Şimdi Ara

Fanlı Isıtıcılar... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
6
Favori
271.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bununla ilgili yorumlara baktım.Ebay de feedbacklerin birçoğunda vadedildiği kadar iyi olduğu yazıyor.Bazı yabancı forumlarda da araştırdım.Çok memnun kalan,ısıtma veriminin iyi olduğunu söyleyenler var.Ancak birkaç tane olumsuz yorum gördüm.1 tanesi bir sene kullandım bozuldu demiş.Diğeri ısıtma veriminden o kadar da memnun kalmamış.Ancak olumlu yorumlar çoğunluktaydı.Şu anda kömür sobası kurulu.Ama henüz daha iyi bir alternatif bulabilmiş değilim.Eğer kirada oturmasaydım ısı pompalı klima muhtemel tercihim olurdu.Bu yüzden yaptığım bunca araştırmadan sonra evinde yerleşik olanlara önerebilirim.Ancak yüksek verimli bir cihaz seçmek şartıyla.
  • afedersiniz sorunuzu yanıtlamayı unuttum yukarıdakileri aktarırken.Riske girmeye değeceği konusunda emin olsam derhal paypal le ödemeyi yapıp sipariş ederdim.Bu konuda emin değilim.Bu arada ürün 400 dolar ancak Türkiye ye postalama masrafı olacak bunu da hesaba katmak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 4 Kasım 2008; 1:05:33 >
  • Isı Kaybı Hesabı

Pratik Olarak Isı Kaybı hesaplarının nasıl yapılacağı konusunda birkaç kaynaktan derlediklerim;

Pratik ısı hesabında ısıtılacak alanın kaç m3 olduğu hesaplanır.
    Türkiye'deki ısı bölgelerine göre m3'e kaç kCal olacağı;
    I. Bölge = 30 kCal,
    II. Bölge = 45 kCal,
    III. Bölge = 60 kCal olarak kabul edilir.
    Şayet daire zemin kat veya çatı katı ise bu sabitlere 15 kCal sabitesi ilave edilir.

ÖRNEK : 4.00 x 3.00 mt ebatlarında ve tavan yüksekliği 2.80 mt olan bir daire için

4.00 x 3.00 x 2.80 = 33.60 m3 bir hacim düşünelecektir.
    II. Bölge ve normal (ara) kat gibi kabule devam edersek

33.60 x 45 = 1512 kcal/h ısı ihtiyacı var demektir.

1 Kw = 860 Kcal ve

Isı çevirim tablosu ----------------------------------------
    Farklı mekan sıcaklıkları için "f" ısı gücü düzeltme faktörü:
    t Co oda 10 / 15 / 18 / 20 / 22 / 24 / 26
    f katsayı 1.219/ 1.102/ 1.032/ 1/ 0.937/ 0.893/ 0.853

Oda sıcaklığını 18°C kabul edersek (olmasını istediğimiz sıcaklık)

1512 / 1.032 / 860 = 1.70 Kw lık Güç ihtiyacı çıkmaktadır.

Örneğin II. Bölgede Bursa’da dışarıda -6°C sıcaklık varken sizin odanızı 18°C sıcaklıkta muhafaza etmeniz için gerekli olan güçtür.

Bunun yanında ısıtmanın nekadar süre ile kesintili çalıştığıda önemlidir. Çalışma saatlerinde ısınma olmayacaksa (kesintili ısınma) %15-%20 ilave edilmeli.

Bu şartlarda harcayacağınız enerji miktarıda 1.70 Kw/h olur. Dış ortam ve istenilen oda sıcaklığı değerlerine, yalıtım tipine göre enerji sarfiyatı değişkenlik gösterecektir ki zaten adı üzerinde PRATİK HESAP

