Şimdi Ara

Fan Kablosunu USB' ye Nasıl Bağlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar aklımda bir laptop soğutucu yapımı var.
    Bunun içinde 8 cm' lik bir fan düşünüyorum. Bu konuda sizlere sormak istediğim bazı sorular var.
    İlk olarak aklımdaki çalışmayı göstereyim sizlere

Şimdi sorulara geçelim.
    Öncelik bu iş için bana sessiz, kaliteli, performanslı bir fan önerebilir misiniz? (Ledli olmamak şartıyla.)
    Asıl sormak istediğim şey ise, bu fanın güç kaynağını nasıl USB yapabilirim?
    Fandan gelen kabloları nasıl ve ne kullanarak USB uca çevireceğim?

Bilgili ve ilgili arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.

• Mrb dostum

Öncelikle usbden 5 volt geldiği için senin kullamak istediğin 8cm fanı tam devirde döndüremeycektir..o yüzden usb yerine kücük bi trofa ve daha iyi hava akımı için 12-14 cm bi fan kullanman daha iyi olacaktır.

eğer illa yapmak istiyorum dersen daha önce kullandıgın usb klavye mouse var ise burdaki kabloyu kesip kullanabilirsin ( Kırmızı -siyah yada kırmızı-mavi 5 volt olabilir tam emin değilim )

fan olarakda ucuz ve sessiz olarak xilencenin ürünlerini alabilirsin 8 cmde cogu fanın üflediği hava değeri birbirine cok yakındır zaten

http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-coo-xpf80r-80mm-kasa-fani/productdetails.aspx?I_ID=56017

• Hocam öncelikle cevap için çok teşekkür ederim.
    Fanı tam devirde döndürmese de USB kullanmak istiyorum, kullanışlılık açısından.
    Çünkü laptop ın kendi fanı zaten boşluğa denk geldiğinde rahat çalışıyor. Az biraz da biz takviye ettik mi laptop rahatlar diye düşünüyorum.

Fan önerisi için de teşekkür ederim.
    Bu işe giriştiğim takdirde önerdiğiniz fanı alacağım.
    Bir de şu hangi renk kablonun kaç volt gerilime denk geldiğini öğrenirsem çok iyi olacak.
    İnternette tam bilmeyenlerin yaptıkları yorumlar da yer alıyor. Çelişkiye düştüm.
    Buradan bir üstat cevaplarsa çok iyi olur.
  • arkadasım oncelıkle guzel bı projeye benzıyor ben yapabılırım (: bıldıgım kadarıyla aynı olması lazım powerlardakı renk sıralaması sarı olan 12 volttu kırmızı olan 5 volttu sıyahta eksi böyle bılıyorum cunku araba teypı felan calıstıryordum onceden amperlerı yuksek oluyordu powerların ama ölcum aletın varya deneyebılırsın...emın olmak ıcın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: samed61

arkadasım oncelıkle guzel bı projeye benzıyor ben yapabılırım (: bıldıgım kadarıyla aynı olması lazım powerlardakı renk sıralaması sarı olan 12 volttu kırmızı olan 5 volttu sıyahta eksi böyle bılıyorum cunku araba teypı felan calıstıryordum onceden amperlerı yuksek oluyordu powerların ama ölcum aletın varya deneyebılırsın...emın olmak ıcın..

Teşekkür ederim hocam.
    Bende yok ama okulda voltmetre ile ölçebilirim gerilimleri.
  • bende modem için yapmıştım bir fan usb'den... usbden gelen 4 kablo vardır siyah ve kırmızı olanı kullanacaksın dostum sen..

ben fan üzerinde deneyerek bulmuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GHoST BoY -- 27 Aralık 2011; 23:16:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GHoST BoY

bende modem için yapmıştım bir fan usb'den... usbden gelen 4 kablo vardır siyah ve kırmızı olanı kullanacaksın dostum sen..

evet aynen sıyah ve kırmızı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samed61 -- 28 Aralık 2011; 0:31:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kasayı TV'ye bağlama
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bende modem için yapmıştım bir fan usb'den... usbden gelen 4 kablo vardır siyah ve kırmızı olanı kullanacaksın dostum sen..

Teşekkür ederim arkadaşım.
    Şu anda tahtam hazır durumda. Soğutmak istediğim laptop haftasonu gelecek.
    Ölçü alıp kestireceğim haftasonu tahtayı. Fanı da sipariş ettim, o da yakında gelir.
    Herhalde sonraki hafta biter proje.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baharat

quote:

Ölçü alıp kestireceğim haftasonu tahtayı. Fanı da sipariş ettim, o da yakında gelir.

buraya paylaşırsan sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: samed61

quote:

quote:

buraya paylaşırsan sevinirim...

Sergi bölümüne açarım bir konu.

• Takip mesajım olsun buraya da paylaşırsan iyi olur tebrikler
  • Herkese selamlar.

quote:

Orijinalden alıntı : kocak157

Takip mesajım olsun buraya da paylaşırsan iyi olur tebrikler

Teşekkür ederim.

