Şimdi Ara

Fen Lisesi ve Dil Bölümü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
7.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: i.ozgurr

Öncelikle merhaba. Nişanlımın doğum gününü kutladığınız için teşekkür ederim. Dün işyerimden geç ayrıldığım için öyle kendi kendimize kutlamış olduk :(
    Bu arada belirtmek isterim ki; benim çevremde sizin gibi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğrenim gören fazla kişi yok. Sizinle konuşmak bile büyük şans benim için. Konuyla ilgilenip gerek olası yanlış anlaşılmaları düzelttiğiniz gerekirse bu şansı bana tanıdığınız için öncelikle teşekkür ederim.
    Derler ya kişiye göre konuşmak gerek diye. Ben de sizinle olan konuşmamın önemine binaen bana göre kısa/belkide biraz uzun yazı yazmayı düşünüyorum. Anlayışınız ve sabrınız için teşekkür ederim.
    Öncelikle cümle cümle yazdıklarınızı değerlendirelim:

1-- Lise mezunlarının alındığı bir yer değil mi havayolları? :D Ben 19 yaşında lise mezunu halimle yapılan tüm sınavları (ingilizce yazılı, psikoloji mülakatı, ingilizce sözlü, kurul mülakatı) başarıyla geçerek kabin memurluğuna alınmıştım. :) Şu an okulum dolayısıyla bıraktım.
    1--Anladığım kadarıyla eğitim hayatınızı şimdiki olduğu gibi çok kaliteli yerlerde sürdürmüş, kendinizi sürekli yenilemiş, geliştirmişsiniz. Lise mezunu olarak kabin memurluğuna kabul edilmişsiniz. Tebrik ederim. Ancak dh forumu kullanan lise mezunları arasından yüzdelik olarak % kaçı sizin gibi kendini geliştirmiştir ki? Bunu nasıl anlayabiliriz? hiç uzağa gitmeden İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesinde okumak isteyen dh forum üyesi lise öğrencilerinin girmiş olduğu üniversite sınavından, yüzdelik olarak kaçı İstanbul üniversitesi hukuk fakültesinde okuyordur sorusunun yanıtı ile kolayca anlaşılır hakikat.
    Bence 5%’i geçmez. Ancak, pekiştirmek gerekirse başka bir örnekle devam edelim. İstanbul genelinde okuyan lise öğrencilerinden yüzde kaçı sizin gibi kendini geliştirmiştir ki? Hadi bunada %10 diyelim. El insaf Türkiye geneli lise mezunlarından % kaçı sizin gibi kişisel gelişimi yüksektir ki THY host alımı sınavlarından ilk mülakatı geçecek (thy kabin memuru alımlarındaki mülakatta en ufak diksiyon veya mimik hataları elenmeye sebep.);daha sonra 1 saat İngilizce sınavını geçecek(İngilizce sınavı test değil yazılı; sallamasyon şansı olmayan herhangi bir intermediate seviyenin yeterli olmadığı, sınavlar);bir yerlerde adam vurmamış hapis yatmamış olacak; çoğu zaman sigara içmeyenin tercih edildiği; hastane raporunu sağlam teslim etmiş olacak(buda herhangi bir işyerinin sağlık ocağı veya herhangi bir hastaneden istediği rapor değil; benim bildiğim kadarıyla İstanbul genelinde yetkilendirilmiş sadece 5 veya 6 hastanenin uzman doktorları/uzman teçhizatları tarafından verilebilen raporlar);daha sonra psikolojisi