Şimdi Ara

farlara-stoplara film neden çekilir? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
36.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht
    aklıma bide şu geldi bilgi paylaşıyım hani zahmet edip resim koymussun şimdi şöyle düşün hani yaşarın bi şarkısı vardı masal buya olduya sana ehliyet verdiler yola çıktın önünde bi araç var filimli stop hemide bilinçli gündüz far kullanıyor allah allah tesadüf şehir içinde o farla fren lambasını nasıl ayrıt ediceksin yolda sağından solundan geçenemi bakıcan önünde gidenemi takip mesafesine arkandan gelenemi sağdan soldan fırlayacak yayayamı kaçırmamak için kavşak tabelelalarınamı yoksa adam filim takmış diyip aha sinyal verdimi aha bu frenmi frene bassam acaba durulur mesafedemiyim diye adamın stoplarınamı dıkkat edeceksin. biliyosundur trafik dikkat ister olmadan olacağı tahmin etmelisin değilmi ya ilerde trafiğe çıktığında sürücülerin dikkat etmesi gereken noktalardan bir kısım birkaç ayrıntı paylaştım seninle

Çok ciddi soruyorum; hiç trafiğe çıktınız mı?

okm satınaldığım ilk arabam astra g idi dersem üretimi hala klasik olarak süren astra

peki ben size sorumu tekrarlıyım ön farda ışığı engelleyen arka farlarda görünmeyi engellemezmi veya farlar sadece içlerindeki ampüller yanarkenmi fonksiyonel olur yada gece parketmiş bir arabanın yanından farlarınız açıkken geçtinizmi siz

• quote:

okm satınaldığım ilk arabam astra g idi dersem üretimi hala klasik olarak süren astra

peki ben size sorumu tekrarlıyım ön farda ışığı engelleyen arka farlarda görünmeyi engellemezmi veya farlar sadece içlerindeki ampüller yanarkenmi fonksiyonel olur yada gece parketmiş bir arabanın yanından farlarınız açıkken geçtinizmi siz

Evet, farlar sadece yandığında fonksiyoneldir benim için.

Sinyal verdiğinde göreyim, fren yaptığında anlayayım bana yeter.

Stoplarına film çekilmiş arabaların yanından geçe geçerken de sorun yaşamıyorum çünkü pek çok aracın reflektörleri tamponunda.

Çekilen film ışığın rengini bir miktar koyulaştırdığından aydınlatma performansını azaltabilir. Bu da sürüş güvenliği açısından önemlidir ama bu koyulaşma stoplarda önemli değildir. Benim açımdan görülsün yeter. Neticede stopların amacı aydınlatma değil, sadece görülmeyi sağlama. Görülüyor mu? evet, o zaman sorun yok.

Bu da ön farları folyo ile karartılmış bir araç. Gündüz ışığında bile sinyallerinin ve park lambalarının yandığı son derece belli değil mi?

farlara-stoplara film neden çekilir?

• yapmayın yaaa...boşverin alt tarafı "araba" işte. birbirinizi kırmaya ne gerek var...

geçenlerde gittiğim bayide çekmiştim, o kadarda kötü değil. sadece geri lambalar kırmızı gözükür.

orjinalinde alt bölüm şöyle;

not. ön farlara çok açık bile olsa, film kaplanmasına karşıyım. sağlıklı olamayacağı düşüncesindeyim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 11 Kasım 2011; 0:21:53 >

• quote:

Evet, farlar sadece yandığında fonksiyoneldir benim için.

Sinyal verdiğinde göreyim, fren yaptığında anlayayım bana yeter.

Stoplarına film çekilmiş arabaların yanından geçe geçerken de sorun yaşamıyorum çünkü pek çok aracın reflektörleri tamponunda.

Çekilen film ışığın rengini bir miktar koyulaştırdığından aydınlatma performansını azaltabilir. Bu da sürüş güvenliği açısından önemlidir ama bu koyulaşma stoplarda önemli değildir. Benim açımdan görülsün yeter. Neticede stopların amacı aydınlatma değil, sadece görülmeyi sağlama. Görülüyor mu? evet, o zaman sorun yok.