Arkadaşlar modumu belki bu hafta başında tamamlamış olacaktım ama sınavlar ve Vatan Bilgisayar işbirliği ile proje bayağı uzadı.
    Geçen hafta salı günü sipariş ettiğim fan hâlâ kargoya verilmeye hazır durumda bekletildiğinden ben de gidip kendim başka bir fan aldım.
    Daha önceden soğutmayı kullanacak laptop ile ölçü almıştım. Şimdi fan ile uyup uymadığına baktım ve fanın vidalarının yerlerini işaretledim.
    Büyük ihtimal bu hafta tahtayı kestiririm. (Elimde dekupaj vs. bulunmadığından ufacık iş için marangoza gidiyorum.)

Not:
    Bu anlattıklarımı resimlerle desteklemek isterdim, ancak fotoğraf makinem bozuldu.
    Dilerseniz E-250 kamerasıyla bir şeyler göstermeye çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi    + -- 5 Ocak 2012; 18:31:06 >

• yaptığın tasarımına yeni gördüm, o yüzden hatalarını şimdi söyleyebiliyorum. 1. laptopta soğutulması gereken tek şey işlemci değildir. bataryanın da işlemci kadar soğutulması gerekir. bazı modellerde hayati bir önceliktir. ayrıca fanı tam havalandırma deliğine denk getirsen de büyük bir verim elde etmezsin. tam aksine üflenen havanın önemli bir kısmı, kenarda olduğu için dışarı kaçacaktır. şu aşamada yapabileceğin düzeltme kenarlara ince şeritler halinde kauçuk yaprak levha yerleştirmektir. hem üflenen hava laptobun altında dolaşabilir, hemde hava aralığını yükselten, yumuşak bir altlık elde edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

yaptığın tasarımına yeni gördüm, o yüzden hatalarını şimdi söyleyebiliyorum. 1. laptopta soğutulması gereken tek şey işlemci değildir. bataryanın da işlemci kadar soğutulması gerekir. bazı modellerde hayati bir önceliktir. ayrıca fanı tam havalandırma deliğine denk getirsen de büyük bir verim elde etmezsin. tam aksine üflenen havanın önemli bir kısmı, kenarda olduğu için dışarı kaçacaktır. şu aşamada yapabileceğin düzeltme kenarlara ince şeritler halinde kauçuk yaprak levha yerleştirmektir. hem üflenen hava laptobun altında dolaşabilir, hemde hava aralığını yükselten, yumuşak bir altlık elde edersin.

Hocam öneriniz için teşekkür ederim.
    Ancak burası bir forum ve bilgi paylaşım alanı. O yüzden ben de sizin bir hatanızı düzeltmek istiyorum.
    Öncelikle fanın denk geldiği yer laptop' ın işlemcisi değil, grafik kartı ve hemen yanında da batarya var. Yani hava ucundan da olsa bataryaya da etki ediyor.
    Ayrıca fanın deliğini de biraz yamuk kesip, fanı da ona göre yerleştirdim. Henüz bu projeyi uyguladığım laptop ile deneme şansım olmadı, ancak şu kadarını söyleyebilirim; deliğin merkeziyle fanın merkezi örtüşmüyor.
    Daha önce de belirtmiştim, kullanılan laptop ın ısınmasının nedeni havasız kalmasıydı ki bu da kucakta kullanımdan ya da laptop' ın fanının bir şekilde kapanmasından kaynaklanıyordu.
    Benim bu projedeki amacım laptop' ın fanını boşluğa getirip, az da olsa harici fan ile de takviye yapmaktı ki bunu da az çok başardığıma inanıyorum.
    Batarya konusuna gelirsek. Laptop' ın bataryası normal kullanımda aşırı bir ısınma göstermiyordu. Ancak söylediğim gibi kucakta kullanımda bilgisayar komple ısınıyordu.
    Bu tahtayı kullanınca laptop' ın bataryası, tahtanın tam ucuna denk gelecek ve inanıyorum ki ısınmayacak.
    Öneriniz için tekrar teşekkürler.
    İleride belki yan tarafa farklı fan(lar) koyabilirim.
    Tekrar teşekkürler.

• quote:

Herkese selamlar.
    Bunun içinde 8 cm' lik bir fan düşünüyorum. Bu konuda sizlere sormak istediğim bazı sorular var.

Şimdi sorulara geçelim.
    Öncelik bu iş için bana sessiz, kaliteli, performanslı bir fan önerebilir misiniz? (Ledli olmamak şartıyla.)

kardeş benim bildiğim ortada olmuyomu bu fanlar

• quote:

Orijinalden alıntı: tnght

quote:

Herkese selamlar.

Şimdi sorulara geçelim.

kardeş benim bildiğim ortada olmuyomu bu fanlar

12 cm' lik bir fan alıp merkeze de yerleştirebilirdim.
    Ama 8 cm' lik ile laptop fanına takviye yapmak istedim.
    İleride yan tarafa tekrar fan deliği açabilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.