uzun zamandır kafamda olan bir fantaziyi anlatayım sizlere. Yakın zamanda bu gerçeğe dönecek. [umuyorum].
sizden isteğim; teknik olarak ya da pratik olartak eksik gördüğünüz yerleri belirtmeniz ya da kafanıza takılan soruları sormanız.
öncelikle malzeme listesi:
1. büyük ekran bir tv. [72 ekran Flat Regal veya 106 Ekran plazma - karar veremedim] 2. Bir adet Notebook [Cel. 1500; 1GB DDR ; Wi - Fi; 64 VGA (bu işi bozuyo)] 3. Wifi dsl modem [ASUS] 4. Microsoft Wireless Desktop Kit 5. S-Video Kablosu 6. S-Video - Scart çevirici 7. Digital TV Box - [Uydu yayınları ve uydu üzerinden download amaçlı; USB BOX] 8. Multi Uzaktan Kumanda 9. Çanak + LNB felan.
-------------------------
Kafamdaki Sistem:
Genel şablon şu şekilde: Laptop; Svideo üzerinden TV nin Scartına bağlanacak. Ve sürekli On Line olacak. Yani TV kumandasından AV-2 ye bastığımda windows masaüstü karşıma çıkacak.
Öte yandan; USB TV Box ile; digital video capture ve uydu üzerinden internet bağlantısı opsiyonel olarak hazır duracak.
Laptop; dsl modem, ve TV UPS ile olası elektriksel sorunlara karşı güvende tutulacak.
Ancak henüz karar veremediğim birkaç nokta var; ki henüz karar verememiş olmamın nedeni de henüz uydularla ve digital video box larla ilgili forumlara bakmamış olmam.
Kendime; -zevk ya da hayvanlık diyin farketmez- bu şekilde bir salon sistemi kurmayı planlıyorum.
Yaklaşık 3000 YTL civarında bir bütçem var; tabii bu durumda plazma hayal oluyor. Ama o bir kenarda dursun bakalım ne zaman ne olacağı belli olmaz.
Elimde olan ürünler:
Notebook; wi fi altyapı; Desktop Kit; ve gereken kablolar.
Sizce teori ya da pratikte bir problem oluşur mu ya da görüntü kalitesi ne olur?
NOT: DVD player ı extra olarak alacağım; hiçbi şekilde notebook dan dvd izlemeyi düşünmüyorum. Nedeni: Görüntü kalitesi.
Şimdiden teşekkürler
ÇOK GÜZEL Bİ DÜŞÜNCE AMA BUNUN YANI SIRA ÇOKTA PAHALI 3.000 YTL YETECEĞİNİ SANMIYORUM
Madem laptoptan TV'ye çıkış alıyorsun dvd player'a gerek yok ki. Laptopun DVD okuyucu olursa sorunun çözülür.
quote:
1. büyük ekran bir tv. [72 ekran Flat Regal veya 106 Ekran plazma - karar veremedim]
Kafama takıldı bu Regal şu vestelin yan sanayisi olan regalmi? Eğer oysa, aman uzak dur... Git kendine başka marka bul, hayret nerden bulursunuz böyle şeyleri
Evet Regal yerine başka markalar önerilebilir hatta yabancı olsun Philips filan.
Kesinlikle regal den uzak dur diyorum vestel ne ki yan sanayisi ne olsun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
hadi yaa; insanlar bu kadar mı illallah demiş yau regalden?