düzgün olacak; IQ testi yüksek çıkacak kafası çalışan olacak; boy kilo uyumu olacak vs vs. Bayan olup thy ye lise mezunu olarak girdiğini düşünürsek evet kolaylık var. Ancak erkekseniz; sizinle aynı özellikleri taşıyan bir bayan, şansınıza o esnada başvurmamış olacak; ha dahası sizin başvurduğunuz sırada sizinle aynı özelliklere sahip Üniversite mezunu birisi başvurmamış olacak ki sizi tercih etsinler vs vs. gibi birçok şartın yerine gelmesi Türkiye genelinde % kaçlık bir lise mezunu kitlesine hitap eder?%1’lik.Bu %1’lik kesime hitap eden şeyi 100%’e hitap ediyor gibi algılamak/göstermek sizin gibi birisinden beklenmez açıkçası. Bunu herhangi bir kişiyle konuşsaydım normaldi. Ancak Sizin gibi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 2013 yılından beri eğitim gören kaliteli birisi tarafından bu yorumları almak ve “Lise mezunlarının alındığı bir yer değil mi havayolları? :D ” şeklinde :D’ye istinaden fikirlerimin küçümsenmesi, çok üzücü ve kabul edilebilir bir şey değil.:( Buna ek olarak konu buralara kadar geldi ancak başlangıç noktasını; birilerinin Kıbrıs da okuyup havayollarında host’luk yapması ve benim okuduğum devlet üniversitesinde okuyup host’luk yapması olarak değerlendirirsek; Neden Kıbrıs daha avantajlı? Çünkü eğitimi 100% İngilizce, dh forumun İngilizce bölümündeki kullanıcıların, yorumlarına istinaden en zorlandıkları bölüm olan pratik yapma, yabancılarla sohbet etme imkanının inanılmaz derece kolay ve samimi sıcak ilişkiler kurulabilip kimi zaman ev arkadaşlıklarına kadar gidebilen, kimi zaman parti düzenleyip hem eğlenip hem yabancı dil geliştirip hem de para kazandıran aktiviteler içerisinde bulunabilme imkanı. Bu imkan , benim okuduğum İstanbul da ki okulda yok. Yani neresinden bakarsan, değerlendirirsen değerlendir maalesef tamamen yok. Ben elimden geldiği ölçüde kendi bölümümün standartlarını yükseltmeye çalıştım. Ancak gücüm yetmedi. Ha buna ek olarak konuyla alakalı değil ama Elimden gelse Türkiye de açılan tüm Turizm bölümlerine ; 2 yıllık/4 yıllık farketmez;100% İngilizce şartı getiririm. Sektörün ihtiyacı olan istihdam Üniversiteler tarafından eğitilip; sektöre, ülkeye katkı sağlanması amaçlanırken; sektörün –olmaz sa olmazı- İngilizcenin haftalık 4 5 saatle geçiştirilmesi inanılır gibi değil. İngilizce bilmeyen bir turizm mezunu; farz-ı misal Turizm bölümünün duayen eğitim görevlilerinin yuvası Boğaziçi Üniversitesinde veya Antalya Üniversitesinde de eğitim almış olsa; turizmin alt sektörleri olan; Otelcilik de veya Seyahat acentacılığında veya Aşçılık da bile çok ileri gidemez.
    Host olmak için gerekli olan tek değil ama en önemli şartlardan birisi olan yabancı dili geliştirmek için bulunmaz bir fırsat olan Kıbrıs Doğu Akdeniz veya Girne Amerikan Üniversitesi,Türkiye geneli birçok Üniversiteden öndedir. Ha bunu tutup da İstanbul Üniversitesi ile karşılaştırmayın.
