Şimdi Ara

Far Cry 5 (2018) [ANA KONU] (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
40.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    geleceğin zaman whatsapptan yazarmısın dm'den atıyorum numaramı.
  • Oyunu bitirdiğimizde haritada takılabiliyormuyduk??

Türkçe yama ile tekrar oynuyorum,ona göre görevleri bitirmeden etrafı köşe bucak gezeyim diyorum.Zira ortamlar o kadar güzel ki,o filmlerde dizilerde gördüğümüz yerlerin aynısı.Oraya gidip yaşayası geliyor insanın.

Şu oyunda hayatta kalma öğeleri olsa;ağaç kessek,su toplasak,bahçe kursak,hayvanları avlayıp derilerini etini kemiklerini ayrı kullansak vs.efsane
    bişey olabilirmiş.
  • ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    Evet, ana senaryo nasıl biterse bitsin istediğin gibi takılıyor ve yan görev vs vs ne varsa yapabiliyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xeat

Evet, ana senaryo nasıl biterse bitsin istediğin gibi takılıyor ve yan görev vs vs ne varsa yapabiliyorsun
    Eyvallah,son bölgeyi ele geçiriyorum.Tam etrafı keşfedip manzaraları seyredeceğim ya düşman geliyor uçakla yada okla bayıltıp hapisane gibi o yerden kaçmaya çalışıyoruz.Özellikle ikincisini oyuna hangi kafa ile koymuşlar acaba.
  • Çıktıktan 2 sene sonra oyunu alabildim ve 5 saat kadar oynadım. Oynadığım en kötü Far Cry olabilir. Bu mu yoksa Primal mı daha kötü arada kaldım.

Öncelikle oyunda sürekli bir kaos var. 2 adım gidiyosun, hemen sağdan soldan beyaz oklar. Ne olduğunu anlamadan bakıyosun millet üstüne koşuyo. Her yerde ama her yerde düşman var ve kesinlikle devamı var. Öldürdüğünüz gibi çevreden yenileri geliyor. Oyunun sevdiğim nadir yanlarından, güzel güzel ormanlar yapmışlar. Grafikler ve ortam da güzel. Hem geze geze ormandan göreve gideyim hem de avcılık yapayım (aklınıza gelirse veya uğraşmak isterseniz, çünkü tek amacı para avcılığın) diyosunuz ama yok. Ormanın içinde bile birileri var. Adam olmadığı yerlerde UÇAK var UÇAK. Görmenize gerek yok. Sesini duysanız yeter. İnanılmaz uzaktan görebiliyor ve başlıyor bomba sallamaya. Tabi tek başına olur mu, çevrede hemen başka düşmanlar spawn oluyor ve haydi yine kaos. Ve uçağı düşürmesi gerçekten zor. Göreve gidebilmenin tek yolu arabayla herkesi ignorelayarak basıp gitmek.

Görevlerde veya karakol gibi yerleri temizlerken gizlilik çok zor. Adamlar da çok uzaktan görebiliyor. En ufak sesi duyabiliyor veya cesetleri de çok uzaktan görebiliyorlar. Yani çoğu görevi de yine kaos içinde hallediyosunuz. Bu arada ilk defa bir oyunda bu kadar minimap aradım. Pusula sistemi nedense olmamış bu oyuna. Her yerden adam geldiği için, map olmayınca adamların yerini görebilmek çok zor. Tabi öldürünce lootlamak için cesetleri bulması ayrı bi işkence.

Görevler ayrı bi tatsız. Ana görev ve yan görevleri random kurtardığınız esirler veriyor. Şu an görev listemdeki 4 ana görevden 2'si ''arabamı çaldılar git kurtar'' görevi Adı bu olan GTA'da bile bu kalitesizlikte ana görev yok. Serinin klasiği olan ''zalim bir diktatör halkına kan ağlatıyordu'' konseptinin bu oyunda içi çok boş. Örneğin Far Cry 4'te, ana düşmanın çoğu kişinin atladığı güzel bi alt hikayesi vardı. Ayrıca ortada devam eden bir isyan vardı ve isyan liderleri arasında çekişme vardı vs. Bu oyunda bizi kurtaran amca ''hadi isyan başlatalım yeğenim'' diye salıyor bizi ortalığa ve tek hikaye bu. Oyun o kadar hikayesiz ki, gittiğiniz her yerde notlar buluyosunuz. Ufak ufak hikayeler eklemek istemişler sanırım ama bulduğunuz notlar ''bu tamirhaneyi ben yönetiyordum, tarikat beni çok zorladı artık buralardan gidiyorum'' kalitesizliğinde, okumaya bile değmeyecek şeyler. Ana görevlerle yan görev arasında kalite farkı olmadığı gibi, diğer oyunlarda sadece toplanabilir olan ''zula'' olayını bu oyuna görev diye eklemişler Yine bi not bulup, ''şuraya zula sakladım amma kimse bilmiyor'' tarzı bir not okuyosunuz ve zulanın yerini öğrenip alıyosunuz. Hepsi bu.

