Merhaba arkadaşlar, cihazım A5 v6.2 Control Center'dan fan başlagıç sıcaklığını 70° durma sıcaklığını 60° yaptığım halde 50° olunca çalışıyor. Sıcaklığı hwinfo kullanarak ölçüyorum. Sorunun sebebi nedir acaba?
faz her zaman çalışır sadece hızlanmaları ve yavaşlamaları ile alakalı sordunuz anlaşılan. fanlarla ilgili bir problem olunca genellikle bios güncellemesi var ise bios güncellemesi yapılır ama monster ın bios ve diğer yazılımlar konusunda pek paylaşım yapmadığı gözükmekte.
Hayır hocam fanlar 50 derecenin altına düşünce duruyor dönmüyor. Cihazın kendi yazılımında fanların çalışmaya başlama sıcaklığı var onu ne yaparsam yapayım 50'de başlıyor hep. Oysa ki ayarlarda 70 derece bile var
kiaydinK
kullanıcısına yanıt
demekki monster kullanıcısı olmak lazımmış laptobu açtığın an çalışmayan fanları olan bir laptop kullanmak herkese nasip olmaz...şaka bir yana dönmüyor demişsin ama dönüyorlardır muhakkak devir hızı düşük olduğundan farkedemiyorsundur. Eger öyle ise problem vardır hiç bir program kullanma ve bios ayarları ile oynadıysan fabrıka ayarlarına getirip kullanmaya çalış.
fan kontrol programı kullanma çok lazım ise biosuna gir fan kontrol bölümü var ise ayarları ordan yap
mikadiel79M
kullanıcısına yanıt
yok hocam kesinlikle dönmüyor 0 ses. web'de gezinme film izleme esnasında da 0 ses o konuda rahatım çok şükür. bios'ta fan ayarı yok. dediğim yazılım zaten üretici firmanın yazılımı monster'ın değil o yüzden sağlıklı olduğunu umuyorum.