Şimdi Ara

Fantazi Salon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

uzun zamandır kafamda olan bir fantaziyi anlatayım sizlere. Yakın zamanda bu gerçeğe dönecek. [umuyorum].

sizden isteğim; teknik olarak ya da pratik olartak eksik gördüğünüz yerleri belirtmeniz ya da kafanıza takılan soruları sormanız.

öncelikle malzeme listesi:

1. büyük ekran bir tv. [72 ekran Flat Regal veya 106 Ekran plazma - karar veremedim]
    2. Bir adet Notebook [Cel. 1500; 1GB DDR ; Wi - Fi; 64 VGA (bu işi bozuyo)]
    3. Wifi dsl modem [ASUS]
    4. Microsoft Wireless Desktop Kit
    5. S-Video Kablosu
    6. S-Video - Scart çevirici
    7. Digital TV Box - [Uydu yayınları ve uydu üzerinden download amaçlı; USB BOX]
    8. Multi Uzaktan Kumanda
    9. Çanak + LNB felan.

-------------------------

Kafamdaki Sistem:

Genel şablon şu şekilde: Laptop; Svideo üzerinden TV nin Scartına bağlanacak. Ve sürekli On Line olacak.
    Yani TV kumandasından AV-2 ye bastığımda windows masaüstü karşıma çıkacak.

Öte yandan; USB TV Box ile; digital video capture ve uydu üzerinden internet bağlantısı opsiyonel olarak hazır duracak.

Laptop; dsl modem, ve TV UPS ile olası elektriksel sorunlara karşı güvende tutulacak.

Ancak henüz karar veremediğim birkaç nokta var; ki henüz karar verememiş olmamın nedeni de henüz uydularla ve digital video box larla ilgili forumlara bakmamış olmam.

Kendime; -zevk ya da hayvanlık diyin farketmez- bu şekilde bir salon sistemi kurmayı planlıyorum.

Yaklaşık 3000 YTL civarında bir bütçem var; tabii bu durumda plazma hayal oluyor. Ama o bir kenarda dursun bakalım ne zaman ne olacağı belli olmaz.

Elimde olan ürünler:

Notebook; wi fi altyapı; Desktop Kit; ve gereken kablolar.

Sizce teori ya da pratikte bir problem oluşur mu ya da görüntü kalitesi ne olur?

NOT: DVD player ı extra olarak alacağım; hiçbi şekilde notebook dan dvd izlemeyi düşünmüyorum. Nedeni: Görüntü kalitesi.

Şimdiden teşekkürler

• ÇOK GÜZEL Bİ DÜŞÜNCE AMA BUNUN YANI SIRA ÇOKTA PAHALI 3.000 YTL YETECEĞİNİ SANMIYORUM

• Madem laptoptan TV'ye çıkış alıyorsun dvd player'a gerek yok ki. Laptopun DVD okuyucu olursa sorunun çözülür.
  • quote:

1. büyük ekran bir tv. [72 ekran Flat Regal veya 106 Ekran plazma - karar veremedim]

Kafama takıldı bu Regal şu vestelin yan sanayisi olan regalmi?
    Eğer oysa, aman uzak dur... Git kendine başka marka bul, hayret nerden bulursunuz böyle şeyleri
  • Evet Regal yerine başka markalar önerilebilir hatta yabancı olsun Philips filan.
  • Kesinlikle regal den uzak dur diyorum vestel ne ki yan sanayisi ne olsun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
  • hadi yaa; insanlar bu kadar mı illallah demiş yau regalden?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: doktorekrem

Kesinlikle regal den uzak dur diyorum vestel ne ki yan sanayisi ne olsun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

super bi cevap yaa tebrikler

ya kardes bi kere alicam diyosan philips sony filan al tabii benım tercihim philips

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.