Şimdi Ara

Felsefik bir soru (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu felsefi bir sözdür sen bunu kavrayamazsın.Cahilsin bunu seni aşağılamak için söylemiyorum.Cahil olduğun için söylüyorum.Evrenin yaradılışı hiçlikten gelmiştir bunu bile bilmiyorsun.Hadi iyi geceler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omer_yilmaz2018

Bu felsefi bir sözdür sen bunu kavrayamazsın.Cahilsin bunu seni aşağılamak için söylemiyorum.Cahil olduğun için söylüyorum.Evrenin yaradılışı hiçlikten gelmiştir bunu bile bilmiyorsun.Hadi iyi geceler.
    saçmalayacaksanız bari adam gibi saçmalayın, filozof ile bilimdamı neden karanlık odada kedi arıyor, bu saçmalığı ancak sizin kafa üretirdi zaten yine şaşırtmadınız.

evren hiçlikten oluştu, hiçlik denilen şey maddesiz ortam zaten, o yüzden zaten hiçlik deniyor, anladın mı?..hadi sen yat karpuz da yata yata büyüyor.
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/XugiRjoajhs

Evrenin oluşumunu bile bilmiyorsun.Cahil halinle yazıyorsun utanmaz adam felsefi bir sözü bile anlamıyorsun senin anlamadığın o söz çok ünlü bir sözdür.Anlamadığın için kötülüyorsun.Şimdi engeli basarsam benle tartışamadı kaçtı dersin ama bunu bile göze alıyorum.Ne halin varsa gör.

kitap göndermesi çok mantıklı he göndermiş ama çelişki var onu ne yapacağız? tanrı şeytanın kötü olacağını bildiği halde onu neden yarattı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omer_yilmaz2018

https://youtu.be/XugiRjoajhs

Evrenin oluşumunu bile bilmiyorsun.Cahil halinle yazıyorsun utanmaz adam felsefi bir sözü bile anlamıyorsun senin anlamadığın o söz çok ünlü bir sözdür.Anlamadığın için kötülüyorsun.Şimdi engeli basarsam benle tartışamadı kaçtı dersin ama bunu bile göze alıyorum.Ne halin varsa gör.
    engeli bas da kurtulalım senin saçma sapan laflarından..
    hiçlik denilen şey maddesiz/tanımsız/ fiziken tanımlanamayan ortam demek, o yüzden hiçlik deniyor zaten, maddesiz ortam,,elli defa dedik hala evren hiçlikten oluştu diyip hiçliği tanımlı birşey sanıyorsun..çünkü başka çaren kalmamış, ateizm çökmüş bitmiş hala ittirmeye çalışıyorsunuz.

motoru bozulan çalışmayan arabalar arkadan ittirilerek çalıştırılır ya hani, işte sizinki de o hesap

• quote:

Orijinalden alıntı: Communist

kitap göndermesi çok mantıklı he göndermiş ama çelişki var onu ne yapacağız? tanrı şeytanın kötü olacağını bildiği halde onu neden yarattı?
    ben hiçbir çelişki göremedim, çelişki görsem yaz sıcağında aç susuz oruç tutmam merak etme..tanrı'nın şeytanı neden yarattığını sen ben nereden bileceğiz, kafamız neye ne kadar basıyor ki bu koskoca evrende nokta bile değiliz, biz sadece fikir yürütebiliriz, bu konuda mantıklı gelen birçok fikir söylenebilir..tanrı'nın şeytanı neden niçin yarattığını araştırıp bulmak şahsen beni ilgilendirmiyor.

• Tanrının insana ait mantık sınırları içinde hareket etmesi gerektiğine nasıl karar veriyoruz?
  • İnsan hayatında en çok zaman, namaz ibadetinde gecer. Buda gunde toplamda 1 Saati bile bulmaz.
    Günlük hayatta zamanimizin ne kadarını boş işlerde yada sevmedigimiz işlerde gecirdigimizi bir düşün!