Bu da ön farları folyo ile karartılmış bir araç. Gündüz ışığında bile sinyallerinin ve park lambalarının yandığı son derece belli değil mi?

istisnalar kaideyi bozmaz malesef zevkler tartışılmaz belki arabayı alıp film kaplayıp üzerine kelebekte kondurursunuz trafiğe çıkmazsanız bu sizin doğrunuz olur ve tartışmaya açık bir konu olmaktan çıkar özgürlüğün tadına verın.

ha siz o arabayı başkalarının hayatını mal ve can güvenliğini hiçe sayıp far yanıyormu yanıyor ben görüyorum resimde çektim sadece sorun yok diğerleri beni ilgilendirmiyor tavrı ile boş vererek benimde bulunduğum ve herkesin müşterekhen kullandığı trafiğe çıkartırsanız itirazım bunadır kaldıki trafik kuralları ve tüvde benimle aynı fikirde olduğuda ortada yani burda bilimsel ve hukuki temellere dayanarak konuşuyorum.

şöyle bir senaryom var gece stopları filmli arabanı evinin önüne parkedersin yol tengadır arabayı parkedecekken arabana çarparım bildiğin duran park halindeki arabana arkadan çarptım ve senin siğortan benim hasarımı karşılar sebep arabın reflektörlerini kapamışsın buda senin hatandır inanmıyorsan bir acenteye git sor kasko karşılıyormu karşılamıyormu

hadi ehliyetimin seri numarasınıda sor nasıl olsa seviye lise sıralarına düştü gece uzun yarında tatil

• quote:

istisnalar kaideyi bozmaz malesef zevkler tartışılmaz belki arabayı alıp film kaplayıp üzerine kelebekte kondurursunuz trafiğe çıkmazsanız bu sizin doğrunuz olur ve tartışmaya açık bir konu olmaktan çıkar özgürlüğün tadına verın.

ha siz o arabayı başkalarının hayatını mal ve can güvenliğini hiçe sayıp far yanıyormu yanıyor ben görüyorum resimde çektim sadece sorun yok diğerleri beni ilgilendirmiyor tavrı ile boş vererek benimde bulunduğum ve herkesin müşterekhen kullandığı trafiğe çıkartırsanız itirazım bunadır kaldıki trafik kuralları ve tüvde benimle aynı fikirde olduğuda ortada yani burda bilimsel ve hukuki temellere dayanarak konuşuyorum.

şöyle bir senaryom var gece stopları filmli arabanı evinin önüne parkedersin yol tengadır arabayı parkedecekken arabana çarparım bildiğin duran park halindeki arabana arkadan çarptım ve senin siğortan benim hasarımı karşılar sebep arabın reflektörlerini kapamışsın buda senin hatandır inanmıyorsan bir acenteye git sor kasko karşılıyormu karşılamıyormu

hadi ehliyetimin seri numarasınıda sor nasıl olsa seviye lise sıralarına düştü gece uzun yarında tatil

Nereden açık bulsam da saldırsam diye uğraşıyorsunuz. Öncelikle bu tavrınızdan kurtulun derim.

Fotoğrafını koyduğum araç benim değil. Fotoğrafı da ben çekmedim zaten.

Sinyallerin de, parkların da yandığı belli oluyor mu? Oluyor eğer ben yanlış görmüyorsam.

Demek ki kimseyi tehlikeye atan bir durum yok.

Siz durumu istediğiniz kadar kötü göstermeye çalışabilirsiniz ama bu sonucu değiştirmeyecek. Tehlike yok.

Ayrıca stoplarına film çekilen aracı görememeniz için ortamın zifiri karanlık olması ve sizin de kısa farlarla ilerliyor olmanız gerekir. Herhangi bir aydınlatmanın olmadığı yerlerde ise uzun farları kullanmak mecburdur. Uzun farlarınız yanık olduğu halde bu kazayı yapıyorsanız da muhtemelen sarhoşsunuzdur.

Bir de dediğim gibi; pek çok aracın tamponunda da reflektörleri bulunur.

Ben her türlü bu durumdan sizi suçlu çıkartırım yani.

• yyyaaa arkadaşlar neyin derdindesiniz ? direk koyu film atarsan haklısınız ama transparan filmler var al ondan bi yaptır bakıyım nasıl oluyo... :) özellikle koyu beyaz vectra b2 de bir deneyin :) farkı göreceksiniz.... aracın kaportası gibi parlıyor stoplar.
  • Yahu arkadaş ön farlara kaplama doğru olmaz, tamam burda sıkıntı yok. Ama arka stoplara en hafif tonda siyah veya kırmızı (bence siyah iyi olur) kaplama yapmakta abartılacak durum görmüyorum. Apaçi yakıştırmasını da doğru bulmuyorum. Hatta en kısa zamanda ben de yaptırmayı düşünüyorum. Iyi aklıma geldi
  • quote:

Nereden açık bulsam da saldırsam diye uğraşıyorsunuz. Öncelikle bu tavrınızdan kurtulun derim.

