Şimdi Ara

Fatih Kısaparmak ve Ahmet Kaya

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
15.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bana bu ikisi arasındaki farkı söyleyecek olan var mı?

Yanlızca müzik bakımından konuşuyorum...

İkisinin de fikir ayrımcılığı yaptığının farkındayım...

Yani sizce hangisinin yaptığı müzik daha iyi???

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fatih Kısaparmak ve Ahmet Kaya'nın İlişkisi

Fatih Kısaparmak ve Ahmet Kaya, Türk müzik tarihindeki önemli isimlerdir. 1980'li yıllarda yaşanan bir olay, aralarındaki ilişkiyi şekillendirmiştir.

Fatih Kısaparmak - Ahmet Kaya Kavgası

1986 yılında Fatih Kısaparmak ve Ahmet Kaya arasında bir kavga yaşanmıştır. Olayın tam nedeni bilinmemekle birlikte, bazı kaynaklar bunun siyasi görüş farklılıklarından kaynaklandığını iddia etmektedir. Kavgada Kısaparmak'ın burnu kırılmış ve Kaya tutuklanmıştır.

Ahmet Kaya'nın Fatih Kısaparmak için Yazdığı Şarkı

Ahmet Kaya, bu olayın ardından "Akra???" (Akrabam) adlı bir şarkı yazmıştır. Şarkıda Kısaparmak'tan söz edilmese de, birçok kişi tarafından bu şarkının ona ithaf edildiği düşünülmektedir. Şarkıda geçen "burnu kırık" ifadesi, yaşanan kavgaya atıfta bulunmaktadır.

Siyasi Görüşler

Fatih Kısaparmak, açık bir şekilde komünist görüşlere sahip bir müzisyendir. Ahmet Kaya ise sosyalist görüşleriyle tanınmaktadır. Bu siyasi görüş farklılıkları, aralarındaki gerilimin nedenlerinden biri olmuş olabilir.

Devam Eden Miras

Fatih Kısaparmak ve Ahmet Kaya arasındaki ilişki, Türk müzik tarihinde karmaşık ve tartışmalı bir konudur. Olay, her iki müzisyenin de yaşamlarını ve kariyerlerini derinden etkilemiştir. Kısaparmak'ın komünist görüşleri ve Kaya'nın siyasi angajmanı, aralarındaki ilişkiyi şekillendirmeye devam etmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • KARDEŞ BEN AHMET KAYA'YI SEVMEM AMA Bİ KAÇ ŞARKISINI DİNLERİM.FATİH KISAPARMAĞIDA BİLİRİM GÜZEL SÖYLEYEN AHMET KAYA AMA SEVMEM!!!!
  • arkadaşlar aylarsonra ancak fark edebildim ama şu an sergilemiş olduğunuz tutum faşizan bir tutumdur.Zaten sizin bu konudaki söyledikleriz Türkiyede ki komünizm karşıtlarının ele geçirmiş olduğu yayın ve basın organlarının düşünceleridir.Ahmet kaya'nın türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne ters bir davranışını göstrerebilir misiz?
    gösterebilecekleriniz şunlardır:
    1-
    2-
    3-

bu madde başlarını doldurun cevabını vermeye çalışalım.
  • ahmet kayay yı sevmem ama kurtuluş savaşı destanı diye bir şarkısı var çok güzeldir
  • aaa bişi daha sölücem ahmet kaya bu entel magandayı fatih kısaparmağa sölememiş.sadece gazetecilerin entel maganda kim?sorusunu habire kendisine sorarak bunaltması üzerine saka yollu fatih kısaparmak demiştir.

entel magandayı kensdisine eleştiriler yönelten entelektüel kesime karşı sölemiştir
  • Ahmet Kaya tabikide
  • ahmet kaya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sami yusuf büyük sanatçı
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle Ahmet KAya
  • ahmet kayanın şarkıları ama adamın kendisini sevmem
  • ahmet kaya
  • ikiside dinlenmeli...
  • Fatih Kısaparmak hangi siyasi görüşte sadece merak için soruyorum ...
  • Ahmet Kaya
  • Fatih Kısaparmak şarkı söyleme stili açısından Ahmet Kaya taklididir. Siyasi olarak çok ayrılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wIzI_

Arkadaşlar bana bu ikisi arasındaki farkı söyleyecek olan var mı?

Yanlızca müzik bakımından konuşuyorum...

İkisinin de fikir ayrımcılığı yaptığının farkındayım...

Yani sizce hangisinin yaptığı müzik daha iyi???

yani bu çok acımasızca bir kıyaslama olmuş. Ferrari ile hacımuratı yarıştırmışsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.