Şimdi Ara

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
629
Cevap
4
Favori
276.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    KBSL 17.Hafta

Yayın: https://www.youtube.com/watch?v=wFbe1-Sq1y0
  • FB: 75 - İst. Üni: 63

Öncelikle, bu maçı TBF TV youtube kanalından seyrederken, spiker ve skorboard olmadığı bu yayında şunu söyleyeyim ki bu akşam Metro Enerji salonunda görevlendirilen anonscu her kim ise ve nerede yaşatılıyor ise, yüzlerce basket maçı seyretmiş biri olarak böyle bir saçmalık, aptallık görmedim, duymadım.

Anonscu maç boyunca saçma sapan konuştu, bir örnek, sırtı dönük Esra'ya top gelince adam bir bağırdı ki "Esraa Ünaal", Esra ne yapacağını şaşırdı, pozisyonunu kaybetti netekim..

Maçın başladığında senkron sorunu sandım, adam ha bire abuk subuk konuşuyor, arada düdükler ötüyor: Eğer bu Fener tribünlerinden öttürülüyorsa, bu iş bitmiştir, YDÜ lig şampiyonu demektir o düdükler.

Gerçekten aptallığın sonu yok: YDÜ bunlara sahasında 43 fark atarken, deplasmanda Mersin 20, BJK 30 ve Hatay 36 sayı fark attılar.

24 - 9 1.Çeyrek
    22 - 20 2.Çeyrek
    16 - 17 3.Çeyrek
    13 - 17 4.Çeyrek

Öyle bir ruh halinde ki takım, kimi oynatırsan oynat, kimi saha dışında bırakırsan bırak fayda etmiyor:

Tuğçe: Bu kızımızın aldığı hücum ribauntlarında, bu maçta bile bom boş durumda iken sayı atamaması inanılmaz. Olmuyor, olamıyor..
    Esra: Pota altında rakibi savunurken rakibin atışı potadan döndüğünde bile bu kızcağımız hakemlere faul yapmadığını göstermek için iki elini halen havada tutarak beklerken rakibi dönen topu hücum ribaundu olarak rahatca alıyor. Lig ve Eurolig şampiyonluğu hedefleyen bu takımda bu kızcağızın işi olmadığı gibi 2 yıldır bu takımda olmasının da açıklaması yok.
    Pelin: Topu potamız altında aldığından itibaren asist yapmayı değil, nasıl sayı atarım'ı düşünüyor.
    Ayşe. Aynı pelin gibi, birinci önceliği sayı atmak. Rusya'daki EKA maçında Dabo'ya yaptığı olağanüstü üçlük asist dışında kayda değer bir şeyi yok.
    Daboviç: Şu haliyle Eurolig şampiyonluğu hedefindeki bir takımın oyuncusu değil, artık olmayacak da. Tekrarlayalım: 3 ayda YDÜ'nden kovuldu!
    (Tersi olursa, bize bu sene Eurolig şampiyonluğunu kazandırırsa, hakkındaki yazdıklarımı yazıcıdan döktürüp o A4 sayfasını hapır hupur yemeyi kabul ve tahhüt ederim)

Bir kaç defadır yazdım, Bourges Basket'in ve Fransız bayan basketinin yeni ümidi genç oyuncu mealinde: Marine Johannes; Fener'e alınsın diye mi?
    Hayır, yıldız oyuncu nasıl yetiştirilir diye takip ediyorum, bir örnek:

Ezeli rakipleri ESVBA-LM Eurolig maçında Marine Johanne'in kendi bench'ine yakın bir hatasından serbest atışlara sebep olmasından sonra Koç ona bir şeyler söyledi ve Marine başını öne eğerek sahanın karşı tarafına yönelirken hemen bir arkadaşı koşup ona sarılarak yanağını okşadı.
    Aynı anda yardımcı koç, 1. koç'un yanına koşarak kulağına bir şeyler söylemesini müteakiben Koç başıyla tamam işareti yaptıktan sonra Sahanın öbür ucunda duran ama önündeki kendi ve rakip oyunculardan dolayı göremediği Marine Johannes ile göz göze gelmek için sola doğru hareketlenirken bunu fark eden Marine Johannes de hocasının görüş açısını kapatacak şekilde sağa hareketlendi, O da koç'a kızmıştı ve sonunda koç oyuncusunun gönlünü aldı, ona düşman olmadı.

Hali hazırda değerli veya gelecek vaad eden bir oyuncu daima koç'tan kıymetlidir.

