Şimdi Ara

Arabaya mazot döküldü kokusu gitmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bagajda mazot getirirken bidon devrilmiş 10litre mazot arabaya dökülmüş oto kuaföre götürdüm halı yıkama makinesiyle cok güzel temizlediler 1 ay koku gitti şimdi tekrar geldi arabaya her bindigimde mazot kokuyor ne yapmalıyım 😑🤢

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabaya Dökülen Mazot Kokusunu Giderme Yolları

Arabanıza mazot döküldüğünde, çıkması zor olabilen kalıcı bir koku oluşabilir. Ancak, bu kokuyu gidermek için uygulayabileceğiniz birkaç yöntem mevcuttur:

• Kaynak Noktasını Belirle: Mazotun döküldüğü yeri dikkatlice belirlemek önemlidir. Böylece temizlik işlemine bu bölgeden başlayabilirsiniz.

• Hava Sirkülasyonu Sağla: Arabayı iyice havalandırın. Kapıları ve pencereleri açarak hava sirkülasyonuna izin verin. Bu, kokuyu dağıtmaya yardımcı olacaktır.

• Karbonat Uygula: Karbonat, kokuları emmede etkilidir. Mazot dökülen bölgeye bol miktarda karbonat serpin ve birkaç saat bekletin. Ardından, karbonatı elektrikli süpürgeyle temizleyin.

• Beyaz Sirke Kullan: Beyaz sirke, doğal bir koku gidericidir. Bir sprey şişesine beyaz sirke doldurarak mazot dökülen bölgeyi püskürtün. Birkaç saat bekletin ve ardından kurulayın.

• Kahve Telvesi: Kahve telvesi, hoş olmayan kokuları emme konusunda harikadır. Mazot dökülen bölgeye bir kap kahve telvesi koyun ve bir gece bekletin. Ertesi gün, kahve telvesini çıkarın ve bölgeyi temizleyin.

• Profesyonel Temizlik: Yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, profesyonel bir araç temizleyicisinden yardım alabilirsiniz. Profesyoneller, kokuyu çıkarmak için özel ekipman ve temizleyiciler kullanırlar.

Bu yöntemleri uygulayarak arabadaki mazot kokusundan kurtulabilir ve aracınızın içini taze ve hoş kokulu hale getirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1 ay sonra geri gelmez. Bi 10 litre daha dökmüşsündür

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi biz mazot alamıyoz sen yere döküyon, mustehak sana koksun dursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 10 Nisan 2021; 12:31:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beterin beteri var dua et 10 litre süt dökülmemiş,işte o zmn bildiğin ya arabayı yakiyon ya da yarı fiyatına satıyon

Mazot kokusu içinde tavsiyem sonax ile görüşün hallederler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkenarjen -- 10 Nisan 2021; 12:38:38 >
  • Sadece bagaj halisi temizlenmistir buyuk ihtimal ama 10 litre mazot aracin kabinine kadar gelmistir.once koltuklarin sonra taban halisinin sökülüp tabanın iyice silinmesi lazım.Disarida halinin yikanip iyice kurutulmasi lazim...
  • Fuji kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Mazot benzin gibi uçucu da değil. Orada hala bekliyordur

• aracin icine dokulduyse komple alt tabani sokturup atın yenisini taktirin bagaj halisi icin yine ayni atilmaktan baska cozum olmaz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ARABAMIN İÇİNDE BENZİN KOKUYOR
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Süt, turşu, pekmez gibi dökülmeler çok kötü oluyor. Mazotu yeni duydum ama tahmin edebiliyorum. İyi bir detaylı temizlikle giderilebilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonodias -- 11 Nisan 2021; 8:28:17 >
  • Komple sökülüp temizlenmesi gerekiyor. Halı altında keçe varsa onlar da değişecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 11 Nisan 2021; 11:33:17 >
  • Bi çakmak kökten çözer işi :))

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.