Şimdi Ara

Fargo (2014 - ) (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.185
Cevap
42
Favori
69.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tembelterazi kullanıcısına yanıt
    gelmiyor ertelendi
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    Hadi ya. Nette sanki 19 Nisan gibi görmüştüm

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dizi-takvim sitesinde görünce ne kadar sevinmiştim oysa, ertelenmesi kötü olmuş. Neyse bekleyeceğiz mecbur.
  • Covid nedeniyle pek çok dizinin takvimi değişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarih yakında açıklanacakmış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. Sezondaki kadının Kirsten Dunst olduğunu imdbden bakınca farkedebildim. Bende mi bir sorun var kadın mı aşırı değişmiş anlamadım. Bir de dizi amma ara vermiş yav millet 3 yıldır 4. sezonu bekliyormuş.

İki bölüm itibariyle ilk sezonun üzerinde duruyor.
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Evet hocam Spiderman da ki hatun. Milf olmuş şuan kilo almış hafif balık et olmuş ben çok beğendim yaşın gereği olgunlaşmış haliyle. Spiderman ilk filmi kaç yıl oldu o zamanlar teen di.

İkinci sezon iyiydir. Üçüncü sezon ilk bölümler beğenmemiştim ama sonlara doğru güzelleşmişti. İlk sezon efsaneydi unutulmaz Lorne Malvo reis.

Dördüncü sezon nasıl olucak bakalım ilk sezon gibi beklemiyorum ama ikinci sezon kadar keyif verse yeter benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxx Mulder -- 2 Haziran 2020; 1:2:53 >
  • Bu dizinin ikinci sezonu bizim neden hiçbir zaman bu ayarda bir dizi yapamayacağımızı bir kez daha gösterdi bana. Senarist yok. Daha doğrusu var da nitelikli senarist yok. İki kitap okuyanın yazmaya kalktığı ve vasatlığın daimi prim yaptığı bir coğrafyada siz işin teknik kısmını çoktan çözmüş olabilirsiniz ancak okumadan yazmaya kalktığınız işler de ortada. Daha bizi bize anlatamıyoruz ki daha nasıl evrensel hikaye çıkaracağız. Biri karakterini nefessiz ansiklopedi gibi konuşturur, öteki Hamlet gibi aralıksız 20 dakika tirat atar. İşin acıklı kısmı izleyicilerin bunu matah bir şey sanması. Türkiyede yaşıyoruz yahu. Neyse.

Her biri rollerinde tek tek devleşen yıldızlar karması gibi bir sezondu. İlk sezon iki karaktere sırtını dayamışken bu sezon bütün karakterler önemli ve de değerliydi. Zaten dizi sektörünün evrildiği noktada eskiden para kazanmak için dizilerde rol alınırken bugün Fargo gibi yapımlarda oynamak prestij göstergesi gibi bir şey oldu gibi geliyor bana yanılıyor olabilirim. Sezondan aşırı keyif aldım. Bitmesin diye birer bölüm izledim yine de bitti tabii her güzel şey gibi.

Mike Milligan and the Kitchen Brothers

Ha bu arada, ilk sezonla arasındaki bağlantıları gösteren bir youtube videosu izledim. Karakterler falan direkt devamıymış. Ben antoloji gibi düşünmüştüm ama değilmiş, organik bir bağ varmış. İlk sezonu 2017de izlemiştim, haliyle çoğunluğu aklımdan çıkmış. Ona da tekrardan bir bakmak lazım. Üçüncü sezon bitince belki bir dönerim.

• Zebercet kullanıcısına yanıt
    Hocam büyük konuşuyorum, Fargo 2. sezonun standardını sadece biz değil, dünyadaki birçok millet yapamaz, ABD'liler de 5-6 senede bir o ayarı tutturur.

bkz. Ozark, Succession... 2010'larda bu ayarda toplam sayabileceğim dizi sayısı 2. Bir de mini dizi 4 bölüm When They See Us'ı koyarım yanına. Başka da yok.
  • White Cluster kullanıcısına yanıt
    Evet kesinlikle. Dediğim gibi adamlar senaryo işini baştan çözmüş olarak başlıyor. Çok çok iyi bir diyalog yazımı vardı dizide boşa giden tek bir replik yok. Amerikan edebiyatını yalayıp yutmuş olmaları bir yana, dünya edebiyatına da son derece hakim adamlar. Noah Hawley'in hayatı boyunca okuduğu kitapların toplamını bizim sözde üç dört büyük blu tv dizimizin senaristlerinin toplamı okumamıştır buna da kalıbımı basarım. Hawley'in Fargo filmini bu derece özümsemesi de başka bir güzellik. Fargo atmosferi ve absürd hikayesiyle tam bir külttü. Hani Coenler çekseydi bu diziyi belki bu kadar iyi olmazdı.