Mesela Angel ve koç Meadows:

Angel Mc Coughtry bilindiği gibi WNBA Atlanta Dream oyuncusu yıllardır.
    Atlanta Dream takımı 2. defa WNBA finalini kaybettiğinde, fatura Koç Meadows'a çıktı çünkü finaller boyunca Angel ile uğraştı.
    Hatta şampiyonluğu kaybettiklerinin belli olduğu maçta Angel Mc Coughtry ve Seimona Augustus artık WNBA final istatiklerini kırma aşamasına gelince Angel'ı kenara alıp onun kariyer rekorlarındandan bir kısmını engellemişti kıskanç karı.
    Hemen sonra kovuldu zaten.
    Evet: Koç Meadows gitsin, Angel kalsın. Öyle oldu zaten.

Buradan geliyorum bizim takıma: Bu sene takımızda 4 acemi oyuncu var: Plum, Powers, Ayşe, Pelin.
    Bir de acemi bir koç var. Kim kimi eğitecek?

17 Şubattaki FB - YDÜ lig maçı takımımızın en azından bu sezon için geleceğini belirleyici olacaktır.

Son not: Gelme Breanna kızım, seni de harcarlar buralarda, ya da gel Candice Parker gibi ulufeni al ve git.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 4 Şubat 2018; 5:37:58 >

• Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsun renkdaş.

Stewart'ın gelmesi ile kadroda 8 yabancı oldu.Çoğu genç ve acemi.Bu kadar geniş rotasyonlu bir kadroyu yönetmek her hocanın işi değildir.Hele Fırat Okul'un hiç işi değildir.

Bence Fırat bu kadroyu yönetemeyip eline yüzüne bulaştıracak.Hatta sene sonu gelmeden kovulabilir ki bence şimdiden yol vermek lazım.Rotasyonun cıvkını çıkarmaya başladı artık.

Ayrıca bizim takıma net bir pasör lazım.Eğer sene sonu Powers kalıp Plum giderse seneye de ABD'li uzun bir alırsak.Benim Avrupalı olarak adayım Marta Xargay'dır.Tam bizim takımın ihtiyacı olan bir oyuncu.Hatta yanında gelirken Hejkova'yı da getirsin

Stewart'ın bize gelmesinin iki nedeni olabilir 1.Aksiyon istiyor 2.Biz Stewart'a inanılmaz bir para gömdük.(ki Çin'de de deli para kazanıyor)

Bana göre 1.si çünkü sene başı Kursk Stewart'ı sene başında getirmek istedi.Ama Stewart kabul etmedi.Çünkü takvim çok uzundu.Onun yerine Takvimi daha kısa olan ve daha fazla kazanabileceği Çin'e gitmeyi tercih etti.Zaten ABD'li yıldız katagorisindeki oyuncular genellike Ocak ayından sonra Avrupa'ya gelmeyi tercih ediyorlar.Bazı istisnalar hariç Angel ve ya Taurasi gibi.

Seneye Ali Koç gelirse bu şube baştan aşağı bir yenilenmeye gidecektir.Bide üstüne sponsor bulursak ki haberlere göre Ali Koç bütün branşlara sponsor ayarlamış.

Hakkımızda hayırlısı olsun.Ama dediğim gibi bu sene bu takımdan ümidim yok.Stewart'ın gelmesi ile birlikte F4 yapabiliriz ve büyük ihtimal ligde de YDU ile final oynarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dwdark -- 4 Şubat 2018; 22:37:32 >

• dwdark D kullanıcısına yanıt
    Renkdaş, Çin kadın Basket liginin yarı final ilk maçları 10 Şubat tarihinde başlıyor.
    Breanna'nın takımı finallere kalırsa, ayrıca 5 maç üzerinden oynanacak yarı final maçlarından biri ve final maçı 3-2'lere uzarsa bu durumda Breanna'nın, 28 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde oynayacağımız Sopron maçlarına yetişmesi imkansız hale gelir, bizim de F4 hayali yatar.

Geçen sezon 11 Şubat tarihinde başlayan yarı final maçlarından biri 3-2'ye uzayınca final serisi 3-0 olmasına rağmen 2 Mart'ta bitebilmiş.
    Bu tarihleri baz aldığımızda finale kalırlarsa ve yarı final / final serileri 3-0'la geçilse bile 26 Şubat'ta bitecek ve 28 Şubat'ta da bizim ilk Sopron maçı var.
    Hemen atlayıp gelse bile Jet-lag ve takımı tanımaması derken oynaması mümkün görünmüyor.
    Yarı finaldeki rakibi lider Pekin takımı ve kadrosunda Sylwia Fowles var ki geçen sene Çin liginde toplanmadık ödül bırakmamış.

