Şimdi Ara

Fenerbahçe neden 4-3-3 oynuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bence Fenerbahçenin en büyük hatası 4-3-3 oynatılması. 4-2-3-1 lik bir kadrosu var bence.Emenikeye,kuyta,weboya verceğin parayla 2 tane kanat oyuncusu alcaksın

VOLKAN
    GÖKHAN ALVES EGEMEN HAK
    Meireles Topal
    KANAT ALPER(Veya Alex tarzı bi 10 numara) KANAT
    SOW

Meireles ve topal bu maçta etkisiz olsa bile genel olarak bu şekilde Fenerbahçenin çok az gol yiyeceğini düşünüyorum.Alves Egemen Topal bile yeter arkada.Bekleriniz tam anlamıyla CİĞERSİZ ve ayağı düzgün.kanat oyuncularına bindirmelerle Sowu inanılmaz derecede beslerler.10 Numarayada adam akıllı bir transferle ben UEFA kupasını alabilceğinizi düşünüyorum.Geçen seneki korkak futbolla yarı finale çıktıysanız UEFA kupasını almanız ve ligde esip gürlemeniz içten bile değil.Gerçekten anlayamıyorum bu teknik direktörleri şu kadroyu nasıl olurda kullanamazlar inanamıyorum.

Sow Yavaş ve inanılmaz bir forvet.yavaş derken sol forvet oynatılması ne bileyim intihar.forvete SOWU YADA EMENİKEYİ KOYACAKSIN ikisi bence fazla.Tabi çok zenginsen al ikisinide rotasyonlu oynat.

NOT:Gelip sanane gibi ergen ergen konuşmaya lüzum yok.Burası bi Forum sadece fikirlerimi yazdım.Teşekkürler

• Bu takıma derhal, Belhanda tarzında 10 numara oynayacak genç ve bize çok şey katacak oyuncu alınmalıdır.

D.Kieve 12M verecekler napacaklar veya CSKA'nın 10 numarasınımı alacaklar 25m'ye hemen getirsinler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tamirci Çirağı

Bu takıma derhal, Belhanda tarzında 10 numara oynayacak genç ve bize çok şey katacak oyuncu alınmalıdır.

D.Kieve 12M verecekler napacaklar veya CSKA'nın 10 numarasınımı alacaklar 25m'ye hemen getirsinler.

Bence Emenike çok gereksiz bi transfer.Kapı gibi SOW var ulan daha nolsun arkasında weboda yedek beklesin.Dediğin gibi al arkaya bi 10 numara 2 tanede kanat oyuncusu izle Fenerbahçeyi o zaman.Kuytla,weboyla,emreyle olmaz bu işler 3üde yaşlı bi kere
  • Ulan biz bu kadar parayı takıma ne b.k yemeye veriyoruz? Nereye gidiyor bu paralar Selçuk'un mykonos tatiline mi?

Alsanıza adam gibi bir 10 numara şu takıma
  • Barcelona 4-3-3 oynayıp başarılı oluyor ya, bizim Türk takımları da 4-3-3 oynayınca otomatik olarak başarılı olacaklarını sanıyorlar. Vallahi yıllardır forumlarda bunun mücadelesini veririm, gerçekten iyi bir tespit yapmışsınız.

4-3-3 sevdasını bulaştırması yüzünden Barcelona'ya da, total futbola da az lanet etmedim. Özellikle biz Beşiktaş olarak senelerce çok çektik bu 4-3-3'ten. İleri üçlünün kanatlarında Bobo'yu filan oynattık. Şimdi aynı hatayı Fenerbahçe yapıyor.

4-3-3 oynayacaksanız ileri üçlünün kenarlarındaki oyuncular forvetten ziyade kanat oyuncusu özellikli olmalı. (Stoch, Krasiç, Dia gibi) Eğer oraya santrfor adamları koyarsanız Arsenal gibi bir rakip karşısında oyunu 8 kişi oynuyorsunuz demektir. Aynı şekilde ortadaki üçlü de box to box diye tabir edilen, oyunu çift yönlü oynayabilen oyuncular olmalı. Emre, Topal ve Meireles daha çok defansif ağırlıklı, oyunu durarak, paslaşarak oynayan oyuncular. Halbuki Fenerbahçe kadrosunda Alper ve Holmen gibi box to box'ı layıkıyla kotarabilecek oyuncular var.

Bana göre Fenerbahçe'nin oynamak istediği sistem eldeki oyuncularla mümkün değil. 4-3-3 oynayacaksanız Stoch'u neden gönderdiniz diye sormak lazım en başta. Böyle hatayı amatör kulüpler yapmaz. Şu dakikadan itibaren kanat oyuncusu olmayan bir Fenerbahçe'nin 4-3-3, 4-4-2 gibi kanatlı sistemlerle oynaması sadece vakit kaybıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chuckly

Ulan biz bu kadar parayı takıma ne b.k yemeye veriyoruz? Nereye gidiyor bu paralar Selçuk'un mykonos tatiline mi?

