Şimdi Ara

Fen Lisesi ve Dil Bölümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
7.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Henüz 10.sınıfım ve Fen Lisesinde okuyorum. Sayısal derslerden pek zevk aldığım söylenemez ancak yabancı dillere ilgim var ve bu alanda başarılıyım. Sorum şu olacak ki Fen Lisesinde dil bölümü açtırabilme imkanımız var mıdır ? Teşekkürler.

• WeHaveDrogba kullanıcısına yanıt
    Bir Fen Lisesi mezunu olarak söylüyorum imkanı yok sana tavsiyem iyi bir okulun yabancı dil sınıfına git boşver fen lisesi palavrasını
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakorsan95

Bir Fen Lisesi mezunu olarak söylüyorum imkanı yok sana tavsiyem iyi bir okulun yabancı dil sınıfına git boşver fen lisesi palavrasını

Sebep nedir hocam. 10 kişi bulurum rahatça. Sınıfı açabiliriz. Okulun yabancı dil öğretmenleri iyi. Neden böyle dediğinizi anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fen liselerinde mf den başka bölüm açılamıyor diye biliyorum

• Değerli Kardeşim,
    Dil senin için bir 'amaç' değil;bir 'araç' olmalıdır bu yönden bakmalısın olaya.
    Eğer Fen Lisesi öğrencisi isen elbet belli bir birikimin vardır bunun üzerine lisede de bilgi katıp üniversite sınavlarında başarılı olabilirsin.
    Dediğim gibi iyi bir bölüm oku (Mesela bir mühendisliktir,siyasal bilimlerdir ya da uluslararası ilişkiler) bak bu son dediğim bölüm inanılmaz dil gerektirir.
    Daha sonrasında ise dili kendine artı olarak kullanırsın. Bu yaşta bu bilinçte olmak çok güzel bir şey Allah başarılarını daim etsin. Herhangi bir sorun olursa sorabilirsin.
  • svshatay26 S kullanıcısına yanıt
    Övgüleriniz ve dilekleriniz için çok teşekkürler. Malesef Geometrim çok kötü. Geometri sorularında soruyu çözmek için soruyu ince görmek gerekiyor , yani soruyu okumak gibi bir şey. Ordan buraya paralel indir , dikme indir falan hiç yapamıyorum. İlk dönem Geometri konuları çıkmadı ve 75-85 aldım fakat 2.dönem gerçekten batırabilirim. Geometri quizi olduk. 35 aldım. İster istemez 2.dönem kaygısı ve moral bozukluğu oluyor. Dil okumak gerçekten isterim fakat biraz araştırdığımda iş imkanlarının kısıtlı ve tatmin edici olmadığını gördüm. Dersleri daha fazla ağırlık vereceğim. Tekrardan teşekkürler.
  • Galiba öyleymiş. Fakat fikrim değişti. Yorumunuz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WeHaveDrogba -- 28 Aralık 2015; 23:03:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sözel bölüm öğrencisi olmak
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fen liselerinde sadece SAYISAL bölüm var. Bir tanıdık vardı, fen lisesindeydi ve eşit ağırlık okumak istedi, başka bir okula kaydını aldırdı, ve hukuk kazandı, bizde nedense en çalışkanlar sadece sayısal bölümü okuyor sanılıyor. Türkiye kafası genel olarak bu. Eğer dil okumak isteyip, okumazsan üniversite hayatında uzun bir süre pişman olmayı göze almış olursun, tabi aile baskısı da vardır bu konuda diye tahmin ediyorum.
  • WeHaveDrogba kullanıcısına yanıt
    Çok çetrefilli ve zor bir süreç de ondan.Bir örnek;
    Kıbrıs Gazimagosa ilinde Doğu Akdeniz Üniversitesinin Turizm ve Otelcilik bölümünde 2008-2009 yıllarında okudum ve İstanbulda "o zamanlar" iyi sandığım bir devlet üniversitesinin Turizm İşletmeciliği bölümüne yatay geçiş yaptım.Senin konuyla ilgili olduğu için başımdan geçen bir örnek vermek istedim.
    Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm ve otelcilik bölümünde eğitim,diğer tüm bölümlerde de olduğu gibi 100% ingilizce idi.(Turizmcinin tek sermayesi yabancı dildir.)Eğitim tamamen başarıya odaklı;puanlama sistemi klasik ünv olduğu gibi vize final.60+40 değil;sınavlara 1 hafta kala notları topla geç mantığı asla DEĞİL;sadece çalışanın derslere katılanın projelerini ve ödevlerini yapanların ancak yeterli puan alarak dersi geçtiği bir sistem olan üniversitenin Turizm bölümü, uluslararası turizm akreditasyonu(tanınırlığı) olan TEDQUAL,SEDQUAL sertifikalarına sahip ve oradan mezun olanlar;4 yıl boyunca aldıkları eğitim,kültürel değişim(okulun 60%'ı yabancı&Nijerya,İran,Çin,Hindistan Pakistan'ın kalburüstü ailelerinin öğrencileri),ve birikim ile piyasada kolayca göze çarpıyor ve kolayca çok iyi yerlere gelebiliyorlardı.Ben ozamanlar tedqual den akreditasyondan bihaberdim ve SADECE isimden etiketten etkilenerek yüksek ortalamam ile İstanbuldaki ünv ye yatay geçiş yaptım!!!!:((((((((( Hayatımın en büyük hatasını yaptığımı şuan daha iyi anlıyorum.Az sonra açıklicam örneklerle.
    İstanbuldaki ünv,Turizm İşletmeciliği bölümü;tamamen türkçe,eğitimi kalitesiz(Kıbrısa göre),okula gelmişsin gelmemişsin problem yok sınavı geç yeter;ödev proje falan olmayan dolayısıyla kendini geliştirmenin tamamen sana bırakıldığı bir sistem.
    Bu 2 okulda da eğitim alarak 2'sinin arasındaki eğitim kalitesinin farkını çok kolay analiz edebilecek ben;"sadece bölüm ingilizce olsun" diye birçok denemelerde,imza toplamalarında,hatta bölüm başkanıyla konuşmalarda bulundum.Ders esnasında tartışmalar mı dersiniz,öğrenci işlerine gidip istekli/isteksiz birilerinden topladığın imzaları vermeler mi dersiniz... vs artık daha neler neler.Ancak bir sistemi değiştirmek gerçekten kolay değil.Aslında belkide çok üzerine düşüp hukuki yollara başvurup;arkanda ağababan olup milletvekili vs;ozaman belki sen mezun olduktan 2 yıl sonra ve belki bu işi gerçekleştirebilirsin.Öyle olsa bile benim bildiğim kadarıyla İstanbuldaki ünv de yabancı dil seviyesi ders anlatacak kadar ileri düzey ne öğretmen var,nede bildiğim kadarıyla onu anlayacak öğrenci.