Tek çare Breanna'nın takımının yarı finalde 3-0 ile elenmesi, o zaman 18 Şubat gibi bavulunu toplayabilir.

NOT: Yukarıdaki Playoff tarihleri değiştiğinden 3 mesaj sonra gerekli düzeltmeler SS'li olarak yapıldı.

Söylediğin gibi, Marta XARGAY alınabilir. 1,80 boyuyla bizim Birsel, Pelin, Ayşe ve Sottana'dan daha uzun. Eurolig normal sezonunda da 12,1 sayı ve 6,8 asist ortalaması ile dikkat çekiyor. Bu arada "gelirken Hejkova'yı da getirsin" deyince hep Fırat üzerine odaklandığımı ve koç konusunda alternatifin aklıma bile gelmediğini farkettim.
    Hafızam beni yanıltmıyor ise bu güne kadar hiç kadın Koç'umuz olmadı ve erkek koçlar ile de ancak finale kadar gidebildiğimize göre bence de Hejkova tecrübesi ile düşünülmesi gereken bir koç.
    Ancak, Didem'in de artık gitmesi lazım, yerine gelecek sezon Birsel Vardarlı gelse iyi olur diyeceğim de, Aziz Yıldırım durduğu müddetçe gideceği yok Didem'in.

Aziz Yıldırım zaten kendini tamamen Futbol ve Erkek Basketbola verip diğer branşları boş verdi.
    Eskiden, futbol ile çakışmadıktan sonra tüm iç saha maçlarına gelirdi.
    Çözüm Ali koç olarak görülüyor. Ancak, kurultay için önüne çıkarılan engeller, üye listesinin verilmemesi, FB mobil mesajlaşma uygulamasında Koç soyadının *** şeklinde sansürlenmesi gibi olaylar çok çirkin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 8 Şubat 2018; 20:15:52 >

• Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Valla dün Fatih Dilber Sports Tv'de Powers'ın lig lisanını iptal ettiğimizi söylemiş.Doğru ise isterse Stewart gelsin bu saatten sonra bu takımı izlemem.

Bu doğruysa bu artık aptallığıda aşan bir durum.Sen nasıl olurda bu sene ki en iyi oyuncunun lig lisansını iptal edersin!!!!
  • dwdark D kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle beklenmedik, şaşırtıcı bir gelişme. Artık bu şube yöneticileri aynen bir zaman 2 milyon dolar verip takımın başına çöreklenen İsfendiyar Zülfikari gibi ama bu sefer Didem dahil temizlenmedikce biz daha çok ah vah edeceğiz gibi görünüyor.

Powers'ın lig lisansının iptal edilmesi: Şimdi bu karar Lynetta Kizer'ı ligde oynatmak için alındıysa -ki öyle görünüyor, Breanna'nın gelmesine daha vakit varken- peki nerede bu abla?
    Kadrosunda bulunduğu Çin WCBA ligi Shandong takımı son maçını 17 Ocak'ta Guangdong ile oynamış ve yenilerek 8 Win - 18 Lost sonucu ligi 12.sırada bitirerek çeyrek finallere kalamamış.
    Kizer'ın Çin liginde 17 Ocak 2018 tarihinde işi bitmiş.
    FB, bu transferi açıkladığına göre, bu oyuncunun takımda hazır ve nazır olması gerekirken ortada yok.
    Ne yani ülkesinde hasret mi gideriyor, canı istediği zaman mı gelecek?

Görüşümde ısrarlıyım: Avenida deplasmanında 3. çeyrekte Powers'ın kaçırdığı üçlükten sonra oyun durduğunda onu kenara almakla kalmayıp el kol hareketleriyle fırçalamaya başlayan Fırat'ın hak ettiği şekilde Powers'dan aynı şekilde cevap alıp sonunda çaresizce "Geç yerine otur" şeklinde el hareketi yapmasından belliydi.

Bu adamda deve kini var resmen. Takım umurunda değil..
    Ha, diyecek ki ben geldim geleli EKA'yı 3 maçta yendik: Peki ligde Eurocup takımı Mersin'e kendi sahanda neden yenildin bayım? Ya Botaş yenilgisi?
    Hani son YDÜ yenilgisinden sonra istifa ediyordun?

N'oldu, Didem senin yerini alacak bir koç bulamadı mı?
    Corc'u alsın, CCC Polkowiçe'den kovuldu daha yeni, hem yanında Babkina'yı da getirir.

