Şimdi Ara

Kasa fanını adaptöre bağlama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    elimde zamanında masaüstü bilgisayar için aldığım bu fan var.
    malum yaz sıcaklarından dolayı ısınan laptop için bu fanı kullanarak soğutucu yapmak istiyorum fakat takıldığım nokta bu fana nasıl güç vereceğimi bulamadım.
    3 pinli dişi soket var ucunda. Masaüstünde anakarta bağlayınca çalışıyordu ama benim istediğim laptopta bunu adaptör kullanarak çalıştırmak fakat bunu adaptöre bağlamak için ne yapabilirim? Nasıl bir dönüştürücü gerekiyor yardım ederseniz sevinirim

• usb girişli yapabilirsin tabi stok dişi girişi iptal edicen kullanmadıgın mouse klavye falan varsa onu ucuna ekleyip güzel bir şey çıkar ortaya
  • yada 12v 500ma ile rahat çalışır
  • teşekkür ederim fakat nasıl yapıcam bunu bi çizim ile falan gösterebilirseniz çok işime yarar :)
    yani hangi renk olan kabloyu ne tarafa takıcam falan bunun gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nookie -- 5 Haziran 2012; 20:02:27 >
  •  Kasa fanını adaptöre bağlama?

uç kısmını açınca karşına 4 tane kablo cıkıcak şemada ki gibi kırmızı ile siyah renkte olanları alıp fan kablolarına bağlıyacaksın fanın kablosu 3 tanedir onu artık deneyerek bulacaksın zaten 5v bir sıkıntı çıkarmaz çalışınca bantlarsın birbirine temas etmeyecek şekilde
  • çoook teşekkür ederim anlatımın için sarı kabloyu yanlış bağlarsam sıkıntı çıkmaz eminsin değil mi? :D
    bide ben bunu 5V olarak çalıştırınca bu yavaş çalışıcak değil mi? bunu 12V olarak kullanmak için ne yapabilirim ek olarak?
  • 12 v için güç kaynağına ihtiyacın var usb 5v alırsın ancak elindeki hem kaç v arkasına önüne bir baksana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart kasa fanı bağlantısı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 12V büyük ihtimalle üzerinde 12v yazmıyor fakat internet sitesinde 12 görünüyor usb yoluyla 12V çekmem mümkün olmazmı?
    üzerinde tam olarak PC-BS12025L12-4BL ve primecooler yazıyor başka birşey yok
    usb ile mümkün değilse nasıl yaparım peki yani 12V adaptöre nasıl bağlarım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nookie -- 5 Haziran 2012; 21:18:11 >
  • usb 5v üstünü alamazsın eger dediğin gibiyse 12v luk bi adaptör alıcaksın elektronikcilerden
  • kusura bakma çok soru sordum ama : alacağım adaptör nasıl birşey olmalı? yani dc kısmı.
    usb ye nasıl bağlayacağımı sayende öğrendim fakat adaptör daha farklı değil mi ona nasıl bağlarım?
  • DC olcak piyasada şu tip adaptörler var buluabilirmisin bilmem hem başka yerlerde kullanabilirsin ayarlanabilir

Kasa fanını adaptöre bağlama?
  • peki dc ye uygun şekilde fanın kablosunu nasıl bağlarım?
  • bu adaptörün uc kısmını kesmek lazım zaten 2 ucu var + ve - bunuda fan kablosunu 3 tanesine deneyerek bulabilirsin
  • çok teşekkür ederim yardımların için bi adaptör bulup deneyeceğim :)
  • kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.