Mesela örnek;kıbrıs daki arkadaşlarla hala görüşüyorum.Birisi havayollarında kabin görevlisi;birisi istanbulun en iyi otellerinden birinde resepsiyonist;birisi pilotluk eğitimi aldı ve pilot;birisi turizmi bıraktı şuan beden eğitimi öğretmeni olarak çalışıyor kamuda...daha neler neler.yani hayat standartları çok yüksek..bir de istanbuldaki ark lara bakalım.benim tanıdığım birisi küçük bir otelde resepsiyonist,birisi garson,birisi master a devam ediyor.yani daha uzun yollar yükselecekde bilgi birikimini artırıp biryerlere gelcek de....

• quote:

Orijinalden alıntı: Artizt

Fen liselerinde sadece SAYISAL bölüm var. Bir tanıdık vardı, fen lisesindeydi ve eşit ağırlık okumak istedi, başka bir okula kaydını aldırdı, ve hukuk kazandı, bizde nedense en çalışkanlar sadece sayısal bölümü okuyor sanılıyor. Türkiye kafası genel olarak bu. Eğer dil okumak isteyip, okumazsan üniversite hayatında uzun bir süre pişman olmayı göze almış olursun, tabi aile baskısı da vardır bu konuda diye tahmin ediyorum.

Malesef hocam. Sözeller sayısalların yanında 2.sınıf muamele görüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: i.ozgurr

