Şimdi Ara

usb den 12 volt güç almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben usb>>ide/sata kabosu alacağım ama güç için adaptörü var onun yerine usbden güç alıp hdd ye versek olurmu +5 vol +12 volt -var usb den 5 volt cıkıs var onu hallettik tamam da 12 voltu nasıl alcağım basit bir devre şeması var mıdır?

• Olmaz çünkü hdd nin çekeceği gücü usb den alamazsınız (Benim fikrim tabi)
  • Birincisi USB'den 12v çıkış alamazsın.İkincisi USB Porttan 5Volt alınmaz, USB Portta 5Volt vardır diyelim.Evet USB Port 5 volt gerilim sağlar ama burada çekeceğin akım önemli.USB Port her cihaza maximum 500ma akım çekme şansı verir.Oda cihaz başarı ile listelendikten sonra tabiii.İlk listeleme aşamasına giren her cihaz 100ma ile yetinmek zorundadır.PC Konfigrasyon açıklayıcısını okuduktan sonra eğer cihazın isteği akım limiti aşmıyorsa porta bu akımı sağlamaya başlar.

HDD mekanik bir aygıt olduğunda akım gereksinimi de fazla olacaktır.Hem bence hiç sağlıklı bir yöntem değil.12 volt işini zaten unut yok öyle birşey
  • USB'den beslenip PIC programlayan devreler var. burada gerilim katlayıcılar kullanılarak gerilim 12-13V'a kadar çıkarılıyor. Bunun için AC işaret üreten bir eleman kullanılıyor. (555 ya da PIC gibi bir mikrodenetleyici) Ama arkadaşların da dediği gibi USB'ler 2.5W dolaylarında. Akım ihtiyacını karşılamayabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak_gsk

arkadaşlar ben usb>>ide/sata kabosu alacağım ama güç için adaptörü var onun yerine usbden güç alıp hdd ye versek olurmu +5 vol +12 volt -var usb den 5 volt cıkıs var onu hallettik tamam da 12 voltu nasıl alcağım basit bir devre şeması var mıdır?

Güç kaynağından bir kablo çıkarabilirsin yada daha şık olsun dersen kasanın önüne bir yere bir soket takabilirsin
  • MAX662 entegresiyle 5 volttan 12 volt elde etmek mümkün.Ancak çektiğin akıma dikkat etmen gerekli, USB portlarında muhtemelen akım koruması vardır ama yine de dikkat etmek gerekli.
    Şimdi baktım MAX da 30 mA sağlıyormuş :
    http://datasheets.maxim-ic.com/en/ds/MAX662A.pdf
    Harddiskin bundan çok daha fazla akıma ihtiyaç duyacaktır muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunnn -- 5 Ağustos 2007; 11:29:40 >
  • türkiyede olmasada bazı anakartlarda ve kasalarda güç beslemesi için 12V veren usb portları var genelde üzerinde bir uyarı oluyor ve soketleri kırmızı oluyor. 5,25 kasalara takılan panellerin bazılarında 12 v veren usb portları var fakat bunlardan sadece güç mü alıyorsun yoksa veri hattı varmı emin değilim incelemedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • farklı bi yaklasım usb den beslenmek ama yinede psu dan beslenmek en sağlıklısı en azından bana göre
  • Usb girişine yükselteç devresi yaparsan istedigin gerilimi elde edersin Yalnız iyi hesaplaman gerekiyor
  • USB'den 3.5" harddisk çalıştırmak için gerekecek olan akımı sağlayamazsınız.
    USB standartlarının limiti 500mA'dır, fakat güncel anakartlar 1A'ya kadar çıkış verebilmekteler(sebebi ise taşınabilir harddisklerin yaygınlaşması - bunların çoğu ilk başlangıçta 1A'ya yakın akım çekerler) Fakat büyük diskleri çalıştırmayı unutun.

Powered USB çözümü ise (ki standart USB'den farklıdır, 2 girişi vardır üst üste) +5, +12 ve +24V olarak 6A akım sağlayabilmektedir. BU port işinize yarardı OLSAYDI tabii ki. Powered USB'ler çok yaygın değildir.
  • hazırda 5 volt olduğunu biliyorum max. 500ma ya onu arttırabilirmiyiz?yükseltiçi devreyi yapmasına yaparımda amperi yetecekmi o sorun var birde 2-3tane usbden güç alırsam böyle olurmu?1 tanesi veri içn 1 yada 2 tanesi güç için böyle bir şey mümkün mü?kendi pcmden başka pclerdede kullanacağım için böyle bir şey düündüm.başka pclerde kullanmıyacak olsam kutuya gerek yok ğüç ve pata kablosunu önden bi yere cıkış verei önüne bi kapak uydurur lazım olunca ordan cekip takarım ama başka pclerde kullanacak olmama sorun yaratıyor yok adaptörü tası hddyi tası kabloyu tası cok yer kaplayacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.