Tamam canım 220*kök2olsun .Niye - yok ki sonuçta t/2 den sonra fazın toprağa göre potansiyeli daha düşük olmaz mı?
quote:
Orjinalden alıntı: PHaLaNX[TUR]
Evet.
BEn bu grafiği diyorum.
Bunları konuyu tartışacak kadar iyi bildiğiniz için mi yazıyorsunuz? Yoksa gözlerinizi kapatıp konsantre olup enerji faz da elektron kütlesi nötr de diye düşündüğünüz için mi yazıyorsunuz??? (faz-nötr sistemi için)
quote:
Orjinalden alıntı: Liu Kang
Çıkış toprağa bağlı olsa da olmasa da faz-nötr sistemi vardır. Ancak olayın toprakla alakası bahsettiğin bu olay.
Bir hava basıp bir vakum basma olayı güzel örnek, pozitif ve negatif gerilim olayını açıklıyor bence.
Ama +220, -220 arasında bir sinüs grafiği diye birşey yok! 220 dediğimiz etkin değer. Ayrıca bu vektörel değil -220 diye birşey yok. İş yapan AC gücün DC eşdeğeri denebilir. Maksat hesaplamalarda kolaylık olsun. Voltmetre ile AC modunda 220 ölçüyorsan bu +311'den -311'e salınan bir voltajın etkin değer ortalamasıdır. Etkin değer bir periyod içindeki her bir ani değerin karesinin toplamının köküne eşit. Bu şekilde amaçlanan bir güç bileşeni hesaplamak. Öyleki eğer akımın da etkin değer ortalamasını hesaplarsan, etkin voltaj ve etkin akım değerlerinin çarpımı ile ortalama gücü hesaplarsın. Kolay gelsin..
220/220 oranında bır trafo al.
Primerine 220v ver. Sekonderinden de 220v alırsın. Trafo çıkışında artık Faz ve Notur kavramlarından bahsedemeyiz.
Cıkıs uclarından birisine A diğerine de B dersek.
A ucunu toprağa gömülmüş bir iletkene bağla. Artık Faz ucun B dir.
Tersine B ucunu toprağa bağlarsan artık faz ucun A dır.
quote:
Bunları konuyu tartışacak kadar iyi bildiğiniz için mi yazıyorsunuz? Yoksa gözlerinizi kapatıp konsantre olup enerji faz da elektron kütlesi nötr de diye düşündüğünüz için mi yazıyorsunuz??? (faz-nötr sistemi için)
Nötr denilen ucun aslında direkt toprakla bağlantılı olduğu aklıma gelmemişti. Bu sebeple direkt tek kabloda oluşturulan negatif ve pozitif elektrik alanları kurgusunu fikir edinmekten başka çare kalmamıştı. Gerçi sen benim bundan önceki mesajımdan hemen önce buna değinmişsin ama görmeden çıkmışım şimdi @bunalmış'ın yazdıklarından öğrenme fırsatım oldu. Bu her ne kadar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ise de ben bu durumu özellikle belirtmiştim "... diye düşünüyorum. Düzeltmelere tabiki açığız" diyerek.. Sen işine geleni görüp sataşmaya fırsatmış gibi bilirsen olmaz. Hatanın üstüne gitme tarzı bu senin yaptığın gibi olmamalı. Sinirli bir anıma denk gelse ne yaptığım hatayı kabul ederdim ne de sataşmaktan çekinirdim ve aptallaşıp boşu boşuna vakit kaybederdik işte özetle söylemek istediğim şey bu..
quote:
Orjinalden alıntı: bunalmis
220/220 oranında bır trafo al.
Primerine 220v ver. Sekonderinden de 220v alırsın. Trafo çıkışında artık Faz ve Notur kavramlarından bahsedemeyiz.
Cıkıs uclarından birisine A diğerine de B dersek.
A ucunu toprağa gömülmüş bir iletkene bağla. Artık Faz ucun B dir.
Tersine B ucunu toprağa bağlarsan artık faz ucun A dır.
Ben de bunu düşünüyordum üste de çizmiştim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme