Şimdi Ara

Usb den 5V lik fan kablosu nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Laptop'da kullandığım soğutucunun ara kablosuz (USB) bozuldu. Kendim kabloyu kesip eski bir usb kablo kafasıyla değiştirecektim fakat USB kablo içinde normallerinden farklı olarak anten kablolarında bulunan türden ince tellerle doluydu.( Yani normal 4 usb kablosunun olması gereken yerde 2 tane kablo ve çevresinde sarılı teller vardı. Bunu başka bir 4 kablolu USB kablosuyla bağlantı yapmaya çalıştım ama başaramadım.)
    Aşağıya resmi ekleyeceğim fakat bu tarz bir kabloyu nasıl yapabilirim ? Ya da bu kablonun adı nedir? Nasıl temin edebilirim ?

Usb den 5V lik fan kablosu nasıl yapılır?

• @certy arkadaşıma katılıyorum.
  • 2 kablo varsa sadece güç vardır büyük ihtimal yanlış hatırlamıyorsam siyah + kırmızı - olmalı usb ucunun sağ ve sol tarafındaki kablolar deneyerekte bulabilirsin ortadaki kablolar data kabloları zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim de bulamıyorum yenisini. Özel bir ismi var mıdır? Ya da online sipariş verebileceğim bir link biliyor musunuz?
    Dark_Skill hocam haklısın, siyah ve kırmızı kablo 4 lü yapının başında ve sonunda konumlanıyor. Fakat bu kabloların çevresinde dolanan telleride bir şekilde bağlantı yapmam gerekiyor. Çünkü direk siyah ve kırmızı kablo ile fan çalışmıyor.
  • Kablodan fotoğrafları kendin çekip eklersen daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kırmızı +
    siyah -

diğerlerini kes gitsin onlar data kabloları
  • furi1923 KISACA ÖZETLEMİŞ ZATEN.
    HOCAM NORMAL USB 4 KABLOLUDUR BUNLARDAN KIRMIZI VE SİYAH BESLEME DİĞERLERİ DATA KABLOSUDUR. FAN BESLEMEYE İHTİYAÇ DUYDUĞU İÇİN DATA KABLOLARI EKLENMEMİŞ SİZİN KABLONUZA O YÜZDEN 2 ADET KABLO VAR. YAPMANIZ GEREKEN İŞLEM ÇOK BASİT PARA VERMEYE DEĞMEZ

SAĞLAM BAŞLIĞI ELİNİZE ALIN VE SADECE KIRMIZI VE SİYAH KABLOLARI BIRAKIN DİĞERLERİNİ KESİN İŞİNİZE YARAMAYACAK. KOPUK KABLONUZDAKİ KIRMIZI VE SİYAHLA BİRLEŞTİRİN BAŞKA RENK OLABİLİR AMA DÜŞÜK İHTİMAL YERLERİNİ DEĞİŞTİREREK DENEYEBİLİRSİNİZ SONRA BANTLAYIN ÇALIŞACAKTIR KOLAY GELSİN...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb den 12 volt güç almak
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu arada
    mutlaka kırmızı siyah arama bazılarında kırmızı beyaz da olabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.