Şimdi Ara

Python ve kali linux kurulumu hakkında bilmem gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar ilk sorum linuxta pythonu başka uygulama (vs code ve pycharm) olmadan kolayca kullanabiliyordum windowsa geçtim ve aynı şey windowsta da var mı ?
    İkinci sorum ise bir videoda birisi linux kaliyi işletim sistemi olarak değilde container olarak da kurabilirsiniz demiş bilen varsa nasıl yapabilirim ve kullanışlı mı ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Windows ta yok.

Linux u windows altında oracle virtual box içine kurup, sonra putty ile bağlanıp konsoldan takır tukur kullanırsın, hem alışkanlık olur...

• Başka uygulama olmadan kullanmak nedir, komut satırından kullanmayı mı kastediyorsun? Windows'ta komut satırından python kullanmak mümkün.
    Container olayı bulut bilişmde SaaS olarak çalışmak için, seni şimdilik aşar o konular.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Komut satırından pythonu nasıl kullanabilirim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • www.python.org Download kısmından Windows installer indirip kur, kuruluş ekranında Add python.exe to PATH seç, sonra komut satırını açtığında python çalışır.
    Bir de Windows'ta py launcher diye bir şey kuruluyor, sistemde birden fazla python kuruluysa seçerek çalıştırmanı sağlıyor, tek bir python kuruluysa python.exe gibi çalışıyor.
    Add python.exe to PATH seçmeden direkt py ile de komut satırından python kullanabilirsin, otomatik PATH'e ekleniyor o zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.