    2- Türkiye'deki kabin memuru alımlarında en sıkı alım yapan tek kurum var o da THY. Arkadaşlarım da dahil birçok lise mezunu kabin memuru alımı yaptı hala da yapmaya devam ediyor. Kaldı ki bırak hostesliği THY tecrübeli pilot alımında bile lise mezunu yeterli görüyor ki şu an lise mezunu çalışan pilot tanıdıklarım da çok. Buraya örnek olsun diye kabin memuru ilanını da koyayım.http://www.turkishairli...rkadaslari-ariyoruz-917
    2-Arkadaşlarınızın, sizden farklı olmadığını anlamak zor olmasa gerek. ”Arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.” Siz İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesindeyseniz, arkadaşlarınızda Ankara Üniversitesi Hukuk fakültesindedirler. Dolayısıyla önceki madde de de belirttiğim gibi örneğiniz uygun değil. Genel kitleye; ”Lise mezunları” ’nın geneline hitap etmiyor. Bunun yanı sıra şu an işyerimde olduğum için detaylı bakamicam ama verdiğiniz ilanda gösterildiği üzere 1 tane lise mezunu ilanı var ise,10 tane farklı ilan da da Üniversite mezunu şartı aranıyor. Ayrıca ilan bayanlar için geçerli. 1. Madde de açıkladığım üzere en iyi olasılıkla düşünüldüğünde ortaya çıkan %1’lik kitleye bile hitap etmiyor. Bu arada Pilotlukla ilgili ilk aramalarım sonucunda ;
    http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kurumsal/basin-odasi/duyurular/duyuru/turk-hava-yollari-a-o-yetistirilmek-uzere-ii-pilot-aday-adaylarinda-aranan-sartlar-826
    böyle bir ilan buldum. Yetiştirilmek üzere 2. Pilot aday adayında aranan şartların başında 4 yıllık üniversite mezuniyeti aranıyor. Ayrıca Toelf dan 75 puan istiyor 120 üzerinden. Ya bu mudur yani?Hani lise mezunları kabul ediliyordu?Ha evet,kabul ediliyor ama;
    http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kurumsal/basin-odasi/duyurular/duyuru/thy-a-o-b737-a320-kaptan-pilot-adaylarinda-aranan-sartlar
    bu ilandada görüleceği üzere; tecrübeli veya kaptan pilot için gereken şartlarda; en az lise mezunu olmak ve bunun yanı sıra geçerli ATPL, JAA, EASA, FAA, ICAO lisansına sahip olmak var.? Tecrübeli pilot alımında lise mezuniyeti yetiyor demiştiniz. Ancak ilanın alt kısmını okumadığınızı varsayıyorum. Veya bilgileriniz güncel olmayabilir.
    3- Kabin memurluğu da güzel meslek ama Kıbrıs'taki okula bağlaman yanlıştı hocam, o yüzden dedim dört yıllık eğitim almasına hiç gerek yoktu diye. Yoksa isteyen istediği mesleği olsun kimseye bir şey dediğimiz yok. Sen Kıbrıs'a bağladığın için olayı öyle söyledim.
    3-Buraya kadar sizin yorumunuza yanıt vermeye çalıştım. Bundan sonra ki yazımda müsaade ederseniz 3. Maddedeki yazdıklarınızla da alakalı ve tamamen “Neden Kıbrıs?Akreditasyon neden önemli? Türkiye bitti Kıbrıs mı kaldı? Baba parasıyla okumaya gidenler?Yanlış algı/anlaşılmalar ve sebepleri Vs gibi konulara elimden geldiği kadar değineceğim.

