Şimdi Ara

Faturalı Aveadan Bimcelle Geçince 20 TL Ücret alındı. Diğer Operatörlere Geçseydim Alınacakmıydı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
4.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: A380

aşağıdaki resim numara taşıma talep formudur,

okuyamıyosan birine sor sana okusun bak ne yazıyor

Faturalı Aveadan Bimcelle Geçince 20 TL Ücret alındı. Diğer Operatörlere Geçseydim Alınacakmıydı?

formun tamamını bir ekler misin

bakalım o sözleşmede avea hizmeti olduğu yazıyor mu yazmıyor mu

edit : neyse ilk fırsatta bime gidip bir sözleşme örneği alıp bakarım................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaggag -- 11 Şubat 2013; 2:48:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turkattack

quote:

Orijinalden alıntı: gaggag

quote:

Orijinalden alıntı: turkattack

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: A380

avea müşteri hizmetlerinin elamanları forumu basmışlar güzel bi şekilde aveayı savunmaya çalışıyorlar !

altına imza attığın sözleşmeyi okumuyorsun, gelip burada şov yapıyorsun

% 100 hatalısın

hoşuna gitmeyen cevaplar alınca da insanları, bilip bilmeden suçluyorsun

bir yararı olmadığını bilerek sana " Haklısın aslanım, kim tutar seni, ayrıl da gel, Aveanın Allah belasını versin. " dememizi bekliyorsun

hoşuna gitmeyen cevaplar alınca da insanlara çamur atıyorsun

vız gelirsin tırıs gidersin

beğenmediğin cevaplar alınca millete iftira atacaksan burada gelip de yazma kardeşim, git emekli kuyruğuna gir

aveanın faturasıza geçenlerden 20 TL. almasını savunuyor değilim, saçma sapan ve haksız bir uygulama

ama bunun saçma ve haksız olması sonucu değiştirmiyor...........

aveanın haklı-haksız her uygulamasında neden aveayı savunma geregi duyuyorsun ben onu anlamıyorum...

faturasıza 20lira geciş ucretı alan tek operator avea,bunu neden savunma ıhtıyacı duyuyorsun ki...

yine bu forumda diger operatorler hakkında da eleştiriler yapılıyor ama bi hadsiz cıkıpta begenmıyorsan kullanma,bu foruma yazma demıyor;dese ne yazar oda baska konu...klavye erkeklıgı yapar anca...

ben senın musterı temsılcısı oldugunu sanmıyorum,oyleysen vay aveanın halıne...

Aveayı savunduğum falan yok
    Sen herşeyi taraf olmak olarak algılıyorsan bu senin sorunun
    Ben kendimce doğruları yazıyorum
    Benim doğrularım başkalarının hoşuna gitmeyebilir
    Ama verilen cevap birilerinin hoşuna gitmiyor diye iftira atmasına sessiz kalamam
    Aynı şeyi sen de yapıyorsun, yok Avea'nın müşteri temsilcisi olduğumu sanmıyormuş, çok da umrumdaydı!!!
    Avea ile başından olumsuz bir olay geçmiş olabilir, sen her konuya gelip alakalı - alakasız olumsuz yorum yaparken bir engel yok da, ben yapınca mı problem oluyor
    Faturasıza geçişte ücret alınmasının haksız ve saçma bir uygulama olduğunu yukarıda yazmıştım ama anlamamışsın
    Başkalarının fikirlerini beğenmediği zaman iftira atacak adam derdini yazmasın demişim neresi yanlış bunun

kendince dogruları soyluyorsan,

1)aveadan faturalıdan diger operatorlere gecınce 20 lira ucret kesılmıyor
    2)avea faturalıdan bimcelle gecince 20lira ucret kesılıyor aynı zamanda aveanın kendi faturasız hattına gecince de bu ücret alınıyor.

ohalde bu abone mnt yapmıyor.arkadas numara tasıma formu doldurmus.bunu nasıl acıklayacaksın

avea BİMCELLE NUMARANI TASIYACAZ DİYE MUSTERİYI KANDIRIYOR MU?

bu soruya cevap verde samımıyetıne ınanalım...

aveanın diğer operatöre geçerken niçin ücret alamadığı

faturalıdan faturasıza geçerken niçin ücret alabildiği konunun içinde yazıyor, incelersen göreceksin....

