Şimdi Ara

Farklı kullanıcıya farklı çözünürlük nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konu başlığından anlaşılacağı üzere bilgisayarımdaki farklı kullanıcıların farklı ekran çözünürlüğü kullanabilmesini istiyorum. Şu anda herhangi bir kullanıcı çözünürlüğü değiştirdiğinde diğer kullanıcı hesabına girince aynı çözünülüğü kullanmak zorunda kalıyor. Kullanıcılardan birisi de biraz yaşlı olduğu için yazıları okumakta zorlanıyor. Çözünürlüğü değiştirmeyi de öğretemedim.

Windows XP SP2 kullanıyorum. Bu işletim sisteminde buna imkan var mıdır. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Farklı kullanıcı hesapları ile farklı çözünürlük kullanabiliyor olmanız gerek.

Anladığım kadarıyla, "Administrator" olmayan bir kullanıcı hesabını açınca, çözünürlüğü değiştirmenize izin vermiyor sanırım.

Administrator hesabını yeniden açıp, diğer kullanıcılara ait yönetim yetkilerini artırmak gerek.
  • Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Konuya gelince:

Her iki hesap da bilgisayar yöneticisi. Doğrusu çözünürlük değiştirmekte sorun yaşamıyorum. Ama herhangi bir tanesinde çözünürlüğü değiştirdiğimde diğerinde de çözünürlük değişiyor. Diyelim x hesabını kullanan daha rahat gazete okumak için ekran çözünürlüğünü 800x600 yapıyor ve gazetesini okuduktan sonra kapatıyor. Farklı bir zamanda diğer y hesabını kullanan hesabına girdiğinde çözünürlüğün 1280x1024 olarak bıraktığı halde 800x600 olduğunu görüyor. Eski haline getirse bile ekrandaki simgelerinin yerlerinin allak bullak olduğunu görüyor. Sorun bu esasen. Bu arada gazete okumak isteyen de tekrar hesabına girdiğinde çözünürlükten dolayı ekrandaki hiçbirşeyi okuyamıyor. Nedense bir türlü çözünürlük değiştirmeyi de öğrenemiyor :(. Şaka bir yana asıl sorun diğer kullanıcının masaüstünün darmadağın hale gelmesi. Tekrar teşekkürler.

İşin başında ben de sizin gibi düşünüyordum. Masaüstünde yaptığım her türlü değişiklik benim hesabıma özel olacak şeklinde beklentim vardı. Ancak çözünürlükte bunu başaramadım.

• Bir kullanıcıya ait çözünürlüğün, diğer kullanıcılara da uygulanması çok ilginç yaa.

Nasıl bir problemmiş bu ???
  • Şu an siz de Windows XP SP2 kullanıyorsanız bir deneyin ya 98 de ya da XP nin ilkversiyonlarında gerçekten de kullanıcıya özel çözünürlük vardı ben de denediğimi hatırlıyorum ancak şimdi başaramadım. Bana da ilginç geldi.
  • Acaba çözümü olan var mı?
  • üstat msn adresini ver yada mail adresini bir programcık var onu yollayaayım sana işini görür sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://--rapi dshare.--- com/files/34109906/cozunurluk.zip com yazısından önceki ve rapi share den önceki tirelei kaldır ıp linkteki programıyı indirin.

ardından rar dosyasyı içindeki coz_ac isimli programı 800x600 yapmak istediğiniz kullanıcının başlangıç ına koyun açılışta o program acılsın çözünürlük 800x600 olarak acılır.

umarım yardımcı olmusumdur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formalist -- 29 Mayıs 2007; 22:11:24 >
  • teşekkür ederim ancak yine de her iki kullanıcının ayarları da değişiyor. Aslında programlardan bir tanesi de eski haline getirebilse her kullanıcıya ayrı ayrı başlangıç klasörüne koyarak geçici olarak kullanabilirim. Ama masaüstündeki simgelerin karışması da gerçekten önemli bir sorun. Herkese kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.