Şimdi Ara

Fanusta balık besliyorum YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, fanusta 2 tane japon balığım var. Akvaryum alana kadar bi süre fanusta bakıcam. Her sabah sularının %70 ini değiştiriyorum. Sularını değiştirdiğim zaman nefes alışları normale dönüyor 1-2 saniyede 1 ağız açıp kapatıyorlar. Fakat aradan 7-8 saat geçince saniyede 2 kere ağızlarını açıp kapatıyorlar. Oksijensiz kaldıklarını düşünüyorum. Evimde astım hastalarının ilaç alabilmesini sağlayan hava motoru var. Onun hortumu ile (Sadece hava) 1-2 dakika fanusa hava versem bi zararı olur mu? Teşekkürler.

• Yüzde 70 şu değişimi bana biraz fazla geldi. En fazla yüzde 50 yapmanı tavsiye ederim. hava vermek iyi bir fikir gibi. İnşallah akvaryum alana kadar öldürmezsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle yardımınız için teşekkürler. Bana verilen balıklar japon balığı değilmiş. Ağzının kenarlarında bıyık gibi farklı yapıları var. Balıkların boyutları 7-8 cm. Ayrıca bana verilen yem yaprak ile yosun tarzı bişey. Sabah akşam beslemem gerektiğini biliyorum fakat günde ne kadar atmalıyım ikisine de?
  • Merhaba,

Fanusta balık beslemekle hata yapmışsınız.Büyük ihtimal balık amonyak zehirlenmesi yaşıyordur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -WhiteKnight-

Merhaba,

Fanusta balık beslemekle hata yapmışsınız.Büyük ihtimal balık amonyak zehirlenmesi yaşıyordur.

Her sabah sularını değiştirip 2 parça kadar yaprak gibi olan yemlerden atıyorum. Ne yapmam gerekir?
  • *Amonyak zehirlenmesine baktım. Belirtilerinde yemleme esnasında yeme gelmez diyor. Balıkları satın aldığımdan berri attığım yemi hiç direk yemediler. Yemler dibe çöküyor ve bir süre sonra baktığımda yemiş oluyorlar. Bugün veya yarın mutlaka alıcam akvaryumu. Akvaryumun içine filtresini kurup damacanadan aldığım suyla doldurduğumda bir problem olmaz diye umuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehmetC99

Öncelikle yardımınız için teşekkürler. Bana verilen balıklar japon balığı değilmiş. Ağzının kenarlarında bıyık gibi farklı yapıları var. Balıkların boyutları 7-8 cm. Ayrıca bana verilen yem yaprak ile yosun tarzı bişey. Sabah akşam beslemem gerektiğini biliyorum fakat günde ne kadar atmalıyım ikisine de?

onlar koi japondur. fanus'u bırak akvaryumda beslemek bile hatadır. büyük ebatlı akvaryum ister. japonyada falan göllerde, havuzlarda besliyorlar bunları. boyları çok büyüyor. bir benzinlikçiye gitmiştik, orda yapay havuz vardı içerisinde koi japonlar vardı güzel olmuştu =) boyları alabalık boyu kadar. birde bir lokantada görmüştüm buzdolabından büyük bir akvaryum. içerisinde vardı.

eee bahsettiğimiz balık aynı balık olduğunu düşünerek yazıyorum, bende de vardı akvaryumda beslemiştim. fiyatı ucuzdu. büyük bir akvaryum edinebilirseniz kısa sürede büyür.

biraz saçma olacak ama fikir yine fikirdir xD bir adet ucuza şişme havuz alın. şöyle 1 metre çapında falan. kısa sürede büyürler. hemde rahat ederler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orci1 -- 1 Mayıs 2016; 6:43:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Balkonda kedi beslenir mi?
    10 yıl önce açıldı
    GÜVERCİN YAVRULARINI TERKETTİ..
    19 yıl önce açıldı
    Karga beslemek istiyorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yorumlarınız için teşekkürler. Satın aldığım yer ile bugün tekrar görüştüm. Akvaryuma gerekli malzemeler kurulduğunda problem olmadan yaşayacağını söylediler. Ve ayrıca yemlerini değiştirdiler. Yosun gibi olanın yerine ufak ufak toprağa benzer yem verdiler. Zavallılar yarın normal hayata kavuşuyorlar. Fanusta balık beslemek hataymış arkadaşlar ileride satın alacak olanlar için şimdiden buraya yazayım :)
  • Ayrıca yeni yemin fotoğrafı bu arkadaşlar eğer bunun yanlış olduğunu düşünüyorsanız tekrar değiştireceğim.
     Fanusta balık besliyorum YARDIM!
  • Akvaryum hobisine başlamakla çok keyifli bir karar vermişsiniz. Ancak ne yazıkki fanusta balık beslemek hayvanlara eziyet etmek demektir. Bende bir süre bu hobiye kapıldım fakat yer darlığı yüzünden bir dostumun çocuğuna hediye ettim tüm balıkları ve aksesuarları. Size tavsiyem şu linkteki konuları bir gözden geçirmeniz. Zira yeni başlayanlar için faydalı bilgilrer varhttp://www.akvaryum.biz/Kategoriler/baslarken/
  • Herkese yardımları için teşekkür ederim. Şuanda 35x18 boyutunda bir akvaryum içerisinde motor ile yaşamaya devam ediyorlar ve oldukça keyifli duruyorlar. O fanusta hareketsiz solumaya çalışan hayvanlara bakmaktansa böylesi hem onlar açısından hem kendi göz zevkiniz açısından daha iyi oluyormuş.
  • Balıklar koi ise akvaryum yetmez. O balıklar 1,5 metre kadar büyüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkını Arayan Serçe -- 12 Şubat 2017; 14:37:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu 1 sene önce açılmış ama yazmadan duramadım

BALIK HAVASIZ FANUSTA BESLENMEZ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.