bimcell sanal bir operatör

resmi kayıtlarda sadece üç operatör vardır, dördüncüsü yoktur

internet sitesinde bimcellin aveanın hizmeti olduğu yazıyor

bimcelle geçerken imzalanan sözleşmeyi görmedim, ancak % 99 ihtimalle imzalanan o sözleşmede de bimcellin avea hizmeti olduğu yazıyordur

bimcellin baz istasyonu yok, nasıl iletişim sağlanacak eğer başka bir operatörün altyapısı kullanılmıyorsa

bimcelli numara ile yapılan görüşmeler aveaiçi dakikadan gidiyor

bunlar benim görüşlerim

senin görüşlerine de saygı duyuyorum

ama kendinden farklı düşünüyor diye insanları etiketleme doğru değil

sen öyle düşünüyorsun, ben böyle düşünüyorum

bırakalım herkes kendi düşüncesini yazsın

ama çoğu kişi problemini sanki millete onaylatmak, haklı olduğunu duymak için yazıyor, " ben farklı düşünüyorum, bence öyle değil, şöyle " diyene de tahammül edilmiyor

burası tasdik makamı değil ki, herkes birbirini tasdikleyecekse forumdan kimse yeni bir şey öğrenemez, o zaman da millet forumdan yeterince faydalanamaz.........

• quote:

Orijinalden alıntı: infernalcadre

Yahu burada yazılanları okuyunca gülmekten karnım ağrıdı.

"BİMCELL FENERCELL GSMOBİLE KARTALCELL TRABZONCELL UĞURCELL " ve bunu türevi birçok SANAL OPRETATÖR "AVEA" altyapısını kullanmaktadır. Buna yaptığınız geçişler avea içi geçiş sayılır ve her türlü ücret kesilir gayet yasaldır. İster NUMARA TAŞIMA FORMU olsun ister KAYA PARÇASINA yazmış olun yine aynı şekilde olacaktır.

Kazık yemek istemeyen müşteri bilinçli olmak zorundadır. Bu forumlarda insaları bilinçlendirmek konusunda yararlıdır bence kullanmalısınız.

+1
  • quote:

quote:

"BİMCELL FENERCELL GSMOBİLE KARTALCELL TRABZONCELL UĞURCELL " ve bunu türevi birçok SANAL OPRETATÖR "AVEA" altyapısını kullanmaktadır. Buna yaptığınız geçişler avea içi geçiş sayılır ve her türlü ücret kesilir gayet yasaldır. İster NUMARA TAŞIMA FORMU olsun ister KAYA PARÇASINA yazmış olun yine aynı şekilde olacaktır.

Kazık yemek istemeyen müşteri bilinçli olmak zorundadır. Bu forumlarda insaları bilinçlendirmek konusunda yararlıdır bence kullanmalısınız.

+1

Bimcell abonelik formunda 3 kısım var hatırladığım kadarıyla. Avea aboneleri numara taşıma kısmını değil, diğer 2 kısmı dolduruyordu sanırım (abonelik sözleşmesi ve avea tarife değişikliği). Sözleşmenin tamamını caps olarak koyarsanız olay açıklığa kavuşacaktır.

Sözleşmede numara taşıma formu bulunmasının nedeni, Turkcell ve Vodafone'dan yapılan geçişler içindir. Dosyaların kaybolmasını önlemek amacıyla bütün formları tek kağıda basmışlar. Dediğim gibi bu kağıtta 3 kısım vardır.

Faturalıdan faturasıza geçişte ücret alınması bence de çok saçma ama yapacak bişey yok maalesef. Şu an tek çözüm, başka operatöre geçip oradan faturasız avea tarifelerine geçmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 11 Şubat 2013; 14:06:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

quote:

quote:

+1

Bimcell abonelik formunda 3 kısım var hatırladığım kadarıyla. Avea aboneleri numara taşıma kısmını değil, diğer 2 kısmı dolduruyordu sanırım (abonelik sözleşmesi ve avea tarife değişikliği). Sözleşmenin tamamını caps olarak koyarsanız olay açıklığa kavuşacaktır.

Sözleşmede numara taşıma formu bulunmasının nedeni, Turkcell ve Vodafone'dan yapılan geçişler içindir. Dosyaların kaybolmasını önlemek amacıyla bütün formları tek kağıda basmışlar. Dediğim gibi bu kağıtta 3 kısım vardır.

Faturalıdan faturasıza geçişte ücret alınması bence de çok saçma ama yapacak bişey yok maalesef. Şu an tek çözüm, başka operatöre geçip oradan faturasız avea tarifelerine geçmek.