Kıbrıs Gazimagosa ilinde Doğu Akdeniz Üniversitesinin Turizm ve Otelcilik bölümünde 2008-2009 yıllarında okudum ve İstanbulda "o zamanlar" iyi sandığım bir devlet üniversitesinin Turizm İşletmeciliği bölümüne yatay geçiş yaptım.Senin konuyla ilgili olduğu için başımdan geçen bir örnek vermek istedim.
    Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm ve otelcilik bölümünde eğitim,diğer tüm bölümlerde de olduğu gibi 100% ingilizce idi.(Turizmcinin tek sermayesi yabancı dildir.)Eğitim tamamen başarıya odaklı;puanlama sistemi klasik ünv olduğu gibi vize final.60+40 değil;sınavlara 1 hafta kala notları topla geç mantığı asla DEĞİL;sadece çalışanın derslere katılanın projelerini ve ödevlerini yapanların ancak yeterli puan alarak dersi geçtiği bir sistem olan üniversitenin Turizm bölümü, uluslararası turizm akreditasyonu(tanınırlığı) olan TEDQUAL,SEDQUAL sertifikalarına sahip ve oradan mezun olanlar;4 yıl boyunca aldıkları eğitim,kültürel değişim(okulun 60%'ı yabancı&Nijerya,İran,Çin,Hindistan Pakistan'ın kalburüstü ailelerinin öğrencileri),ve birikim ile piyasada kolayca göze çarpıyor ve kolayca çok iyi yerlere gelebiliyorlardı.Ben ozamanlar tedqual den akreditasyondan bihaberdim ve SADECE isimden etiketten etkilenerek yüksek ortalamam ile İstanbuldaki ünv ye yatay geçiş yaptım!!!!:((((((((( Hayatımın en büyük hatasını yaptığımı şuan daha iyi anlıyorum.Az sonra açıklicam örneklerle.
    İstanbuldaki ünv,Turizm İşletmeciliği bölümü;tamamen türkçe,eğitimi kalitesiz(Kıbrısa göre),okula gelmişsin gelmemişsin problem yok sınavı geç yeter;ödev proje falan olmayan dolayısıyla kendini geliştirmenin tamamen sana bırakıldığı bir sistem.
    Bu 2 okulda da eğitim alarak 2'sinin arasındaki eğitim kalitesinin farkını çok kolay analiz edebilecek ben;"sadece bölüm ingilizce olsun" diye birçok denemelerde,imza toplamalarında,hatta bölüm başkanıyla konuşmalarda bulundum.Ders esnasında tartışmalar mı dersiniz,öğrenci işlerine gidip istekli/isteksiz birilerinden topladığın imzaları vermeler mi dersiniz... vs artık daha neler neler.Ancak bir sistemi değiştirmek gerçekten kolay değil.Aslında belkide çok üzerine düşüp hukuki yollara başvurup;arkanda ağababan olup milletvekili vs;ozaman belki sen mezun olduktan 2 yıl sonra ve belki bu işi gerçekleştirebilirsin.Öyle olsa bile benim bildiğim kadarıyla İstanbuldaki ünv de yabancı dil seviyesi ders anlatacak kadar ileri düzey ne öğretmen var,nede bildiğim kadarıyla onu anlayacak öğrenci.

Mesela örnek;kıbrıs daki arkadaşlarla hala görüşüyorum.Birisi havayollarında kabin görevlisi;birisi istanbulun en iyi otellerinden birinde resepsiyonist;birisi pilotluk eğitimi aldı ve pilot;birisi turizmi bıraktı şuan beden eğitimi öğretmeni olarak çalışıyor kamuda...daha neler neler.yani hayat standartları çok yüksek..bir de istanbuldaki ark lara bakalım.benim tanıdığım birisi küçük bir otelde resepsiyonist,birisi garson,birisi master a devam ediyor.yani daha uzun yollar yükselecekde bilgi birikimini artırıp biryerlere gelcek de....

Üzüldüm hocam. Umarım daha iyi yerlere gelirsiniz.

• Umarım bende.
    bu yüzden elimizle değiştirebileceğimiz şeylere odaklanmak lazım.
  • quote:

İyi de bunun Kıbrıs ile devlet mezunu olmak ile alakası yok ki. Arkadaşlarından biri kabin memuruymuş. Kabin memuru olmak için en az lise mezunu ve orta seviye İngilizce yeterli. Birçok devlet üniversitesinin çok farklı bölümlerinden mezun kabin memuru var. Diğer arkadaşın pilotluk eğitimi almış. Uçuş okullarında pilotaj eğitimi almak için en az 55.000-65.000 € gerekiyor. Bir de uçak tipi eğitimi var o da yaklaşık 35-40.000 € kadar. Devlet üniversitesinden mezun garibanda bu para ne gezsin. Diğer arkadaşın mebte beden eğitimi öğretmeniymiş. Onun için özel mezunu değil zaten KPSS'ye girip atanmak gerekli. Yani verdiğin örnekler uygun değil. Bunun özelle devletle ilgisi yok. Kaldı ki Kıbrıs üniversitelerinin eğitimi hiç kaliteli falan değil. Akreditasyon falan hikaye. Ha bu arada İstanbul üniversitesinde İngilizce anlatacak kişi yok demişsin çok güldüm. Kendi fakültemde Amerika'da Harvard'ta doktorasını yapmış bir sürü hocam var ve seçmeli hukuki İngilizce derslerimizde çatır çatır İngilizce konuşuyorlar. Yine uluslararası seminerlerimiz oluyor. Almanya, Hollanda Hukuk fakültelerinden gelen yabancı hoca ve öğrenci ağırlıyoruz. Hem hocalarımız hem de öğrenciler çatır çatır İngilizce konuşuyor. Kendi bölümünden dolayı tüm üniversiteyi hesaba katman anlamsız olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-91E6D8468 -- 9 Ocak 2016; 20:17:04 >

