Şimdi Ara

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
629
Cevap
4
Favori
276.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

UMMC Ekaterinburg - Dynamo Kursk
    Premier League // Finali. Oyun 2

Saat 15:00
    Yayın: https://www.youtube.com/watch?v=Lk6HCv4Nrkc

Maç sonu EKA: 82 - Kursk: 69 (30 - 18, 17 - 9, 21 - 21, 14 - 19)
    Eka seride 2-0 öne geçti.

- Lara Sanders ve Kristi Toliver EKA'da, Angel ise Kursk'ta maç kadrosuna alınmadılar.
    - Eka bu maça Torrens ve Griner üzerinden oyunlarla başladı ve Torrens muhteşem oynadı. Maçın başında farkı açıp sonuna kadar korudular.
    - Greener erken faul problemi dolayısıyla kenara alındı ve sadece 15 dakika oynayabildi.
    - Eka'dan Meesseman 11s, 10r ile double double yaptı.
    - Torrens 21, Moore 19, Meesseman ve Greener 11'er sayı ile katkı verdiler.

- Kursk guardı Anna Cruz, sakatlık dönüşü katkı verememeye devam ediyor. Prince'i çok aramış olmalılar.
    - Natalia Zhedik 20, Petroviç 13, Ogwumike 12 sayı buldular.
    - Kursk'un Eka'dan 6 tane fazla üçlük atması onları kurtarmadı sadece 24'lere çıkan farkı azaltabildiler.

Anektod: Maçın bitmesine 2:15 kala 80 - 67 geride iken mola alan Kursk koçu Mondelo oyuncularına çaresizlik içinde "Why not? Please" dedi.
    Because Mondelocuğum, "Not in my house"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 29 Nisan 2018; 18:52:42 >

• Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Lucas Mondelo çok beğendiğim bir koç.Umarım bir gün bizim takımda görme şansına sahip oluruz.

En büyük sıkıntısı bana göre İngilizce konuşamaması buda oyuncular için motivasyon kaybına uğratıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dwdark -- 29 Nisan 2018; 23:55:53 >
  • dwdark D kullanıcısına yanıt
    Günümüzde zaten ELW'de başarılı olan koçların İspanyol olduğu ortada.

Ama, Avrupa ve hatta Türkiye'deki 20 yaşında ingilizce taktik anlayan oyuncuları bıraktık, İngilizceye karşı direnç olan Rusya'da bile yine 20 yaşındaki oyuncuların ingilizce taktiği anlamalarında sorun yaşamazlar iken Mondelo gibi belli bir kariyere erişmiş koçun ingilizce taktik vermeyi halen öğrenememesi ve bu yaştan sonra da öğrenme ihtimalinin görülmemesi büyük handikap.

Bu sezon EKA'nın ELW şampiyonluğundan sonra Rusya Premier lig şampiyonluğuna ulaşmasına 1 galibiyet var, kalan 3 maç içerisinde.
    EKA, Rusya şampiyonluğunu da kazanırsa Mondelo'nun işine hemen son verilmese bile artık Kursk camiasında sorgulanmaya başlanacaktır.
    Tabi, Epipany Prince sakatlanıp yerine Anna Cruz oynatıldığı varsayımıyla yazıyorum.

Konu Dışı: Rusya ile vizeler kalkınca, 3 yaz üst üste motosikletle gidip gezdim, St. Petersburg'a kadar. Moskova'da tanışıp beni Putin'in yazlığının (Onlar Daça diyor) olduğu göl kenarında misafir eden arkadaş dışında pek ingilizce bilen kişilerle karşılaşmadım.

Rusları sevdim, zamanında FB Volley takımına gelip bizi namağlup şampiyon yapan Ekaterina Gamova'dan dolayı.
    UMMC Ekaterinburg takımını sevdim, Gamova'nın adından dolayı.

• Yarı final rakibimiz belli oldu: Hatay.

Hatay BŞB: 64 - Mersin BŞB. 56

Son 4 dakikaya, 15'e çıkan farkı 1'e indirmesine rağmen Mersin BŞB kalan sürede gerisini getiremedi.

