Şimdi Ara

fem simetri mat 1 sorularım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • haklısın ama çalışkan biri olamadım hiç ve çok zor çalışabiliyorum ilk defa mat 1 den bir kitabı bitirmeye çalışıyorum bi de s.b koysam araya biter mi bilemiyorum:) ama dediğin gibi yapmak şart gerçekten. mutlak değer de bitince setin ilk kitabı bitmiş olacak o şekilde tekrar düzenleyeyim programı. bireyin dersane seti var mavi arkadaş verdi onu ekleyeyim. hepsi bitince de final dergisi s.b var mat 1 onu bitireyim ne dersin? sene başında gaza gelip fem konu özetli mat 1 aldım ama şimdiden girişmek istemedim. bu arada başka derslere hiç bakamamış oluyorum off.

diğer soru 16 evet onu da açıklarsan mutlu olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dilenciii -- 20 Nisan 2012; 1:20:41 >
  • Zafer ygs matematigi bitirmek uzereyim ben de cok kaliteli bi kitap soru bankasi ariyorsan oneririm. Sorulari ezberlemek istemiyorsan ornegin simetriden 1 konuyu bitirip araya soru bankasindan eskiden yaptigin konunun testlerini sikistirabilirsin. Hem tekrar olur, hem de o an yaptigin konuyu ezberlemeden ilerlemis olursun. Fem konu ozetli soru bankasini ben de aldim yazinda onu bitirmeyi amacliyorum.

O soruyu soyle dusundum; verilen denklemi ilk iki parcaya ayirdim
    3x-a<5x+b ve 5x+b<x-c seklinde. Daha sonra bu denklemlerde x'i yalniz biraktim.(Cunku x'in deger araligini vermis soru)
    Ilk denklemden x>-(a+b)/2 geliyor. Ikinci denklemden de x<-(b+c)/2 geliyor. Bana x'in -2 den buyuk 3ten kucuk oldugunu vermis. Demekki -(a+b)/2=-2. a+b=4 geliyor. Ayni sekilde x'in 3ten kucuk oldugunu vermis demekki -(b+c)=3 burdan b+c=-12 geliyor. Sonra bu buldugum degerleri alt alta birbirinden cikarirsak b'ler gidiyor ve a-c=16 cikiyor. Umarim anlatabilmisimdir

• aa teşekkür ederim daha yeni gördüm. ben en başından beri a-c olsun diye ayar çekmeye çalışıyordum, anladım sağolasın sen de olmasan:)
  • off allahınızın aşkına bir yardım edin.

fem simetri mat 1 sorularım
  • alttakinin dışında bir de aklımda olan bir soru var.

1/12 + 1/20 + 1/30 ... + 1/210 = ?

paydayı açarak 1/3.4 + 1/4.5... 1/14.15 vs diye gidiyor sanırım ama daha fazla ilerleyemedim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dilenciii -- 8 Mayıs 2012; 23:20:49 >

• .

• alles senin hakkını nasıl ödeyeceğim:)

yalnız ben mat 2 hiç bilmediğim için. ama tabi son kısma odaklanınca anladım yine teşekkür ederim. diğer sorulara da bakarsan sevinirim:p
  • quote:

Orijinalden alıntı: dilenciii

bu sefer de basit eşitsizlikle ilgili sorulara kafam takıldı.

-2≤ x <2 ve 1 ≤y <4

olduğuna göre x.y - y ifadesi kaç tamsayı değer alabilir? cvp:15

bu gibi sorularda y'yi ortak paranteze almadan, verilen ifadeyi tamkarelere benzetmeden vs neden doğru sonucu bulamıyoruz? yani ben önce x.y için değerler bulup sonra buna -y eklediğimde daha fazla tamsayı buluyorum. bunun gibi üç dört soru var. anlayamadım nedenini?

Uzerinden cok zaman gecmis sorunun cevabını aldın mı bilmiyorum ama açıklamaya çalışayım:
    Simdi, bu soru icin xy-y diye düşünüp xy degerlerini bulduğumuzda x ve yyi sabitlemis oluyoruz aslinda.diyelim ki ikisini de 1 seçtik ve xy çarpımı 1 degerini alabilir dedik artık -y dediğimiz şey -1 oldu, bu yuzden artik araligi sağlayan herhangi bir degeri yerine koyamiyoruz. Bunu tamamı icin düşünürsek xy aralığını buludugumuzda aslında araliktaki her bir deger icin belirli x ve ylerden bahsetmiş oluyoruz -y icin tekrar eşitsizlik kullanıp eklediğimizde belirli bı ymiz olmasına rağmen tekrar y secmeye calisiyoruz bu yüzden olmasi gerekenden daha fazla deger buluyoruz.
    Bu tip sorularla cok uğraşmamak gerek, dusununce mantikli ama o mantigi kurana kadar cok zaman harciyor. Çarpanlara ayırıp geç gitsin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lostris

quote:

bu sefer de basit eşitsizlikle ilgili sorulara kafam takıldı.

-2≤ x <2 ve 1 ≤y <4

olduğuna göre x.y - y ifadesi kaç tamsayı değer alabilir? cvp:15

bu gibi sorularda y'yi ortak paranteze almadan, verilen ifadeyi tamkarelere benzetmeden vs neden doğru sonucu bulamıyoruz? yani ben önce x.y için değerler bulup sonra buna -y eklediğimde daha fazla tamsayı buluyorum. bunun gibi üç dört soru var. anlayamadım nedenini?

Uzerinden cok zaman gecmis sorunun cevabını aldın mı bilmiyorum ama açıklamaya çalışayım:
    Simdi, bu soru icin xy-y diye düşünüp xy degerlerini bulduğumuzda x ve yyi sabitlemis oluyoruz aslinda.diyelim ki ikisini de 1 seçtik ve xy çarpımı 1 degerini alabilir dedik artık -y dediğimiz şey -1 oldu, bu yuzden artik araligi sağlayan herhangi bir degeri yerine koyamiyoruz. Bunu tamamı icin düşünürsek xy aralığını buludugumuzda aslında araliktaki her bir deger icin belirli x ve ylerden bahsetmiş oluyoruz -y icin tekrar eşitsizlik kullanıp eklediğimizde belirli bı ymiz olmasına rağmen tekrar y secmeye calisiyoruz bu yüzden olmasi gerekenden daha fazla deger buluyoruz.
    Bu tip sorularla cok uğraşmamak gerek, dusununce mantikli ama o mantigi kurana kadar cok zaman harciyor. Çarpanlara ayırıp geç gitsin :)

çooook teşekkür ederim hayır almamıştım cevabını. şu an hızlıca bir okudum tekrar inceleyeceğim ama belki görürsün diye hemen sorayım bunu bu şekilde ayırmam gerektiğini nasıl anlayacağım. yani arkadaşa sordum mesela ne zmaan büyüktür küçüktür ifadeli bir soru gelse komple bir tarafı diğerinin sola atıyor ortak işlem yapmadan nolur nolmaz diye. ve çok daha uzun sürede çözüyor bazen ama garanti oluyormuş. x ve y yi sabitlemek hata olur diye bi çıkarım yapmak sorularda biraz zor olacak:) benzer soru görürsem demek istediğimi anlatacak, mesaj atmam da sakınca olmaz umarım:)

• Ortak çözüm yapabilirsin tabiki ama ifaden sadece çarpma ya da sadece toplama cikarmaysa doğru sonuc gelir. Diyelimki yine x ve ynin araligini verdi bize, istenilen denklemi x ve yli olanlar bağımsız terimler olacak sekilde ya toplama çıkarma ya çarpma işlemine dönüştürmemiz gerek. İkisini birbirinden ayırarak bı denklem yazmalıyız ki verilen aralıkları kullanarak işlem yapabilelim.
    Cok iyi açıklayamadim su an yoldayim ama sorun olursa eve gidince bakarım :)

• oncelikle yukarıdaki sorun yani 1\12 den 1\210a olan soru toplam sembolu ile cozulecek zaten sorunun yarısını bitirmisin toplam sembolu k=3 den 14e yazacan sonra yanına kuralını da 1\k(k+1)yazacaksın sonra hic ugrasma en son koyacagın deger 14 bunun ozel formulu n\n+1 diye n=14 du cevap da 14\15 dir

• quote:

Orijinalden alıntı: okansss

oncelikle yukarıdaki sorun yani 1\12 den 1\210a olan soru toplam sembolu ile cozulecek zaten sorunun yarısını bitirmisin toplam sembolu k=3 den 14e yazacan sonra yanına kuralını da 1\k(k+1)yazacaksın sonra hic ugrasma en son koyacagın deger 14 bunun ozel formulu n\n+1 diye n=14 du cevap da 14\15 dir

dediğim gibi mat 2 konularını hiç bilmiyorum. soru da bir ygs kitabında olduğu için mat 2 eksikliği çekeceğimi düşünmemiştim hiç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lostris

Ortak çözüm yapabilirsin tabiki ama ifaden sadece çarpma ya da sadece toplama cikarmaysa doğru sonuc gelir. Diyelimki yine x ve ynin araligini verdi bize, istenilen denklemi x ve yli olanlar bağımsız terimler olacak sekilde ya toplama çıkarma ya çarpma işlemine dönüştürmemiz ger. İkisini birbirinden ayırarak bı denklem yazmalıyız ki verilen aralıkları kullanarak işlem yapabilelim.
    Cok iyi açıklayamadim su an yoldayim ama sorun olursa eve gidince bakarım :)

bu x ve y yi sabitlemiş oluyoruz kısmını çok net anladım diyemem. hani biraz olayı sezer gibi olur da varla yok arası bir haaa sesi çıkarırken son aa larda ses baya düşer, o kıvamdayım yani:))

ama "sadece çarpma ya da sadece toplama cikarmaysa" ifadesini anladım . teşekkür ederim.

karekök soruları hakkında bir fikrin var mı yukarıdaki? çıkmış di mi sayfada şüphelenmeye başladım kimse onlarla ilgili bi şey yazmamış?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dilenciii -- 9 Mayıs 2012; 11:17:34 >

• Karekok sorusu icin sorulan ifadeye a diyelim. A: kokicinde 3+4tekrar kök icinde 3+4 bla bla bla.. Telefondan pek anlatamıyorum ama idare et :D simdi ifade sonsuza gittiğinden bunun icinde milyonlarca aynı işlem var yani bı tanesini çıkarsak cok da umrunda olmaz bunun icinde birsuru A var zaten. O yuzden en buyuk olanina islem icin en rahat olanina tekrar A diyoruz. Artik denklemi söyle ifade edebiliriz A: kokicinde 3+4A. Her iki tarafin karesini alıp denklem çözersek A degerini buluruz ki zaten onu sormustu bize.

Diğer soru icin x ve yyi sabitlemis oluyoruz derken sunu demek istedim biz x ve ynn aralığını biliyoruz ve burdan x.y hesapliyoruz ya bunu nasil yapıyoruz uzun uzun yaptığımızı düşünürsek aralıklardan birer x ve y alıp çarpıyoruz yani aslında o x.y aralığının her bir degeri icin x ve yyi seciyoruz ki o degeri buluyoruz.
    Atıyorum xi 3 yyi 5 sectim ve xy araligina 15i yazdım. Simdi xy eşittir 15 icin -yyi hesaplamam gerek ama bunun icin y aralığından herhangi bir degeri seçemem çünkü ben zaten yyi 5 seçmiştim. 15-8 diyemem mesela yye 8 desem bu sefer xy carpimimim değişir hata yapmış olurum. 15-5 demeye mecburum yani.

• ben aslında o şekilde a yazdım falan ama en son denklem bi şey ifade etmemiş bırakmıştım. fakat sen de doğrulayınca baktım 2+kök7 olan cevabı yerine koyunca oluyor daha fazla zorlamadım:)

teşekkürler ilgin için baya uğraştırdım seni.
  • Ne demek :)
  • quote:

off allahınızın aşkına bir yardım edin.

bunu cevaplayan çıkmadı hala:)

bir de şu var çok aşina değilim 3 terimli kare şeysine.

x² + y² + z² + 4y + 7= 2x +4z -2

ise y-x-z kaçtır?
  • -5 mi cevap

• quote:

Orijinalden alıntı: alles90

-5 mi cevap

evet. resimli soruyu yaptın mı peki?
  • Yok resimli soruyu cikaramadim malesef.
    Diger soruyu tam kareye tamamliyomus gibi dusun. Ifade
    x² + y² + z² + 4y - 2x - 4z= -9 oluyor. Burda her ifadeyi kendi icinde tam kare yapmaya caliscaz. (X-1)² + (Y+2)² + (Z-2)²= 0 oluyor. Cunku bir yukaridaki ifadeden -9 geliyor, bir de bu tam karelerden 1+4+4ten +9 geliyor. Sonucta esitlik=0 oluyor. Demekki her parantez ici 0 olcak. X=1, Y=-2, Z=2 oluyor. -2-1-2=-5

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.