• i.ozgurr kullanıcısına yanıt
    İstanbul Üniversitesini nereden çıkardın ki?
  • İstanbul üniversitesini nereden çıkardın ki?
    Ben kendi başımdan geçen Kıbrıs tecrübemi anlattım.Akreditasyon vs hikaye demişsin.Ozaman sana iyi hikaye okumalar.rüya gördürüyor.Faydalı :D Şuan bunları yazmam ve yazmamam arasında benim kendi kişiel menfaatlerime hiçbir katkısı yok.İstanbul üniversitesi değil ama İstanbuldaki okuduğum üniversitenin eğitim kalitesini yerersem kazancım ne?Kıbrısı översem kazancım ne?İkiside "0". Ancak dh forumun ingilizce bölümüne insanlar nasıl olurda ingilizce geliştiririm;film anlayamıyorum;konuşamıyorum vs vs sayısız ileti gönderiyorlar.Benim gördüğüm,okuduğum Kıbrıs Gazimagosa ili Doğu Akdeniz Üniversitesinde eğitim 100% ingilizce.Öğrencilerin yarısından çoğu yabancı ve türklerle çok kolay iletişim kurabiliyorlar.sıcak kanlılar.Dolayısıyla pratik dil gelişimine katkısı çok.Eğer olurda ünv seçerseniz;mutlaka kıbrısa gidin elimden gelse cevahir avm nin önüne reklam asdırırım.Bu yaptığımda sadece öğrencilerin faydasına.Milletin faydasına.Öyle değil mi pakistanda ilkokulda öğretilmeye başlanan dil bizim ülkede ilkokul sonunda başlıyor.
    Zamanını aldığım için özür dilerim arkadaşım.Ancak ben istanbul ünv de de okumadım.amacım istanbulu istanbuldaki okuduğum ünv yi kötülemek de değildi.Tek amacım Kıbrısdaki eğitim kalitesiyle İstanbulda okudugum okulun eğitim kalitesini karşılaştırmaktı.

Kal sağlıcakla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i.ozgurr -- 9 Ocak 2016; 21:36:44 >

• quote:

İstanbul üniversitesini nereden çıkardın ki?
    Ben kendi başımdan geçen Kıbrıs tecrübemi anlattım.Akreditasyon vs hikaye demişsin.Ozaman sana iyi hikaye okumalar.rüya gördürüyor.Faydalı :D Şuan bunları yazmam ve yazmamam arasında benim kendi kişiel menfaatlerime hiçbir katkısı yok.İstanbul üniversitesi değil ama İstanbuldaki okuduğum üniversitenin eğitim kalitesini yerersem kazancım ne?Kıbrısı översem kazancım ne?İkiside "0". Ancak dh forumun ingilizce bölümüne insanlar nasıl olurda ingilizce geliştiririm;film anlayamıyorum;konuşamıyorum vs vs sayısız ileti gönderiyorlar.Benim gördüğüm,okuduğum Kıbrıs Gazimagosa ili Doğu Akdeniz Üniversitesinde eğitim 100% ingilizce.Öğrencilerin yarısından çoğu yabancı ve türklerle çok kolay iletişim kurabiliyorlar.sıcak kanlılar.Dolayısıyla pratik dil gelişimine katkısı çok.Eğer olurda ünv seçerseniz;mutlaka kıbrısa gidin elimden gelse cevahir avm nin önüne reklam asdırırım.Bu yaptığımda sadece öğrencilerin faydasına.Milletin faydasına.Öyle değil mi pakistanda ilkokulda öğretilmeye başlanan dil bizim ülkede ilkokul sonunda başlıyor.
    Zamanını aldığım için özür dilerim arkadaşım.Ancak ben istanbul ünv de de okumadım.amacım istanbulu istanbuldaki okuduğum ünv yi kötülemek de değildi.Tek amacım Kıbrısdaki eğitim kalitesiyle İstanbulda okudugum okulun eğitim kalitesini karşılaştırmaktı.

Kal sağlıcakla.