Faturalıdan faturasıza geçişte ücret alınması karşısında yapacak birşey olmadığı yazılınca, sanki, bunun haklı ve mantıklı bir görüş imiş gibi savunulduğu sanılıyor...

Halbuki uygulamanın saçma, haksız ve mantıksız olması başka birşey, yapacak birşey olmaması bambaşka birşey...

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

quote:

quote:

+1

haklıymışsın hocam

İstanbul'un bu soğuk kış gününde, sıcak koltuğumdan kalkıp yaklaşık 10 dakika yürüme mesafesindeki en yakın bime doğru yola çıktım. Bimcell'e geçiş için sözleşme formu örneği almak istediğimi söyledim, veremeyeceklerini, sözleşmeyi orada doldurmam gerektiğini, ancak bimde asılı panoda örneğini görebileceğimi söyleyince pek üstelemedim. Panodaki bilgilere göre 3 tane form var;

a ) Numara taşımak isteyenlerin A+B+C formlarını doldurmaları gerekiyormuş....

b) yeni hat alanların A+C formlarını doldurmaları gerekiyormuş...

buraya dikkat!!!!

c ) Avea'dan geçiş yapmak isteyenlerin SADECE C FORMUNU doldurmaları gerekiyormuş....

yani Aveadan Bimcell'e geçmek isteyenler numara taşıma formunu doldurmuyorlar, Aveadan Bimcelle geçmek isteyenlerin doldurmaları gereken C Formunun altındaki notları okumadım, gerek duymadım. Çünkü numara taşıma formu doldurmayan bir insanın Aveadan başka bir operatöre geçmesi zaten mümkün değil. Ama büyük bir ihtimalle o notlar arasında da Bimcell'in bir Avea hizmeti olduğu da yazıyordur.

buraya Turkcell ve Vodafone'dan Bimcell'e geçmek isteyenlerin doldurmaları gereken sözleşme örneğini ekleyip beni okuduğunu anlamamak ile suçlayan A380'den ve

Avea'nın Bimcell'e numarasını taşıdığını söyleyerek müşteriyi kandırdığını ve dolandırıcılık yaptığını iddia eden ve beni samimiyet testine sokan turkattack'tan açıklama bekliyorum

belge ise belge, delil ise delil.....

Halep ordaysa arşın burada....

Aveanın birçok vukuatının olduğunu ben de biliyorum, ama bir insan imzaladığı sözleşmeyi okumuyorsa onun neticelerine katlanır...

Ben BTK.'nın yerinde olsam, faturalıdan faturasız tarifeye geçiş için ücret alınmasını yasaklayan bir karar alırdım.....

yine ben Tüketici Hakem Heyetinin yerinde olsam yapılan bu şikayeti reddederdim....

ve bu ikisi arasında da çelişki yoktur, yanlış bir uygulamayı BTK. yasaklayana kadar ona katlanmak zorundayız malesef..............

• burada aveanın avukatları milleti yanıltmak için uğraşsın dursunlar ama gerçekleri açıklamaya inatla devam edicem

bana doldurtulan form numara taşıma talep formu ve abonelik sözleşmesiydi başka bir form doldurmadım fakat yinede bugün bunu teyit ettim

bugün sırf 3 farklı form dediklerini araştırmak için bime gittim avea kullanıcısyım ama bimcelle geçicem dedim hemen numara taşıma talep formunu çıkardılar doldurmaya başladılar ısrarla ben zaten avealıyım numara taşınmayacak yanlışlık olmasın dedim bim personeli bana bu formu bütün herkese doldurmak zorundayız çünkü size yeni bir sim kart vericez numaranızın taşınması için gerekli dedi

numara taşıma talep formu dışındaki formlara baktım bir tanesi abonelik sözleşmesi diğeride başvuru ve satış sonrası formu yazıyor

bimdeki yetkiliye sordum başvuru ve satış sonrası formunu kendileri daha sonra dolduruyorlarmış

abonelik sözleşmesi ile numara taşıma talep formunu ise avealılarda dahil olmak üzere bimcelle geçmek isteyen herkese doldurtuyorlar

turckcell ve vodafone için ayrı avea için ayrı bir form yok

ayrıca sözleşmede avea hizmetidir yazıyor olması bu yapılan işlemin numara taşıma işlemi olduğunu değiştirmez

hizmeti kimin verdiği beni bağlamaz madem bu iş numara taşıma işi değil o halde bana numara taşıma talep formu doldurmasınlar ve bana yeni bi sim kart vermesinler

avea faturalı müşterisi faturasıza geçerken ona yeni bi sim kartmı veriyor? yada ona yeni bi numara taşıma talep formu mu doldurutyor?