1.BÖLGE İLLERİ :ADANA, ANTALYA, AYDIN, HATAY, İÇEL, İZMİR, OSMANİYE
    2. BÖLGE İLLERİ :ADAPAZARI, ADIYAMAN, AMASYA, BALIKESİR, BARTIN, BATMAN, BURSA, ÇANAKKALE, DENİZLİ, DİYARBAKIR, EDİRNE, GAZİANTEP, GİRESUN, İSTANBUL, KAHRAMANMARAŞ, KİLİS, KOCAELİ, MANİSA, MARDİN, MUĞLA, ORDU, RİZE, SAMSUN, SİİRT, SİNOP, ŞANLIURFA, ŞIRNAK, TEKİRDAĞ, TRABZON, YALOVA, ZONGULDAK
    3. BÖLGE İLLERİ :AFYON, AKSARAY, ANKARA, ARTVİN, BİLECİK, BİNGÖL, BOLU, BURDUR, ÇANKIRI, ÇORUM, ELAZIĞ, ESKİŞEHİR, IĞDIR, ISPARTA, KARABÜK, KARAMAN, KIRIKKALE, KIRKLARELİ, KIRŞEHİR, KONYA, KÜTAHYA, MALATYA, NEVŞEHİR, NİĞDE, TOKAT, TUNCELİ, UŞAK
    4. BÖLGE İLLERİ:AĞRI, ARDAHAN, BAYBURT, BİTLİS, ERZİNCAN, ERZURUM, GÜMÜŞHANE, HAKKARİ, KARS, KASTAMONU, KAYSERİ, MUŞ, SİVAS, VAN, YOZGAT

Doğalgaz fiyatları ise 9155 kcal/m3 için diğer deyişle 9155/860= 10,65 Kw için 0,92 Ytl civarında ve normal tarifede elektrik fiyatı aynı miktar için 2,56 Ytl olmakta. (tüm değerler yaklaşıktır)
    Buna rağmen elektrikte ısınmada aniden ısıtmanın ve gerektiği zamanda gerektiği kadar ısınabilmenin avantajı ile bu fiyatlara rağmen elektrik ısıtıcısı kullanmak mantıklı. Sürekli kullanımda münkün değil tabiî ki.

Nekadar harcarım. nekadarlık bir ısıtıcı almalıyım diyenler içinde bir fikir verebilir..

• neyde karar kıldık? 20 m2 ortamı sessiz ve verimli ısıtmak istiyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: celalcaner2

neyde karar kıldık? 20 m2 ortamı sessiz ve verimli ısıtmak istiyoruz

"celalcaner2 "; ben çok araştırdım ama bu fanlı ısıtıcılardan verim alınamadığını duydum,18 m2 için 1800 w ufo aldım şimdi rahatım,iyi kötü birde klima aldım mı rahat kışı çıkarırım diyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sieda -- 19 Kasım 2008; 8:37:43 >
  • 8 metre kare yer için aldım şu an canavar gibi ısıtıyor birde termostat yapıp duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ş u g a r -- 19 Kasım 2008; 11:30:02 >
  • 1800watt lık Febbre almıştım,amacım kalorifer peteği olmayan banyomuzu ısıtmak ya da gerektiğinde diğer odalarda ısınmaktı.

Cihazdan çok memnun kaldık,özellikle ağız çıkış sıcaklığı çok yüksek,30cm den fazla yakın olursanız yanığa neden olabiliyor ancak çalışma sesi gece yatak odasında rahatsızlık verebilir.

Sessiz bir cihaz arıyorsanız Rowenta nın yeni modeline bakabilirsiniz,mantık olarak fan hızının epey düşürülmesiyle oldukca düşük bir çalışma hızına ulaşılıyor ancak acil ısınma ihtiyaçlarında tam güçle çalışmak zorundasınız,sessiz seçeneği yatak odaları için birebir.
  • Evet arkadaşlar. Biraz fazla abarttım diyebilim bu ARGE işini. altı üstü bi ısıtıcı alcaktım ama manyaklık degilmi gecegündür arastırdım. Artın uzmanım diyebilirim. Koçtaşta yaklasık iki saat hepsini denedim. Adamlar garip garip bakmaya başladı. Neyse konuya geleyim.

Millet sapıkça UFO tipi infrared ısıtıcı alıyor. Koçtaşın önüne tır çekmişler. Herkezin kolunun altında bi tane. Bende bunu düşünüyordum. Ama asıl bu klima tiplerine takmıştım. Nedeni çok şık. Full elektronik ne ararsan var üzerinde. Kumandada var. Aldım gidiyordum.

Satıcıya dedim deneyebilsek falan. Ummuyordum. Tabi abi neden olmasın dedi. Denedik. Hiç tatmin etmedi. Satıcı gitti. Fırsatı kaçırırmıyım. Nevar ne yok hepsini denedim. İnfraredler dahil.