Daha önümüzde YDÜ maçı var, BJK deplasmanı var -ki bunlara şansımız tutmuyor- Botaş gelecek, GS maçı?
    Tamam, GS_BJK maçından sonra yeni başkanları açıkladı ki bu takımın maaşları 9 ay geriden geliyormuş ama kadroları o kadar kötü değil ki.
    Bana düşmese de tesbitim, orada Işıl Alben'in Epupa'yı kıskanmasından kaynaklanan bir sorun var gibi görünüyor.

Bu arada renkdaş, önceki yazılarımdan Plum'ı beğendiğimi bilirsin ancak bu durum, sadece o yaştaki genç oyuncuların 10.000 km. uzakta ve farklı bir kültürde ekmeklerini kovalama cesaretlerinden dolayıdır. Dolayısıyla Powers'ı da severim, takdir ederim.

Plum Point guard, Powers ise small forward. İkisi farklı oyuncular.

Powers'ın rakip potayı zorlaması biraz Angel tarzını hatırlatıyor, öngörülemez, rakibi şaşırtan bir stili var. Sanki kendisine onu örnek almış gibi.
    Plum ise daha soğukkanlı ama yapacakları rakip tarafından daha öngörülebilir bir oyuncu, potaya yönelmesi nadir, onu farklı kılan üst üste atabildiği üçlükleri.
    Sosyal medyada "Plum'ın Dünya umurunda değil" yorumuna rastladım, e bu kötü bir şey değil ama yorumun kast ettiği anlamda hiç değil: İnsanların tabiatı bir birine benzemez.
    Mesela Vermeyanka, son YDÜ ile oynadığımız EL maçında arkadan gelip Kayla McBride'a yaptığı enfes bloktan sonraki tavrı, aynen vatandaşın getirdiği dilekçeyi alan Tapu ve Kadastro evrak kayıt memuru sakinliğinde idi, bu da Vera'nın yapısı ve bunu eleştirmeye hakkımız yok.

Yoksa, Powers gitsin Plum kalsın gibi bir düşüncem olamaz, ikisinin de kalmasını isterim.
    Aslında bütün suç, WNBA istatistikleri belli olan bu iki oyuncuyu lig ve Eurolig şampiyonluğunu hedefleyerek aynı anda transfer eden sorumlulardadır.
    Ayrıca, Powers gönderilirse demişsin ki, bu aynı yönetim ve koç ile devam edeceğimiz anlamına gelir ve bu da felaketimiz olur zaten.
    Kalırlar ise, bunların eline ABD bayan milli takımının ilk beşini verelim yine o takımı da birbirine düşürürler, orta sıralarda yer alırız ligde.

Sonuç olarak renkdaş, tüm bu aptalca gelişmelere ben de kızgınım evet ama vazgeçemeyiz, önce aşağıdaki resme göz atalım:

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.

Ayrıca, onlar ister biz yaparız:

YDÜ-Nadezdha maçından önce yenileceklerini bilen Nadezdha takımının Eurocup'a katılabilmek için tek ümidinin bizim Wisla'yı deplasmanda yenmemizden geçtiğini belirten caps:

Biraz daha rahatlayalım:

"Asist nedir, nasıl yapılır" konusunda Marine Johannes'den iki örnek, özellikle Pelin Bilgiç kızımızın izlemesi gereken:

8 forma numaralı Marine Johannes'ten voleybol pası, bizim Voleybol takımı pasörü Tomkom bile atamaz, o derece yani

( 28 Şubat'ta çeyrek final rakibimiz Sopron Basket - Bourges Basket maçından)
    https://youtu.be/GaQ84l_1COM?t=4398

Aynı maçtan:
    https://youtu.be/GaQ84l_1COM?t=4478

Not: Ne yazık ki DH Tüp, bu saniye bazlı gösterimleri desteklemediği için link şeklinde yazmak durumunda kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 8 Şubat 2018; 20:40:17 >

• Oyuncumuz Tilbe Şenyürek, sakatlığı geçmediğinden dolayı Milli Takım aday kadrosundan çıkarılmış!
    Her şey ters gidiyor..
  • Bir kötü haber daha, hatta en kötüsü : Eurolig yarı finali için bize Breanna Stewart'tan hayır yok bu sene.