Hocam senin işte kalite anlayışın çok farklı. Arkadaşın 4 yıllık üniversite eğitimini çöpe atıp gitmiş kabin memuru olmuş. Lise mezunu bir sürü hostes var THY'de. Diğer arkadaşın bastırmış 65.000 € yu pilotluk eğitimi almış bu da tamamen maddi durumla alakalı. Diğer arkadaşın KPSS'ye girmiş öğretmen olmuş. Bunların hiçbirinin Kıbrıs ile alakalı değil. İstanbul Üniversitesi'ni kastetmediysen sorun yok. Sürekli İstanbul'daki üniversite diye bahsedince insan öyle çıkarım yapıyor. Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ gibi üniversitelerin hazırlıkları Kıbrıs üniversitelerinden çok çok daha iyi. İngilizce öğrenmek için Kıbrıs seçmek mantıksız. Akreditasyon tabii ki hikaye Harvard, Oxford gibi kaliteli okullar Türkiye'deki üniversitelerin öğrenci başarı sıralamasına bakıyor. Üst dönemim Oxford Hukuk Fakültesi'ne kabul aldı. Kıbrıs'tan neden böyle başarı hikayeleri duymuyoruz? Hep aynı laf akreditasyon vs vs Kıbrıs mezunu Pelinsu İngiltere, Amerika'da tanınmamış üniversitede (Arizona vs) mba yapıp anca arkadaşlarına anlatacağı party time hikayeleri oluyor. :) Geç arkadaşım hani özel üniversite karşıtı değilim Koç, Bilkent desen neyse de gelmiş burda lise mezunlarının olabildiği kabin memuru, binlerce € luk eğitimle olunabilen pilotluk gibi meslekleri olan Kıbrıs mezunları örnek verirsen orda dur derim. Ebru Polat var mesela Kıbrıs Doğu Akdeniz Hukuk mezunu şu an şarkıcılık yapıyor. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-91E6D8468 -- 9 Ocak 2016; 22:09:02 >

• Arkadaşım;bir masaya oturduk.Oturmakdan amaç;bilgi alış-verişi;birbirimizi bilgilendirelim;fikir alış verişi yapalım;doğruyu yanlışı;doğru algıyı yanlış algıyı ortaya çıkaralım ise ben sonuna kadar varım ve gece nişanlımın doğum gününü kutlayacağım halde bu konuyla ilgili olarak söyledğim şartlarda şuan çalıştığım işyerimde kalkmamak üzere sabaha kadar etik çerçevesinde konuşmaya varım.Ancak amaç;benim arkadaşın,senin arkadaşın;benim ünvm senin ünvden olursa;bnm babam seninkini döver olursa ben yokum..bunu başdan söyleyeyim.

Anladığım kadarıyla İstanbul Üniversitesinde okuyorsun.Birkere ben o Üniversiteyi ağzıma alacak kadar büyük bir insan değilim haddimi aşmış olurum.İstanbul Üniversitesi her neresinden bakarsan bak;hakkında tek kelime edilmeyecek şaheser bir üniversite.Dolayısıyla sana eğitiminde başarılar diler nacizane tavsiyem bahsettiğin Harvard ünv de doktora yapmış eğitim görevlilerinin yolunu takip etmen.Vatan,millet,sizin gibi yüksek insanlarla büyür;konuşmayla atışmayla değil.!

Benim arkadaşlarıma gelince evet host olan hakkında doğru söylüyorsun.Beni sınav döneminde yakalardı.Israrla ders çalışalım isterdi.Ancak senin anlattığın gibi lise mezunlarınında alındığı bir yer değil havayolları.örnek çok.Pilot olan hakkında ise bankadan kredi çekti.Babasının durumu fazla yoktu.Ama şuan pilot.En büyük otellerden birinde resepsiyonist dediğim ise gerçekten Mardinli, Almanya eğitimi almış bir bayan arkadaş.Mardin de resepsiyon şefliği yaptıktan sonra buraya geldi.Burdada anlattığım gibi.

"Bence 4 yıllık eğitimini çöpe atmış kabin memuru olmuş diyorsun?"Senin gibi konuşursam şöyle demem gerek."-Niye?3900 net maaş dan fazla maaş veren bir işyeri açtında çalışmadık mı?" Ancak ben böyle demiyorum.Diyorum ki kimse kimseyi sevmek zorunda değil ancak saygı duyacak.Duymassa daha çok yerimizde sayar cumhuriyetçi tarikatcı kavgası yaparız.Öte taraftanda rusya tepemize biner.

Hazırlık sınıfları hakkında fazla bilgim yok.Devam edicem.

• quote:

Arkadaşım;bir masaya oturduk.Oturmakdan amaç;bilgi alış-verişi;birbirimizi bilgilendirelim;fikir alış verişi yapalım;doğruyu yanlışı;doğru algıyı yanlış algıyı ortaya çıkaralım ise ben sonuna kadar varım ve gece nişanlımın doğum gününü kutlayacağım halde bu konuyla ilgili olarak söyledğim şartlarda şuan çalıştığım işyerimde kalkmamak üzere sabaha kadar etik çerçevesinde konuşmaya varım.Ancak amaç;benim arkadaşın,senin arkadaşın;benim ünvm senin ünvden olursa;bnm babam seninkini döver olursa ben yokum..bunu başdan söyleyeyim.

