Şimdi Ara

Felsefik bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her şeye gücü yeten her yönden mükemmel bir varlık ihtiyacı olmamasına rağmen neden kendisine ibadet etmesi için başka varlıklar yaratsın bunun mantığı nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• +Dinim ve inançlarım doğru.
    -Nereden biliyorsun?
    +Dini kitabımda yazıyor.
    -Peki bu kitabın doğru olduğunu nereden biliyorsun?
    +Peygamberimiz söyledi.
    -Peki o doğru olduğunu nereden biliyor?
    +Ona tanrı söyledi.
    -Peki tanrı ile konuştuğunun kanıtı nedir?
    - Dini kitabımda yazıyor.
    +........
    Mantığı falan yok.
    Zaten böyle biri geleceği de görüyor demektir, dolayısıyla her türlü saçma.

https://www.youtube.com/watch?v=fJEYqf5EY3w
  • Mantığı falan yok.
    Zaten böyle biri geleceği de görüyor demektir, dolayısıyla her türlü saçma.

https://www.youtube.com/watch?v=fJEYqf5EY3w

• herşey kendi kendine tesadüfen oldu demekten daha mantıklı merak etme
  • Birisi bir sinek yaratabilir misin? yazıp silmiş.Yıl 2019 hala tv'de paralı hocalardan duyduğunuz argümanlarla geliyorsunuz.Azıcık bilgisi olan bir insan sizin yazdıklarını görünce sizin yerinize utanır.Başka bir ülkede bunları söyleseniz size bir tarafları ile gülerler.Mesela ben tanrı olsam.Her şeye gücüm yetiyor.Her yönden mükemmelim diyelim.Neden bana ibadet etmesi için başka varlıklar yaratayım.Bu konuyu insan aklınla kavrayamazsın diyenlerde çıkacaktır zaten bunları hepsi ezberden konuşur o yüzden bunların sözlerinide öğrendik.Beni yaratan tanrı onun varlığını görmemi istiyorsa neden bunu benim aklımın dışında bir kavranamayacak bir yere koysun eğer tanrı kavramı akıl ve mantığa oturmuyorsa o zaman yoktur veya varoluş dinler ve mitojilerde anlatılanlardan çok daha farklıdır.Zaten her bir bilimsel gelişme dinlerle çelişiyor.Din adamlarıda sürekli dinlere update atıyor ama bu nereye kadar gidecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer_yilmaz2018 -- 1 Mayıs 2019; 23:11:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

herşey kendi kendine tesadüfen oldu demekten daha mantıklı merak etme
    Bilmiyorum demek daha mantıklı.

https://www.youtube.com/watch?v=jrwZ9tLOnNQ

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Bilmiyorum demek daha mantıklı.

https://www.youtube.com/watch?v=jrwZ9tLOnNQ

Alıntıları Göster
    siz bilmiyorum diyebilirsin, bilenler biliyor

• quote:

siz bilmiyorum diyebilirsin, bilenler biliyor

Alıntıları Göster
    İnsanların dediğini mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Garip bir soru :)
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İnsanların dediğini mi?

Alıntıları Göster
    hayır, gerçeği.
  • quote:

hayır, gerçeği.

Alıntıları Göster

https://www.youtube.com/watch?v=1m8bmnByxsY

• quote:

https://www.youtube.com/watch?v=1m8bmnByxsY

Alıntıları Göster
    şaşırtmadın.

• mr.jk M kullanıcısına yanıt
    +Dinim ve inançlarım doğru.
    -Nereden biliyorsun?
    +Dini kitabımda yazıyor.
    +Peygamberimiz söyledi.
    +Ona tanrı söyledi.
    +........

• quote:

Orijinalden alıntı: Omer_yilmaz2018

+Dinim ve inançlarım doğru.
    -Nereden biliyorsun?
    +Dini kitabımda yazıyor.
    +Peygamberimiz söyledi.
    +Ona tanrı söyledi.
    +........
    - dinim ve inançlarım doğru
    - nereden biliyorsun
    - kainata bakıyorum, bu kadar şey kendi kendine olamaz, dolayısı ile bir Güç var ve kitap göndermesi çok mantıklı

- peki sence bu kainat nasıl oluştu?
    - kendi kendine tesadüfen oluştu
    - bu kadar şey kendi kendine tesadüf eseri oluşabilir mi?
    - ERROR !!!
    - nasıl oldu bu kadar şey?
    - evrim
    - ateşböceği nasıl evrimleşti?
    - ERRORR!
    - evrime inanıyor musun?
    - evet
    - dinozor nasıl evrimleşti?
    - ERRORRR!
    - peki kainat nasıl oluştu
    - madde hep vardı
    - bigbang öncesi madde zaman yoktu
    - ERRORR

Bilim elinde bir kanıt olmadan dinler gibi her şeyi biliyorum demez.Filozof ve bilim adamı, karanlık bir odada,olmayan bir kara kediyi arayan kör bir adamdır. teolog ise o kediyi bulan adam.