Biraz önce Çin Basket Federasyonunun sitesinde gördüm, yarı final tarihleri açıklanmış ve geçen yıl ile hiç alakası yok:
    10 Şubat'ta ilk maçlar oynandıktan sonra ne yazık ki hem Çin yeni yıl tatili hem de Milli maçlardan dolayı olsa gerek 2.maçlar maalesef 24 Şubat'ta başlıyor.
    Yarı final maçlarından birisi bile 3-2'ye uzarsa bitiş tarihi 5 Mart'ı buluyor.
    Breanna'nın takımı 3-0 ile elense bile 3.maç tarihi 26 Şubat!

Hele finale de kalırlar ise 5 maç üzerinden, tam felaket bizim için.

Yetiş ya Kizer
    Kizer'i kağıt üzerinde beğenmiyordum ama Minnesota Lynx takımın kendisini transfer ettiğini okuyunca WNBA sitesinde, afalladım.
    Minnesota Vaşaklarının vardır bir bildiği deyip gel artık Kizer abla nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsan şeklinde beklemeye geçelim bari
    Hakikaten, nerede bu kız?

Breanna gelecek diye Çin sitelerine bile dadandık ama sonuç hüsran.
    İşte Çin Basket Federasyon sitesinden yarı final tarihleri:
    (TBF sitesini beğenmezdik, beterin beteri varmış, ÇBF sitesinin bu sayfası google çeviriye direndi ama sarı renk ile işaretlediğim sütun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 9 Şubat 2018; 8:35:34 >

• Eurolig Women yarı final rakibimiz Sopron Basket'ten haberler:

"Bilindiği gibi bütçemiz Crystal Langhorne'ın sözleşmesini uzatmamıza izin vermedi. " şeklinde açıklama yapmış Macar kulübü.

Tecrübeli oyuncuları 31 yaşındaki Crystal Langhorne ile yolları ayırıp, "Şimdi yardım, geleceğe yatırım" sloganıyla 22 yaşındaki Alaina Coates ile anlaşma sağlamışlar.

Güney Kaliforniya Üniversitesinde oynayan Alaina Coates, geçen sezon Chicago Sky takımı tarafından 2.sırada seçilmiş ancak ayak bileği sakatlığından WNBA kariyerine başlayamamış.
    7 Şubat 2018 tarihinde Chicago Sky takımı Alaina Coates ile tekrar anlaşma imzalandığını duyururken, ertesi gün 8 şubat'ta da Sopron Basket anlaşmayı duyurdu.
    Henüz WNBA sezonu yok ve uzun zamandır maç oynamamasına rağmen Sopron'un Koç'u -bizim de eski koç olan- Roberto Iniguez bunda bir şeyler görmüş demek ki.

Langhorne'nın gitmesi bizim için avantaj gibi görünse de bu yeni gelen tam bir kapalı kutu, buna önceden tedbir almak zor, ancak maç içindeki oynayışına göre ne yapılacaksa yapılacak.

1.93 boyundaki bu abla geniş omuzlarıyla potamız altında işler çevirebilir gibi:

Üniversite takımı, 41 numara.

Gösterişli bir ablaymış ayrıca:

• ÇİN KADIN BASKETBOLU WCBA LİGİ YARI FİNALLERİ

Breanna Stewart'ın takımı Şangay, Sylwia Fowles'ın takımı Pekin'e yarı final ilk maçında kendi sahasında 65 - 81 yenildi.

Maçta Breanna 21 sayı 9 ribaund ile oynarken rakibi Fowles 28 sayı 20 ribaunnd ile double double yaptı.
    Sonraki iki maç 24 ve 26 Şubat tarihlerinde oynanacak maalesef.

Normal sezonu Pekin 1.inci, Şangay ise 4.üncü sırada bitirmişti.

Maçtan Stewart ve Fowles'ın mücadelelerinden iki enstantane:

• BJK: 71 - FB: 62

İlk devrenin bitimine 1 dakika kala 9 sayı öndeyken 8-0 seri yiyorsun, hele o süre biterken havada olan topun 3 sayı olarak girmesi, maçın kırılma anı oldu.
    Nitekim 3.çeyrekte maç gitmiş.
    Gitmiş diyorum, çünkü ilk devre sonunda "Bu maç gider" deyip daha fazla üzülmemek için seyretmeyi bıraktım.

Takımda ışık yok, ayrıca BJK'nin deplasmanda bize ters geldiğini daha önce de yazmıştım.
    İstatistiklere bakınca olayın üçlüklerde düğümlendiği görülüyor: Birsel'in 2 isabeti dışnda 5 oyuncumuzun 0-19 üçlük atması inanılmaz.
    Yanına kaçırılan 6 serbet atışı da ekleyelim, işte sonuç.