Ayrıca Allahın bizim yapacağımız ibadete ihtiyacı yok. İbadet kişiye huzur verir. Kötülük yapmasını engeller yada azaltır. İbadet, ebedi hayata hazirliktir.

• Demek ki bu varlık egoist ve hor görülmüş. Küçükken bunu çok ezmişler ki ezme hissi tatmak için kendisinden güçsüz başka varlıkları yaratmış. Biraz da sadistmiş bu varlık.
    Bu şeylerin sonucunda şu soruyu sorarım bende sana, tanrı nasıl oluştu? Kainattan bile mükemmel bir varlık nasıl kendi kendine var oldu? Eğer kendi kendine ortaya çıkıyorsa evren neden kendi kendine ortaya çıkamıyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Righteous2

Bu şeylerin sonucunda şu soruyu sorarım bende sana, tanrı nasıl oluştu? Kainattan bile mükemmel bir varlık nasıl kendi kendine var oldu? Eğer kendi kendine ortaya çıkıyorsa evren neden kendi kendine ortaya çıkamıyor?
    En eski islenmis bir taş parçasıni bile inceleyip, bunu bir insan keskin hale getirmistir. Şu kadar önce yapılmıştır. Şu işlerde kullanılmıştır diyorlar.
    Kimse bu tas parçası kendi kendine oluşmuştur demiyor!
    Basitçe islenen taş parçasını bile yapan bir insanin olduğunu kabul etmek zorunda kalanlardan bazıları, evreni ve içindekileri yaradan Allahı kabul etmek istemeyebiliyor!
    Sorgulamak farklı inkar etmek dahada farkli. Bizler sınırlı beynimizle evrendeki bütün bilgilere hakim olamayız. Allah hep vardi. Sonsuza kadar da olacak. Allah tektir. Sonsuz bir ilme ve güce sahiptir. Sadece dünyayı ve içindekileri değil tüm evrenide o yaratmıştır.
    Hiçbirşey yoktan var olmaz. Hele olağan üstü olan evren nasıl yaradicisi olmadan var olurki?

• halil altın H kullanıcısına yanıt
    Evrenden daha olağanustü olan allah nasıl yaratıcısı olmadan var olabiliyorsa öyle oluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Righteous2

Evrenden daha olağanustü olan allah nasıl yaratıcısı olmadan var olabiliyorsa öyle oluyor.
    cevap bu işte dindarların tutunacak birtek kitapları var oda çelişkilerle dolu.
  • Bir soru da benden.
    Tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa yumurta mı tavuktan

Bilme ile inanma arasindaki mutlak keskin cizgiyi nasil karistirabildiniz ?

Inancta bilim yoktur teslimiyet vardir. Zaten adi ustunde inanc ...

Bilimde ise gozleme deneylere ispatlara dayalidir. Elbette teoriler vs de vardir...
  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    Kendisinin ibadete ihtiyacı yoksa neden bizi yarattı.Buna ihtiyacı yok.Bunların hepsi safsatadan ibaret.

• Her şeye gücü yetiyorsa neden sebebe ihtiyacı olsun?

Edit: Çok sınırlı düşünüyorsunuz. Her şeye gücü yeten denildiğinde bildiğiniz her şeyi baştan düşünmeye başlamanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC8BE145A -- 2 Mayıs 2019; 7:20:40 >
  • Egosu olabilir.
    Yani mesela benim arabaya ihtiyacım yok. Ama araba istiyorum. Araba benim için lükstür. Arabayı istememe sebebim ise egomdur.
    Aynı şekilde tanrının ibadete ihtiyacı yoktur ama biz gibi egoist olduğu için ibadet etmemizi istiyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Bilme ile inanma arasindaki mutlak keskin cizgiyi nasil karistirabildiniz ?

Inancta bilim yoktur teslimiyet vardir. Zaten adi ustunde inanc ...

Bilimde ise gozleme deneylere ispatlara dayalidir. Elbette teoriler vs de vardir...
    aferin bravo
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.