Ancak bu maçın bize anlattığı: Hatay BŞB her ne kadar bize karşı yarı finalde saha averajını ele geçirse de, bu durum onları geçemeyeceğimiz anlamına gelmiyor.

Hatay BŞB belli ki Venezia faciasından çok etkilenmiş, kendilerine olan güvenleri azalmış.

Formül belli: Pota altında C.Paris'in yüzünü ikili sıkıştırmalarla potaya döndürme, Abdelkader'in üçlüklerine sıkı defans yap.
    Mitcell, Bahar ve Syntsina teyzelere de dikkat et ve işi bitir.
  • Geçen Haziran ayında Latviya - İtalya maçının son anları:

Zandalasini'nin yaptığı faul SDF olarak değerlendiriliyor ama bu karar Minnesota Lynx'i etkilemiyor.

Gerçi, geçenlerde Stewart geliyor diye kendimizi yırttık ama sonuç yok.

Şimdi, varsayalım ki bu sefer Zandalasini transferi gerçek, peki onun yerine kim gidecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 30 Nisan 2018; 23:5:8 >

Yalnız bu pozisyon için SDF ağır olmuş.Faul var ama SDF ağır bir karar.Bence Zandalasini bütçemiz dahilinde başarılı bir transfer eğer gerçekse.

Şimdi önümüzdeki bizim için çıkan transfer söylentilerine bir bakalım.Şuana kadar Zandalasini,Lara Sanders ve Kiah Stokes ve Plum yerine bir tane kıta dışı kısa alınacağı söyleniliyor.

Büyük ihtimal Vera ve Sottana dışında ki bütün yabancılar gönderilecek.

Şimdi Zandalasini'nin 3 numara'da oynacağını düşünürsek ki bence orda oynatacaklar;ben kendisi 3,5 numara olarak görüyorum.

2 kıta dışı hakkıdan birini Stokes için kullandık diyelim.Şimdi kritik soru şu kıta dışı kısa hakkını point guard(1 numara) için mi yoksa Shooting Guard yani 2 numara için mi kullanılacak.Gelecek sezonu belki de kaderini belirleyecek soru bu.

Yine bu iki pozisyon için şuan ortada hiçbir söylenti olmadığı için tahmin yapmak çok zor.Onlarca kadro yazarız burda bu ikisi için.Bu yüzden haber çıkmasını bekliyecez.

Şimdi diğer bir konu ise yerli transferi nolacak.Söylentilere göre Pelin ile Çukurova ilgileniyor hatta prensipte anlaşıldığı bile yazıldı.Diğer taraftan Ayşe Cora'nın seneye YDÜ'ye gideceği söyleniliyor.

Hadi bunlar gitti diyelim yerine kimi alacaklar.Zaten kısıtlı olan yerli piyasında vasat üstü veyahut iyi oyuncu bulmak çok zor.Umarım bir aptallık yapıp Pelin ve Ayşe'yi kaptırmayız ki Didem Akın bu konuda çok başarılıdır.

Birsel basketi bırakacak mı yoksa kalacak mı.Bu konu tam bir muallak.

Benim düşünceme göre gelecek sene Kadro şu şekilde olabilir.Birsel bırakırsa Pelin(Sottana)-ABD'li kısa(Ayşe Cora)-Zandalasini(Tuğçe)-Vera(Tilbe)-Sanders(Stokes)

ABD'li kısa olarak 2 numara olarakLoyd olabilir mi düşünüyorum acaba bütçe dahilinde.Hadi Loyd'u getirdin diyelim Bu şekilde olursa o zaman net bir 1 numara oyun kurucu sorunu olmuş olacak hele ki Birsel bırakırsa Pelin ve Sottana ile sezon bitmez.Kısacası iki uçlu bir bıçak durumu.

Valerie Garnier gelecek sezon için ne düşünüyor bu sene ne yapacak görücez.

Bu sene kulüpte seçim olduğu için ki seçim Haziran'da bu durum bütün şubelerin gelecek yıl planlarını uygulatamaması demektir.Oyuncularla en fazla prensipte anlaşırsınız.Ama Voleybol ve Basketbol şubelerinin transferlerini Haziran'dan sonraya bırakırsanız geçmiş olsun.Gelecek seneyi çöpe atmış oluruz.Çünkü o zamandan sonra piyasanın iyi oyuncuları çoktan başka takımlara anlaşmış oluyor.

