Şimdi Ara

Usb'den 5V/0.5A Çekmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir laptop soğutucusu projem var.Soğutucuda 2 adet fan kullanıcam kullanacağım fanlar toplamda 0.4 A gibi bir değer tüketiyorlar.Ben 2 adet usb kablosunu seri şekilde birleştirip fanlara 10V/0.5 A elektrik vermeyi düşünüyorum (fanlar için ideal bir voltaj değeri)Fakat 1 adet usbden 0.5 Amper nasıl alıcaz?Direk siyah ve kırmızı kabloları bağladığımızda 100-200 ma gibi bir değer geliyormuş sanırsam bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim

• Bu adresten bakabilirsin -->http://pinouts.ru/Slots/USB_pinout.shtml

Genel olarak yorumlar max 500 mA alacağın yönünde ama bu kadar akım çekmen bilgisayarını ekstra ısıtır soğutucunun etkinliğini düşürür.
  • benim bildiğim kadarıyla usb güç çıkışı 5v 500mA dir
  • İki tane usb yi seri bağla bakalım. 10 volt mu alırsın bilgisayarı eline mi alırsın bilemem. Ayrıca fan çalıştırmak istiyorsan paralel yapıp doğrudan bağla. Usb 1 amperin üzerinde akım verir ben telefon şarj ediyorum kendi şarj aletiyle aynı sürede şarj oluyor. Şarj aleti 5.3 volt 2.1 amper..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı güç kaynağından seri bağlama ile gerilimi arttıramazsın.
    Çoğu bilgisayarın güç katı, USB üzerinden 800mA üzerinde güce kolay kolay izin vermez.USB spesifikasyonlarında port başına 500mA limit olması gerektiği yazar, bilgisayar üreticileri buna pek uymaz ama 1A'in üstüne de çıkmazlar.

@Lesitin
    2.1A telefon şarj aleti ne gördüm, ne de duydum.
  • Bir usb portu 5V 500 ma akımı izin veriyor değil mi ben toplamda en fazla 10v 450 ma çekecek fanlarla bir soğutucu yapmayı düşünüyordum ta ki sizler aynı güç kaynağından seri bağlama ile voltajın artmadığını söylediğiniz ana kadar.

O zaman en mantıklısı 3.7V 4800Mah şarjlı pilleri seri bağlayarak depolama ünitesi oluşturmak.
    http://www.ebay.com/itm/10x-GTL18650-3-7v-Li-ion-Battery-4800mAh-For-Torch-Flashlight-B177-/251186075974?pt=US_Rechargeable_Batteries&hash=item3a7bdb5946

Bu pilleri daha ucuza temin edebilirim.4 tane seri bağlayarak 14.8V gerilim elde ediliyor fanlar 12v ile çalışıyor 14.8V sıkıntı oluşturur mu?Ayrıyetten 4 adet seri bağlanılarak 14.8v 4800mah sağlanmış pil topluluğunu kaç voltla şarj etmek gerekir?

• quote:

Orijinalden alıntı: pea.

Aynı güç kaynağından seri bağlama ile gerilimi arttıramazsın.
    Çoğu bilgisayarın güç katı, USB üzerinden 800mA üzerinde güce kolay kolay izin vermez.USB spesifikasyonlarında port başına 500mA limit olması gerektiği yazar, bilgisayar üreticileri buna pek uymaz ama 1A'in üstüne de çıkmazlar.

@Lesitin
    2.1A telefon şarj aleti ne gördüm, ne de duydum.

Aslında telefon şarjı değil hp nin tablet bilgisayarlarının şarj aleti ben iphone şarj etmek için kullanıyorum bu arada yanlış yazmışım 5.3 volt 2.0 amper. Ürün bu

Usb'den 5V/0.5A Çekmek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb den 12 volt güç almak
    17 yıl önce açıldı
    12v u 5v a düşürmek
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum ikisini seri bağlamayı denersen kısa devre olur anakarta zarar verir ancak bir transformatör yapabilirsin ancak bu seferde iki tane farklı fanı usb den çekmek zorunda kalırsın.
  • Usb den trafo çalıştırmak güzel fikir. Hatta o trafonun ucuna klima bağlayın hem Pc yi hem odayı soğutsun.

• @Hesher seri bağlama işi yalan olunca bende akülü bir sistem kullanmayı düşünüyorum.

http://www.ebay.com/itm/Portable-12V-Li-po-Super-Rechargeable-Battery-Pack-DC-for-CCTV-Camera-8000mAh-/170937990572?pt=US_Rechargeable_Batteries&hash=item27ccb2bdac

uzun kenarı:11cm,kısa kenarı:7 kalınlıkta ortalama bir harddisk boyutunda ve 12v 8000mah kapasiteye sahip.Siz ne düşünüyorsunuz ideal bir cihaz mıdır?

• Benim eski yöntem hem peltier de kullanmıştım. Aklıma şimdi birşey daha geldi istersen usbden şarzlı yapabilirsin ısınınca kullanır soğuyunca şarz olur aslında iyi fikirmiş. Bence dene dostum. Ancak akünün boyutundan çok soğutucunun boyutunu yükseltirsen daha yararlı olabilir. Daha iyi aküler de var ancak altına buzdolabı gibi bir sitem yapmayacaksan 8 amperlik akü seni günlerce idare edebilir.
  • Bencede Silverstone FM121 110cfmlik bir fan ve tükettiği enerji 0.47 ampermiş. 8 Amper/1.41 Amper(3 Adet Silverstone FM121)=5,5 saatten fazla çalıştırabilir ki burda fm121'lerin tüm çalışma boyunca son hızda olduğunu kabul ediyoruz.Peltieri bende kullanmayı düşündüm ama peltierden çok şikayetçi olan var.Yok çok hassastır,çok enerji harcar istenileni sunmaz.Benim için en önemli eksisi peltieri kullanırsam taşınabilir olamayacak şuanki soğutucum taşınabilir olmadığından yeni bir soğutucu tasarlama niyetindeyim zatenAklıma takılan diğer bir soru 12v'luk aküyü 12v ile mi şarj edicez?Genellikle şarj adaptörleri akünün voltajından biraz daha yüksek.Örneğin cep telefonlarının bataryası 3.7v iken şarj aletleri 5v,laptop adaptörü 14,4v iken şarj aleti 19v.Aynı prensip yukarıda linkini verdiğim aküdede geçerli mi?

• benim yaptığım bayağı ağır olmuştu ancak taşıyabiliyordum ama peltierle mw3 full çözünürlükte 15-20 derece soğutma sağlayabildi, peliter abartıldığı kadar zor birşey değil ancak çok güç tüketiyor ayrıca boyut olarak dabir işlemci radyatörü gibi birşey kaplıyor. Peliter kullanırsanız uyaklaşık 45-50 dakikada akü bitebilir.
  • Hmm evet diğer soruyu görmemiştim mesela 12 voltluk bir akü için pasif durumda 13.8 volt vermek gerekirken aktif durumda 16 volt gibi bir değeri bulabiliyor. Eğer verilen voltaj aküden az ise aküden çıkan elektronlar güç kaynağına gider eğer eşitse elektron geçişi zaten olmaz yani sonuç olarak akü voltajıyla verilen oltaj arasında potansiyel fark oluşturmalısın. Örnek olarak - kutbunu 0 alırsan + kutbunun buna uzaklığı sana voltajı verir eğer ikinci fark birinciden fazlaysa birincisi kendi farkını ikinciye eşitler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.