Şimdi Ara

FDISK HATASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR BİLGİSAYARA FDISK ÇEKMEK İSTEDİM VE ŞÖYLE BİR HATA VERİYOR

BİLGİSAYARINIZDA BÜYÜK SABİT DİSK DESTEĞİ GEREKTİREN NTFS BÖLÜMÜ VAR EĞER BAŞKA İŞLETİM SİSTRMİ KULANIYORSANIZ WİNDOWS NT BÜYÜK SÜRÜCÜLERİ DESTELKEYEBİLDİĞİ İÇİN BU BÖLÜMLERE BÜYÜK BÖLÜM İŞLEMİ UYGULAMALISINIZ NOT:EĞER CEVABINIZ EVETSE BÖLÜM BİLGİSİ YANLIŞ GÖRÜYORSA VEYA SİSTEM KİTLENİYORSA HİÇBİR DEĞİŞİKLİK YAPMAYIN FDISK YENİNİDEN ÇALIŞTIRIN VE BU SORUYA H CEVABINI VE BÜTÜN SÜRÜCELERDEKİ NTFS BÖLÜMLERİ BÜYÜK SÜRÜCÜLERİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMİŞTİR

İLETİ DİZE DÜZENLEYİCİSİ 6.HATA TANIMI İÇİN FDISKC.MSG DOSYASINA BAKIN

NE YAPABİLİRİM ACABA BAD SEKTÖR MÜ OLUŞTU YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YILDIRIM2006 -- 22 Eylül 2004, 12:55:15 >

• wın98 system dısketını tak onun ıcınden calıstır
    yada xp veya 2000 yukluyeceksen zaten wındows kurarken kendın ordan yapabılırsın oyle dostan felan ugrasmana gerek kalmaz partısıonu sıl tekrar olustur
  • 98 DEN YAPAMIYORSAN XP CD TAK ORDAN BÖLMEYE DENE DAHA KOLAY.KOLAY GELSİN.
  • XP DEN BOOT EDİP , EN ALT KISIM YAZANLARI TAKİP EDERSEN ÇOK KOLAY Bİ ŞEKİLDE YAPABİLİRİN.
  • Merhaba arkadaşım.İlk önce bir win98 cd si bul.Sonra bilgisayarın biosunu ilk cd ye bakacak şekilde ayarla.Win98 cd sini tak.Önüne 3 seçenek gelicek.ikincisinde bilgisayarı cd-rom desteğiyle başlat var onu seç.sonra cd-romun harfini bul.Büyük ihtimalle d dir.d ye gec ve fdıskı çalıştır.gelen ekrana evet de.sonra oluşturdugun bölümleri üçüncü seçenekten kaldır.tekrar başa dön.birinci seçenegi seç.gelen ekrandan yine birinci seçenegi seç.bilgisayar 100 e kadar sayıp sana bir soru soracak.o soruya hayır de.yine 100 e kadar sayacak.sonra senden birinci bölüm miktarını soracak.oraya 20000 yaz ve enter de.birinci bölüm oluşur.geldik ikinci bölüme.fdiskin en başına dön.zaten dönmesi gerekir.gelen ekrandan birinci seçenegi seç.sonraki ekranda ikinci seçeneği seç.bilgisayar yine 100 e kadar sayar ve sana ikinci bölüm miktarını gösterir.hiç değiştirmeden enter de.sana hiçbir mantıksal sürücü tanımlanamadı diye bir uyarı verip 100 e kadar sayabilir.hiç aldırma.100 e kadar saydıktan sonra enter de geç.en baş sayfaya dön.oradan ikinci seçeneği (etkin bölüm ata) seç ve bir e basarak birinci bölümü etkin yap.sonra fdıskten çık bilgisayarı yeniden başlat ve diskleri formatla.BUKADAR.Biraz uzun yazdım kusura bakma .daha sora yine görüşürüz :-)) ARKADAŞIM BEN BUNU BAŞKASI İÇİN DE YAZMIŞTIM .KOPYALA YAPIŞTIR YAPTIM HERHALDE İŞİNİ GÖRÜR

• quote:

Orjinalden alıntı: Dangerousx

Merhaba arkadaşım.İlk önce bir win98 cd si bul.Sonra bilgisayarın biosunu ilk cd ye bakacak şekilde ayarla.Win98 cd sini tak.Önüne 3 seçenek gelicek.ikincisinde bilgisayarı cd-rom desteğiyle başlat var onu seç.sonra cd-romun harfini bul.Büyük ihtimalle d dir.d ye gec ve fdıskı çalıştır.gelen ekrana evet de.sonra oluşturdugun bölümleri üçüncü seçenekten kaldır.tekrar başa dön.birinci seçenegi seç.gelen ekrandan yine birinci seçenegi seç.bilgisayar 100 e kadar sayıp sana bir soru soracak.o soruya hayır de.yine 100 e kadar sayacak.sonra senden birinci bölüm miktarını soracak.oraya 20000 yaz ve enter de.birinci bölüm oluşur.geldik ikinci bölüme.fdiskin en başına dön.zaten dönmesi gerekir.gelen ekrandan birinci seçenegi seç.sonraki ekranda ikinci seçeneği seç.bilgisayar yine 100 e kadar sayar ve sana ikinci bölüm miktarını gösterir.hiç değiştirmeden enter de.sana hiçbir mantıksal sürücü tanımlanamadı diye bir uyarı verip 100 e kadar sayabilir.hiç aldırma.100 e kadar saydıktan sonra enter de geç.en baş sayfaya dön.oradan ikinci seçeneği (etkin bölüm ata) seç ve bir e basarak birinci bölümü etkin yap.sonra fdıskten çık bilgisayarı yeniden başlat ve diskleri formatla.BUKADAR.Biraz uzun yazdım kusura bakma .daha sora yine görüşürüz :-)) ARKADAŞIM BEN BUNU BAŞKASI İÇİN DE YAZMIŞTIM .KOPYALA YAPIŞTIR YAPTIM HERHALDE İŞİNİ GÖRÜR

