Şimdi Ara

DC 4.5V ADAPTÖR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi 4.5V luk DC adaptör devresi önerebilir misiniz? elime 3 tane beyaz led lambası olan (aydınlatma amaçlı ) radyo geçti. 3 tane 1.5 v pil ile çalışabiliyor ve ayrıca adamlar 4.5 v luk adaptör girişi de yapmışlar. adaptörü de bunun için istiyorum.

• sizlerden bir ricam var "" o devreye para vereceğine git elektronikçiden bir tane adaptör al daha ucuza gelir demeyin "" benim evimde direnç , kondansatör , diyot , trafo , zener , vb. gibi bir çok elektronik malzeme bulunuyor. sadece bakır plakete para verecceğim.atık o da 50 kuruş falan tutar.
  • Bu gerilimi lm317 ile sağlayabilirsin. İsiste devre çizmeyi biliyorsan bunu dene.
     DC 4.5V ADAPTÖR

daha açıklayıcı olarak 20 ohm luk dirence 240 ohm seri direnci bağlarsan çıkış gerilimin 4.5vdc olur
  • şu devre olur mu acaba ?

DC 4.5V ADAPTÖR
  • 78 serisi entegreler cıkıslarında tam değerleri verir. Örneğin; 7805 çıkışında 5v, 7808 çıkışında 8v, 7809 9v gibi. Senin 4.5v elde edebilmek için yapman gereken lm317 li bir devre kurman.
  • tamamdır. teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: MOST WANTED GÖKHAN

tamamdır. teşekkürler

rica ederim. buda cok basitçe çizimi

DC 4.5V ADAPTÖR
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb den 12 volt güç almak
    18 yıl önce açıldı
    DC IN 5v girişi nedir?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • MOST WANTED GÖKHAN

4.5v ile çalışan devre 5v ile çalışmayacakmı 7805 ile çalışır o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 13 Ekim 2011; 17:35:30 >
  • eğer çok kritik bi devre değilse mutlaka çalışır ama illaki 4.5v istersen lm ile kuracaksın devreyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

MOST WANTED GÖKHAN

4.5v ile çalışan devre 5v ile çalışmayacakmı 7805 ile çalışır o

çalışacağını ben de biliyorum ama ne bilim. dedim ki 3 tane kalem pil 4.5 v eder. zaten jack girişinde de 4.5 v yazıyor. 0.5 v dahi olsa fazla volt vermek istemedim.
  • 7805 in çıkışına seri 2 veya 3 adet 1N4001 diyot ( deneme / ölçme yöntemi ile bulabilirsin kaç tane yeterli diye ) bağlar , çıkışına da şaseye doğru bir 100/220uF arası elektrolitik kondansatör atarsan 4.5VDC elde edebilirsin kardeşim.
    Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: untayk

7805 in çıkışına seri 2 veya 3 adet 1N4001 diyot ( deneme / ölçme yöntemi ile bulabilirsin kaç tane yeterli diye ) bağlar , çıkışına da şaseye doğru bir 100/220uF arası elektrolitik kondansatör atarsan 4.5VDC elde edebilirsin kardeşim.
    Saygılar.

teşekkürler
  • ARKADAŞLAR BU 7805 E SOĞUTUCU BAĞLAMALIMIYIM. AKIMA BAĞLI DERSENİZ. ÜZERİNDE 3 TANE BEYAZ LED VAR ( AYDINLATMA AMAÇLI ARADA SIRADA KULLANILIR) VE RADYOSU VAR (HOPARLÖRLÜ) VU RADYO DA HANİ EN FAZLA 1 SAAT ÇALIŞTIRILIR. BUNLAR ÇOK FAZLA AKIM ÇEKMEZLER ZATEN. YA DA SOĞUTUCU YERİNE BASKI DEVRE ÜZERİNDE 3*3 CM LİK BAKIR YOL ÜZERİNE LEHİM YAPIP ÜZERİNE 7805 İ OTURTSAM OLUR MU? İNŞALLAH NE DEMEK İSTEDİĞİ Mİ ANLADINIZ.
  • quote:

ARKADAŞLAR BU 7805 E SOĞUTUCU BAĞLAMALIMIYIM. AKIMA BAĞLI DERSENİZ. ÜZERİNDE 3 TANE BEYAZ LED VAR ( AYDINLATMA AMAÇLI ARADA SIRADA KULLANILIR) VE RADYOSU VAR (HOPARLÖRLÜ) VU RADYO DA HANİ EN FAZLA 1 SAAT ÇALIŞTIRILIR. BUNLAR ÇOK FAZLA AKIM ÇEKMEZLER ZATEN. YA DA SOĞUTUCU YERİNE BASKI DEVRE ÜZERİNDE 3*3 CM LİK BAKIR YOL ÜZERİNE LEHİM YAPIP ÜZERİNE 7805 İ OTURTSAM OLUR MU? İNŞALLAH NE DEMEK İSTEDİĞİ Mİ ANLADINIZ.

Şimdi sana bunların hepsi faal iken çekilen akım değerini soracagım fakat multimetren yok galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 14 Ekim 2011; 18:54:47 >

• Plaketin bir kısmını soğutucu olarak kullanmaktan bahsediyorsun..
    Olur, problem olmaz, küçük bir radyo sonuçta..

7805in girişine ne kadar voltaj veriyorsun? Veya trafon kaç voltluk diye sorayım..
  • sonunda o radyonun resmini buldum. berke2011 dediğin gibi multimetrem yok.aslında var da kendine bi hayrı yok. djoz senin soruna gelirsek 12v luk trafo kullanacağım. datasheet e baktım 18 v kadar ayanabiliyormuş. 7805

DC 4.5V ADAPTÖR
  • 78xx---7818 e kadar dc35v gerilime kadar dayanır Ama IC e uygulanan gerilim yükseldikde Ic üzerindeki ısı artar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 15 Ekim 2011; 14:32:42 >
  • arkadaşlar aklıma başka bir fikir geldi.amaç adaptörü ufaltmak. trafosuz dc 4.5 v çıkış veren devre yapabilir miyiz acaba? biraz araştırdım fakat 12 v 9 v çıkış veren var genellikle
  • quote:

arkadaşlar aklıma başka bir fikir geldi.amaç adaptörü ufaltmak. trafosuz dc 4.5 v çıkış veren devre yapabilir miyiz acaba? biraz araştırdım fakat 12 v 9 v çıkış veren var genellikle

Cep telefonu şarj cihazı... Velakin çıkışına güzel bir filtre yapman gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 19 Ekim 2011; 19:06:51 >
  • teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.