Teolog=Dinlere inanan adam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer_yilmaz2018 -- 1 Mayıs 2019; 23:31:20 >
  • quote:

Birisi bir sinek yaratabilir misin? yazıp silmiş.Yıl 2019 hala tv'de paralı hocalardan duyduğunuz argümanlarla geliyorsunuz.Azıcık bilgisi olan bir insan sizin yazdıklarını görünce sizin yerinize utanır.Başka bir ülkede bunları söyleseniz size bir tarafları ile gülerler.Mesela ben tanrı olsam.Her şeye gücüm yetiyor.Her yönden mükemmelim diyelim.Neden bana ibadet etmesi için başka varlıklar yaratayım.Bu konuyu insan aklınla kavrayamazsın diyenlerde çıkacaktır zaten bunları hepsi ezberden konuşur o yüzden bunların sözlerinide öğrendik.Beni yaratan tanrı onun varlığını görmemi istiyorsa neden bunu benim aklımın dışında bir kavranamayacak bir yere koysun eğer tanrı kavramı akıl ve mantığa oturmuyorsa o zaman yoktur veya varoluş dinler ve mitojilerde anlatılanlardan çok daha farklıdır.Zaten her bir bilimsel gelişme dinlerle çelişiyor.Din adamlarıda sürekli dinlere update atıyor ama bu nereye kadar gidecek?
    bir sivrisinek bile yaratamıyorsun cevabı yiyince de suçu bize atıyorsun..sen kendi kendini tatmin ededur bizim için sorun yok

• quote:

Bilim elinde bir kanıt olmadan dinler gibi her şeyi biliyorum demez.Filozof ve bilim adamı, karanlık bir odada,olmayan bir kara kediyi arayan kör bir adamdır. teolog ise o kediyi bulan adam.

Teolog=Dinlere inanan adam
    filozof ve bilimadamı neden karanlık odada kedi arasın promil var galiba
    Bir sivrisineği birinin yarattığını nereden biliyorsun?Yaratıldı ise bunu senin inandığın şeyin yarattığına dair bir kanıtın var mı?
    Evrenin ana maddesinin hiçlikten meydana geldiğini bu yüzden evrenin varolmasının bir yaratıcıya ihtiyaç duymadığının ihtimaller dahilinde olduğunun evrende mantık arayan tek canlının insan olduğunun ve yine kafasında uydurduğu dinlerle buna anlam verenin yine insan olduğu bir gerçektir.

Burada bir benzetme var.Ne yazık ki bunu anlayamıyorsun.Benle tartışacak kadar donanımlı değilsin.Ciddi bile değilsin tek yaptığın basit ilkokul seviyesinde şeyler yazmak.Vakit geç oldu sana daha cevap yazmıyorum ne yaparsan yap git istediklerine inan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer_yilmaz2018 -- 1 Mayıs 2019; 23:39:43 >
  • quote:

Bir sivrisineği birinin yarattığını nereden biliyorsun?Yaratıldı ise bunu senin inandığın şeyin yarattığına dair bir kanıtın var mı?
    Evrenin ana maddesinin hiçlikten meydana geldiğini bu yüzden evrenin varolmasının bir yaratıcıya ihtiyaç duymadığının ihtimaller dahilinde olduğunun evrende mantık arayan tek canlının insan olduğunun ve yine kafasında uydurduğu dinlerle buna anlam verenin yine insan olduğu bir gerçektir.
    sivrisineği bir Güc'ün yarattığı aşikar iken "bir sivrisineği birinin yarattığını nereden biliyorsun" ne demek? sende kesin promil var.
    ayrıca evrenin ana maddesi hiçlik ne demek? hiçlik zaten maddesiz ortam, o yüzden hiçlik deniyor..senin kafa güzel
  • quote:

Burada bir benzetme var.Ne yazık ki bunu anlayamıyorsun.Benle tartışacak kadar donanımlı değilsin.Ciddi bile değilsin tek yaptığın basit ilkokul seviyesinde şeyler yazmak.Vakit geç oldu sana daha cevap yazmıyorum ne yaparsan yap git istediklerine inan.
    benzetmeler mantıklı olduğu zaman benzetme olur, filozof ile bilimadamı neden karanlık odada kedi arasın deli mi bunlar manyak mı, kafa güzel mi senin?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.