Kalın sağlıcakla.

Ben tecrübeli pilotlar için lise mezunu olmak yeterli dedim ki siz bana ilandaki FAA/EASA/ICAO Atpl lisansına sahip olmak maddesini gösteriyorsunuz. Onun anlamı pilotluk eğitimini bitirmiş olmak demektir. Pilotluk eğitimi alan herkes ATPL lisansına sahip olur. Bu lisans üniversite lisansı değil uçuş eğitiminizi aldığınızı gösterir belge. Bir nevi sertifika yani. Nasıl ki futbolcu lisansı var bu da onun gibi. Üniversite lisansı değil yani. Tecrübeli pilot olmak için 1000 saat yani ortalama 1-1,5 yıl uçuş tecrübesi ve lise mezunu yeterli. Şu an THY'de çalışan birçok lise mezunu kaptan ve ikinci pilot var bunlar arasından Türk olan da var yabancı olan da. Yetiştirilmek üzere ilanını örnek göstermişsiniz o akademiye alım yaptığı ve sıfırdan eğitim verip maliyeti kendi karşıladığı için başvuru çok olduğundan üniversite mezuniyeti isteniyor. Kabin memurluğuna dönersek bir arkadaşım üniversite okumamış meslek lisesi mezunuydu, diğeri 2 yıllık ön lisans mezunu uzun zamandır işsiz kalmıştı. Ha bu arada benim seviyem Advanced ama Intermediate THY'de kabin memuru olmak için çok yeterli bir seviye. Çeşitli sitelerde (şimdi reklam olmasın diye vermeyeceğim) THY'nin alımlarda sorduğu İngilizce sorular mevcut, o kadar abartılası sorular değil. Örneğin dinleme sorusunda saati söylüyor siz görsel olarak saati seçiyorsunuz. Önemli olan üst üste üç kez yanlış yapmamak yoksa sistem kapanıyor. Dinleme sorularını iki kez dinleme hakkınız var. Yani gaddar bir sınav değil. İngilizce'deki şimdiki, geçmiş, gelecek, perfect zamanlarını bilen ortalama bir İngilizce seviyesine sahip olan herkes geçer. Sözlü mülakatta da neden kabin memurluğu, bugün ne yaptın, hangi burçtansın, boş zamanını nasıl değerlendiriyorsun gibi basic sorular. Önemli olan kendini ifade edebilmek yani. Zaten yüzlerce kabin memuru alımı yaptı THY, eğer süper İngilizceleri almış olsaydı emin olun her alımda en fazla 50 kişi almış olurdu. Türkiye'de çoğu kişi daha doğru dürüst YDS'de 70'i bile geçemiyor. Kabin memurluğunu kazanan arkadaşlarımdan bazıları bunu çok büyütüp çevrelerine seçilmek çok zormuş gibi anlatabiliyorlar ama inanın zor ve abartılacak bir şey değil. Başvuran yüzlerce kişiden çoğu I dan sonra to be olarak is seçen bile var, hepsi pıtır pıtır eleniyor bu yüzden. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,

Yorumunuzu okur okumaz yaptığım ilk şey hakkınızda muavizzeteyn surelerini okumaktı.İslam inancına göre bu sureler Nazar'a karşı zırh gibi korunmak içindir.İnanın ben bunları bilmiyordum.Gerçekten dh forum adına çok teşekkür ederim.Lise mezunu kişilerin;belirlenen ücreti ödedikten sonra(kredi çekebilirler) havacılık okuluna gidip pilot olabileceklerini yeni bir konu halinde tanıtmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.Ancak bu bilgileri ben ne yazık ki 12 yıl önce almalıydım.Ve dahası sizin gibi kaliteli insanların çevresinde bulunup bu gibi bilgileri alabilme şansım o zamanlar yoktu.Geçmişe bakıp üzülmek anlamsız.Şuan ne yapabiliriz?
    Bu bilgilere ulaşması,çeşitli sebeplerle(gençlik çağı,demografik yapı,ilgi alanı vs.) neredeyse imkansız olan yurdun 4 bir köşesindeki lise öğrencileri ve mezunları için bu bilgiler hayat değiştirebilir.Ne demek?İnşaat ustası olacakken birde bakmışsın pilot olmuş demek.bu gerçekten doğru.Benim nacizane tavsiyem;yeni bir konu altında bu bilgiyi paylaşırken,elinizden geldiği kadar az kişi mesela 1 kişi bile olsa bu yazıyı okuyup hayatını değiştirebilir dürtüsüyle hareket ederseniz motiveniz çoğalır ve (bir yazıyla mı?) dürtüsüyle hareket etmezseniz motiveniz dağılmaz.Çünkü amaç,bilgi vermek;topkuma faydalı olmak;en azından 1 kişi için bile olsa böylesi önemli bir konuda kıvılcım çakabilmek...Biz elimizden geleni yapalım;o kıvılcımı alevlendirmek bizim vazifemiz değil. Bir bakmışsınız olmuş.

