Şimdi Ara

Fedora en iyi linux distrosudur net

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fedora harici diğer distrolar sadece anlık heyecan aramaktır. Rpm fusion u aktive edip nvidia driverlarını ve codeclerini kurduktan sonra (bunları yapmak çocuk oyuncağı) fedora sorunsuz bir şekilde çalışıyor o kadar iyi çalışıyor ki sıkılıyorsunuz. Gnome'un en güzel hali olan vanilla tamamen eklentisiz gelmesi de ayrı bir güzellik. Gnome'a bir alıştın mı windows bile kesmiyor artık.

Fedora > diğer tüm distrolar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• EndevaourOS is da wae

Şaka bir yana, güzel defaultları olan , Arch'ın güncelleme felsefesinden sapmayan ( Manjaro gibiler bildiğin Arch'dan Debian oluşturmaya çalışıyor ) sağlam bir distrodur.

• söylediğin şey

motor ustası olup araba kullanmakla

anahtar teslim araba alıp kullanmak arasındaki fark kadar arada fark var.

belki anahtar teslim linuxların en iyisi bu olabilir.

ama bir sistem kuramıyorsan

birleşenleri nasıl bir araya getirebileceğini bilmiyorsan

senden bir usta olmanı kimse bekleyemez

• Eskiden bende böyle düşünüyordum ama linux konusunda bilgi sahibi oldukça fikrim değişti. Eğer linux sistemlerde çalışma mantığını kavrayacak kadar vakit geçirirseniz arch linux ve arch tabanlı dağıtımlardan başkası kesmiyor.

• nvidia hala bas agrisi ama

cuda icin driver kaldir, yenilerini kur, yeni kernel update gelsin frontend coksun falan

fedora cidden en iyi OS bence son birkac senedeki, ancak hala driver konusunda donanim ureticilerinin gazabina ugruyor : /

• Bence de. Ben şu an kullanıyorum memmunum. Windows'tan bir farkı yok bana göre. Sadece 4 tane oyun oynayamamıyorum. Steam'de 92 tane oyunum var.

• ***Leopard*** kullanıcısına yanıt

Terminal odaklı bir distro, bu sebeple kısıtlı bir kitleye hitap ediyor. Son kullanıcı için eziyet ve zaman kaybı EndevaourOS, Allah'tan Debian ve Fedora var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • myze kullanıcısına yanıt

Neresi terminal odaklı? Ha ben Mint falan kullanırken de terminal kullanıyordum çünkü çok daha rahat ama bu şekilde rahatça kullanılabilir, illa terminalden yüklemek zorunda değilsiniz herşeyi.

Kendilerini "terminal odaklı" tanımlıyorlar. Bana değil, onlara sormalısınız:

• Puahaha, örneğe bak.

Yo, değil. Basbaya gösterdiğim gibi kullanılabiliyor.

Hiç elini sürmedin bile değil mi? Yani 0 tecrübe, 0 bilgi, laf kalabalığı.

Fedora en iyi linux distrosudur netendeavouros
    Does EndeavourOS allow GUI package installers?
    https://forum.endeavouros.com/t/does-endeavouros-allow-gui-package-installers/23110

Türkçe meali: Distronun kendine özel bir EndeavourOS bilmemne yazılım kur/kaldır gibi bir package managerı yok, kurduğun masaüstü ortamının software centerı varsa onu kullanabilirsin.

Yani adamlar ekstra tool koymamışlar, var olanları istersen kullanıyorsun istemezsen de kullanmazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 16 Ekim 2024; 17:57:35 >

Sen iyi misin? Adamlar biz terminal merkezli dağıtımız demiş, kendilerinden iyi tanımadığına göre çıkıntılığı bir kenara bırakalım. Mint, Pop! OS, Kde Neon, Fedora gibi dağıtımları Windows'tan gelen kolayca kullanabilir, dediğim son kullanıcılar, benim gibi büyük çoğunluk. Bir uygulamayı indirmek bu dağıtımlarda Windows'tan bile kolayken EndeavourOS'u yükleyen yani otomatik vitesli arabayı bırakıp damperli kamyona binen insan AUR, pamac vs bir sürü şeyle uğraşır.

• myze kullanıcısına yanıt

Okumuyorsun ama fikrin var. Sana adamların neden "terminal centric" yazdıkları ile ilgili kendiş açıklamalarını attım, hala sanki duvara konuşuyorum.

"The picture right here above is a snapshot of our first website around the time of the first ISO launch. Back then, a lot of people were, almost frantically, looking for a GUI software centre and they either thought it was a bug, a rookie mistake, or they thought it had to do with the distro not being mature.

Even though we mentioned it on the website, the message that we don’t provide a GUI software centre by default, wasn’t clear enough to most new users. That’s why we added the tagline “A terminal-centric distro”.

It was and is the reason why this tagline exists, just to clarify the expectations and mostly to minimize the pressure on the dev team.

Does this mean that the tagline is our identity? Absolutely not!

EndeavourOS is an expressway to install Arch with some added tools we developed ourselves and even not all of those tools aren’t installed by default.

We want to provide you to explore Arch with that same friendly community-feel Antergos was known for and whether you use FOSS apps, closed-source apps, a combination of those and solely use the terminal or use GUI tools in that exploration, it is up to you, it is all about the journey with us!

Because we believe, THAT is the real power any Linux system can offer, so explore it with your needs."

Yani kısaca ister o GUI managerleri kur, ister kurma, biz sadece default olarak eklemedik o kadar diyorlar.

Al, şimdi bu Fedora'yı terminal centric mi yapmış oluyor, zira kendi dökümentasyonu tamamen terminal üstünden anlatmış.

Fedora en iyi linux distrosudur netfedora docs
    How to Set Nvidia as Primary GPU on Optimus-based Laptops
    https://docs.fedoraproject.org/en-US/quick-docs/set-nvidia-as-primary-gpu-on-optimus-based-laptops/

• bloat

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.