Şimdi Ara

PSU fanı iptal edip 12CM kasa fanı takmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, PSU fanım çok ses çıkarıyor. Şu iki soruma cevap verirseniz sevinirim;

-PSU fanları kaç CM'dir? Standart 12CM'lik kasa fanları PSU içine uyar mı?

-PSU fanı iptal edip 12CM'lik fan alıp kasaya koysam olur mu? PSU zarar görür mü?

Bilgisayarımı sadece internet bilgisayarı olarak kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 19 Ekim 2015; 2:35:13 >

• fuducuk kullanıcısına yanıt
    psu fanları 8-12-13.5-14 cm olmak üzere 4 çeşittir, bunların en yaygını 8 ve 12 cm olanlardır.

eğer fan psu nun arka güç kablosunun takılı olduğu yerde ise 8 kasanın içinde kalan bölümünde ise büyük ihtimal 12 cm dir

eğer fan 8 cm ise zaten 12 cm fan takılamaz, zira psu 12 cm fan için farklı tasarım gerektirir

psu nun fansız çalışması, elbette psu ya zarar verir, psu fazla yükte çalışmasa dahi içinde çok yüksek ısılara ulaşan transistörler vardır. belli bir zamandan sonra yüksek ısıdan onlar zarar görecektir.

piyasada çalışıp çalışmadığını fark etmeyeceğiniz bir çok sessiz fan satılıyor

ne tür bir fan kullanıldığını anlamak için psu nuzun fanının resmini çekip linkini buraya atarsanız size daha iyi yardımcı olabiliriz.
  • mgedik06 kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim. Fanların üçünü söktüm, en baştaki PSU, ikincisi kasa, diğeri de CPU fanı. Sanıyorum PSU ve kasa fanı aynı, kasa fanının 3 çıkışlı ucu var, PSU'nun 2.

PSU fanı iptal edip 12CM kasa fanı takmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 19 Ekim 2015; 22:22:20 >
    psu ile kasa fanı 80mm cpu fanıda büyük ihtimal 70mm sessizlik olarak aşağıda linkini verdiğim fan sizi tatmin eder.

• mgedik06 kullanıcısına yanıt
    Fiyatı da gayet uygunmuş, en kısa zamanda sipariş edeceğim kısmetse.

3 pin yazıyor, bu kasa fanı için uygun. PSU fanının girişi 2 pin. Sizi son defa yoracağım;

Bu fanlardan iki tane sipariş ettiğimde 3 pinli PSU'ya uyacak mı yoksa iki pinli bir versiyonunu bulup onu mu sipariş vermem gerekecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 19 Ekim 2015; 22:45:44 >
    öncelikle elimden geldiğince yardımcı olmak isterim, onun için bana zahmet vermiş olmazsınız,

psu nun 2 pinlik fan çıkışına 3 pinlik fanın kırmızı ve siyah olan kısmı diğer pin boşta kalacak şekilde oturabilir, 3. pin fan hız bilgilisini verir onun psu da her hangi bir işlevi olmayacaktır.

eğer oturmaz ise psu dan çıkan fan kablosunu fan tarafından dipten kesip yeni aldığınız fanın kablosunu keserek kırmızıyı kırmızıya siyahı siyaha birleştireceksiniz. sonrasında elektirik bandı ile birleştirdiğiniz kabloları ayrı ayrı bantlayarak kapatın.

her hangi bir zorluğu yok...
  • Tamamdır, tekrardan çok teşekkür ederim. Benim de kendi uzmanık alanımda size yardım edebileceğim bir durum sözkonusu olursa lütfen çekinmeden iletişime geçin.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 19 Ekim 2015; 23:14:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU için 12cm Fan
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dua edin yeter, bir şey olursa çekinmeden buradan ulaşabilirsiniz...
  • arkadaşlar 2 pinli sessiz 12 cm psu için fan tavsiyesi verirmisiniz uygun fiyatlı ve kaliteli olan.

teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.