Ha bunun yanı sıra abartıyorsun; artık bukadarıda fazla vs..;diye düşünebilirsiniz.Öyle ya herkes aynı kültürle,bilgi birikimiyle,kişisel gelişimle bir yaşa gelmiyor.Ancak mesela olaya sadece şurasından baksak;internetin zararları gerek ahlaki gerek maddi gerek hırsızlık hacker vs vs günden güne çoğalırken ve bu işleri yapanlar;topluma faydalı olma değilde kendi nefisleri hesabına çalıştıklarından hiç bıkmak usanmak bilmiyorken;biz neden topluma faydalı bir bilgiyi elimizden geldiği kadar yaymayalım?Hemde dh forum sitesi gibi bir site varken...

• i.ozgurr kullanıcısına yanıt
    Yeni düzenleme ile artık pilotaj için krediler en fazla 3 yıl vade ile (eskiden 5-6 yıla kadar vade ve 2 yıllık geri ödemesiz seçenekleri vardı) ve ipotek yoluyla taşınmaz değerinin ancak % 75'i kadar kredi veriliyor. Kredi çekmek için de zengin olmak lazım, teminatsız kredi yok. Eğitim masrafının tamamını karşılamak için 400.000 lira değerinde taşınmaz gerekiyor ki anca 85-90.000 € değerinde kredi versinler. Teminatsız ancak 50.000 liraya kadar veriyorlar.

• Doğrudur walla hiç bilgim yok konunun detaylarıyla.Düşünsenize bir ark pilot olmuş birisi hilton bomontide şef birisi şu birisi bu sizde onların kat kat aşağısında çalışıyorsunuz?nasıl hissedersiniz?
    arkadaşlarınızın hepsinin hakim sizinde baroya kayıtlı avukat olmanız gibi :(( kötü hissettim walla.
  • Walla olması gereken değil de kolay yoldan zengin olmak için çok iyi bir fikrim var.
    Tekrar dünyaya gelsem ne topcu ne popcu ne doktor ne muhendis...cok ciddiyim araba tamircisi olurdum.gecen gun araba arızalandı.motordan yag kacırıyormus.3gunde 1250 el emegi aldılar.20gun yat 3 tane yaglı müşteri helsin ayı cıkarır gul gibi yasarsın.walla temiz iş.

• Yok 11 yıl oku yok unv lerde sürün.yok dil öğrenicem diye yırtın.Sonuç:1500 maasla otelde resepsiyon vay anam vay :((( walla sanayide değil dukkanın olmasını daha genc 18 20 yaslarında araba tamircisi kalfası haftada 500 lira alıyor daha bunun üstüne konusmaya gerek var mı

• Her işin zorlugu var.birisinde kafa patlatıyorsun diğerinde vucut yorgunlugu.emin ol hiç değmez yabancı dilmiş yok unv lermiş hiiiiiiiç çekemem gir sanayiye çalış keyfine bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: i.ozgurr

Doğrudur walla hiç bilgim yok konunun detaylarıyla.Düşünsenize bir ark pilot olmuş birisi hilton bomontide şef birisi şu birisi bu sizde onların kat kat aşağısında çalışıyorsunuz?nasıl hissedersiniz?
    arkadaşlarınızın hepsinin hakim sizinde baroya kayıtlı avukat olmanız gibi :(( kötü hissettim walla.

Ne alakası var Allah aşkına? Hakimler ve avukatlar arasında alt üst ilişkisi yoktur. Kaldı ki zaten kamuda çalışanlar hariç hepsi baroya kaydolmak zorundadır avukatların. Avukatlık düşünmüyorum ama bir hakim 15 yıl çalışıp en fazla 9 bin alırken bir avukat boşanma davasından en az 7-8 bin lira alıyor. Vergi rekortmen listesine baktığında göreceksin en çok avukat vardır. 26 yaşında yeni avukat mezun tanıdığım altına audi çekti, hakim olup ilçe ilçe her 3-4 yılda bir tayin olup neden 5-6 bin gibi komik rakamlara çalışmak istesin ki İstanbul'da yaşamak ve güzel paralar kazanmak varken? Herkesin tercihi farklıdır, bilmediğiniz alanlarda çok yorum yapıyorsunuz bu huyunuzdan vazgeçin.