Tuğçe'ye laf ediyorum ama milli maçlarda bakıyorum kız mükemmel oynuyor o halde problem bizim koçta.
    Kizer nihayet teşrif etmiş ama tribünde oturuyor.
    Daboviç bir maçı da kurtarsa ya? 9 sayı ama 0-5 üçlük! Plum'da atıyor o kadar sayıyı.
    Efkar-ı umumiye Daboviç'ten bir getiri olmadığını anlayacak sonunda lakin vakit geçmiş olacak, gönül ise hicran şarabını yudumlamakla meşgul olacak o zamanlarda..

Ligde ilk iki şansını yakalamamız artık çok zor, saha avantajı gitti gidiyor elden; Üstelik turpun büyüğü daha heybede duruyor:

28 Şubat: Sopron Basket - FB
    4 Mart : FB - YDÜ
    7 Mart : FB - SOPRON
    11 Mart : Hatay - FB
    14 Mart : Sopron - FB
    18 Mart : FB - Botaş
    24 Mart : Çukurova - FB

Mevcut kadro ve koçingle şu maçların 3, 4 , 5'inde veya hepsinde mağlup olsak şaşırmayacak hale geldik.

Ama daha Kizer takıma girecek, Stewart gelecek, uç uç kelebek..

• PTT Türkiye Kupası

Ov ye, Mardin'deki kupada Mersin'i yenerek ilk dörde kaldık.

İlk devre Zorttana, ikinci devre Balonoviç ile kazandık, çoh eyi.

Yarın 15:30 YDÜ - Botaş, 18:00 Hatay - FB maçları var.

İyi de Powers - Plum - Kizer Nerede?

Kizer geldi ise, bu kupada oynamayacak da ne zaman oynayacak?

Yoksa, Fırat'ın kupa öncesi basın toplantısında ima ettiği gibi "Orada savaş var" diye gelmek istemediler mi acaba?

Oysa Hatay'ın ABD'lisi Courtney Paris bu gün sahadaydı ve son maçta bizi yenen BJK'ye 21 sayı fark attılar.
    Tabi, BJK'nİn ABD'lileri Erica Wheeler ve Mosby'de sahada idiler.

Ayrıca, unuttum ekleyim: Tuğçe'nin Milli takımda Ekrem Memnun tarafından ne kadar olumlu kullanıldığını gören Fırat'ın onu daha efektif kullandığını gördüm.
    Ancak, Ayşe Cora'daki kişisel gerileme çok üzücü görünüyor: Üçlük atamaz bir duruma gelmiş ne yazık ki.

Enteresan.

---------------------------------

Hatay: 65 - FB: 59, Kupadan elendik.

Söylenecek çok az şey var.
    Kizer-Powers-Plum tribünde ve istikrarsız Dabo sahada: ikilik, 0/2 - üçlük 0/8 !
    Adanasporlu eski futbolcu Chibuzor Nwogbo için bir taraftar söylemişti zamanında: "Gol makinası diye aldık, çamaşır makinası çıktı"

Ayşe Cora ise son dönemde düşüş içinde, 11 sayı atması bir şey ifade etmedi çünkü maçın kritik anlarında kısacık boyuna bakmadan rakip pota altına penetre etmeye devam edince 1/7 isabetle takımın o anlarda yakaladığı momentumun da içine etti.
    Haklı olduğu tek an vardı, rakip pota altında hakemin gözü önünde Paris koluna vurdu ve doğal olarak Ayşe'nin elinden çıkan topta tartışmasız faül yerine topu bize verdi hakem. Hem lehimize faulü vermedi hem de bizden çıkan topu yine bize verdi, çifte skandal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 24 Şubat 2018; 0:0:16 >

• ÇİN KADIN BASKETBOLU WCBA LİGİ YARI FİNALLERİ

10 Şubat 2018, 1.Maç: ŞANGAY: 65 - PEKİN: 81

24 Şubat 2018, 2.Maç PEKİN: 85 - ŞANGAY: 62

Evet, Stewart'ın takımı 2 - 0 geride ve aşağıdaki 2. maçı seyrettikten sonra, 26 Şubat'taki maçı da kaybedip 30-0 ile elenecekler ve Stewart'ın bu sezon Çin'de işi bitiyor gibi görünüyor.

2. Maçın Tamamı - 24 Şubat 2018

PEKİN takımı beyaz forma, Sylvia Fowles 34 numara
    ŞANGAY takımı mor forma, Breanna Stewart 30 Numara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 25 Şubat 2018; 14:34:10 >

• ÇİN KADIN BASKETBOLU WCBA LİGİ YARI FİNAL 3.MAÇI

PEKİN (Sylvia Fowles): 76 - ŞANGAY (Breanna Stewart): 72

Evet, Stewart'ın takımı Şangay yarı final 3. maçında 76 - 72 yenilerek elendi ve Stewart'ın bu sezon Çin WCBA liginde bu gün itibariyle bitti.

