Şimdi Ara

felsefe lisans programında örgüne geçme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben bu sene sırf ygs'ye girip aöf lisans programında felsefe okumak istiyorum ve bunu okurken de mümkünse 2 veya 3. sınıfta ögrüne geçmek istiyorum. böyle bir şey mümkün mü ? mümkünse şartları neler? (2 yıllık aöf'den değil 4 yıllık aöf'de okurken örgüne geçmek istiyorum).

birde böyle bir şey mümkün değilse ben bu 4 yıllık aöf felsefeden mezun olduktan sonra yüksek lisans doktora falan yapabiliyor muyum ? aöf den mezun olup ales kpds falan girip yüksek lisans yapma hakkım var mı?

cevaplayanlara şimdiden çok teşekkürler

• Aöfden örgüne yatay geçmen devlette imkansız ama beykent vs. gibi özel üniversiteler belki kabul eder ayrıca devlette yüksek lisans yapma şansın çok çok düşük aöf bitirerek.
  • peki neden düşük mühim olan ales ve kpds puanı değil mi ? artı aöf mezuniyet puanı vs. de çok yüksek geleceğinden eminim.

''Programdan mezun olan öğrenciler örgün öğretimin yüksek lisans ve/veya doktora programlarına başvurarak akademisyen olabilecekler''http://eogrenme.anadolu.edu.tr/Felsefe/GenelBilgiler/Sayfalar/default.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RockMeTr -- 20 Kasım 2012; 15:40:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8x4

Dil Mühendisi imkansız değil o yönden yanlış bilgilendirme olmasın.İlk sene diploma notun 80 ve üzeri olursa yatay geçişlere başvurabiliyorsun kontejyana göre alırlarsa alıyorlar ve tekrar ilk seneden başlıyorsun.Yüksek lisans ise ales sınavın,dil sınavın ve diploma notuna göre oluyor yani bu da imkansız değil.

burdan şu sonucu çıkarıyorum. ha açık fakulteden mezun olmuşsun ha boğaziçinden sonuçta senin okul başarı puanın + ales + kpds puanın önemli
    tıpkı fen lisesi bitirenle açık lise bitirenin ygs lys puanına bakıldığı gibi yeri gelir açıktan bitiren kazanır fen lisesi bitiren kalır.
    burada da böyle. mezun ol alesten notu al kpds den gerekeni yap çok rahat yüksek lisans yaparsın diyorsun ? açık olması etkilemez?

birde kontenjan olduğunu söyleyenler var ama attığım linkte kontenjansız yazıyor. anlamadım gitti var mı yok mu kontenjan söylerseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RockMeTr -- 21 Kasım 2012; 12:26:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RockMeTr

quote:

Dil Mühendisi imkansız değil o yönden yanlış bilgilendirme olmasın.İlk sene diploma notun 80 ve üzeri olursa yatay geçişlere başvurabiliyorsun kontejyana göre alırlarsa alıyorlar ve tekrar ilk seneden başlıyorsun.Yüksek lisans ise ales sınavın,dil sınavın ve diploma notuna göre oluyor yani bu da imkansız değil.

burdan şu sonucu çıkarıyorum. ha açık fakulteden mezun olmuşsun ha boğaziçinden sonuçta senin okul başarı puanın + ales + kpds puanın önemli
    tıpkı fen lisesi bitirenle açık lise bitirenin ygs lys puanına bakıldığı gibi yeri gelir açıktan bitiren kazanır fen lisesi bitiren kalır.
    burada da böyle. mezun ol alesten notu al kpds den gerekeni yap çok rahat yüksek lisans yaparsın diyorsun ? açık olması etkilemez?

birde kontenjan olduğunu söyleyenler var ama attığım linkte kontenjansız yazıyor. anlamadım gitti var mı yok mu kontenjan söylerseniz sevinirim.

Hayır Boğaziçiyle-AÖF aynı değil işte.Forumda yatay geçiş rehberi var oraya bakabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: In God We Trust

quote:

Orijinalden alıntı: RockMeTr

quote:

Hayır Boğaziçiyle-AÖF aynı değil işte.Forumda yatay geçiş rehberi var oraya bakabilirsin.

Alıntıları Göster
    Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wesley Sniper -- 5 Şubat 2021; 18:50:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• o zaman dikey geçişle falan uğraşmaktansa normal bir şekilde örgün okuyabileceğim bir yer kazanayım.
    örneğin 300lü puanlarda bir sürü felsefe bölümü var kocaeli ankara vs. sanıyorum 300 puanda bir senemi derse vererek rahat yapabileceğim bir puan sanıyorum?
    yani öküzü sağlam kazığa bağlayıp direk örgün ögrenime gitmem daha uygun olur. hem yüksek lisans konusunda biraz daha avantajlı olurum hemde eğitimim daha öğretici olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KPSS Mat Mezunu Alan Seçme
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.