ARKADAŞIM BENDE ÖYLE YAPTIMDA ŞU AŞAĞIDAKİ YAZI KARŞIMA ÇIKTI

BİLGİSAYARINIZDA BÜYÜK SABİT DİSK DESTEĞİ GEREKTİREN NTFS BÖLÜMÜ VAR EĞER BAŞKA İŞLETİM SİSTRMİ KULANIYORSANIZ WİNDOWS NT BÜYÜK SÜRÜCÜLERİ DESTELKEYEBİLDİĞİ İÇİN BU BÖLÜMLERE BÜYÜK BÖLÜM İŞLEMİ UYGULAMALISINIZ NOT:EĞER CEVABINIZ EVETSE BÖLÜM BİLGİSİ YANLIŞ GÖRÜYORSA VEYA SİSTEM KİTLENİYORSA HİÇBİR DEĞİŞİKLİK YAPMAYIN FDISK YENİNİDEN ÇALIŞTIRIN VE BU SORUYA H CEVABINI VE BÜTÜN SÜRÜCELERDEKİ NTFS BÖLÜMLERİ BÜYÜK SÜRÜCÜLERİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMİŞTİR

İLETİ DİZE DÜZENLEYİCİSİ 6.HATA TANIMI İÇİN FDISKC.MSG DOSYASINA BAKIN

• çok üzgünüm arkadaşım şimdi anladım sorunu.bende 4.3 gb lik bir disk vardı oda aynı sorunu veriyordu.onunda sebebi bad sektör var onları scandisk/all kullanara yamaya bilirsen sorun çözülür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Secure boot hatası
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dangerousx

çok üzgünüm arkadaşım şimdi anladım sorunu.bende 4.3 gb lik bir disk vardı oda aynı sorunu veriyordu.onunda sebebi bad sektör var onları scandisk/all kullanara yamaya bilirsen sorun çözülür

rica etsem biraz daha detaylı analatabilirmisin
  • Ya tam anlamadım ama bildiğin hdd yi tamamen uçur herşeyi sil içinden fdisk ile sonra tekrar dan oluştur böyle sorunu çözebilirsin
  • win 98 başlangıç disketi kullan kardeş
  • yardım edecek yokmu
  • Başlangıç disketi veya win98 cdsi kullansa neye yarar. Arkadaşta ntfs dosya sistemi var. Fdisk yapsa bile harddiski görmez sistem. YILDIRIM arkadaşım, bi arkadaşında ntfs sistemli bir bilgisayar varsa (yani xp sistem) ona götüreceksin harddiski. Eğer onda Partition Magic programı varsa işi daha da kolay olacak. Eğer yoksa donanimhaber forumunda bir yerlerde arattır bu programı. Sonra ntfs olan sisteme yükle Partition Magici. Sonra kendi harddiskini arkadaşının sistemine taktıktan sonra PM ile kolaylıkla bölüm bilgisiyle işlemlerini halledersin. Kolay gelsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: OMER87

Başlangıç disketi veya win98 cdsi kullansa neye yarar. Arkadaşta ntfs dosya sistemi var. Fdisk yapsa bile harddiski görmez sistem. YILDIRIM arkadaşım, bi arkadaşında ntfs sistemli bir bilgisayar varsa (yani xp sistem) ona götüreceksin harddiski. Eğer onda Partition Magic programı varsa işi daha da kolay olacak. Eğer yoksa donanimhaber forumunda bir yerlerde arattır bu programı. Sonra ntfs olan sisteme yükle Partition Magici. Sonra kendi harddiskini arkadaşının sistemine taktıktan sonra PM ile kolaylıkla bölüm bilgisiyle işlemlerini halledersin. Kolay gelsin..

ARKADŞIM BU PROGRAMI NERDEN BULABİLİRİM Partition Magici
  • Partition Magici yükleyeceğin yer:ftp://download.axelero.hu/pub/seged/rendszer/enpm800retaildemo.zip

Bunu sisteme yükledikten sonra Partition Magic üzerine aşağıdaki programı kur.

http://flz.anycracks.com/qaz/P/partitionmagicv8.0crackgots.zip

• beyler bu sorunu fdisk yaparken çözümü varmış bileniz varmı nasıl yapılacak
  • Ntfs harddiski fdisk ile yapılacağını sanmıyorum. Partition Magic veya benzeri bir programla bunu halledebilirsin. Başka çare yok..
  • eline bir xp cdsi al bunu bilgisyaara tak ve sürücülerini fat32 ye çevirfdiske gerek yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.