Bu durumun en güzel örneği geçen sene Bayan Voleybol'da yaşandı.Geçen sene Abdullah Paşaoğlu denilen belkide Didem Akın'dan daha vasıfsız şube sorumlusu Kim'in cevabını bekleyelerek diğer transferleri yapmadı.Çünkü takımı ona göre kuracakları için diğer transfer için beklediler Kim bizi reddetti Çin'e gitti.Bir baktılar ki yerine piyasada oyuncu yok.Aynı hatayı yine bu senede yapıyorlar.Kim'e teklif yapmışız onun cevabını bekliyormuşuz.Bekle babam bekle umarım bizi reddettiğinde ki inşallah reddetmez.Eğer Kim bizi redderse piyasada onun yerine kaliteli oyuncu bulamıyacaksın .

Elbette Ali Koç'un bu duruma karşı bir planı vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dwdark -- 1 Mayıs 2018; 0:52:16 >

• Renkdaş öncelikle detaylı cevabın için teşekkür ederim:

Ayşe Cora'nın, Didem oldukca gideceğini sanmıyorum. Gitmesin zaten, daha iyi oyuncu olacağının sinyallerini veriyor.

Pelin de kalsın, rakiplere vermeyelim, aynen EKA'lı Raisa Musina'nın kendi takımında pek oynatılmamasına rağmen WNBA tarafından Draft edilmesi gibi.

Kia Vaughn'a karşı ondan daha verimli bir oyuncu bulmaları mümkün değil, kim: Mesela Yvonne Turner mi? Alakası yok.

Vera teyze: Tamam, bu sezonki mükemmel performansı ile 1 yıl daha takımımızda kalmayı hak etti.

Sklyer Diggins'i resmi olarak açıklamadıktan sonra isterse Plum'u göndersinler ki bir hayli tazminat ödeyecekleri kesin, gerisi bizi yine oyalamak amacındadır diye
    düşünüyorum:

Hayaller Stewart, gerçek başka.
    Plum'in sözleşmesi 1+1 şeklinde olduğu soyleniliyor. Yanı opsiyon kullanmasak gule güle.Diggins'i alacak paramiz olduğunu sanmıyorum.Cin'e gidebilir gelecek sezon.Butce dahilinde Loyd daha mantıkli görünüyor.Zaten Diggins bir röportajinda geçen sene yada ondan önceki sene Çin'den bir takım ile anlaştığını ama sakatlığından dolayı transferin iptal olduğunu söylemiş.

Yerliler konusunda sana katılıyorum.

Kia konusunda evet Kia ve Stokes aynı düzeyde oyuncular hatta yaş ve tecrübe olarak Kia bir adım daha önde Stokes'sa daha genç olduğu için oyunu biraz daha sert ve enerjik oynuyor.Mersin maçlarında çok verimli oynadı takimi kaybetse de.

Hele ki Vera-Sanders-Stokes uclusu bizim ligde tabiri caizse canlı canlı adam yerler

Bide Ydu'nun transfer söylentileri doğru ise bu uzunlarla onların pota altını rezil rusva etme şansımız var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dwdark -- 1 Mayıs 2018; 1:31:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 Mayıs Çarşamba

Saat 18:00 (TSİ)

UMMC Ekaterinburg - Dynamo Kursk

Premier League Finali 3. Maç

Yayın 1 https://www.youtube.com
    Yayın 2 https://russiabasket.ru/

Not: EKA seride 2 - 0 önde ve deplasmandaki bu maçı kazanırsa şampiyon olacak, yenilirse seriye devam.

Devre Kursk: 49 - EKA: 48 (27 - 22 1.çeyrek)

- Angel ilk devre alev aldı 19 sayıyla. 5/5 2s, 1/1 3s, 6/6 sa.
    - EKA'yı ise 2.çeyrekte sonradan oyuna giren Faulkner kurtardı fark yemekten, 3 tane üçlüğü peşpeşe atarak. Griner de 15 sayıda.

ŞAMPİYON UMMC EKATERİNBURG (91 - 94)

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.