avea bal gibi numara taşıma yapıyor ve yönetmelikte belirtdiği gibi numara taşınırken hiçbir ücret alınamaz diyor

avea aldığı 20 liraları ve telsiz kullanım ücretlerini herkese geri verecek başka yolu yok bu işin sonu mahkemede biter
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• bundan 2hafta once forumda taraftarhatlarinin, bimcellin avea altyapisini kullanan fakat aveadan bagimsiz operatorler olduğunu soyleyen bazi arkdaslar bugün bimcellin avea hizmeti oldugunu soyluyor.

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sim Kart vermelerindeki temel sebeplerden biri hat cihaza takıldığında ekranda BİMCELL yazısının yazması ve diğer bir kaç teknik ayrıntıdır. Başvuru 'ne formuna yapılırsa yapılsın' o numara için işlem yapılacağı sırada hattın AVEA olduğu zaten ortaya çıkacaktır.Dolayısıyla bu numara taşıma olmayacaktır.

Bu anlatılan olaylarda BİM çalışanı doğru bilgilendirmeyerek asıl kusuruludur. Fakat hattını taşımak isteyen kişi de kendi haklarını korumak ve gereksiz ödeme yapmamak için araştırma yapmak mecburiyetindedir. Çünkü karşımızda o kadar bilgisiz insanlar oluyor ki.

Ben bir kaç yıl önce TURKCELL faturalı hat kullanıp bedava 120 dk (heryöne) ve haftada 2 gün TURKCELL lilerle bedava almanın yolunu bulmuştum.(Bunu bu olayı forumdan araştırarak öğrendim ve ilgili konular halen forumda durmaktadır) Ve tüm bunları aylık 1.2 TL (bir nokta iki ) ye mal etmiştim. (bu ücret telsiz kullanım ücretidir) Bunu Turkcell bayiisine (TİM) gidip doğrulatmak için sorduğunda oranın en yetkili ismi benimle dalga geçmiş ve TURKCELL kullanmak o kadar ucuz değil demişti. Fakat durum benim dediğim gibi oldu.

Kısacası gittiğiniz bayiilere çalışanlara inanmayın güvenmeyin. Araştırın ve doğru yolu bulun.

AVEA nın tahsil ettiği 20 TL içinde tamamen saçma buluyorum.

Ayrıca umarım bu iş gerçekten mahkemeye taşınır ve umarım olumlu bir cevap alınır. Çünkü anlatılanlara göre yapılan her şey yasal prosedüre uygun görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infernalcadre -- 11 Şubat 2013; 22:27:52 >

• Hala ısrarla etiketleme yapmakta ısrar edenlerin dedikleri doğruysa bimcelin çalışanları zır cahil
    Ama ben olsaydım o bimcell çalışanlarına o eşek kadar panoda yazılı olanları gösterirdim
    Ve bimcelle telefon açıp şikayet ederdim

edit: işte o panodaki bilgiler;

Faturalı Aveadan Bimcelle Geçince 20 TL Ücret alındı. Diğer Operatörlere Geçseydim Alınacakmıydı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaggag -- 12 Şubat 2013; 0:34:17 >

• bazı arkadaşlar eski defterleri karıştırmaya başlamış, iflas eden tüccarın eski defterleri karıştırması misali, yanlış bildiğim bir konunun doğrusunu öğrenince yanlışta ısrar etmem ben

doğrusunu öğrenmiş miyim

öğrenmişim

yanlışta niçin ısrar edeyim ki!!!!
  • evet bu iş mahkemeye gider gibi gözüküyor. bu numara taşıma olayını hizmet satışı olayı ile çözebilir yani bimcell ayrı bir şirket aveadan hizmet alımı yapıyormuş gibi. bimcellin sitesinde bir abonelik sözleşmesi örneği yok bakamadım eğer sözleşmede avea operatöründen yapılacak geçişlerde hizmet sağlayıcısı avea 20 tl sonra faturaya yansıtılır diye bir ibare varsa belki alabilir. bu da saçma ama olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: byds24

evet bu iş mahkemeye gider gibi gözüküyor. bu numara taşıma olayını hizmet satışı olayı ile çözebilir yani bimcell ayrı bir şirket aveadan hizmet alımı yapıyormuş gibi. bimcellin sitesinde bir abonelik sözleşmesi örneği yok bakamadım eğer sözleşmede avea operatöründen yapılacak geçişlerde hizmet sağlayıcısı avea 20 tl sonra faturaya yansıtılır diye bir ibare varsa belki alabilir. bu da saçma ama olabilir

