Şimdi Ara

fan fan fannnn

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

H1z1 oynuyorum ve yaniyoruzzz .d.d

Elimi arkasina koydugumda alev atiyor cihaz .d
    Soruma gelicek olursem 2 tane sorum var tek tek bilen cevaplarsa sevinirim...
    Cok aradim kendime uygun fan programi buldum % li oranla cllistra biliyoru,,,

1. Bu fani oyun oynarken surekli % 75 calistirsam ne olur..

2.bu cihazin normal isi degeri ve maxsimum isi degeri ne olmali ona gore emliyet aliyim

Lutfen yardim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İntel'in sitesinde yazan değerler genellikle laptop cpu ları için 100C dir. Ancak 70 derecenin üstü tehlikeli çıkmamasına özen göstermelisiniz.
    Denetim masası- Güç seçenekleri- (Yüksek Performans'ın yanındaki) Plan ayarlarını değiştir.Sonra Gelişmiş Güç ayarlarını değiştir e basınız.Çıkan menüde İşlemci Güç yönetimi - En yüksek işlemci durumu'nu %85-90 olarak ayarlarsanız oyunlarda daha az ısınacaktır.
    Fan ayarlarıyla oynamanız doğru değil sıcaklığa göre kendini zaten ayarlıyor belli ki işlemciniz fazla ısınıyor fan yetişemiyor.Sizin yapmanız gereken fan ayarlarını kurcalamak değil ısınmasını önlemek. Yeni bir laptop ise dediğim ayarları yapın ve mutlaka laptopun hava giriş çıkış deliklerine uygun soğutucu alın.Oyunları soğutucusuz oynamak laptopun ömründen yemek demektir. İşlemci hızınızı biraz daha düşürün ısıyı da düşürmüş olacaksınız. 60-65-67 seviyelerine çekebilirseniz CPU sıcaklığını optimum düzey sayılabilir oyundayken.

• Fanı aynı devirde tutmak yanmasına neden olabilir.Demekki pc çok ısınıyoki fan tam devirde çalışıyor siz bunu %75 yaparsanız soğutma yetmeyebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpmirza

İntel'in sitesinde yazan değerler genellikle laptop cpu ları için 100C dir. Ancak 70 derecenin üstü tehlikeli çıkmamasına özen göstermelisiniz.
    Denetim masası- Güç seçenekleri- (Yüksek Performans'ın yanındaki) Plan ayarlarını değiştir.Sonra Gelişmiş Güç ayarlarını değiştir e basınız.Çıkan menüde İşlemci Güç yönetimi - En yüksek işlemci durumu'nu %85-90 olarak ayarlarsanız oyunlarda daha az ısınacaktır.
    Fan ayarlarıyla oynamanız doğru değil sıcaklığa göre kendini zaten ayarlıyor belli ki işlemciniz fazla ısınıyor fan yetişemiyor.Sizin yapmanız gereken fan ayarlarını kurcalamak değil ısınmasını önlemek. Yeni bir laptop ise dediğim ayarları yapın ve mutlaka laptopun hava giriş çıkış deliklerine uygun soğutucu alın.Oyunları soğutucusuz oynamak laptopun ömründen yemek demektir. İşlemci hızınızı biraz daha düşürün ısıyı da düşürmüş olacaksınız. 60-65-67 seviyelerine çekebilirseniz CPU sıcaklığını optimum düzey sayılabilir oyundayken.

Aciklama icin cok tesekurler uyguluycam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.