- EKA, 3. çeyrekte 11 sayı öne geçip maçı kopartıyor derken bu sefer Faulkner ve Belyakova batırdı. (76 - 75 3.çeyrek)
    - Son çeyrek Kursk maçı alıyor derken Britney Griner ve Moore imdada yetişti.
    - Griner 40 dakika oynayıp 35 sayı atarken maç bitiminde sahada oturup kalınca herkesin endişeyle başına toplanmasından dolayı takımı şampiyonluk sevincini yaşayamadı. Moore 26 ve Torrens 12 sayıyla ona katıldılar.

- Angel'ın muhteşem oyununa yazık oldu. Attığı 31 sayının yanı sıra mükemmel asistler de yaptı.
    - Ancak, bayan sporcuları erkeklere göre daha dürüst zannederdim, öyle olmadığını görmeye başladım: 2. Çeyrekte Kursk'tan Petroviç sıçrayarak aldığı top esnasında arkasından Moore'un geldiğini görünce dömelerek temas sağlayıp faulu aldı. 3. çeyrekte yine Kursk'tan Ogwumike, yanından dolaşıp perdesinden çıkmak isteyen Torrens'in kolunu iki eliyle yakalayıp göğsüne bastırarak kendini yere atıp faul aldı.
    - Son 12 gün içinde hem ELW F4 hem de Rusya Final serisinde 4 maç üst üste EKA'ya yenilerek sezonun en önemli iki kupasını kaptıran Kursk koçu Mondelo madalya töreninde çok mutsuzdu. İkincilik Madalyasını hemen çıkarıp cebine koydu.

-------------------------------

Saat 19:00

YDÜ - ÇUKUROVA BASKET
    TKBSL Yarı Final 1. Maçı

Yayın https://www.youtube.com/watch?v=_JnAryPPQ6c

Maç Sonu YDÜ: 78 - Çukurova: 76

[ 16 - 21 ] [ 24 - 18 ] | [ 19 - 21 ] [ 19 - 16 ]

Bu maçı seyretmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 2 Mayıs 2018; 21:19:7 >

• dwdark D kullanıcısına yanıt
    Plum'ın kontratı için daha önce 3 yıl diye yazıldığı için tazminat vardır diye düşünmüştüm.
    Resmi siteye şimdi tekrar baktığımda "2017-2018 basketbol sezonu için anlaşma sağlanan Kelsey Plum" ifadesi var. Demek ki 1 + 1 olsa gerek.
    O zaman gönderilmesinde sorun çıkmaz.
    Zaten, yaşıtı Powers gönderildikten sonra performansında düşüş oldu, o da gelişmelerin farkında olsa gerek.

Stokes, evet Çukurova maçlarında iyi oynadı, Chelsea Gray sakatlıktan sonra eski katkıyı veremeyince elendiler.
    Ancak Botaş'ta da para çok, bakalım alabilecek miyiz.

Bu arada YDÜ'nün Vandersloot yerine Chelsea Gray ile ilgilendiği yazıldı.
    Vandersloot hakkında şöyle bir değerlendirme var: "Asist sayısını arttırmak için, garantili asist peşinde koşarken topu fazla elinde tutuyor, bu da takımdaki sıcak elli oyuncuların soğumasına neden oluyor"
    Chelsea Gray'in de Vandersloot tarzı garantili asist kovalayan bir oyuncu olduğu ama Vandersloot'un yetenek olarak bir tık altında bulunduğu belirtiliyor.

Bir ara kimi renkdaşlar Alina Yakupova'yı istiyordu ama onun takımında özel bir yeri var.
    Maç içinde dilediği kadar üçlük kullanıyor ve atamadığında Koçu ona bir şey demiyor.
    Bu sezon çok sayıdaki maçta 1/6, 1/7, 1/11, 1/12 gibi başarısız üçlük kullandı, bu konuda özgür bırakılmış.
    Oysa bu duruma bizim gibi takımlarda asla müsaade edilmez.

Bu arada Stewart adı hiç geçmiyor artık bizim için. Diggins pahalı ise Stewart da öyledir.
    Birsel hakkında kararsız kaldım, Garnier'in gelişiyle biraz kıpırdandı sanki.

GS'lı Gintare Petronite de değerli bir EU uzun ama bizde Vera var.

Tabi bizim başkanlık seçiminin zamanlaması da transfer dönemine geldiğiniden işler karışık.
    Aslında Aziz Yıldırım'ın tekrar aday olmasına da fazla kızamıyor insan, adam açıkca "Beraat edince başkanlığı bırakacağım" demişti, evet beraat etti ama savcı temyize gönderince 1 yılı aşkın süredir dosya Yargıtay'da ve bir türlü son karar çıkmıyor.

• 3 Mayıs Perşembe
    Saat 19:00

HATAY BŞB - FENERBAHÇE

Yayın: https://www.youtube.com/watch?v=6sVeK1h5j8A

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.

Üç galibiyete ulaşacak olan takımın finale kalacağı serinin ilk 2 maçı Hatay'da.
    Hatay'da Hülya Çoklar Mersin serisinde sakatlanmıştı, son durumunu bilmiyoruz.
    Bizde de Tilbe'nin durumu belirsiz.

Haydi kızlarımız diyoruz bu akşam.

---------------------
    İnanılmaz, yine bir Fener klasiği: Baştan sona önde götürdüğün ve farkı 10 sayıya çıkardığın ilk devrenin son 3-4 dakikasında yine geceleyin gözüne ışık tutulmuş tavşan moduna geçmek..

- Plum zorlama atışları kaçırınca kenara alındı da yerine giren Ayşe hadi üçlük attı ya Pelin?
    - Tamam, Tilbe'nin yine sakatlanmasına sebep oldunuz da yeni hocanın bu Esra ısrarı nedir?
    - Takım maçtan o kadar kopmuş ki, devrenin bitmesine saniyeler kala Hatay'ın aldığı mola'dan sonra hepsi sahamıza gitti: Sanki maç sonu ve oyuna bizim sahadan başlanacakmışcasına! Sonradan farkedip pozisyon alana kadar Syntsina'dan son saniye basketini yedik devre sonunda!
    - Tam vurup geçeceğimiz sırada Hatay'ı bununla dirilttik, yahu adamların 6 oyuncusu var başka yok.
    - Üçlüklerini engelledik ama pota altında Paris'i durduramadık yine.

Maç Sonu 58 - 73
    Seride 1-0 öne geçtik.

Bu güne kadar seyrettiğim FB maçları içinde bana çok uzun gelen maçlardan birisi oldu.
    3.Çeyreğin ikinci yarısıyla beraber kızlarımız hakimiyet sağlayıp maç sonuna kadar bırakmadı, öncelikle galip gelmenin sevinciyle yazmadığımı belirteyim:

- Tuğçe Canıtez, yeni koç'un ona verdiği özgürlükle nasıl bir yerli Meesseman olunacağını bu maçta gösterdi. Onun da ötesine geçip C.Paris hariç diğer tüm oyuncularının üçlük atışlar yapabilen Hatay'ın diğer 5 oyuncusuna karşı mükemmel bir yakın savunma yaptı. Hele Uzak mesafe üçlükleri uzmanı olan Bahar'ı - ki ilk çeyrek yine bir manyak üçlük atmıştı - hayatından bezdirdi. Bence maçın kahramanıdır.

Şimdilik bu kadar, darısı ikinci maça diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 3 Mayıs 2018; 20:58:42 >

• Fenerbahçe Kiah Stokes'i devşirme yapmaya hazırlanıyor. Yani Kiah Türk statüsünde forma giyecek.

Anna Cruz ve Epiphanny Prince, Dynamo Kursk'tan ayrıldı.

Ayrıca Angel ve Ogwunike'de ayrıldığına dair söylentiler var.

Bu sene başarı gelmeyince kadroyu dağıtmaya karar vermişler eğer doğruysa.O zaman Jones veya Stewart Kursk'a gidebilir.Bu bizim için iyi olmadi .

Ama şöyle bir kadro kurarsak seneye Eu'da final oynarız

Prince-Loyd-Zandalasini-Stewart(Vera)-Stokes

Fena çok fena kadro olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dwdark -- 3 Mayıs 2018; 19:2:45 >
  • Kiah Stokes'ı hangi tarihte devşirme yapma imkanımız var?

Ama fakiriz biz: "Prince-Loyd-Zandalasini-Stewart(Vera)-Stokes" nasıl olacak?

Ayrıca eğer Prince Rus devşirmesi olarak, beğendiğin koç Mondelo tarafından sakat olduğu için değil de sırf köylüsü Anna Cruz için ELW ve ve Rusya Final serisinde kadro dışı bırakıldıysa ve şimdi takımdan uzaklaştırılıyorsa bence Mondelo'nun da Kursk'ta fazla ömrü kalmamıştır.
    (Şampiyonluk seromonisinde gördüm: Prince hiç de öyle koltuk değneği filan taşımıyordu.)
    Aman Fenere gelmesin Mondelocuğum

Prince & Fenerbahçe: Elbette isterim, henüz 30 yaşında, üstelik EU.

Ancak, son cümlene şöyle katılıyorum renkdaş:

Kimi alırsak alalım bu saatten sonra, "Britney Griner, Emma Meessaman, Maya Moore gibi şu aşamada en mükemmel üçlüsünü kurmuş olan EKA'ya karşı ancak final oynayabiliriz. Daha Torrens de var elbette.

İşte en fazla Sopron gibi seyirci baskısıyla final gördüler garipler.

Eğer seneye ELW hakkı elde edersek (ki bu akşam ümidimiz yükseldi) en fazla F4 yapabiliriz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 3 Mayıs 2018; 21:38:32 >

Kiah'nın devşirilme konusu tam net değil.Devşirme sayılması için Milli Takım'da oynaması gerekiyormuş.Bazı söylentilere göre Ekrem Memnun Kiah'nın devşirilmesine karşıymış.

Yalnız twitter'da gezerken Prince ile alakalı şöyle bir bilgi gördüm ne kadar doğru bilmiyorum.

"Prince Rus vatandaşı olurken rus takımlara karşı avrupa maçlarında oynamama maddesi mevcut. Yani Fb ye gelirse Rus rakiplere karşı forma giyemez."

Bence Mondelo seneye kadroyu baştan kuracak ama Prince gibi birini üstelik rus vatandaşını bırakmak pek akıl karı bir iş değil.Marta Xargay'da seneye oraya gidiyormuş.

Zaten o kadroyu yazarken hayal kurarak yazdım :( .Ama umarım bizimkiler Kursk'un dağıldığından haberleri vardır.Çünkü ligimizden bir çok takım bu ayrılan oyunculara mutlaka teklif götürecektir özellikle YDÜ.

Seneye Kursk süper bir kadro kurmazsa Final oynama şansımız olabilir.Ne yazık ki Vandersloot'un da Eka'ya katılmasıyla seneye ağır favori Eka olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dwdark -- 3 Mayıs 2018; 22:6:50 >

• Evet, Vandersloot giderse YDÜ Prince'in peşine düşebilir. Ancak "Avrupa'da Rus takımlarına karşı oynayamaz" konusunu ilk defa duydum.
    Ayrıca Prince'i bırakıp Marta Xargay'ı almak da ilginç.

Bir de Cruz isteği gördüm nette, Anna Cruz bizim takıma alınamaz.

O artık İspanyada'ki para kazanmak amaçlı Sylvia Dominguez ile birlikte kurdukları sportif eğitim işine baksın.

Yaşı 31 işine gücüne baksın, Fenerbahçem ile asla işi olamaz.
    Yaşını bırakalım, gerek ELW'de ve gerekse Rusya ligi finalinde rezil bir oyun çıkardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 4 Mayıs 2018; 16:13:22 >
  • 5 Mayıs Cumartesi

YDÜ: 55 - Çukurova Basket: 59

Seride durum 1-1 oldu. Şimdi 2 maç Mersin'de oynanacak.

- Herkes Iagupova üzerine yoğunlaşıyor ama Çukurova Baskette 32 yaşındaki Erlena Larkins 12 sayı, 15 ribaunt ve 5 asistle günün yıldızı oldu. Ayrıca Ceyhun yıldızoğlu geçen maçta 40 dakika oynatırken bu maçta da sakatlık geçirdiği 1,5 dakika hariç hariç bütün maç oyunda tuttu çünkü Larkins'in yerine koyabileceği 2.bir oyuncusu yok takımda.
    - Iagupova, evet güçlü hırslı ve hızlı bir oyuncu ve sorumsuzca üçlük atış atış denemeye devam etmekten vazgeçmiyor: 2/9. Geçen maç 5/9 üçlük attı ama maçı kaybettiler. Skorerliğinin yanı sıra çok top kaybı da yapıyor, ilk maç 6, bu maç 7. Her top kaybedişinde YDÜ hızlı hücumlarla sayı buldu.
    - De Shield genç bir oyuncu, baskı altına alındığında hata yapmaya müsait. İlerde daha iyi olabilir.

- YDÜ'de Kayla Mc Bride'da düşüş var, bu oyuncunun ilk maç 0/6, bu maçta 1/6 ile üçlük atabilmesi hayret verici. Acaba Qikley'in gelişi haberinden mi etkilendi yoksa F4 başarısızlığı nedeniyle mi sorgulandı bilemiyoruz.
    - Aslında YDÜ genelde çember dövdü iki maçta, üçlük açısından bakarsak iki maçta 2/32 başarısızlık oranı inanılmaz ki Mc Bride, Vandersloot, Eldebrink, Olcay ve Cansu gibi oyuncuların leblebi gibi üçlük atabildikleri bilinirken.

• 6 Mayıs 2018 Pazar
    Saat: 14:00

HATAY BŞB - FENERBAHÇE
    TKBSL Yarı Final 2. Maçı
    Yayın: TRTSPOR

(Pelin Bilgiç'i dün İstanbul'da Gelişim maçında oynattılar !)

Haydi kızlarımız, aynen devam.

İlk devre sonucu HATAY BŞB: 31 - FENERBAHÇE: 37

- İlk maçtaki senaryoya benzer: 2.çeyrekte 13 sayıya çıkarttığımız farkı son dakikada 6 sayıya indirdiler.
    - Ayşe ve Plum ilk devre çok iyi oynadılar, birer hata dışında. Esra'da hücum ribauntlarında etkili oldu.
    - Paris'e hiç sayı imkanı vermedik ilk yarı ama bu sefer de Mithcel, Abdelkader ve Bahar etkili oldular.
    - Daboviç'i bu maçta oynatan zihniyete şapkamı çıkarıp yere fırlatıyorum, Sottana ilk maçta faydalı olmuştu halbuki.

Neyse, haydi kızlarımız aynen devam.

Maç Sonu: HATAY BŞB: 59 - FENERBAHÇE: 68 (49 - 48, 3. çeyrek)

Seride 2-0 öne geçtik, ancak:

- Sönmüş yıldız Balonoviç'i YF2 maçında oynatıp, Pelin'i de cumartesi günü İstanbul'a gönderen hangi akıl ise onun ABV inşallah.
    - Bu akıl resmen bu maçı tehlikeye attı, neyse ki bütün oyuncularımız direndi ve hak ettikleri galibiyeti aldı.
    - Bütün oyuncularımız mükemmel oynadı, Balonoviç hariç: 0 katkı.

- Bütün oyuncularımızı gözlerinden öpüyorum, Sadece güzel gözlü olan Balonoviç hariç.

---------------

Yazmasam Olmaz: Cumartesi akşamı FB Gelişim - Mersin Gelişim maçının tekrarına ne olmuş diye bakayım dedim, açar açmaz maç öncesi Pelin Bilgiç'i sahada görünce gözlerime inanamadım: Senin ertesi gün Hatay'da yarı final 2.maçın var ve Pelin'i İstanbul'a göndermişsin! Bu nasıl bir mantık?
    Hatta gözlerim Tilbe Şenyürek'i de aradı ama sakat olduğu için yoktu sanırım.!

Sonuçta Pelin'in 21 sayısı da yetmemiş ve yenilmişsin, bari Verameyenkayı da gönderseydik bu maça? Akşam Pelin'le beraber uçaanan dönerlerdi.
    Öyle ya, gelişim ligi deyince gençler filan zannederdim bir baktım ki 34 yaşında Texas doğumlu İspanyol uyruklu Natasha Lacy Mersin Gelişimde sahada!
    Bir de maç bitiminde topu tribündeki bizim seyircilerin üzerine atıp teknik faul aldı. Dua etsin, bizim kemik seyirciler yoktu maçta yoksa o topu alıp aynen kafasına atarlardı.

Tarihini ve takımları hatırlayamıyorum ama Edirne'de olsa gerek, sayı attıktan sonra kendisini yuhalayan seyircilerle kavga etmek için tribüne fırlayıp çıkmıştı bu karı, zor zaptettiler.
    Halen ülkemizden ekmek yiyor oluşu da bizim ayıbımız olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 6 Mayıs 2018; 23:38:51 >

• Ayşe Cora ve Pelin Bilgiç'i pamuklara sarıp başka takımlara kaptırmamamız lazım, özellikle de YDÜ denen ama yasal olarak bu ismi kullanmasına imkan olmayan takıma karşı.

Adamların tek amacı Fenerbahçe Bayan Basket takımını yok etmek: Takımımızın ELW şampiyonu olacağını rakipleri bile kabul ederken, Taurasi'ye doping suçlaması yapan Prof.Dr. bozuntusu Turgay Atasü nam şahış, görevini tamamlayıp emekli oldu, şimdi de onun Kıbrıs kökenli yandaşları iş başında.
    Üstelik bu adamın adına spor salonu var!

Bence, yeni koç Garnier'in önemli bir görevi, Tilbe Şenyürek'i takıma kazandırmak olmalı.
    Çok önemli bir uzun Tilbe ve üstelik Vera gibi üçlük de atabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 7 Mayıs 2018; 15:42:58 >
  • 9 Mayıs 2018 Çarşamba
    Saat: 19:00

FENERBAHÇE - HATAY BŞB
    TKBSL Yarı Final 3. Maçı
    Yayın: TRTSPOR

Haydi kızlarımız, aynen devam.

İlk devre. 34 -34 (20 -20)

- Öncelikle bu kulübün başkanı bu kadar önemli maçta nerede? Toplayıp gelsene seyircilerini kardeşim! Derdin ne?
    - Sezon boyunca giriş kapısının sağındaki tribünde yer alan ve bütün maç boyunca tezahürat yapan kemik seyirci nerede?

- Skandal bir ilk yarı, buna şükür: Aman farkı 10 sayıdan yukarı çıkarmasın Hatay diye mırıldandım durdum.
    - Ayşem Coram iyisin hoşsun da şu hücumda deli gibi koşup top kaybı yapacağına daha sakin oynasan?
    - Plum sen de artık arka arkaya 2 üçlük atıver artık be!
    - Sonradan 3 kısaya dönünce koç, takım toparlandı ama halen yetersiz.
    - Şu Paris'i durdurup da hala Mitcel ve Bahar'ın içeriye penetrelerine de bir çare bulun artık.

Maç sonu: FB: 77 Hatay:74 (52 -56)

Öldük öldük dirildik emenike

Bu arada, Merve aydın: Seni Fenere aldırmayacağız
    Bizim Pelin'in attığı tek üçlük, aslında maçın sonucunu belirledi

- Evet, nihayet finalde ve seneye ELW'deyiz (Geçen seneki uygulamaya göre).

- Bunu baştan beri makalelerimizde derc ettik: Sottana ve Daboviç iki eski sönmüş yıldızlardır ve bunlar karar maçlarında ortalarda görünmüyorlar uzun zamandır..
    - Seyircimizin baştan beri uğraştığı Plum ise kapak takmaktan bıkmadı, kalmak istiyor ama gideceğini de bilmesine rağmen. Tebrikler genç kardeşime
    - Daboviç: Büyük ümitlerle transfer edildiği YDÜ'den bile 3 ayda kovulduğunu, arkasından geldiği Ormanspor'un küme düştüğünü öğrenmek bu kadar zor muydu bunu takımımıza transfer edenler için?

Neyse, artık finaldeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 9 Mayıs 2018; 21:20:30 >

Verameyenka'ya ayrı bir parantez açmak lazım bu sene takımı sırtlayan isimlerin başını çekiyor.

Bide gelecek sezon için Bria Hartley ile görüştüğümüze dair söylentiler var.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.