Bildirim
Fast Path
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
Fast Patch anlamı nedir ?
Hızlı Parça ne anlama geliyor hemen bakalım.
Santral'den veya Türk Telekom Vdsl kabinlerine bağlı Sistemden Fast Patch moduna alması aldığını kabindeki kullanıcılardan daha öncelikli sıraya atar yane hızlı veri alıp veri vermenizi sağlar bu öncelik sayesinde ping değeriniz düşebilir ve stabil hız alabilirsiniz. -
Teşekkür ederim cevap için fakat anlamadığım kısım,bunu herkes niye istemiyor ? Bir dezavantajı olmasa herkes istemez mi sizce ? -
Doğrusu "Fast Path" olacaktı, fark ettiyseniz konu başlığında da aynı şekilde belirtilmiş. Türkçe karşılığı "Hızlı Yol". Kelimedeki eksik veya fazla bir harf bile kelimenin anlamını değiştiriyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
benimki fast modda ancak akşamları internet felç oluyor yani hız ve ping stabilize işi tamamen santraldeki makinalarda diyebilirim -
Herkes istese kabinlerde öncelik kalmayacak
Otomatik olarak normal moda atıyor zaten sistem!
Şöyle düşünebilirsiniz Dvd'ye önemli veri yazacaksınız hangi hızda yazarsınız.
1X 1.32 MB/s 60 dakika
2X 2.64 MB/s 30 dakika
4X 5.28 MB/s 15 dakika
8X 10.56 MB/s 7.5 dakika
16X 21.12 MB/s 3.75 dakika
Hızı Ne kadar artarsa Verilerinde diskte durması o kadar sıkıntılı hale geliyor tamam hızlı dvd'ye yazıyorsun fakat Dvd'nin ömrünü ve verileri kısaltıyorsun veya kullanılmayacak duruma bile gelebilir.
Basitçe size anlattım İnternet'te böyle CRC ve FEC hata değerleriniz ne kadar artarsa bu sefer istediğiniz veriyi elde edemeyeceksiniz.Google'a girdiniz 2 saat dolmasını bekliyorsunuz önünüze arama butonu geliyor ama resim gelmiyor çünkü bozuk bunun gibi bir çok durumla karşılaşabilirsiniz.
-
Anlıyorum hocam çok teşekkür ederim bilgilendirme için. -
Hocam peki hangi iss ve nasıl bu moda geçirdiniz ? Neleri izlemem gerekir.Açıkcası ping sorunum var hızdan da öte. -
daha önce bu modla ilgili bilgim yoktu ve hangi modda olduğunuda bilmiyordum fakat twitterdaki türk telekom destek hesabına bikaçkez bu konuyla ilgili talebimi iletmiştim.O talepten sonra mı değiştirdiler bilmiyorum ama 2 hafta önce ilk defa kontrol ettiğimde fast modundaydı.Sizi bu moda almaları için sürekli onlara talep bildirmeniz işe yarayabilir.Açıkçası tam olarakta bilgim yok. -
ping sorunu belirli saatlerde bendede oluyor modla ilgisi fazla olmayabilir herzaman mı sıkıntı var detaylandırır mısınız -
quote:
Orijinalden alıntı: Tuna152
daha önce bu modla ilgili bilgim yoktu ve hangi modda olduğunuda bilmiyordum fakat twitterdaki türk telekom destek hesabına bikaçkez bu konuyla ilgili talebimi iletmiştim.O talepten sonra mı değiştirdiler bilmiyorum ama 2 hafta önce ilk defa kontrol ettiğimde fast modundaydı.Sizi bu moda almaları için sürekli onlara talep bildirmeniz işe yarayabilir.Açıkçası tam olarakta bilgim yok.
o modda olup olmadığımızı nereden kontrol ediyoruz? -
Benim ki biraz değişik.Türkiye sunucularında bile 20-30 ping alıyorum speedtest olsun başka sunucu olsun.EU almanya serverların da normalde en düşük 70-80 alıyorum fakat şöyle bir sıkıntı oluyor,interneti tek kullanmama ve arkada hiç bir şey açık olmamasına rağmen tamamen hattın kendi aldığı ping değeri sürekli oynuyor.Mesela 67 ping alıyorum bu 100 lere 105 lere çıkıyor 30 saniye öyle kalıyor sonra 85 e felan iniyor.Bende anlayamadım -
bazı modemlerde modem arayüzünden ulaşılabiliyor şuan tplink var bende hiçbirşekilde öğrenemedim bu modemden.Fakat eski bir modem olan airties rt212 modelinde telnet ile modeme bağlanıp birkaç komutla öğrenmiştim.Yani modemden modeme farkediyor ben şu konudan hareketle bulmuştumhttps://forum.donanimhaber.com/airties-5650-fastpath-interleaving-channel-mod-ogrenmek--86599414 -
quote:
Orijinalden alıntı: Tuna152
bazı modemlerde modem arayüzünden ulaşılabiliyor şuan tplink var bende hiçbirşekilde öğrenemedim bu modemden.Fakat eski bir modem olan airties rt212 modelinde telnet ile modeme bağlanıp birkaç komutla öğrenmiştim.Yani modemden modeme farkediyor ben şu konudan hareketle bulmuştumhttps://forum.donanimhaber.com/airties-5650-fastpath-interleaving-channel-mod-ogrenmek--86599414
sanırım sadece adsl için böyle bir şey varmış, vdsl hatlar zaten fast path modundaymış.
-
eğer adsl ise şuanki türk telekom altyapısıyla yurtiçi 20-30 ping normal bence peki yurtdışı pingleri günün hersaati mi o şekilde değişiyor yoksa belirli saatlerde mi ? -
doğrudur -
Her saati öyle ama bazen çok nadir gördüğüm bir şey,speedtestte pingim 12'ye düşüyor istanbul serverına, o zaman oyunda da normalde 65 olan minimum değer 53'e düşüyor.Yani bazen sanki farklı hata bağlanıyor gibi oluyorum. -
farklı hattan ziyade anlık yoğunluklardan kaynaklı olabilir.Sürekli bu yoğunluktan etkilenmez ama anlık olarak santral tarafından sıkıntı oluşuyor olabilir.Bende akşam saatleri tüm pingler artıyor mesela çok yüksek pingler bile görüyorum mesela benimkisi tamamen santral yoğunluğu kaynaklı -
şuan dsmarttayım -
Niye böyle sorunlar yaşanıyor ki benim anlamadığım nokta o.Tonlarca paralar ödeniyor internet hizmetlerine ve hala ben mahallemde ki kullanımdan sorumlu tutuluyorum.Bir tane firma bile bana 50mbps e kadar yerine 50 mbps,stabil ping garantisi niye verememekte ? Daha ne gerekiyor bunların olması için ? Zaten biz bu adamlara bizlere hiç bir güven vadetmedikleri halde,sabit fiyat garantisi yok,hız garantisi yok,ping garantisi yok,stabillik yok hiç bir garanti olmamasına rağmen 24 ay taahhütname vermek zorundayız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smdyc -- 27 Nisan 2017; 1:12:49 >
Benzer içerikler
- turknet müşteri numarası öğrenme
- vlan id nedir
- yetkilendirme gerekiyor
- turknet altyapı haritası
- altyapısız internet
- bilgisayar internete bağlanmıyor
- internetim çok yavaş
- 24 ay taahhütlü internet cayma bedeli
- türk telekom upload hızı
- zyxel modem kurulumu
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X