Şimdi Ara

Far parlatma hakkında !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben Tamir Ederim diye bir kanal var yutuptavaç ordan izle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Far temizlenmez görüşü yanlıştır. Sararmış bir farı temizlemekten başka çare varmı yok.

Farin durumuna göre farklı değerde zımpara ile çizikler Yok edilir. En çok hata yapılan bölümdür. 800 sonrası 1200 ile bitirirseniz olmaz, 800 1200 2000 3000 diye sıra izlenir. Her yüzey doğrusal hareketlerle zimparalanir.

Kalın sonra ince pasta ile yüzey kusursuz hale getirilir. Elle bu iş olmaz makina sart.

Plastik cilası ile sıfır far görünümü elde edilir.

Sonrasında bu yüzey güneş altında 2 3 ayda tekrar sararır. Sararmamasi için en kolay yöntem waxtir. Boya yüzeyinde kullandığımız soft99 olabilir. Benzinlikte aracı yikarsaniz waxta birkaç yıkamada çözünur gider. Her ay wax ister.

Daha uzun ömürlü çözüm akrilik parlak verniktir. Amatör sprey mevcut ama uygulama öncesi cam yüzeyde ustalaşmak için 1 kutuyu deneyin sonra fara geçin. Cila atılmadan ki burası önemli cila atarsanız daha çabuk dökülür.

Birkaç Kat homojen vernik atabilirsiniz. Vernik iyi uygulanırsa 2 yıl kadar gider. Sonra dökülmeye başlar. Vernigi zımpara ile söküp işlemlere yeniden başlanabilir.

• Updateman kullanıcısına yanıt
    Duymadım. Nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: myz1453

Hb dada far temizleme seti var çevrenizde ona benzer birşey bulabilirsiniz isterseniz uzun yoldan önce temizlik iyi gelir

bakıcam inşallah iş görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: -RüzgarGibiGeçti-

Duymadım. Nedir

fırtına gibi esti geçtiydi pardon ordan aklıma geldi bak izle burda türkçe altyazılı internette izlemiştim
    https://www.youtube.com/watch?v=LZ9oEiqfetc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Updateman -- 4 Mayıs 2017; 16:59:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Far temizlenmez görüşü yanlıştır. Sararmış bir farı temizlemekten başka çare varmı yok.

Farin durumuna göre farklı değerde zımpara ile çizikler Yok edilir. En çok hata yapılan bölümdür. 800 sonrası 1200 ile bitirirseniz olmaz, 800 1200 2000 3000 diye sıra izlenir. Her yüzey doğrusal hareketlerle zimparalanir.

Kalın sonra ince pasta ile yüzey kusursuz hale getirilir. Elle bu iş olmaz makina sart.

Sonrasında bu yüzey güneş altında 2 3 ayda tekrar sararır. Sararmamasi için en kolay yöntem waxtir. Boya yüzeyinde kullandığımız soft99 olabilir. Benzinlikte aracı yikarsaniz waxta birkaç yıkamada çözünur gider. Her ay wax ister.

Daha uzun ömürlü çözüm akrilik parlak verniktir. Amatör sprey mevcut ama uygulama öncesi cam yüzeyde ustalaşmak için 1 kutuyu deneyin sonra fara geçin. Cila atılmadan ki burası önemli cila atarsanız daha çabuk dökülür.

Birkaç Kat homojen vernik atabilirsiniz. Vernik iyi uygulanırsa 2 yıl kadar gider. Sonra dökülmeye başlar. Vernigi zımpara ile söküp işlemlere yeniden başlanabilir.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim çok açıklayıcı ve güzel bir cevap acaba benim gibi bir amatöre kısa vadede hızlı sonuç alabileceğim ne önerirsiniz zımpara alıcak vaktim dahi yok akşam 9da evde olucam arabamda 1 adet 10cmx10cm 500 zımpara,1adet 10x10 800zımpara 1adet 10x10 1500 zımpara 1adet 10x10 2000 zımpara var diş macunu alabilirim marketten o var onun dışında hızlı sonuç alabileceğim ne var zımpara bir adet 10x10 2 fara birden uygulasam olur mu ama kaportacıdan aldığım sizce ne cilasıdır tam olarak bilmiyorum bir makinadan bastı hortumundan aktı geldi sarı renkte balın daha sıvı kıvamında bir madde cila diye bunu verdi hatta biraz mazotta kokuyordu onu sürdüm far öyle bir parladıki elmas gibi tabi sonrasında anlattığım gibi üstüne toz kir yapışma parlaklığı yitirip flulaşma oldu ne yapabilirim sizce empati yaparak yazarsanız daha iyi olur cevaplar için çok ama çok teşekkür ederim bu arada çok zaman harcamayı sevmiyorum bu tarz şeylerle max 15 dakikada sonuç alabileceğim bişeyler tavsiye edin lütfen ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Updateman -- 4 Mayıs 2017; 16:58:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Far temizlenmez görüşü yanlıştır. Sararmış bir farı temizlemekten başka çare varmı yok.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.