Fotoğrafını koyduğum araç benim değil. Fotoğrafı da ben çekmedim zaten.

Sinyallerin de, parkların da yandığı belli oluyor mu? Oluyor eğer ben yanlış görmüyorsam.

Demek ki kimseyi tehlikeye atan bir durum yok.

Siz durumu istediğiniz kadar kötü göstermeye çalışabilirsiniz ama bu sonucu değiştirmeyecek. Tehlike yok.

Ayrıca stoplarına film çekilen aracı görememeniz için ortamın zifiri karanlık olması ve sizin de kısa farlarla ilerliyor olmanız gerekir. Herhangi bir aydınlatmanın olmadığı yerlerde ise uzun farları kullanmak mecburdur. Uzun farlarınız yanık olduğu halde bu kazayı yapıyorsanız da muhtemelen sarhoşsunuzdur.

Bir de dediğim gibi; pek çok aracın tamponunda da reflektörleri bulunur.

Ben her türlü bu durumdan sizi suçlu çıkartırım yani.

sizin açığınız yoksa eğer zaten doğruyu söylüyorsunuz demektir yani açığınızı arama tavrımdan kurtulmam demek sizinle aynışeyi düşünüyor olmam demek.

fotoğrafta bir aksaklık yok zaten

çeken kişide aynı şekilde bak farlarım yanıyor demek istemiş dolayısı ile arabanın burnunu öylece odaklamış.
    fakat güncel hayatta trafik akıyor ve böyle şeyler insanların gözünden binlerce kez geçiyor ve insan beyni saniyeler içinde belki 2 belki 3 görüntüyü alğıyı analiz edip tepki oluşturuyor yani bir anlık kare ile sürekli akan trafik bir değil bir insanın sabah işine akşam evine ailesine yetişme çabası arassında bu farın yanıp yanmadığını o yananın frenmiydi farmıydı olduğunu ayırt etme zahmetine katlanmasını bekleyemezsiniz. tehlikeli olan bu

durumu sadece ben değil tüm otoriteler kötü sayıyor bakın trafikte cezai müeyidesi var bunun hatta abartıym trafikte gri ve siyah arabaların trafikte tehlikeli olduğunu düşünen çevreler var o yüzden sizinde söylediğiniz gibi yerli yersiz tamponlara camlara reflentör koyduruyorlar görünmek önemli bir detay olduğu için.

uzunları kullanmak mecburi kural değil sıkak aralarında uzun farla gidilirmi hiç olacak şeymi kaldıki isbatı mümkün değil. sonuçta geri parkederkende vurabilirim.

dediğiniz gibi tamponlarda reflektör bulunuyor neden? o içlerinde ampülleri yanmadığı zaman reflektör görevi yapan fararı üreten mühendisler buna neden gerek duymuşlar sizce ? bu soruya mantıklı bir yanıt bulduğunuzda aynı düşünüyor olucaz

örneğin; diğer sürücü veya yayalar tarafından ekstra dikkate gerek duymadan yani yola ve diğer çevre faktörlerine vermesi gereken dikkatini o kısma ayırmadan görünmek, çok uzaktan daha erken farkedilmek

• İnan sıkıldığım için ne yazdığını okumadım. Konu kapansın.

Stoplarına ya da farlarına film çektiren birilerini görürsen Polis'e şikayet et. Herhangi bir yaptırımı varsa cam filmlerindeki gibi uygulasınlar.
  • quote:

İnan sıkıldığım için ne yazdığını okumadım. Konu kapansın.

Stoplarına ya da farlarına film çektiren birilerini görürsen Polis'e şikayet et. Herhangi bir yaptırımı varsa cam filmlerindeki gibi uygulasınlar.

okursan hayatının geri kalanında sana faydası olur genç arkadaşım okumazsan kendi payıma bir kaybım olmaz zaten sizleri ikna için değil zira sayfada misafir sayısı 2den aşşağı düşmüyor takib ediliyoruz bir araştırana kaynak olsun yanlış nedir doğru nedir bilinsin diye tenezül ediyorum
  • quote:

okursan hayatının geri kalanında sana faydası olur genç arkadaşım okumazsan kendi payıma bir kaybım olmaz zaten sizleri ikna için değil zira sayfada misafir sayısı 2den aşşağı düşmüyor takib ediliyoruz bir araştırana kaynak olsun yanlış nedir doğru nedir bilinsin diye tenezül ediyorum

Düzgün üsluba sahip birisiyle sabaha kadar tartışabilirim ama o siz değilsiniz maalesef.