Aklıma gelmeyen şeyler de olabilir daha. Sadece yapmak için yapılmış boş bir oyun gibi ilk 5 saatte.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vrataski

Çıktıktan 2 sene sonra oyunu alabildim ve 5 saat kadar oynadım. Oynadığım en kötü Far Cry olabilir. Bu mu yoksa Primal mı daha kötü arada kaldım.

Öncelikle oyunda sürekli bir kaos var. 2 adım gidiyosun, hemen sağdan soldan beyaz oklar. Ne olduğunu anlamadan bakıyosun millet üstüne koşuyo. Her yerde ama her yerde düşman var ve kesinlikle devamı var. Öldürdüğünüz gibi çevreden yenileri geliyor. Oyunun sevdiğim nadir yanlarından, güzel güzel ormanlar yapmışlar. Grafikler ve ortam da güzel. Hem geze geze ormandan göreve gideyim hem de avcılık yapayım (aklınıza gelirse veya uğraşmak isterseniz, çünkü tek amacı para avcılığın) diyosunuz ama yok. Ormanın içinde bile birileri var. Adam olmadığı yerlerde UÇAK var UÇAK. Görmenize gerek yok. Sesini duysanız yeter. İnanılmaz uzaktan görebiliyor ve başlıyor bomba sallamaya. Tabi tek başına olur mu, çevrede hemen başka düşmanlar spawn oluyor ve haydi yine kaos. Ve uçağı düşürmesi gerçekten zor. Göreve gidebilmenin tek yolu arabayla herkesi ignorelayarak basıp gitmek.

Görevlerde veya karakol gibi yerleri temizlerken gizlilik çok zor. Adamlar da çok uzaktan görebiliyor. En ufak sesi duyabiliyor veya cesetleri de çok uzaktan görebiliyorlar. Yani çoğu görevi de yine kaos içinde hallediyosunuz. Bu arada ilk defa bir oyunda bu kadar minimap aradım. Pusula sistemi nedense olmamış bu oyuna. Her yerden adam geldiği için, map olmayınca adamların yerini görebilmek çok zor. Tabi öldürünce lootlamak için cesetleri bulması ayrı bi işkence.

Görevler ayrı bi tatsız. Ana görev ve yan görevleri random kurtardığınız esirler veriyor. Şu an görev listemdeki 4 ana görevden 2'si ''arabamı çaldılar git kurtar'' görevi Adı bu olan GTA'da bile bu kalitesizlikte ana görev yok. Serinin klasiği olan ''zalim bir diktatör halkına kan ağlatıyordu'' konseptinin bu oyunda içi çok boş. Örneğin Far Cry 4'te, ana düşmanın çoğu kişinin atladığı güzel bi alt hikayesi vardı. Ayrıca ortada devam eden bir isyan vardı ve isyan liderleri arasında çekişme vardı vs. Bu oyunda bizi kurtaran amca ''hadi isyan başlatalım yeğenim'' diye salıyor bizi ortalığa ve tek hikaye bu. Oyun o kadar hikayesiz ki, gittiğiniz her yerde notlar buluyosunuz. Ufak ufak hikayeler eklemek istemişler sanırım ama bulduğunuz notlar ''bu tamirhaneyi ben yönetiyordum, tarikat beni çok zorladı artık buralardan gidiyorum'' kalitesizliğinde, okumaya bile değmeyecek şeyler. Ana görevlerle yan görev arasında kalite farkı olmadığı gibi, diğer oyunlarda sadece toplanabilir olan ''zula'' olayını bu oyuna görev diye eklemişler Yine bi not bulup, ''şuraya zula sakladım amma kimse bilmiyor'' tarzı bir not okuyosunuz ve zulanın yerini öğrenip alıyosunuz. Hepsi bu.

Aklıma gelmeyen şeyler de olabilir daha. Sadece yapmak için yapılmış boş bir oyun gibi ilk 5 saatte.
    Yan görev denilen şeylerde aşırı saçma sapan,düşman yapılarını patlatma var.Sağda solda dolaşan düşman araçlarını havaya uçurma var veya içindek esrleri kurtarma var,komedi.
    Hayvan avlama var ama craftı da kaldırmışlar.Bana göre o da saçma,hayvan avlamanın bir amacı yok neredeyse.Silah açısı bile dandik oyunun,çok yakında açı.