İnfrared ısıyı hemen iletiyor. Düşünebilirsiniz. Ama hantal. Evi gezdirmeye kalmak pek pratik degil. Bide bunun yazı var. Nereye sokacan o koca aleti. Ama ısıtması iyi. Fiat pahalı. ne alırsan al. Ayak ayrı satılıyor. Toplama bilgisayar gibi. Toplayınca 2000W oluyor 90 YTL falan. Küçükleride küçük yani. O kadar zürafa gibi şey al fındık kadar rezistazsı olsun. En boy biraz orantısız kalıyor.

Neyse bunu illada alacaksan 3000W 200 YTL lik UFO yu alacaksın. Görüntü ve kalite iyi. Ama kazık. bide bu tiplerde çok arıza olabiliyormuş. Narin bişi.

Klima tipi tam bir fiasko. Yani beni rezil etti. Ya ben Elektronikçiyim sen o kadar elektronik koy alete bıde ısıtmasına bak. Saç kurutma makinesini aç bunda iyi.

Neyse devam edersek bide gerçek klima var. Aklıma sokan buydu zaten. Ne hikmettir bilmem sistemi farklı sanırım. Kullandım. Demirdöküm klima süper ısıtıyor. Yani bekliyorsun biraz gazı ısıtıyor sonra içeri vermeye başlıyor. Çok iyi. Sadece anlamadıgım şey gazdışarıda. bide dısarının sogugunu kırıyorsun. Malum defroz işlemi. Kısacası iyi. ama ekonomik oldugunu sanmıyorum.

Gelelim benim tercihime. Fanlı ısıtıcıda karar kıldım. Param olsa klima taktırırdım. Şimdi bu fanlı ısıtıcıların bir kısmı 5 para etmez. Saç kurutma gibi. Ama seramik ısıtıcıda durum degişiyor. CFebree nini büyük bi modeli epy uzaga üflüyor ama yinede begenmedim. 90 YTL falan. 1800W minik bi model var. burada resminide koymuşlar tipi güzel. Ama boyuna bakınca bunda iş çıkmaz demiştim.

Beni şok etti. Adamo yamıltuyor sıcaktak. Hamam gibi yapıyor. Aldım ve pişman degilim. Odadaki termostatı resmek sayıyorum. 22-23-24-25-26 gidiyor yani.

Yalnız konbide 40da 50de çalışıyor.

yinede ben çalımasada alete güveniyorum. Neden derseniz oda izolasyununuz iyi ise kacak yoksa havayı arkadan çekip ısıtıp içeri büyük bir debi ile üflüyor. Tabir yerinde ise içerinin havasını sıcakla degiştiriyor. Bir süre sonra zaten hava ısınıyor.

Kullanıyorum ve memnunum. param olsa 2. yide alırım. neyse. tafsiyem bu veya buna benzer. Klima - Fanlı seramik ısıtıcı yer tipi kesinlikle - UFO tipi infraret. ama birsey bvarki eziyetini bir kenara bırakırsak hem hesaplı hende süper.

Bilin bakalın eski dostunuzu. ----------- siz onu unutsanızda o sizi unutmayacak. Elektrik kesilecek millet böle yüklenirse. klima yok. kombi yok. ufo yok. hiç bişi yok. kestane patlatma var. Bunuda unutmayım.

Febbre 1101 mi öle bişi. 5 yıdız.....

• @yasesa
    dediğiniz bu Febbre 1101 i bulamadım ben,link verebilir misiniz?
  • koçtaş tan febbre marka 11 dilim yağlı radyatör aldım, ürünü çalıştırınca bir kaç saat sonra boya kısımlarında çatlamalar oldu, götürdüm hemen değiştirdiler sağolsunlar,

ancak diğeride 4 gün sonra bozuldu, en sonunda iade ettim,

febbre markasını koştaş çinden ithal ediyormuş, ( migrosta blue Line markalı ürünleri çinden ithal ediyormuş)

o bakımdan bence çok dandik bir ürün, boya kokusundan odaya girilmiyordu, bikaç saat balkonda çalıştırmıştım.

