Şimdi Ara

300W 12V PSU'dan 19.5V dönüştürme (DC-DC)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde atıl durumda bulunan bir mini bilgisayarın kasasını büyüteceğim. Kendisi orijinal kasasında harici adaptörden güç alıyor. Adaptör 19.5V - 90W - 4.42A değerinde direkt akım veriyor. Yeni geçececğim kasada 300W bir psu var özelliklerini resim olarak koyuyorum. Bu PSUdan bu volta nasıl dönüştürme yaparım?

Eski kasa ve anakart kart (mini-itx):0

Aliexpresste bir dönüştürücü gördüm (linki aşağıda) ama yalan dolan mıdır bilmiyorum. Bu işle hiç uğraşmayıp adaptörü de kasanın içne montajlamak da bir seçenek ama kasada harici hard diskler ve fanlar da var. Zaten kasayı büyütme sebebim eklenecek HDDleri koyacak ve çalıştıracak bir yer ihtiyacı. Onlar için mecburen PSU bağlı çalışır durumda olacak, madem çalışırken bu mini sistemi de çalıştırsın kablo karışıklığı olmasın niyetindeyim. Maksat elimdekileri değerlendirmek. W=VxA formülü haricinde konuya hakim değilim, sürç-ü lisan ettiysem affola :)

Adaptör

PSU

Bulduğum dönüştürücü:

https://tr.aliexpress.com/i/4000687621366.html

Görüş ve önerilerinize açığım, saygılar selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyleykenboyle -- 11 Temmuz 2024; 14:34:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlanda yazan değeri verir mi, vermez mi?
    sağlıklı çalışır mı, çalışmaz mi?

Ben böyle bir durumda şöyle düşünürdüm;
    Calistiracagim cihaza uygun, laptoplar için şarj cihazı alıp kasanın uygun bir yerinde kullanmak...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dönüştürücüyle çok verim alınacağını düşünmüyorum kayıp, ısı çok olur ama 12v psuların 12v üretme katındaki komponentlere müdehale edilerek 19.5-20v civarı gerilim belki alınabilir tabi vakit bilgi tecrübe hepsi lazım hangi komponent nerede yeterli olur olmaz çok dolambaçlı iş bi bakmışsınız kendinizi 0dan psu üretirken bulmuşsunuz. Bana kalırsa da laptop adaptörü veya bulunabilirse 20v led trafosu benzeri bir smps kaynakla beslenmesi en acısız ve verimli yöntem olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb den 12 volt güç almak
    17 yıl önce açıldı
    12v u 5v a düşürmek
    geçen hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.