Şimdi Ara

Far parlatma hakkında !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar far parlatalım derken farların içine ettik malesef...

İnternetten izlediğim videoları uygulamaya çalışırken su zımparası 800lük 1500 2000likle sırayla zımparaladım 500lük zımparada atım

daha iyi olur diye onuda kullandım baktım farlar flulaştı iyice berbat halde sonrasında oto kaportacıdan cila istedim bedavaya 1

bardak verdi mazot kokusu geliyordu heralde cila budur bal kıvamında gibi bişeydi neyse uzatmim uyguladım mükemmel oldu ama cila

bitince kirlenince eski haline geliyor para yok şu an ve kendim halletmek zorundayım ne tavsiye edersiniz sanayide tanesi 50lira

tanesini yapıor adamlar para kolay kazanılmıyor gidipte far temizliğine 50 vericek durumum yok lütfen gereksiz mesaj atmayın konu

belki başkalarına faydası olur canlarım ciğerlerim...

• Diş macunu uyguluyorum ben ustad resim ekleyemiyorum netten bak görürsün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • myz1453 kullanıcısına yanıt
    Diş macunu uygulamayın hocam, 1-1.5 ay parlak kalıyor ama vakit geçtikçe farkedilir derecede eskisinden kötü oluyor. Ben diş macunu uyguladığıma pişman oldum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: createemir

Diş macunu uygulamayın hocam, 1-1.5 ay parlak kalıyor ama vakit geçtikçe farkedilir derecede eskisinden kötü oluyor. Ben diş macunu uyguladığıma pişman oldum :)

Bir arkadaşım diş macunu ile sapsarı olan farını hemde polisaj yapmadan elle ovarak çok iyi bir noktaya getirmişti. Ama asla tek başına yeterli değil. Pasta ve plastik cilası kesinlikle istiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Bir arkadaşım diş macunu ile sapsarı olan farını hemde polisaj yapmadan elle ovarak çok iyi bir noktaya getirmişti. Ama asla tek başına yeterli değil. Pasta ve plastik cilası kesinlikle istiyor.

Bunu da yaptık mı Tamam o zaman 😁

• Neden böyle oldu? Çünkü son işlem yapılmamış.

Sararan farınızın üstündeki kısmı aldınız. Yani vernik tabakasını. Ancak sonrası olmadı.

Yapılacak şey farın zımparalandıktan düzlendikten sonra vernik sıkılarak güneşte bekletilmesiydi. Böylece farlarınız ilk günkü gibi olur.

Diğer pastalama, vb çözümlerin hepsi geçici çözümlerdir. Yapılır ama kısa bir süreliğine kurtarmaya yöneliktir.

Saygılar.
  • Aynen hocam, etkisi uzun süreli değil malesef. Dediğiniz gibi pasta ve plastik cilası lazım, koruyucu katman oluşması gerekiyor.

Öncesi:

Sonrası:

@Exit to DOS:
    Hocam nasıl bir vernik kullanıp tam olarak nasıl uygulamalıyız, biraz detay verir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi createemir -- 4 Mayıs 2017; 11:10:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Far Temizliği
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: myz1453

Diş macunu uyguluyorum ben ustad resim ekleyemiyorum netten bak görürsün

daha kötü olacağını sanmıyorum bu halinden bu yüzden diş macununuda denicem
  • 500 lük çizik çizik etmiştir farları. Tekrar başa dönüp su zımparasıyla 800-1500-2000 ile zımparalayın farlar parlayana kadar. En son pasta cila atın düzelir.
    [link=https://www.youtube.com/watch?v=UEJbKLZ7RmM][/link]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dexter_ -- 4 Mayıs 2017; 11:12:9 >
  • quote:

Aynen hocam, etkisi uzun süreli değil malesef. Dediğiniz gibi pasta ve plastik cilası lazım, koruyucu katman oluşması gerekiyor.

Öncesi:

Sonrası:

@Exit to DOS:
    Hocam nasıl bir vernik kullanıp tam olarak nasıl uygulamalıyız, biraz detay verir misiniz?

kendim nasıl uygulayabilirim sırasıyla anlatmanız mümkünmü amatör uygulayacağım ve makinam yok elimde sadece 48 saatim var ve sonrasında uzun yola çıkıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: Exit to DOS

Neden böyle oldu? Çünkü son işlem yapılmamış.

Sararan farınızın üstündeki kısmı aldınız. Yani vernik tabakasını. Ancak sonrası olmadı.

Yapılacak şey farın zımparalandıktan düzlendikten sonra vernik sıkılarak güneşte bekletilmesiydi. Böylece farlarınız ilk günkü gibi olur.

Diğer pastalama, vb çözümlerin hepsi geçici çözümlerdir. Yapılır ama kısa bir süreliğine kurtarmaya yöneliktir.

Saygılar.

şimdi nasıl bir vernik sıkmalıyım nerden alabilirim bu bahsettiğiniz verniği aracımda yedek 2000lik 1500lük 800lük su zımparası var tekrarlarsam işlemi toparlamam mümkün olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dexter_

500 lük çizik çizik etmiştir farları. Tekrar başa dönüp su zımparasıyla 800-1500-2000 ile zımparalayın farlar parlayana kadar. En son pasta cila atın düzelir.
    [link=https://www.youtube.com/watch?v=UEJbKLZ7RmM][/link]

çok teşekkürler bilgilendirme için...
  • Updateman kullanıcısına yanıt
    Tabi hocam, önce farı güzelce yıkayın ve bezle silin. Islak yer kalmamasına dikkat edin. Fara diş macununu sürün, elinizle farın her tarafına yedirin. Daha sonra bez ile daireler çizerek eliniz yorulana kadar işlemi devam ettirin. Ben her far için 10 dakikaya yakın daire hareketi yapmıştım. Bir süre sonra bez diş macununu emecek, farın üstünde diş macunu kalmayacak, isterseniz diş macunu ilave ederseniz. Eliniz yorulduktan sonra bol su ile yıkayın, işlem tamam :)

Ama yukarıda arkadaşların da dediği gibi geçici bir çözüm. Farın üstüne cila-vernik atılmazsa kısa sürede eski haline dönüyor.

• pasta cila makinasız uygulanmaz mı arkadaşlar birde benim anlamadığım sonuçta bu far bu malzemeleri içine emmiyor üstünde ince bir katman oluşturuyor ve sonrasında tazikli bir suyla bile çıkabilir mantık olarak diyorum o zaman diş macunu geçici olarak yapıp para bulunca sıfır far almak daha mantıklı değilmi sizce tabi bu benim görüşüm bilgi sahibi olan arkadaşlar aydınlatırsa memnun olurum bide muayenede sıkıntı olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Updateman -- 4 Mayıs 2017; 11:27:49 >
    Makinesiz yapmak ölüm gibi birşey olur, polisaj makinesine kafa tutacak bileğe sahip bir babayiğit tanımadım henüz

Muayeneyi etkileyeceğini sanmıyorum.

Tavsiye konusunda bişey diyemiyorum, daha iyi bilen arkadaşlara bırakmak lazım :)

• İşi bilene yaptırmak iyidir

• quote:

Orijinalden alıntı: -RüzgarGibiGeçti-

İşi bilene yaptırmak iyidir

kardeşim hebbit kerrih diye bişey duydun mu
  • Hb dada far temizleme seti var çevrenizde ona benzer birşey bulabilirsiniz isterseniz uzun yoldan önce temizlik iyi gelir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.