Bana "genç arkadaşım" diyecek kadar yaşınız büyükse eğer; o yaşın gerektirdiği olgunluğa uygun cevaplar yazmanızı öneririm.

İyi geceler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nogretse

+15 hp

• wehrmacht hocam,
    sevyeli ve düzgün yazınız için sizi tebrik ederim.
    konuya olan duyarlılığınızda tebrik edilesi.
    trafikte kendisinden başka kimseyi düşünmeyen,
    sorumsuz, bencil insanlardan bir an önce kurtuluruz inşallah.
    (sis yokken sis farı yakanlardan.
    far ayarı bozuk olanlardan.
    sinyalizasyonu bozuk olanlardan.
    modifiye adı altında, diğerlerini rahatsız edenşerden.
    kurallara uymayanlardan....vs)
    bende frenlere basıldığında arkada 2 tane kırmızı uyarı lambası yanması gerekirken,
    kırmızının kesik kesik(sanki sinyalmiş gibi) yanmasına alışamadım.
    anlayamıyorum fren mi yaptı, başka birşey mi yapıyor.
    standartları belirlemek ve onlara uymak güzeldir,
    kıymetlidir.
    standart dışı olmak isteyenler fikir ve düşünce bazında standartların dışına çıksalar.
    ama uygulamada standarta uysalar ne güzel olurdu.
  • Burada Trafik Guru su kesilen kişilerin dışarıda makas attığını, apaçiliğin zirvesinde olduğunu, trafikte terör estiren serseri topluluğu olduğuna bahse girerim.. Bu kişilerin de yazdıklarını okuyunca yüzümde acı bir gülümseme beliriyor.

Şurada yok fara film mi yapılır diyenlerin içinde hiç merceksiz farında xenon olan yok mu?
    En son ne zaman rotbalans a girmişler?
    lastikleri ne durumda? Kaç kişinin kabak kaç kişinin basınç normalden fazla ya da eksik?
    Hepsini geçtim motor kaputunu ne zaman kaldırmışlar?
    Kaçının aracında cam filmi var?
    Kaç kişi ne zaman far ayarını yaptırmışlar serviste ya da ne zaman far ayarı yaptırmışlar bir cihaza bağlatarak?

Hani şu foruma yeni giren birisi şu yazılanları okusa sanır ki burada bu kadar şey yazıp çizen kişiler, 60 yaşındaki emekliler gibi sağdan 50 50 giden, tüm trafik kurallarına harfiyen uyan, Tüm işaret ve işaretçilere kesinlikle uyan, aracında asla ve kat a sonradan bir şey yaptırmayan kişiler olduğunu sanır..

Peh..

Araçlarına modifiye yapan kişilerin bir kısmı gerçekten bilinçli kişilerdir. Araçlarını çok iyi tanır ve her zaman kontrol ederler, aşırı titiz bir şekilde ilgilenirler..

Farlara şeffaf folyo demekle iş bitmiyor.. Reklamcıdan 5 liraya alınan şeffaf füme folyo yu takan adam apaçidir. O konuda mutabıkız.. Zaten merceksiz farlarında xenon da vardır kuvvetle muhtemel..

Ancak direkt farlar için üretilmiş ürünler de var.. Bunlar çok pahalı ürünler. Farları açtığınızda asla bir ışık kaybı yaratmayan ancak normalde görünürde karartılmış görüntüsü veren özel ürünler.. İki far maliyeti 200 usd civarında oluyor ki bunu da az önceki söylediğim titiz kişiler alıp kullanıyor.. Otomobilleri de öyle tofaş falan değil takdir edersiniz ki..

Bilmeden her konu üzerinde yorum yapmaya ne kadar meraklı herkes değil mi.. Size göre alayı apaçi.. Bana göre de gülünecek haliniz var..

Herhangi bir kişiye cevap vermeyeceğim, eğlencenize devam edebilirsiniz kaldığınız yerden..