• Aynen yaa cahıllığıma verin.Kara cahıl hemde :((
    Asıl söylemek istediğimi eklediğim resimden anlayabilirsiniz kolayca.
    15 yıl eğitim+yabancı dil+kişisel gelişim=1500tl aylık maaş
    3 yıl eğitim+biraz birikim= 3günde 1250tl işçilik
    demek istediğim buydu aslında.
     Fen Lisesi ve Dil Bölümü
  • Ha hocam şeyi eklemi unutmuşum.Ben Kahramanmaraşlıyım.Bilirsiniz veya duymuşsundur:Doğu'nun misafirperverliğini;batıda komşu komşusuna yapmaz.Güzel huylarımızda vardır.Ama bir huyumuz vardır ki değil bir diploma uğruna;uğrunda ölüm olsa geri adım atmayız.Helede karşımızda stranger olduğu zaman.
    Bilmediğin konuda yorum yapma huyundan vazgeç mi?Bakın hocam sadece matematikde 2 kere 2 4 eder.İnsan ilişkilerinde,sosyal hayatta;iş hayatında;insanların değerleri veya doğruları hakkında 2 kere 2 hiçbir zaman 4 etmez.Ben bu forumda kalmaya devam ediyorsam inandığım tüm değerler üzerine yemin ederim ki bildiğimiz 3 5 kelime ingilizce ile "hiç bilmeyenlere" yardımcı olmak.Ve ayrınca bildiğim,100% e yakın derecede bildiğim konularda,özellikle geneli ilgilendiriyorsa bu konularda insanları bilgilendirmek. Karşısında da bir beklenti içerisinde olmamak.
    "Olum işine gücüne bak.ne işin var senin ingilizceyle yardımla" dediğinizi duyar gibiyim.Hocam;toplumun bilgilenmesinden;toplumun düzenlenmesinden;öğrenci,büyük küçük birilerine katkı sağlamak benim sorumluluğum değil.Bundan ücret almıyorum.İlave olarak amacım birilerine biryerlere çamur atmakda hiç değil ki bu benim karakterim de de yok.Hatta elimden geldiği ölçüde gördüğüm yanlışları görmezden gelirim.Ancak elimden geldiği ölçüde ne yapabilirsem birilerine katkıda bulunmak.Seviyeyi aşağıya çekmemek adına hiciv bile yapacaksanız bunu bir seviyede yapın.

Saygılarımla

• Bunun yanı sıra öncelikle haddimi aşıcam özür dilerim.Sizin gibi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerine fetva vermek haddim değil.Sadece birileriyle fikir ayrılığına düştüğüm zaman aşağıda ekleyeceğim cümleleri kendime düstur edinmişimdir.Herkes aynı şeyi düşünmeyebilir.Ancak düşünce ayrılığına düşüldüğünde;takip ettiğim düstur aşağıda yazdıklarımdır.
    “Eğer bir meselenin münazarasında kendi sözünün haklı çıktığına taraftar olup ve kendi haklı çıktığına sevinse ve hasmının haksız ve yanlış olduğuna memnun olsa insafsızdır. Hem zarar eder. Çünkü haklı çıktığı vakit o münazarada bilmediği bir şeyi öğrenmiyor, belki gurur ihtimaliyle zarar edebilir. Eğer hak hasmının elinde çıksa, zararsız bilmediği bir meseleyi öğrenip menfaattar olur, nefsin gururundan kurtulur. Demek insaflı, hakperest, hakkın hatırı için nefsin hatırını kırıyor. Hasmının elinde hakkı görse yine rıza ile kabul edip taraftar çıkar ve memnun olur.
    Dolayısıyla hocam sizinle olan konuşmamızda bilmediğim şeyleri öğrettiğiniz için teşekkür ederim.Gerçekten ben;Hakim'in avukattan üstün olduğünu sanırdım.Gerçekten;bankaya,90.000€ kredi çekebilecek kadar mal gösterebilecek(400.000TL) ve kredi çekebilecek bir lise mezununun pilot olabileceğini bilmiyordum.Gerçekten;Toktamış Ateş hocanın Bugün gazetesindeki yazısında okuduğum kadarıyla İstanbulda çok sayıda 10 avrupa dilini tüm şiveleriyle konuşabilen kişilerin olduğunu bildiğim halde yds den 70 puan almayı küçümseyecek Üniversite öğrencilerinin olduğunu bilmezdim.Bunlar için en içten teşekkürü borç bilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i.ozgurr -- 13 Ocak 2016; 19:26:20 >

