Şimdi Ara

Fansız kule tipi soğutma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, AMD 840K işlemcim ve MSI a68hm-e33 v2 anakartım var.

Soğutma için CM Evo 212 almayı düşünüyordum ama fanı ram slotunu kapatır mı bilmiyorum. Slotlardan birini iptal edemem çünkü iki slotum ve 2x4'lük ramim var.

Daha önce hiç soğutma kullanmadım. En düşük devirde ses duyulabiliyor mu bilmiyorum. Hem ram sorununu ortadan kaldırmak hem de sesi tamâmen kesmek için fansız soğutucu tavsiyelerinizi istiyorum. Kasam oldukça geniş, Thermaltake V21 kasam var ve anakarttan itibâren 20cm mesafe var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 21 Nisan 2016; 2:13:18 >

• Fansız soğutucu pek etkili olmaz. Evo 212 nasıldır bilemiyorum ama bende sleeve bearing fanlı bir soğutucu var (scythe kotetsu), fan sesini duymak neredeyse imkansız. Sleeve bearing fanlar düşük devirlerde çok sessiz. Heatsinkiniz de iyise işlemcinizi yüksek devirlere çıkmadan soğutabilirsiniz. Herhangi bir kule tipi soğutucu alıp deneyin, fan sesini çok bulursanız sessiz bir fan alıp takabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faustus

Fansız soğutucu pek etkili olmaz. Evo 212 nasıldır bilemiyorum ama bende sleeve bearing fanlı bir soğutucu var (scythe kotetsu), fan sesini duymak neredeyse imkansız. Sleeve bearing fanlar düşük devirlerde çok sessiz. Heatsinkiniz de iyise işlemcinizi yüksek devirlere çıkmadan soğutabilirsiniz. Herhangi bir kule tipi soğutucu alıp deneyin, fan sesini çok bulursanız sessiz bir fan alıp takabilirsiniz.

Scythe Kotetsu için şöyle bir açıklama var;

Fan Noise Level: 5.3 - 28.0 dBA

Bu değer gerçek ise harika. Yorumlar ve puanlamalar da hârika. Sanıyorum bulunabilecek en sessiz soğutucu şu an. %25'de iken 460RPM döndüğüni söylemiş biri. Favorilerime ekliyorum, fiyatı düşerse hemen alacağım İnşallah. Çok teşekkür ederim bu tavsiyeniz için...

Alternatif olarak Heatsink performası çok iyi olan bir model önebilir misiniz? Belki böyle bir ürün alıp fanını değiştirebilirim...

Teşekkürler...

• Fansız soğutucu verimli olmaz. Noctua d14 gibi bir soğutucu ile nf-a14 kullanabilirsiniz.
    http://noctua.at/en/products/fan/nf-a14-uln/specification
  • fuducuk kullanıcısına yanıt
    Bende 600rpm'de dönüyor. Deneme amaçlı OC ve stres test dışında yüksek hızlara çıktığını hiç duymadım. Bu soğutucunun dikkat çeken bir özelliği ısı boruları bir araya gruplanmamış olması; aluminyum yapraklara mümkün olduğunca eşit aralıklarla temas ediyorlar. Bence bu sayede Evo 212 gibi benzer yapılı soğutucuların önüne geçiyor. İkinci bi özelliği de heatsinkin çok ama çok hafif konkav olması, bu sayede daha yakından temas etmiş oluyor.

Bu soğutucuyu kardeşim Japonyadan 80 lira civarına almıştı, Amerikada da 35 dolar olarak piyasaya çıkmış sanırım, ama her nedense şu an daha pahalı. Uygun fiyata bulursanız alın derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.