Saygılar..

AXAPTA

• @AXAPTA
    Hocam söylediklerinize harfiyen katılıyor, altına imzamı atıyorum.
  • Far Kaşı Fiat Linea'da bence güzel olmuş
  • Gereksiz bi durum ama mani olan birşey yok. Çakma xenonlar gibi beynimize beynimize gelmiyor sonuçta. Zevkler ve renkler tartışılmaz hayatta yapmayacağım bişi. Ama aracımın ön farları orjnalden karartmalı ona yapıcak bişey yok. Birde civiclerin arka farlarını komple değiştirip cicek gibi olanından yapmıyorlarmı çıldırıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA
    Şurada yok fara film mi yapılır diyenlerin içinde hiç merceksiz farında xenon olan yok mu?
    lastikleri ne durumda? Kaç kişinin kabak kaç kişinin basınç normalden fazla ya da eksik?
    Kaç kişi ne zaman far ayarını yaptırmışlar serviste ya da ne zaman far ayarı yaptırmışlar bir cihaza bağlatarak?

-Benim yok.

-Çarşamba günü rot-balans yapıldı ama bugün balans için bir daha gittim.

-Lastikler de çarşamba günü kışlıklar ile değiştirildi(2009-39. hafta üretimi). Havaları ön 32, arka 30psi.

-Bu sabah motor yağının durumunu kontrol etmek için motor kaputunu açtım.

-Camda film yok.

-Çarşamba günü gitmişken far ayarını da yaptırdım.

Ne bilinçli şürücüymüşüm arkadaş. Kendimle gurur duydum.

Folyo olayında da karşı çıktığım bir durum yok zaten.

Şaka bir yana cidden çok yerinde ve güzel bir mesaj yazmışsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

Burada Trafik Guru su kesilen kişilerin dışarıda makas attığını, apaçiliğin zirvesinde olduğunu, trafikte terör estiren serseri topluluğu olduğuna bahse girerim.. Bu kişilerin de yazdıklarını okuyunca yüzümde acı bir gülümseme beliriyor.

Hani şu foruma yeni giren birisi şu yazılanları okusa sanır ki burada bu kadar şey yazıp çizen kişiler, 60 yaşındaki emekliler gibi sağdan 50 50 giden, tüm trafik kurallarına harfiyen uyan, Tüm işaret ve işaretçilere kesinlikle uyan, aracında asla ve kat a sonradan bir şey yaptırmayan kişiler olduğunu sanır..

Peh..

Araçlarına modifiye yapan kişilerin bir kısmı gerçekten bilinçli kişilerdir. Araçlarını çok iyi tanır ve her zaman kontrol ederler, aşırı titiz bir şekilde ilgilenirler..

Farlara şeffaf folyo demekle iş bitmiyor.. Reklamcıdan 5 liraya alınan şeffaf füme folyo yu takan adam apaçidir. O konuda mutabıkız.. Zaten merceksiz farlarında xenon da vardır kuvvetle muhtemel..

Ancak direkt farlar için üretilmiş ürünler de var.. Bunlar çok pahalı ürünler. Farları açtığınızda asla bir ışık kaybı yaratmayan ancak normalde görünürde karartılmış görüntüsü veren özel ürünler.. İki far maliyeti 200 usd civarında oluyor ki bunu da az önceki söylediğim titiz kişiler alıp kullanıyor.. Otomobilleri de öyle tofaş falan değil takdir edersiniz ki..

Bilmeden her konu üzerinde yorum yapmaya ne kadar meraklı herkes değil mi.. Size göre alayı apaçi.. Bana göre de gülünecek haliniz var..

Herhangi bir kişiye cevap vermeyeceğim, eğlencenize devam edebilirsiniz kaldığınız yerden..

Saygılar..

AXAPTA

http://www.swfcabin.com/swf-files/1295302480.swf

biri şuna servis bakım aralıklarını hatırlatsın yada muayene döngüsünü Türk fenni muayene standartlarından falan bahsetsin

• wehrmacht

Senin bildiğin kadar benim unuttuğum var aslan parçası.. Sen bu yolları gidiyorsun henüz.. Herşeyi biliyorum sanıyorsun da mükemmeli oynuyorsun ama ben dönüyorum o yollardan..

Nette kimin ne olduğunu bilmeden o kişiyle ilgili bir şey yazmayın.. Bu da atıp tutanların kulağına küpe olsun..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.