• İstanbuldaki üniversite eğitimim boyunca benim adamım dediğim sadece bir hocam çıktı.O da Yrd.Doç.Dr. Gürel Çetin.Adam(Sayın Saygıdeğer hocam) 2009 yılında geldiğim İstanbuldan 2015 yılında mezun olduğum zamana kadar çok kez karşılaşmalarımızda hiç ilgimi çekmeyen konularda ingilizce kitap okurdu.Bende susar,görüntü işte diye yorumlardım.Gel zaman git zaman bir gün dayanamadım sordum:-Hocam neden hep ingilizce okuyor sunuz?Bu kitabın gavurca değilde türkçesi yok mu? Ozamanlar salaklığımdan anlayamadığım çok manidar bir cevap verdi.-Ah keşke türkçe kaynaklarda olsada okusak.Ama malesef türkçe kaynaklarda istediğim bilgileri bulamıyorum...
    Ve ben o hocanın söyledikleriyle bizzat kendi hayatımda karşılaştım..Sahtekarı,dürüstünden çok olan oto müzik sistemi sektöründe insanlara olan güvensizliğimden dolayı ve ayrıca 2 ay biriktirdiğim tüm paramın çarçur olmaması adına;almak istediğim ürünlerin detaylarını kendi web sitelerinden araştırıyordum.Sitelerde RMS diye bir terim var ama ne tureng.com cevap veriyor;ne RMS konusunda müzik sistemleri forumlarında tam istediğim cevabı bulabiliyorum;ne de en güvendiğim insanların açıklamalarından birşey anlıyorum...Ve gece yarısı yabancı bir forum sitesinde aradığım cevabı bulunca "İŞTE BUUUUU." diye havalara hopladığımı hatırlıyorum.Hatta yanımdakiler olum noluyor yavaş ol bismillah ...dediklerini..

O hoca ben eğitimime başladığımda araştırma görevlisi idi.Ve sanırım 3 yıl sonra eğitim görevlisi olarak derslere girmeye başladı.Yine malesef hiç ilgimi çekmeyen bir konuda seçmeli bir ders veriyordu ama dersi ingilizce işleyeceğini anlattı.Hemen seçtim.Ama iptal ettiler dersi.vermediler.:((

• Merhaba,

Turizm ve Turizm eğitimi ile ilgili olarak bulduğum aşağıdaki linki izleyebilirsiniz.Ben, genel itibariyle Turizmde personel sıkıntısı,kalifiye personel, turizmcide olması gereken donanımlar ile ilgili olarak olarak -detaylı- bilgi sahibi değilim.Ama özetle Cem yılmazında mizahi bir dille anlattığı gibi eğer personellerin durumu gerçekten video da anlatıldığı gibi ise;sektöre katkı adına ne yaparsam ne kadar geliştirebilirsem fayda metoduyla yaklaşılırsa;o zaman benim aklıma;Üniversitelerde -Turizm bölümlerinin Türkçe olması- ile ilgili kabul edilebilir doğru kapılar açılır...Öyle ya Are you disco? diyen bir kitle ile çalışmak ve büyümek zorunda bırakılmış ise Sektör;yani seviye bu kadar düşükse;elinizden ne gelse turizme katkı olarak fayda sağlar.

https://www.youtube.com/watch?v=sPctzwtQeNo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i.ozgurr -- 31 Ocak 2016; 11:28:31 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.