hoooop yardıııır mürsel
  • quote:

quote:

evet bu iş mahkemeye gider gibi gözüküyor. bu numara taşıma olayını hizmet satışı olayı ile çözebilir yani bimcell ayrı bir şirket aveadan hizmet alımı yapıyormuş gibi. bimcellin sitesinde bir abonelik sözleşmesi örneği yok bakamadım eğer sözleşmede avea operatöründen yapılacak geçişlerde hizmet sağlayıcısı avea 20 tl sonra faturaya yansıtılır diye bir ibare varsa belki alabilir. bu da saçma ama olabilir

hoooop yardıııır mürsel

bu durumda mahkemeye giderse egm davası gibi bir 4 yılda bu sürer aveada bu müşterilere bir bir kıyak yada iade yapar.

• quote:

quote:

quote:

hoooop yardıııır mürsel

bu durumda mahkemeye giderse egm davası gibi bir 4 yılda bu sürer aveada bu müşterilere bir bir kıyak yada iade yapar.

gelin ata binmiş " Ya nasip " demiş

• quote:

Sim Kart vermelerindeki temel sebeplerden biri hat cihaza takıldığında ekranda BİMCELL yazısının yazması ve diğer bir kaç teknik ayrıntıdır. Başvuru 'ne formuna yapılırsa yapılsın' o numara için işlem yapılacağı sırada hattın AVEA olduğu zaten ortaya çıkacaktır.Dolayısıyla bu numara taşıma olmayacaktır.

Bu anlatılan olaylarda BİM çalışanı doğru bilgilendirmeyerek asıl kusuruludur. Fakat hattını taşımak isteyen kişi de kendi haklarını korumak ve gereksiz ödeme yapmamak için araştırma yapmak mecburiyetindedir. Çünkü karşımızda o kadar bilgisiz insanlar oluyor ki.

Ben bir kaç yıl önce TURKCELL faturalı hat kullanıp bedava 120 dk (heryöne) ve haftada 2 gün TURKCELL lilerle bedava almanın yolunu bulmuştum.(Bunu bu olayı forumdan araştırarak öğrendim ve ilgili konular halen forumda durmaktadır) Ve tüm bunları aylık 1.2 TL (bir nokta iki ) ye mal etmiştim. (bu ücret telsiz kullanım ücretidir) Bunu Turkcell bayiisine (TİM) gidip doğrulatmak için sorduğunda oranın en yetkili ismi benimle dalga geçmiş ve TURKCELL kullanmak o kadar ucuz değil demişti. Fakat durum benim dediğim gibi oldu.

Kısacası gittiğiniz bayiilere çalışanlara inanmayın güvenmeyin. Araştırın ve doğru yolu bulun.

AVEA nın tahsil ettiği 20 TL içinde tamamen saçma buluyorum.

Ayrıca umarım bu iş gerçekten mahkemeye taşınır ve umarım olumlu bir cevap alınır. Çünkü anlatılanlara göre yapılan her şey yasal prosedüre uygun görünüyor.

Numara taşıma formu doldurtması, bim çalışanının hatası. Formda avea abonelerinin sadece C kısmını dolduracağı açıkça yazıyor. Ayrıca A kısmında Avea Bireysel Tip Abonelik Sözleşmesi yazıyor. Yani neymiş, avea'ymış. Avea aboneleri sadece başvuru kısmını dolduruyor, abonelik sözleşmesi ve numara taşıma formu doldurmuyor çünkü zaten avea ile abonelik sözleşmeleri mevcut ve bu devam ediyor. Prosedür bu kadar açık ve net iken bim çalışanları nasıl anlamıyor bu işi hayret ediyorum. Burada doğruları söyleyen bizleri değil, size yanlış form doldurtup yanıltan bim çalışanını itham edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 12 Şubat 2013; 12:20:09 >

• btk ya yaptığım şikayetten sonra avea dan 20liralık geçiş ücretini ve telsiz kullanım ücretini geri aldım.
  • kendi içinde para al dışarı gitsin adam para vermesin ne aptal sistemdir bu ya.
  • Önceleri telekom milleti düdüklüyordu.Şimdi hatlarını kapatanlar cebe yöneldi,soygun görevini avea devraldı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.