Anladığım kadarıyla İstanbul Üniversitesinde okuyorsun.Birkere ben o Üniversiteyi ağzıma alacak kadar büyük bir insan değilim haddimi aşmış olurum.İstanbul Üniversitesi her neresinden bakarsan bak;hakkında tek kelime edilmeyecek şaheser bir üniversite.Dolayısıyla sana eğitiminde başarılar diler nacizane tavsiyem bahsettiğin Harvard ünv de doktora yapmış eğitim görevlilerinin yolunu takip etmen.Vatan,millet,sizin gibi yüksek insanlarla büyür;konuşmayla atışmayla değil.!

Benim arkadaşlarıma gelince evet host olan hakkında doğru söylüyorsun.Beni sınav döneminde yakalardı.Israrla ders çalışalım isterdi.Ancak senin anlattığın gibi lise mezunlarınında alındığı bir yer değil havayolları.örnek çok.Pilot olan hakkında ise bankadan kredi çekti.Babasının durumu fazla yoktu.Ama şuan pilot.En büyük otellerden birinde resepsiyonist dediğim ise gerçekten Mardinli, Almanya eğitimi almış bir bayan arkadaş.Mardin de resepsiyon şefliği yaptıktan sonra buraya geldi.Burdada anlattığım gibi.

"Bence 4 yıllık eğitimini çöpe atmış kabin memuru olmuş diyorsun?"Senin gibi konuşursam şöyle demem gerek."-Niye?3900 net maaş dan fazla maaş veren bir işyeri açtında çalışmadık mı?" Ancak ben böyle demiyorum.Diyorum ki kimse kimseyi sevmek zorunda değil ancak saygı duyacak.Duymassa daha çok yerimizde sayar cumhuriyetçi tarikatcı kavgası yaparız.Öte taraftanda rusya tepemize biner.

Hazırlık sınıfları hakkında fazla bilgim yok.Devam edicem.

Lise mezunlarının aldındığı bir yer değil mi havayolları? :D Ben 19 yaşında lise mezunu halimle yapılan tüm sınavları (ingilizce yazılı, psikoloji mülakatı, ingilizce sözlü, kurul mülakatı) başarıyla geçerek kabin memurluğuna alınmıştım. :) Şu an okulum dolayısıyla bıraktım. Türkiye'deki kabin memuru alımlarında en sıkı alım yapan tek kurum var o da THY. Arkadaşlarım da dahil birçok lise mezunu kabin memuru alımı yaptı hala da yapmaya devam ediyor. Kaldı ki bırak hostesliği THY tecrübeli pilot alımında bile lise mezunu yeterli görüyor ki şu an lise mezunu çalışan pilot tanıdıklarım da çok. Buraya örnek olsun diye kabin memuru ilanını da koyayım.http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kurumsal/basin-odasi/duyurular/duyuru/turk-hava-yollari-a-o-da-kabin-memuru-olarak-gorev-yapacak-bayan-calisma-arkadaslari-ariyoruz-917 Kabin memurluğu da güzel meslek ama Kıbrıs'taki okula bağlaman yanlıştı hocam, o yüzden dedim dört yıllık eğitim almasına hiç gerek yoktu diye. Yoksa isteyen istediği mesleği olsun kimseye bir şey dediğimiz yok. Sen Kıbrıs'a bağladığın için olayı öyle söyledim.

• quote:

gece nişanlımın doğum gününü kutlayacağım

Nişanlının doğum günü kutlu olsun, iyi eğlenceler.
  • Öncelikle merhaba. Nişanlımın doğum gününü kutladığınız için teşekkür ederim. Dün işyerimden geç ayrıldığım için öyle kendi kendimize kutlamış olduk :(
    Bu arada belirtmek isterim ki; benim çevremde sizin gibi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğrenim gören fazla kişi yok. Sizinle konuşmak bile büyük şans benim için. Konuyla ilgilenip gerek olası yanlış anlaşılmaları düzelttiğiniz gerekirse bu şansı bana tanıdığınız için öncelikle teşekkür ederim.
    Derler ya kişiye göre konuşmak gerek diye. Ben de sizinle olan konuşmamın önemine binaen bana göre kısa/belkide biraz uzun yazı yazmayı düşünüyorum. Anlayışınız ve sabrınız için teşekkür ederim.
    Öncelikle cümle cümle yazdıklarınızı değerlendirelim:

1-- Lise mezunlarının alındığı bir yer değil mi havayolları? :D Ben 19 yaşında lise mezunu halimle yapılan tüm sınavları (ingilizce yazılı, psikoloji mülakatı, ingilizce sözlü, kurul mülakatı) başarıyla geçerek kabin memurluğuna alınmıştım. :) Şu an okulum dolayısıyla bıraktım.
    1--Anladığım kadarıyla eğitim hayatınızı şimdiki olduğu gibi çok kaliteli yerlerde sürdürmüş, kendinizi sürekli yenilemiş, geliştirmişsiniz. Lise mezunu olarak kabin memurluğuna kabul edilmişsiniz. Tebrik ederim. Ancak dh forumu kullanan lise mezunları arasından yüzdelik olarak % kaçı sizin gibi kendini geliştirmiştir ki? Bunu nasıl anlayabiliriz? hiç uzağa gitmeden İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesinde okumak isteyen dh forum üyesi lise öğrencilerinin girmiş olduğu üniversite sınavından, yüzdelik olarak kaçı İstanbul üniversitesi hukuk fakültesinde okuyordur sorusunun yanıtı ile kolayca anlaşılır hakikat.
    Bence 5%’i geçmez. Ancak, pekiştirmek gerekirse başka bir örnekle devam edelim. İstanbul genelinde okuyan lise öğrencilerinden yüzde kaçı sizin gibi kendini geliştirmiştir ki? Hadi bunada %10 diyelim. El insaf Türkiye geneli lise mezunlarından % kaçı sizin gibi kişisel gelişimi yüksektir ki THY host alımı sınavlarından ilk mülakatı geçecek (thy kabin memuru alımlarındaki mülakatta en ufak diksiyon veya mimik hataları elenmeye sebep.);daha sonra 1 saat İngilizce sınavını geçecek(İngilizce sınavı test değil yazılı; sallamasyon şansı olmayan herhangi bir intermediate seviyenin yeterli olmadığı, sınavlar);bir yerlerde adam vurmamış hapis yatmamış olacak; çoğu zaman sigara içmeyenin tercih edildiği; hastane raporunu sağlam teslim etmiş olacak(buda herhangi bir işyerinin sağlık ocağı veya herhangi bir hastaneden istediği rapor değil; benim bildiğim kadarıyla İstanbul genelinde yetkilendirilmiş sadece 5 veya 6 hastanenin uzman doktorları/uzman teçhizatları tarafından verilebilen raporlar);daha sonra psikolojisi düzgün olacak; IQ testi yüksek çıkacak kafası çalışan olacak; boy kilo uyumu olacak vs vs. Bayan olup thy ye lise mezunu olarak girdiğini düşünürsek evet kolaylık var. Ancak erkekseniz; sizinle aynı özellikleri taşıyan bir bayan, şansınıza o esnada başvurmamış olacak; ha dahası sizin başvurduğunuz sırada sizinle aynı özelliklere sahip Üniversite mezunu birisi başvurmamış olacak ki sizi tercih etsinler vs vs. gibi birçok şartın yerine gelmesi Türkiye genelinde % kaçlık bir lise mezunu kitlesine hitap eder?%1’lik.Bu %1’lik kesime hitap eden şeyi 100%’e hitap ediyor gibi algılamak/göstermek sizin gibi birisinden beklenmez açıkçası. Bunu herhangi bir kişiyle konuşsaydım normaldi. Ancak Sizin gibi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 2013 yılından beri eğitim gören kaliteli birisi tarafından bu yorumları almak ve “Lise mezunlarının alındığı bir yer değil mi havayolları? :D ” şeklinde :D’ye istinaden fikirlerimin küçümsenmesi, çok üzücü ve kabul edilebilir bir şey değil.:( Buna ek olarak konu buralara kadar geldi ancak başlangıç noktasını; birilerinin Kıbrıs da okuyup havayollarında host’luk yapması ve benim okuduğum devlet üniversitesinde okuyup host’luk yapması olarak değerlendirirsek; Neden Kıbrıs daha avantajlı? Çünkü eğitimi 100% İngilizce, dh forumun İngilizce bölümündeki kullanıcıların, yorumlarına istinaden en zorlandıkları bölüm olan pratik yapma, yabancılarla sohbet etme imkanının inanılmaz derece kolay ve samimi sıcak ilişkiler kurulabilip kimi zaman ev arkadaşlıklarına kadar gidebilen, kimi zaman parti düzenleyip hem eğlenip hem yabancı dil geliştirip hem de para kazandıran aktiviteler içerisinde bulunabilme imkanı. Bu imkan , benim okuduğum İstanbul da ki okulda yok. Yani neresinden bakarsan, değerlendirirsen değerlendir maalesef tamamen yok. Ben elimden geldiği ölçüde kendi bölümümün standartlarını yükseltmeye çalıştım. Ancak gücüm