak oldugu icin dekupaj ile delmen lazim.ona uygun uc alman lazim.ama ben.hic.denwmedim

• quote:

Peki demiri nası9l delebilirim herkes dekupajla mı demiri deliyor baktım o alete çok yumuşak yani demiri delebileceğini hiç sanmıyorum

babam ucu bitmiş küçülmüş taş getirdi canavar ile 12 cm çizdigim yeri kesti valla sanki orjinal gibi farklı sitillerde kesti şaşırdım olabiliyormuş demekki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.