Hadi Stewart kızım, uçak biletini ayarlayıp bavullarını topla ve 28.deki Sopron maçını hiç olmazsa tribünden seyret, yeni takımını tanı

NOTE: Ortada resmi bir açıklama olmadan, belki de bir dedikodunun peşinde "Stewart gelecek - Dertler bitecek" diye dolanıp duruyoruz, bilemiyorum Altan..
    Ancak, gelirse gözü koç görsün: Çin'de alışmış, en iddialı maçlarda bile yerinden kalkmayan koçlara, burada en ufak hatasında School'dan fırçayı yesin, 6.oyuncu gibi saha içinde dolanan koçları görsün de aklı başına gelsin.

Bu maçın istatistikleri: (Google çeviri başarısızlığı nedeniyle olduğu gibi caps aldım, üstteki takım Pekin, sarı renkli kısım Sylvia Fowles. Alttaki takım Şangay ve sarı renkli kısım Stewart.

(Maç esnasında)

Canlı Skor: (Durum pek iyi görünmüyor, yok bize Stewart Mıtivırt)

22 - 25 (1.çeyrek

35 - 45 (İlk devre skoru)

41 - 45 (3.çeyreğe Pekin 6- 0 ile başladı, haydi Pekin & Fowles)

43 - 47

52 - 53

59 - 59 (3.Çeyrek Skoru)

63 - 59 (4.Çeyrek başladı)

76 - 70 (Son dakika)

76 - 72 (Maç sonu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 26 Şubat 2018; 15:31:46 >

• VOLLEY NOTE

Hafta sonu eski volleycimiz, gözümüzün çırası Kim Yeong Kong'un canlı maçı var diye bildirim gelince açtım.
    Baktım sohbet kısmında Çinliler yardırıyor, adetim değil sohbete bulaşmam, bizimkiler çok küfürlü yazıyor diye ama bunlar Çince dedim, anlamam nasılsa.

Neyse, (ing) "Fenerbahçe'ye geri dön kim, seni çok özledik" diye yazdım.
    Vay babayın kemüğüne, Fenerbahçeyi, Vakıfbank'ı filan biliyorlarmış, Çinliler parayla dövdüler beni

- O Fenerbahçe'ye dönse bile sizin başkan onu alacak parayı ödeyemez

- O'nun geri dönmesinin yolu yok çünkü Kim YK demek para demek

- Zhu Ting, Vakıfbank'ta yılda 1,2 milyon euro kazanıyor

Çaresiz kalınca yazdım: "Yeni ve zengin başkanımız gelince, Kim YK için gereken ödemeyi yapacaktır" deyip "Sohbeti gizle" butonuna tıkladım

• EUROLEAGUE WOMEN ÇEYREK FİNAL 1. MAÇLARI
    28 ŞUBAT ÇARŞAMBA

Saat: 17:00
    UMMC Ekaterinburg (RUS) v ZVVZ USK Praha (CZE)https://www.fiba.basketball/en/Page/aeb8e072-67e8-430f-a7a3-d4d923aceeb0/5c277929-942b-450e-94e8-f5e46f429572

Saat: 19:00
    Dynamo Kursk (RUS) v Famila Schio (ITA)https://www.fiba.basketball/en/Page/aeb8e072-67e8-430f-a7a3-d4d923aceeb0/b6d4ab9c-38cc-4502-b782-ee4de089ce54

Saat: 20:00
    Sopron Basket (HUN) v Fenerbahce (TUR)https://www.fiba.basketball/en/Page/aeb8e072-67e8-430f-a7a3-d4d923aceeb0/e2d5e4f4-f2bc-47c7-af33-6e5b2c783784

Saat:20:30
    Yakin Dogu Universitesi (TUR) v Bourges Basket (FRA)https://www.fiba.basketball/en/Page/aeb8e072-67e8-430f-a7a3-d4d923aceeb0/28945363-7413-4f26-b1a9-75556d11715d

MAÇ SONUÇLARI:

EKA: 97 - PRAG: 70

Maya Mooree'un gelişi ve koç değişikliği yaramış EKA'ya. Daha ilk çeyrek sonunda 19 farkı yakalayıp maç sonuna kadar ezdiler Prag'ı.
    B.Griner bambaşka bir boyut, pota altında kendisiyle birebir oynama cüreti gösteren tüm Prag'lılara bloğu çaktı.
    İkinci çeyrekte EKA'nın aldığı ilk molada Griner'in Sanders'a attığı fırça ilginç idi. Çömelmiş olan koç taktik vermek için bir müddet Griner'ın fırçalarına izin verdi.
    EKA bu seriyi 3-0 alır görünüyor.

