Şimdi Ara

Fayanslar üzerindeki derzleri tamamen sökmek. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
4
Favori
123.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Prox250 DÖK-AÇ i buldum.

Deneyip yazıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yeni taşınacağım evimin derzlerini yenilemek istiyorum ancak yeni atılacak derzin sağlıklı olabilmesi için alttaki derzlerin kaldırılması lazım bunu en kolay yoldan nasıl yapabiliriz bilgisi olan var mı? Bazıları spiral ile kazımış araları ama bende spiral yok kimyasal kullansam fayansların altındaki yapıştırıcıya zarar verir bir süre sonra o fayanslar atmaya başlar dedi bu işin kolayı nedir acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gcb1903

Aynen bu hocam. Yekpare bir şey ek yeri yok ve doğal olarak derz sorunu da yok. Granit demedim zaten ev 50 yaşında granit ne arar o evde. Granit rengi dedim bakın hemen buldunuz doğrusunu.
    50 yaşında evde bile hiç akıtma, alt kata geçirme şikayeti duymadım. Demek ki sağlam bir şey. Babama da sordum hiç sıkıntı çıkartmamış. Bizim banyo ise mübarek 5 yılda bir alt kattan şikayet geliyor derz çektiriyoruz. Bu sene ben yapıcam son usta resmen zıçtı sıvadı gitti.

Tel de bu. İşe yarar mı bilmiyorum denicem işe yararsa yazarım buraya. Tabi bir de fayansa zarar verme riski var. O yüzden köşede bir yerde denicem önce, zarar vermezse yapıştır oh matkap çalışsın benim yerime. Canavar için olanı da var evet. Ama canavarla hareket kabiliyeti azalıyor ondan matkap için aldım.

Resmen herkesin ortak sorunu bu derz. İşe yararsa çatıya da yaparım artık yaza.
    Selamlar, bu tel firca isinizi gordu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTwoLater

Ayni sorun bende de var. İnternette
    Prox250 DÖK-AÇ i buldum.

Deneyip yazıyorum.
    Selamlar Prox250 DÖK-AÇ isinizi gordu mu?
  • Konu üzerine çalıaşmalarım yavaşlayarak olsada devam ediyor. Şahsen denememiş olsamda youtube üzerinde böyle bir çalıaşma var. Oldukça da ucuz bir maliyet söz konusu. Dileyen arkadaşlar videoyu izleyip uygulayabilirler diye not düşüyorum zira çok çetrefilli bir mesele. Anlaışan bu işin basit ve kolay bir yolu yok. Maaile işe girişmek şart...Herkese kolay gelsin.

• YDA sağolsun evin balkonundaki seramik işçiliğini kime yaptırdıysa rezalet ötesiydi. Ben de aldım elime derz kazıyıcı, tornavida, çekiç daldım derzlere ellerim sürekli tahriş olduğundan günde 1 saat ortalamayla 8-9 günde hepsini söktüm. Komple kendim derz attım tertemiz oldu.

Derz kazımak için önce derz kazıyıcılar var nette ondan alın. Güzelce tüm derzleri kazıyın. Sonra tornavidayla dikkat ederek (seramikleri zorlarsanız kenarlardan kırılır.) tüm derzi sökün. Sert yerlerde (usta sağ olsun bazı yerlere beton atmış gibi) çekiçle azıcık tornavida kafasına vurun. Elinizde eldiven olmadan yapmayın sakın.

Derzi serin bir havada atın. Silikonlu derz alın. Üzerinde yazan su miktarından biraz fazla kullandım ben hem nemsiz ortam hem de hızlı ve kolay uygulama için.

Eğer sabırlı, kararlı değilseniz çağırın bir usta yapsın. Ciddi emek ve zaman istiyor çünkü.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.