Üçüncü sezon da güzel başladı denebilir. Carrie Coon aşkım varmış dizide hiç de söylemiyorsunuz.Tavşan dişlerini yediğim.

• 3. sezonu pek beğenmedim. Fargo değildi sanki bu izlediğimiz. Ya ben 2. sezondan sonra lüzumsuz yükseldim ya da dizi üçüncü sezonda ilk sezondaki formulü uygulayıp karikatürizeye kaymaya karar vermiş. David Thewlis'in karakteri çok abartılıydı. Bir de dizinin ilk sahnesinde Doğu Berlin'den bir soruşturma sahnesi gösteriyor. O sahnenin bir anlamı var mıydı? Diziyle bağı neydi? Sonrasında tekrar o sahneye dair bir şey göremedik diye hatırlıyorum.

Şimdi altyazı dosyasından açıp baktım orada soruşturma yapılan isim Yuri Gurka olarak geçiyor. Şu bizim Varga'nın adamlarından biri. Wrench'in kulağını kopardığı eleman.

Filmi izleyip tekrar birinci sezonu izleyeceğim. İçim dışım Fargo oldu on gündür.

• Filmi ve ilk sezonu tekrar izledim. Detayların çoğunu unutmuşum. 2017'de mi ne izlemiştim ilk kez. Lester hadi yine dizinin ilk yarısındaki beta halleriyle bir nebze sempati uyandırıyor ancak Malvo dediğiniz adam katıksız bir onun bunun çocuğu. Yani sırf para için cinayet işleyen, daha doğrusu sırf hedefine yoğunlaşan birisi olsa anlaşılır ancak adam önüne kim çıksa gözünü kırpmadan öldürüyor. Bu kadar ayarsız bir adama sempati duymak bana normal gelmiyor. Anton Chigurh özentisi ve bence başarısız bir antagonist karikatürü. Hafif makineliyle Fargo üssünü - tabirimi mazur görün - bastığı kısımda en son kahkahayı patlattım. Uçanı kaçanı vuruyor herif. Hayır bastığı yer de bizim ünlü Hanzee abinin mekanı.

İlk sezon zaten akıllara zarar 2. sezonun gölgesinde. Hatta epey bir gölgesinde bana kalırsa. Akıl mantık almayan çok tarafı var. Yani 2. sezon bu kadar iyi olmasa 3. ve 1. sezonlara dönüp bakar mıydım bilmiyorum. Bu ikinci sezon bende öyle bir etki yarattı ki, düşünceme göre Noah Hawley de kalan hayatı boyunca bu seviyede bir iş daha ortaya koyamayacak. Magnum Opus mu diyordu ecnebiler, ahan da ondan.

• Ne zaman geleceksin
  • Dizi nasıl arkadaşlar? Karamsar drama mı hangi diziye benziyor konuda ilk sayfaya baktım pek anlamadım

• Üçüncü sezonu bitirdim ve harika!
    İlk sezon favorim. Lorne Malvo oyunculuğu, sesi, mimikleriyle benim çok beğenimi kazandı. Muhteşem bir karakterdi.
    İkinci sezon daha bir heyecanlıydı, o da güzeldi. Mike Millgan reisi çok sevmiştim ama onun sonu da en az Malvo kadar acıydı.
    Üçüncü sezon da güzel ama ilk ikisi kadar değil. Kadına bayıldım, taş gibi taştı, izlemesi keyifliydi. Ama akla kazınan bir karakteri olmadı bu sezonun.
    Edit: Çok pardon, Varga vardı bu sezon. Hem iğrendirdi hem güldürdü. Evet, Varga üçüncü sezon akla kazındı.
    Fargo'yu neden geç keşfettim bilmiyorum ancak tam benim aradığım diziymiş. Atmosferi, karı, çekimleri, müzikleri, konusu tam Ufukluk. Yeni sezonu çok merak ediyorum. Umarım daha da devam eder.

Gülüşüne, bakışına kurban.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0CCF51958 -- 12 Temmuz 2020; 4:40:56 >

• Ücüncü sezona iki kez baslamaya yeltendim ancak bir türlü icine giremedim, ilk bölümün ilk yarisinda daha sonra izlerim diyerek kapattim.

Devam etmeli miyim bilmiyorum.
  • Varga için izlenir 3. sezon. Ayrıca ilk sezondan gelen bir sürpriz var. Sırf o müzikle giriş sahnesi için bile izlenir, gülümsetir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.