G2010 işlemcim varken sessiz oyun oynayabiliyordum 3470 alayım dedim ancak oyunlarda işlemci çok ısınıyor ve fan 3000 devire çıkıyor bu da sese neden oldu ve beni rahatsız etti işlemci 55-60 dereceleri görüyor işlemcinin saat hızını düşürüp turboyu kapattım ama çözüm olmadı galiba fan değiştirmem gerek şu an akasa nın bi fanını kullanıyorum sorunun çözümü hakkında görüşlerinizi bekliyorum iyi forumlar
Programla fanın hızını düşürebilirsin. En fazla 1500 devir olarak ayarlarsan sessiz olur ama işlemci daha çok ısınır tabiki.
bende de 3470 var, işlemci hızını %85 e indirdim 50 dereceyi geçmiyor şimdi, fanda hızlanmıyor. evet biosdan fanı sessiz e alabilirsin, o da iyi bir seçenek... ve bu hafta sonu sesi emen melamin sünger alıp sesi sıfıra indirecem : )
quote:
Orijinalden alıntı: userneym
bende de 3470 var, işlemci hızını %85 e indirdim 50 dereceyi geçmiyor şimdi, fanda hızlanmıyor. evet biosdan fanı sessiz e alabilirsin, o da iyi bir seçenek... ve bu hafta sonu sesi emen melamin sünger alıp sesi sıfıra indirecem : )
işlemci hızını nasıl düşürüyoz :) ben target temperature 62 derece yaptım 62 derece işlemci kullanıyorum ses yok :)
Denetim Masası --> Donanım ve Ses --> Güç Seçenekleri --> Plan Ayarlarını Değiştir --> Gelişmiş güç ayarlarını değiştir --> İşlemci Güç Yönetimi --> En Yüksek İşlemci durumu --> %80
en düşüğü de %5 yapsan iyi olur
quote:
Orijinalden alıntı: userneym
Denetim Masası --> Donanım ve Ses --> Güç Seçenekleri --> Plan Ayarlarını Değiştir --> Gelişmiş güç ayarlarını değiştir --> İşlemci Güç Yönetimi --> En Yüksek İşlemci durumu --> %80
en düşüğü de %5 yapsan iyi olur
sağolasın bi de böyle deneyelim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme