Şimdi Ara

FEMİNİZMİ DESTEKLİYORUM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Feminizim, kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olması demektir. Yani kadınlarin yaptigini erkek, erkeklerin yaptigini da kadinlar yapabilir.

Ben mesela kadınların inşaatta amelelik yapmasını isterim,
    Ototamirci olmalarını isterim,
    Taksici olmalarini isterim,
    Halk otobusu şoförü olmalarini isterim,
    Cumhurbaşkanı olmalarini isterim,
    Ağır sanayi de çalışmalarını isterim,
    Kaynak ustasi olmalarini isterim,
    Pimapenci olmalarını isterim,
    Bir binanin elektrik tesisatını cekmelerini isterim,
    Nakliyeci de esya taşımasi işinde çalışmalarını isterim,

Kadın isterse her seyi yapabilir, yeter ki istesin!

Ben kadınların fayans ustasi olmasini isterim,
    Musluk tamircisi olmasini isterim,
    Klima - kombi ustasi olmasını isterim,
    Çöp kamyonunun arkasina tutunarak evine ekmek göturenbir belediye çöpçüsü olmasini isterim,

Bi de bunun erkek versiyonunu düşünelim,
    Ben erkeklerin kuaför olmasini isterim; var
    Ben erkeklerin güzellik uzmani olmasini isterim; var
    Estetisyen olmasini isterim; var
    Yani kadınların yaptığı her işi erkekler de yapabiliyor. Ama erkeklerin yaptığı her işi kadınlar yapmıyor. Bakin yapamıyor degil YAPMIYOR.

FEMİNİZMSE BUYRUN SIZE FEMINIZM.
    OYLE KADINA SIDDET PANKARTLARI ACARAK.BIYERE VARSMAZSINIZ. ICRAAT GÖSTERİN. BIZ KADINLAR OLARAK BU BINAYI BIZ YAPTIK DIYIN. İNŞAATINI BIZ YAPTIK FAYANSLARINI BIZ KADINLAR DOSEDIK BOYASINI BADANASINI ELEKTRIK TESISATINI BIZ CEKTIK DEYIN. ONDAN SONRA GELIN BIZE FEMINIZIMDEN BAHSEDIN

HADI EYW

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Feminist mücadele kadınla erkeği kanun önünde eşit tutmak için var. Kadın isterse ağır işte çalışması için var. Senin de ağır işte çalışmak zorunda olmaman için var. Mirasta erkek çocuk değerli araziyi alırken kadın kıraç toprak almasın diye var. Yetersiz bilginizle 2-3 tane feminist olduğunu iddia eden şahıs görmüşsünüz "erkekler ölsün höö" diyen, ona göre eleştiri yapıyosunuz. Bi şeyi eleştirmeden önce bilin. Her konu hakkında fikir sahibi olmak zorunda değilsiniz. Cehalet çok kötü bir şey.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bekir YENİKARAMURAT -- 28 Eylül 2020; 2:14:18 >
  • Kadınların ağır işlerde çalışmasını doğru bulmuyorum narin canlılar onlar ne güçleri varda fayans döşeyecekler ? Saçmalık.

• Ben en çok kadın berber istiyorum aga şu iş mahalle aralarına kadar yaygınlaşsa da rahat rahat tıraşımızı olsak

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-400988AF7

Kadınların ağır işlerde çalışmasını doğru bulmuyorum narin canlılar onlar ne güçleri varda fayans döşeyecekler ? Saçmalık.
    KADIN İSTERSE HER ŞEYİ YAPAR !!!!111bir!!!11

FEMİNİZMİ DESTEKLİYORUM.
  • Kufur etmek icin girmistim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Feminist mücadele kadınla erkeği kanun önünde eşit tutmak için var. Kadın isterse ağır işte çalışması için var. Senin de ağır işte çalışmak zorunda olmaman için var. Mirasta erkek çocuk değerli araziyi alırken kadın kıraç toprak almasın diye var. Yetersiz bilginizle 2-3 tane feminist olduğunu iddia eden şahıs görmüşsünüz "erkekler ölsün höö" diyen, ona göre eleştiri yapıyosunuz. Bi şeyi eleştirmeden önce bilin. Her konu hakkında fikir sahibi olmak zorunda değilsiniz. Cehalet çok kötü bir şey.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LGBT destekçisiyim AMA
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guvercinko

Feminist mücadele kadınla erkeği kanun önünde eşit tutmak için var. Kadın isterse ağır işte çalışması için var. Senin de ağır işte çalışmak zorunda olmaman için var. Mirasta erkek çocuk değerli araziyi alırken kadın kıraç toprak almasın diye var. Yetersiz bilginizle 2-3 tane feminist olduğunu iddia eden şahıs görmüşsünüz "erkekler ölsün höö" diyen, ona göre eleştiri yapıyosunuz. Bi şeyi eleştirmeden önce bilin. Her konu hakkında fikir sahibi olmak zorunda değilsiniz. Cehalet çok kötü bir şey.
    Benim söylediklerimle ayni seyi söyledin farkinda degilsin. Sadece ekstra olarak miras muhabbetini ekledin o kadar.

Ayrica kanun önunde kadin erkekten daha üstün

• quote:

Orijinalden alıntı: hll knk

Benim söylediklerimle ayni seyi söyledin farkinda degilsin. Sadece ekstra olarak miras muhabbetini ekledin o kadar.

Ayrica kanun önunde kadin erkekten daha üstün

Alıntıları Göster
    OYLE KADINA SIDDET PANKARTLARI ACARAK.BIYERE VARSMAZSINIZ.

• yav feminizm seneler önce başlamış ve zaten başarılı olmuş bir şeydir. şimdiki nesil feministleri boş boş konuşuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

yav feminizm seneler önce başlamış ve zaten başarılı olmuş bir şeydir. şimdiki nesil feministleri boş boş konuşuyor.
    Başarılı olmus derken? Hani yukarda saydığım meslekleri yapan kadınlar nerde?

• Feminizm kadın haklarını savunur, eşitliği değil.
  • quote:

Başarılı olmus derken? Hani yukarda saydığım meslekleri yapan kadınlar nerde?

Alıntıları Göster
    orada yazdığın şeylerin feminizmle alakası yok. feminizmde bahsedilen eşitlik farklı bir şey. en azından öyleydi zamanında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Feminizm kadın haklarını savunur, eşitliği değil.
    Tmm işte kadınlar da erkeklerle aynı haklara sahip olabilmesi icin ikisinin de ayni seyleri yapıyor olabilmesi gerekmiyor mu?

-ki yapmamalarına rağmen türkiyede resmi olarak kadinlar erkeklerle eşit haklara sahip değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

orada yazdığın şeylerin feminizmle alakası yok. feminizmde bahsedilen eşitlik farklı bir şey. en azından öyleydi zamanında.

Alıntıları Göster
    Neymiş o farklı eşitlik

• quote:

Neymiş o farklı eşitlik

Alıntıları Göster
    seçme seçilme, evlenme boşanma falan işte. mesela ara bak googledan suudi arabistan kadınlarına. kadınlar ülkeden kaçıyor bu tarz hakları yok diye. gardiyan diye bir sistemleri var kocaları falan bunların gardiyanları oluyor. kocaları olmadan bir şey yapamıyorlar. araba kullanmalarına bile daha yeni izin verildi diye biliyorum. baş açık gezemezsin orada turist olsan bile (diye biliyorum). vs. işte.
  • Ben desteklesem veya desteklemesem ne farkeder ortadoğuda kadınlar zannedilenin aksine tanrısallaştırılmışlar. ABD de bir polis suç işleyen bir kadını bam bam indirebilir. Ortadoğuda olmaz çünkü tanrısallaştırılmış o yüzden zaten kadınlar kısıtlanıyor kıskançlıktan öldürülüyor falan.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.