en sonunda epey araştırmalarımdan sonra Zass ( Germany) 12 dilim aldım bi spotcudan buldum sıfır tertemiz, ağırlığı febbre nin 2 katı var, fiyatta uydundu 105 ytl ye aldım şimdi çok memnunum, aleti taktım ne boya kokusu var nede bişey. ( boya kısımları toz boya ile imal edilmiş) 3 kademe ısı ayarı ve oda termostatı var 2 inci kademede 12 metre kare oturma odasını şu soğuklarda 21-22c yapıyor oda kapısını örtünce.

termostat durunca kendi ısısı 15-20 dakka idare ediyor, yani 5 dakka çalışıyor 15 dakka ara veriyor bu şekilde ayarladım.

işe giderken 1 kademede kendi kendine çalışıyor, evde yanlız. bişey olurmu diye korkum yok, çünki markaya güveniyorum. bakalım elektirik faturası nasıl gelecek, az gelirse

diyeceğim şuki ucuz etin yahnisi iyi olmuyor, gözümle gördüm ve yaşadım, febbre markası tamamen fason bence internette aratın türkiyeden başka biyerde bulamazsınız,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 14 Aralık 2008; 4:21:28 >

• Geçen hafta febbre kule tipi, 1800 watt olanını aldım. Alet sorunlu, şöyle ki : ayarı "otomatiğe" getiriyorum ve istediğim oda sıcaklığını misal 22derece olarak ayarlıyorum. alet odanın sıcaklığı 22 olana kadar çalışıyor, ancak termostat aleti kapattıktan sonra ekranda odanın ısısını birden 25-26 olarak gösteriyor ve birdaha da çalışmıyor. Zannedersem bu bir arıza değil, aletin çok dandik olmasının bir göstergesi. Kutusuna koydum iade edeceğim, zaten bahsettiğim sorun olmasa da 7-8 m bir odayı 4-5 saate zar zor ısıtıyor, gürültüsü de çok fena.
    Almayı düşünenlere kesinlikle tavsiye etmem.
  • febbre nin duvar tipi fonksiyonel ısıtıcı modelini yaklaşık ikihaftadır kullanıyorum, fan sesi biraz yüksek, sıcaklığı çok fazla ileriye üfleyemiyor en fazla 1 metre kadar menzili var. zaten bütün araştırmalarım ve denemelerim bana şunu gösterdi: fanlı ısıtıcılar büyük odaları asla ısıtamıyor, sadece soğuğu kırabilir. 17 metrekarelik bir odayı ancak 4 saatte ısıtabiliyor. kombi açıkken aynı oda 1 saatte hamam gibi oluyordu. sonuç olarak diyebilirim ki fanlı ısıtıcılar en fazla 6-7 m2 lik odaları ısıtabilir. daha büyük odaları ısıtmaları mümkün değil. oda büyükse infrared veya kaliteli bir yağlı radyatör tercih edilmeli. her halukarda yalıtım çok önemli, en azından pncere bandını ve perdeleri sıkıca kapatmayı ihmal etmeyin inanın perde çok fark ettiriyor.
  • Bu forumun uzun zamandır takipçisiyim ama bugüne dek yazı yazmadım takii sizin yazınızı okuyana dek! Bugüne dek kullandığım Kumtel/Febbre infrared ısıtıcalardan 3 tanesi de bozuldu. Hepsi de Koçtaş'dan alınma. İlki 3-4 günde, ikincisi 1 ay içinde ve son değiştirdiğim dün gece bozuldu (1 seneden sonra ilk kez dün çalıştırdık). Tak gecenin bir yarısı alet gitti. Ev doğalgazlı ama igdasla gereksiz bir samimyet istemediğimizden kısıtlı yakıyoruz herkes gibi (bu tamamen ayrı bir forum konusu ama dünyada vatandaşlarını bu duruma düşüren başka bir yönetim/devlet daha varmı çok merak ediyorum!!)

O kadar sinirlendim ki,www.sakinfebbrealmayin.com sitesini yakında açıyorum çünkü bu yaptıkları resmen tüketiciye hakaretttir. Zaten koçtaş o kadar alışmış ki soru sormadan hemen yenisi ile değiştiriyor.

