Şimdi Ara

Faruk Nafiz Çamlıbel Şiirlerini Anlayamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu kitabını alıp okudum. Ama nasıl okudum? Acı çeke çeke, çoğu satırda hiçbir şey anlamadan. Üzülüyorum böyle olunca. Sıkıla sıkıla da olsa bitirdim ama.

Faruk Nafiz Çamlıbel Şiirlerini Anlayamadım

Var mı okuyan bunu?

• Türkçe'nin hece ölçüsüyle yazılmış en sade şiirlerini barındıran bir kitap. Ne mecaz yüklü, ne devrik cümle, ne de 'eski' kelime. Ne açıdan anlamadınız merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Türkçenin"
    Şiirlerin anlatmak istediğini anlamadım. Örneğin bir dizeyi okuduğumda, net bir anlam çıkaramadım. Kavrayamadım. Demek istediğim bu. Mecaz ve eski kelime de bol bol var diye düşünüyorum. Şair aruzu da tamamen terk etmemiş, aruz ile yazdığı şiirler de var.
  • Bazen bir şey anlatmak istemiyorlar sadece yazıyorlar ya da senin onun zihnine girmediğin sürece 10 farklı anlam çıkarılabilecek şeyler yazıyorlar böyle durumlarda ben ne anlamak istiyorsam onu anlıyorum hiçbir şey anlayamıyorsam da sadece zevk için okuyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hiçbir şey anlamayınca nasıl zevk için okuyabiliriz ki? Zevk değil, sıkıntı veriyor bana. Değil mi?
  • Anlamadığım şarkıyı dinlemek gibi dil uyumu hoşuma gidebiliyor aslında düşününce hiçbir şey anlamadığım şiirleri genel bir mesaja ulaşamadığım şiirler olarak sınıflandırmışım yoksa dizelerden bir şeyler anlayabiliyormuşum gerçek anlamda hiçbir şey anlarmıyorsak ve bu bizim bilgi eksikliğimizden değil yazar kaynaklıysa okumadan geçmeliyiz bence zevk almıyorsak bir şey de öğrenmiyorsak niye okuyalım ki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.