Oyunun hikaye kısmı Far Cry New Dawn ile devam ediyor,o daha komik.haritaso da5'le aynı,küçültüp sözde kıyamet sonrası skin atmışlar.Bide sağdan soldan sözde craft için eşya topluyoruz.

Aslında çok güzel açık dünya tasarlamışlar.İçine güzel görevler,güzel hayvan avlama mekanikleri,hatta hayatta kalma öğeleri bile konulabilirmiş.

Ubisoft'un bütün açık dünya oyunları neredeyse aynı.Ana görev diye sunulan şeyler sanki yan görev gibi,yan görevler bol bol tekrara düşüyor.Hikaye anlatımı çok zayıf ve ruhsuz bütün oyunları.Bir Gta 5'e bakıyorum bir de Ubi'nin açık dünya oyunlarına arada uçurum var.Bir tek Watch Dogs2'nin açık dünyası güzel,yaşıyor ve ruhsuzluk yok.Ve yine onda da ana hikaye yan görevler gibi.

Eklemekte fayda var, yanımıza aldığımız karakter genelde mal oluyor. Arabaya kafası estiği zamanlarda biniyor. Bu yüzden onları hiç beklemiyorum. Yan görevlere çok dallanmadan dümdüz hikeye için gidiyorum artık. Bir nebze daha iyi geliyor bana bu şekilde. Yoksa cidden rehine kurtara kurtara bi hal oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: torkema61

Eklemekte fayda var, yanımıza aldığımız karakter genelde mal oluyor. Arabaya kafası estiği zamanlarda biniyor. Bu yüzden onları hiç beklemiyorum. Yan görevlere çok dallanmadan dümdüz hikeye için gidiyorum artık. Bir nebze daha iyi geliyor bana bu şekilde. Yoksa cidden rehine kurtara kurtara bi hal oldum.
    Sinir bozucu o yanımızda gelen karakterler.

Far Cry 2'bile hikaye ve görev ilerleyişinde daha iyiydi.Far Cry 2'de yaralandığımızda çok güzel animasyonlar vardı,kolumuzdan mermi felan çıkarıyorduk,silahlar daha güzeldi,bozulabiliyordu.Sesleri,Afrikalı tiplerin kendilerine has şiveyle konuşmaları felan baya güzeldi.

Bunları komple kaldırıp,Far Cry'nin en çok şikayet edilen olayı olan sürekli düşmanın gelip saldırmasını geri getirmişler.Üstelik Far Cry 2 Ubinin demosu gibi bişeydi,onun üstüne 3 gibi harika bir oyunu yaptılar.Nasıl geriye gidiyorlar anlamak güç,5. oyunu başka firma yapsa neyse...

• quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

Yan görev denilen şeylerde aşırı saçma sapan,düşman yapılarını patlatma var.Sağda solda dolaşan düşman araçlarını havaya uçurma var veya içindek esrleri kurtarma var,komedi.
    Hayvan avlama var ama craftı da kaldırmışlar.Bana göre o da saçma,hayvan avlamanın bir amacı yok neredeyse.Silah açısı bile dandik oyunun,çok yakında açı.

Oyunun hikaye kısmı Far Cry New Dawn ile devam ediyor,o daha komik.haritaso da5'le aynı,küçültüp sözde kıyamet sonrası skin atmışlar.Bide sağdan soldan sözde craft için eşya topluyoruz.

Aslında çok güzel açık dünya tasarlamışlar.İçine güzel görevler,güzel hayvan avlama mekanikleri,hatta hayatta kalma öğeleri bile konulabilirmiş.

Ubisoft'un bütün açık dünya oyunları neredeyse aynı.Ana görev diye sunulan şeyler sanki yan görev gibi,yan görevler bol bol tekrara düşüyor.Hikaye anlatımı çok zayıf ve ruhsuz bütün oyunları.Bir Gta 5'e bakıyorum bir de Ubi'nin açık dünya oyunlarına arada uçurum var.Bir tek Watch Dogs2'nin açık dünyası güzel,yaşıyor ve ruhsuzluk yok.Ve yine onda da ana hikaye yan görevler gibi.

Alıntıları Göster
    Dediğiniz gibi bu grafik ve ortamda ben de hayatta kalma tarzı bi oyun oynamak isterdim. Bu oyunda o ortamları ağız tadıyla gezemiyorsun bile.

torkema61, Bu arada rehine olayı beni bile sıktı. Bi gün ben sıkıcam kafalarına o olucak

Çok iyi ya. Güzelim oyun ne hale gelmiş. Bir de yapay zekanın sadece sayıca üstünlüğü var. Başka hiçbir mantıklı hareketi yok.