Yarın bunu da gidip kafalarına atacağım.

quote:

Orjinalden alıntı: style_cool

kumtelin ufo tip ısıtıcısını alıp da bozulmayan var mı allah aşkına,
    eve aldık 1 ay sonra bozuldu,
    yanlışlıkla işyerine de bi arkadaş aldı o da bozuldu.

servistekiler bıkmış artık tamir etmeye üşeniyorlar.

her neyse yaptırdık işyerindekini
    bir hafta sonra tekrar bozuldu ..

günün birinde fişe takıp bir çalıştıracaksınız ısı yok , kalırsınız o zaman buz gibi evde anlarsınız o zaman.
    hele hele evde çocuk varsa aman dikkat.

burada amaç deneyimleri paylaşmak. Kullanım amacınıza ve ortama bağlı ısıtıcıyı seçerken iyi düşünün.
    eğer öyle olmasaydı bütün ısıtıcılar tek tip olurdu , diğerleri üretilmezdi. Hepsinin kendine göre avantajları var , sadece doğru yerde kullanın.
    Ufo çaybahçesi nargile kafe...vb gibi yerler için ideal. 5m ötedeki insanları bile ısıtıyor o yönden çok kullanışlı. Öyle geniş alanlarda başka türlü ısıtamazsın ortamı
    Ancak Söndüğü zaman 5dk içinde oda buz gibi oluyor.

• Merhaba,

Foruma yeni üye oldum. Sırf bu ürünleri alacak olan arkadaşlara kendi memnuniyetimi bildirmek için.

Öncelikle burada yazan ve değerli fikirlerini, yönlendirmelerini ve tavsiyelerini paylaşan tüm kardeşlerime teşekkür ederim. Burada okuduğum bilgiler sayesinde bir hayli bilgi sahibi oldum.

Bugün burada yaptığım araştırmalardan sonra Febbre marka 1121 model bir ısıtıcı aldım. Ürün 1800W güç tüketiyor.

Eve geldim ve kurdum, odam yaklaşık 15 metrekare.

10 dakikalık çalışma sonunda elde ettiğim sonuçlar şunlar:

Oda sıcaklığı şu anda 23 derece seviyesinde. Cihazı kurduğumda 11 derece idi. Fan pek fazla ses yapmıyor, en fazla bir bilgisayar fanı kadar. Ürün arkadan aldığı soğuk havayı öndeki seramikten geçirerek inanılmaz bir ısı veriyor.

Öyle ki, şu anda kışın bu soğuğunda odamda donla oturabiliyorum :D

Faydalı olabilmesi dileğiyle..