-------------------------------------

KURSK: 40 - SCHİO: 28 (İlk yarı sonucu)

Kursk ilerde ama beklenildiği gibi Schio karşısında vurup geçemedi ilk devre.
    Angel abla şey pardon, bey (evlendi ve aile reisi oldu bilindiği gibi) yardırıyor gene.

Kursk rejisine hayran olmamak elde değil:
    - Bir oyuncusu sayı attığında tüm reklem panolarındaki reklamlar kesilip o oyuncunun ismi yazılıyor.
    - Kiss Cam uygulaması: Devre arasında kameranın tesbit edip zoomladığı çiftler öpüşüyo
    - Dance cam uygulaması: Aynı şekilde zoomlanan çiftler dans ediyor

(Devam edebilir de etmeyebilir de, çünkü bizim maç başladı)

Maç sonu: Kursk: 73 - Schio:61
    Yem olmamış Schio, enteresan.

--------------------

SOPRON : 28 - FENERBAHÇE: 34 (İlk yarı sonucu)

İlk yarı itibariyle:

- Sottana: Çoh eyi.

- Plum: İyi. (İlk çeyrek plum, 3/3 serbest atış kullanırken, o ana kadar oyuna girmeyenlerden biri su içiyor ve bazıları da alkışlamıyorlardı kenarda. Onları tekrarda tesbit edeceğim:
    (Muhittin Topalak, from Kazlıçeşme, Jack kill him)

- Vera: İnanılmayacak kadar tutuk: hele kaptığı topu elinden almaları inanılmaz.

- Powers: Bu kıza bir şey olmuş, Powers bu değil. Problemi Fırat olsa gerek.

- Kizer: Skandal, felaket. E anacım, burası China ligi değil. (Ama ilk maçıydı diyenlerin itinayla kalbi kırılır)

- Dabo: Balon.

İkinci yarıya Birsel-Dabo ikilisiyse başlayan Fırat'ın saçmaları bitmeyecek.
    Hele Kizer'i tekrar oyuna alması "Para virdik napalım" çaresizliğiydi.

Son 3 dakikada Yutubun donması ise fenerin şanındandı: Fener maçı hariç yutup donmuyor, mesela şu anda arka planda YDÜ-Bourges maçı oynanıyor, son çeyrek ama hiç donmuyor

Maç sonu Sopron: 55 - Fenerbahçe: 60

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 1 Mart 2018; 2:17:41 >

• Kayıt süresi dolmuş ve Euroleage'de oynayamayacağından dolayı transferden vazgeçilmiş.

Süper bir yönetimimiz var valla süper sanki Çin liginin takvimi bilinmiyordu. Sabit Fikir nickli arkadaş bunlardan daha hakim konulara.
  • Renkdaş, sezon başında Jonquel Jones, şimdide Breanna Stewart diye kandırdılar bizi bu hayal tüccarları.
    Şimdi tek ümidimiz kaldı bu sezon: Kizer'in beklentilerin üzerinde çıkması. Yoksa seneye Eurolig women şansımız bile tehlikeye girer.

Üzücü de olsa verdiğin bilgi ve ayrıca sondaki değerlendirmen için çok teşekkür ederim.
  • Ayrıca şöyle bir sosyal medyaya bakıyorum: Bu galibiyet üzerine yorum yok henüz, yoklar ortada renkdaşlar.
    Takım yenilirken aouvv ama böyle galip geldiğinde yoklar:

Çünkü: Renkdaşlar bu sezon Plum ve Vaughn'a kafayı takıp onları hedef bellemişler.

Ama mesela Daboviç'i sormadan kabul ediyorlar, defalarca yazdım:

- Daboviç, önce Türkiye'ye YDÜ transfer etti ve yılbaşını göremeden 3 ay içinde onu gönderdi.
    - Daboviç bu defa Ormanspor'a geldi ve Ormanspor küme düştü.

Halen gelecek sezonun kadrosuna Daboviç'i kafadan yazan renkdaşları görüyorum: Bi şi söyleyecem:

- Plum bu takımın geleceğidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 1 Mart 2018; 2:34:55 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.