Ama bu şekilde kabullenip hikayeye odaklanınca bana yine de zevkli geliyor. Faith eden ara sahneleri çok hoşuma gitti mesela. Yollardaki karmaşalardan da fast travel sayesinde kurtulabiliyorum. Oyunun zevkini çıkarmaya çalışıyorum bir de. Mesela şu baskını okla yapayım sessiz. Şu baskını da agresif yapayım pata küte gireyim. Şunda ful rpg atayım falan anca böyle çıkıyor zevki :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vrataski V kullanıcısına yanıt
    Şu oyunu, atmosferini hiç bozmayıp da solo survival yapsalar tadından yenmez aslında. Base kurmalık mekanlar var, yollarda araçlar spawn halde zaten. Silah dükkanı olayı da güzel mesela. Para çok kolay kasılıyor onu da biraz kısarlarsa, her adımda adam çıkmasa bi de adamın olduğu yönü bilemezsek daha bi heyecanlı olur. Beyaz ok çıktığı an ölmemen garanti oluyor. Daha oyunda ölmedim hiç bu yüzden. Ama grafik olarak güzel bir oyun. Araçla da auto drive moduna geçip manzaraya baka baka ilerlemek de harika. Bazen adam uyarısı veriyor ama hiç sallamıyorum :D silah eklentileri daha fazla seçenekli olmalı. Fanlarını dinleseler aslında güzel şeyler çıkacak.

Bir de zombi modunu merak ediyorum. Arkadaş da aldı oyunu onla coop gircez biraz sıkkntılı diyolar ama deneyelim dedik

• Arkadaşlar merhaba, bir arkadaşımla ortak aldım ama kendisi oyunu beğenmeyip beni tek başıma bıraktı :D co op oynamak isteyen varsa oyunun en başındayım daha co op falan yeni açıldı sadece 1-2 şey yaptım. Beraber oynayabiliriz arkadaş arayan varsa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunu indirirken ekstra 29gb'lık HD Texture Pack seçeneği var, onu indirmeli miyiz? rx580 8gb, r5 1600, 8gb ram var, sistemi zorlar mı? (texture packten bahsediyorum)

edit: youtube'dan farklara baktım da 30gb indirmeye değecek gibi durmuyor. zaten bendeki sistem de farkı anlamaya pek yetmez gibi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DDempseyRoll -- 20 Temmuz 2020; 13:44:53 >
  • Far Cry 5 steam den satın almıştım. Bilgisayarım internete bağlı olduğu için sorun yaşamadım. Şu an yeni evime taşındım ve internetim yok. Uplay e offline olarak bağlanıyorum. Bunun çözümü nedir?

• Ekran kartı belleğini şişiriyor hatta bazı durumlarda takılmalara başlıyor bazende hata veriyor 13gb kullanım görmüştüm amd nin sistem belleğinide kullanma özelliğini açınca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 2 Ağustos 2020; 13:42:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu oyunu sevmemiştim ilk denediğimde. Mesaj durur büyük ihtimal. 3 gün önce tekrar yükledim ve bu sefer çok sevdim. John'un bölgesini bitirdim. Çakmak ve çizgi roman görevi kaldı sadece. Faith'in bölgesindeyim şuan. İnternette puanları falan düşük geldi nedense. Favorim olan 3'ten bile güzel geldi. Optimizasyonu da AC Origins'e göre baya iyi. GTX 960 ile sıkıntısız oynuyorum 1080p çözünürlükte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05471E679 -- 27 Ağustos 2020; 14:51:25 >
  • Böyle seri oyunlara çok abartı kötü yorumlar yapıyorlar ama gerçekten oynayınca anlıyorsunuz iyimi kötümü ac serisi içinde durum aynı yeni çıkacak olan ac konusuna girin okuyun neler neler.

Bu oyunun dlc leri hayal kırıklığı oldu benim için çünkü fc4 ün harika dlc lerinden sonra beklentim çok yüksekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 27 Ağustos 2020; 16:56:33 >
  • Oyunu bitirdim. Direniş puanlarının çabuk dolması ve dolunca ana göreve zorlaması dışında bir kusuru yok bence. New Dawn'ı da oynamayı düşünüyorum.
  • 2 haftadır falan bu oyunu oynuyorum. Malum iş güçten çok vakit ayıramıyorum ama bir sorum olacak. Bu oyun ciddi manada uzun mu bana mı öyle geldi
  • nolamaz kullanıcısına yanıt
    oynadığım en kısa far cry oyunu bu. 15-16 saatte bitti.
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.