Şimdi Ara

Fanlarım 2000 yerine 1000 RPM de mi çalışıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar vaktinde ısınma sorunum olmasın diye 4 adet 2000 RPM lik fan almıştım . Anakartta yeterli slot olmayınca bende de PSU dan bağlamaya aparat olmadığından satın aldığım yere götürmüştüm (vatan bilgisayar işte) .

geçen kabloları temizleyeyim dedim ve dikkat ettiğim nokta şu . Fanlar 4 Pin aparat 2 Pin . İsterseniz fotoğrafını da atabilirim . Anakarta bağladım 1 tane fanı mesela o 4 pinlik yuvaya oturuyor . Benim anladığım fanlarım 1000 RPM de çalışıyor doğru mu ? 2000 RPM de çalışması için 4 pin aparat nereden alabilirim .

İyi günler .

• 2000 devir olmasi iyi olmaz arkadaşım sesden durulmaz sadece islemci fanları o devirde olması iyidir 1200 devir yeterli ve sessiz çalışır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asig

2000 devir olmasi iyi olmaz arkadaşım sesden durulmaz sadece islemci fanları o devirde olması iyidir 1200 devir yeterli ve sessiz çalışır

+1

Ayrıca kasaya dolduracağı toz da cabası...

En iyisi bi fan kontrolcü ya da PWM çoklayıcı kablo alman.

(Ben olsam PWM çoklayıcı alırım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarysma -- 9 Ocak 2015; 0:38:05 >
  • 2 pin diye yarı hızında dönecek diye bir şey yok. Psunun molex çıkışından 5,7 ve 12v şeklinde 2 pin ile güç alınabilir. Sendeki fanlara büyük ihtimal molex çıkışına bağlanan fan çoklayıcılardan takmışlardır. Fanları nasıl çalıştırdığını da ancak o çoklayıcının özellikleri bilerek anlayabilirsin.
  • Yanıtlar için teşekkürler fan kontrolcü isim olarak daha bir cazip geldi . Çoklayıcıya da bakacağım önce şu ramleri 16 ya çıkartayım da kara kara hesaplardayım ucuza getirmek için sıfır ramleri :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.