yetmedi. Ha buna ek olarak konuyla alakalı değil ama Elimden gelse Türkiye de açılan tüm Turizm bölümlerine ; 2 yıllık/4 yıllık farketmez;100% İngilizce şartı getiririm. Sektörün ihtiyacı olan istihdam Üniversiteler tarafından eğitilip; sektöre, ülkeye katkı sağlanması amaçlanırken; sektörün –olmaz sa olmazı- İngilizcenin haftalık 4 5 saatle geçiştirilmesi inanılır gibi değil. İngilizce bilmeyen bir turizm mezunu; farz-ı misal Turizm bölümünün duayen eğitim görevlilerinin yuvası Boğaziçi Üniversitesinde veya Antalya Üniversitesinde de eğitim almış olsa; turizmin alt sektörleri olan; Otelcilik de veya Seyahat acentacılığında veya Aşçılık da bile çok ileri gidemez.
    Host olmak için gerekli olan tek değil ama en önemli şartlardan birisi olan yabancı dili geliştirmek için bulunmaz bir fırsat olan Kıbrıs Doğu Akdeniz veya Girne Amerikan Üniversitesi,Türkiye geneli birçok Üniversiteden öndedir. Ha bunu tutup da İstanbul Üniversitesi ile karşılaştırmayın.
    2- Türkiye'deki kabin memuru alımlarında en sıkı alım yapan tek kurum var o da THY. Arkadaşlarım da dahil birçok lise mezunu kabin memuru alımı yaptı hala da yapmaya devam ediyor. Kaldı ki bırak hostesliği THY tecrübeli pilot alımında bile lise mezunu yeterli görüyor ki şu an lise mezunu çalışan pilot tanıdıklarım da çok. Buraya örnek olsun diye kabin memuru ilanını da koyayım.http://www.turkishairli...rkadaslari-ariyoruz-917
    2-Arkadaşlarınızın, sizden farklı olmadığını anlamak zor olmasa gerek. ”Arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.” Siz İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesindeyseniz, arkadaşlarınızda Ankara Üniversitesi Hukuk fakültesindedirler. Dolayısıyla önceki madde de de belirttiğim gibi örneğiniz uygun değil. Genel kitleye; ”Lise mezunları” ’nın geneline hitap etmiyor. Bunun yanı sıra şu an işyerimde olduğum için detaylı bakamicam ama verdiğiniz ilanda gösterildiği üzere 1 tane lise mezunu ilanı var ise,10 tane farklı ilan da da Üniversite mezunu şartı aranıyor. Ayrıca ilan bayanlar için geçerli. 1. Madde de açıkladığım üzere en iyi olasılıkla düşünüldüğünde ortaya çıkan %1’lik kitleye bile hitap etmiyor. Bu arada Pilotlukla ilgili ilk aramalarım sonucunda ;
    http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kurumsal/basin-odasi/duyurular/duyuru/turk-hava-yollari-a-o-yetistirilmek-uzere-ii-pilot-aday-adaylarinda-aranan-sartlar-826
    böyle bir ilan buldum. Yetiştirilmek üzere 2. Pilot aday adayında aranan şartların başında 4 yıllık üniversite mezuniyeti aranıyor. Ayrıca Toelf dan 75 puan istiyor 120 üzerinden. Ya bu mudur yani?Hani lise mezunları kabul ediliyordu?Ha evet,kabul ediliyor ama;
    http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kurumsal/basin-odasi/duyurular/duyuru/thy-a-o-b737-a320-kaptan-pilot-adaylarinda-aranan-sartlar
    bu ilandada görüleceği üzere; tecrübeli veya kaptan pilot için gereken şartlarda; en az lise mezunu olmak ve bunun yanı sıra geçerli ATPL, JAA, EASA, FAA, ICAO lisansına sahip olmak var.? Tecrübeli pilot alımında lise mezuniyeti yetiyor demiştiniz. Ancak ilanın alt kısmını okumadığınızı varsayıyorum. Veya bilgileriniz güncel olmayabilir.
    3- Kabin memurluğu da güzel meslek ama Kıbrıs'taki okula bağlaman yanlıştı hocam, o yüzden dedim dört yıllık eğitim almasına hiç gerek yoktu diye. Yoksa isteyen istediği mesleği olsun kimseye bir şey dediğimiz yok. Sen Kıbrıs'a bağladığın için olayı öyle söyledim.
    3-Buraya kadar sizin yorumunuza yanıt vermeye çalıştım. Bundan sonra ki yazımda müsaade ederseniz 3. Maddedeki yazdıklarınızla da alakalı ve tamamen “Neden Kıbrıs?Akreditasyon neden önemli? Türkiye bitti Kıbrıs mı kaldı? Baba parasıyla okumaya gidenler?Yanlış algı/anlaşılmalar ve sebepleri Vs gibi konulara elimden geldiği kadar değineceğim.

Kalın sağlıcakla.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.