• Gözlemimden 800 watlık fansız ısıtıcı 2000 watlık fanlı ısıtıcıdan daha randımanlı ısıtıyor.Üstelık 2000 wat güç tüketimide extra elektrik faturası demektir.Fanlı ısıtıcılar odayı ısıtıyormu soğutuyormu belli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enl600 -- 28 Aralık 2008; 15:48:41 >
  • kış çıktı ben sana yazıcam. kusura bakma alınca pek bakmadım buraya. link yok malesef. koç taş ta mal var. ama sitesine koymuyor ne hikmetse.
  • merhaba; termostat cihazın üzrinde. siger cihazlardada bu böyledir. Cihaz ısı kaynagıda olduğu için daha sıcak gösteriyor. Yani kendi sıcaklığınıda oda sıcaklığına biraz ekliyor. tabi bu gercek oda sıcaklığı değil. daha yüksek. bu nedenle kapanan cihaz tekrardan devreye biraz geç giriyor. bu cihazın dandik olmasından falan değil. bir geçek. kombilerdede bu sorun var. sıfr bu yüzden kombilerde bir uzatma kablosu ile ortam sıcaklığı dışarıdan alınan eklemeler var. yani odanın bir yerine sensör koyuyor ve ortam ısı bilgisini cihaza dışarıdan iletiyor. sırf bu sorun yüzünden. bahsettiğin durum bundan ibaret. gerisi zevk meselesi. başka bir şey diyemem. ven febreeden memnunum. ama bendeki kule tipi degil. onu beğenmemiştim. bide radyatörü varmış. radyatörüde sevmiyorum ben.
  • jargan ben febree den memnunum. ama aldığım seramik fanlı ve yer tipiısıtıcı. Şunu yazabilirim infrared tipi ısıtıcılarda sorun çok. her marka için. Rezistans bağlantı noktaları narin. buralardan gidiyor. yani sistemi bence çok iyi değil. ısıtma iyi ama cam tüp içinde bir rezistans var. bunun dış bağlantıları çok sıcak oluyor. porselenle izole ediyorlar. ama bağlantı yerinden sıkça kopuyor ve ısıtıcı pat diye devre dışı kalıyor. Sarsmadıkça düşürmedikçe pek kırılmaz. ben sadece bunu febree ye bağlamayı yanlış buluyorum. Hepsinde var bu sorun. sikayetvar.com a bak istersen.
  • Bende kullanıyorum. herkeze yazdım bunu alın diye. bende memnunum. anlatamadığım tek husus ben infraredden veya radyatörden, klima tipinden bahsetmiyorum. Bunlardan şikayetler var. tafsiyede etmiyorum. baoluyormuş dogrudur. tatminde etmiyor. bahsettigim senin ve benim aldığım tip. karşısına geçince yakınında duramıyorsunuz. daha pahalıları var ama bundan iyi degiller. bunun kadar ısıtmıyorlar. deneyin. tek tafsiye ettigim bu. febree nin ortagı degilim ben. sadece hepsini denedim diyorum.
  • arkadaşlar merhaba,
    ısınma sistemi olmayan evimde nasıl ısınsam diye düşünürken ilk tercihim kumtelin infrared ısıtıcısı oldu
    http://www.koctas.com.tr/U/Kumtel-Zenon-Infrared-Isitici/1600-W/47237?R=124
    2000 vatlık bi infrared ama odayı ısıtmıyor, bu infrared ısıtıcıların sadece gördüğü objeyi ısıtması bence sadece sabah kalktığınızda giyinirken işe yarıyor ki ben bu aleti artık yatak odama taşıdım sadece orda kullanıyorum gayet faydalı diyebilirim.
    infraredi eledikten sonra yine koçtaştan bu sefer sırf yakışıklı olduğu için febrre nin duvar tipi fonksiyonel ısıtıcısını aldım.http://www.koctas.com.tr/U/Febbre-Duvar-Tipi-Isitici/2000-W/47810?R=124
    duvarda şık durduğu halde açıkçası beni pek tatmin etmedi. üflediği sıcak hava 2000 vat harcadığını göz önüne alırsak kâfi değil.
    bu arada evimin cumbalı ahşap bina olduğunu, odamın 18 m2 civarı, 5 metreye 2 metre ebadında kocaman ahşap eski ispanyolet denen tarzda pencereleri bulunduğunu(sünger çektm pencerelere) ve de tavan yüksekliğinin 3 metreden fazla olduğunu belirteyim.
    duvar tipi ısıtıcı da keyif vermeyince bu sefer yine koçtaşta gördüğüm ısıtma kadar dekoratif özelliği de ön plana çıkan
    http://www.koctas.com.tr/U/Febbre-Efektli-Ankastre-Somine/2000-W/47988?R=124
    bu linkteki elektriki şömineyi aldım!
    bu şömine de daha önceki duvar tipi ısıtıcı gibi 2000 vat ama arada inanılmaz bir ısıtma kabiliyeti farkı var. sırf denemek için ikisini birden çalıştırdığımda gördüm ki şöminenin verdiği ısı diğeriyle kıyaslanmayacak kadar yüksek!
    sonuç olarak şu an elektrikli şömineyi kullanıyorum ve alet 3 saat çalıştıktan sonra neredeyse şortla durabilecek kadar ısıtıyo odamı! bu arada 3 saat çalışması da bana 1 Lira gibi bi maliyeti oluyor ki bu hesabı yapmak zor değil.
    benim gibi akşam 3-4 saat kullanacaklar için kesinlikle tavsiye edeceğim bir ürün diyebilirim. hem görse olarak hem de fonksiyonel olarak kesinlikle tatmin edici. son elektrik faturam 53 lira geldi ki bu hayal gibi bir rakam. sadece akşamları oturma odasını ısıtma peşinde olan bekar arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim, hem ısınıyorsunuz hem de şömine ambiyansı cabası

anladınız siz onu

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.