Bende bunu diyorum hocam.Emenikeye verilen 13 milyonla Mükemmel bir 10 numara getirirdiniz.Futbol değişti artık ya 4-2-3-1 yada 4-3-3 oynanmakta.Fenerbahçe beceremiyor işte 4-3-3 ü ne bu ısrar anlam veremiyorum gerçekten. Stoch tarzı 2 kanat oyuncusu bide 10 numara bi adam ilerde sow bu kadar. o kadar zor olmasa gerek.aşşağı yazcagım kadroda oyuncuların FORMUNDA olduğunu düşünsene

VOLKAN
    GÖKHAN ALVES EGEMEN HAK
    MEİRELES TOPAL
    STOCH ALEX KRASİC
    SOW

Şu kadronun form tutması demek,UEFA kupası + Lige ambargo koymak demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Altan26

quote:

Ulan biz bu kadar parayı takıma ne b.k yemeye veriyoruz? Nereye gidiyor bu paralar Selçuk'un mykonos tatiline mi?

Bende bunu diyorum hocam.Emenikeye verilen 13 milyonla Mükemmel bir 10 numara getirirdiniz.Futbol değişti artık ya 4-2-3-1 yada 4-3-3 oynanmakta.Fenerbahçe beceremiyor işte 4-3-3 ü ne bu ısrar anlam veremiyorum gerçekten. Stoch tarzı 2 kanat oyuncusu bide 10 numara bi adam ilerde sow bu kadar. o kadar zor olmasa gerek.aşşağı yazcagım kadroda oyuncuların FORMUNDA olduğunu düşünsene

VOLKAN
    GÖKHAN ALVES EGEMEN HAK
    MEİRELES TOPAL
    STOCH ALEX KRASİC
    SOW

Bugün ilk yarıda gözüm hızlı oyuncu aradı.Yok arkadaş yok,takımda kontra atak oyuncusu yok

Kontra atak başlangıcı oluyor,top Sow'un,Kuyt'ın ayağına geliyor bekliyorsun Dia gibi basıp gitsin diye ama yok.

Oyun kurucu,futbolcunun başı sıkıştığında pas atabileceği,değişik bir tabirle takımın reisi diyebileceğimiz bir oyuncu yok takımda.

• quote:

Orijinalden alıntı: tristam

Barcelona 4-3-3 oynayıp başarılı oluyor ya, bizim Türk takımları da 4-3-3 oynayınca otomatik olarak başarılı olacaklarını sanıyorlar. Vallahi yıllardır forumlarda bunun mücadelesini veririm, gerçekten iyi bir tespit yapmışsınız.

4-3-3 sevdasını bulaştırması yüzünden Barcelona'ya da, total futbola da az lanet etmedim. Özellikle biz Beşiktaş olarak senelerce çok çektik bu 4-3-3'ten. İleri üçlünün kanatlarında Bobo'yu filan oynattık. Şimdi aynı hatayı Fenerbahçe yapıyor.

4-3-3 oynayacaksanız ileri üçlünün kenarlarındaki oyuncular forvetten ziyade kanat oyuncusu özellikli olmalı. (Stoch, Krasiç, Dia gibi) Eğer oraya santrfor adamları koyarsanız Arsenal gibi bir rakip karşısında oyunu 8 kişi oynuyorsunuz demektir. Aynı şekilde ortadaki üçlü de box to box diye tabir edilen, oyunu çift yönlü oynayabilen oyuncular olmalı. Emre, Topal ve Meireles daha çok defansif ağırlıklı, oyunu durarak, paslaşarak oynayan oyuncular. Halbuki Fenerbahçe kadrosunda Alper ve Holmen gibi box to box'ı layıkıyla kotarabilecek oyuncular var.

Bana göre Fenerbahçe'nin oynamak istediği sistem eldeki oyuncularla mümkün değil. 4-3-3 oynayacaksanız Stoch'u neden gönderdiniz diye sormak lazım en başta. Böyle hatayı amatör kulüpler yapmaz. Şu dakikadan itibaren kanat oyuncusu olmayan bir Fenerbahçe'nin 4-3-3, 4-4-2 gibi kanatlı sistemlerle oynaması sadece vakit kaybıdır.

%100 Katılıyorum hocam size.Bugün gördük Walcott ve Cazorlanın oyununu.Adamlar gitti top aldı,pres yaptı,oyun kurdu,ver-kaç yaptılar,bindirmeler yaptılar,oyunu açtılar uzarda gider.. Fenerbahçenin ileri 3lüsü naptı peki? Webo ilerde top bekledi,Kuyt zaten ölmüş,Sowa kızamıyorum bile gerçekten.O adamı orda oynatmak... Aklım almıyo gerçekten.Sen Sow ve Kuyttan ne bekliyebilirsinki? Bu adamların görevi gol atmak.Koy abi Sowu forvete adam atsın golünü.İşi gücü yokmuş gibi bide Weboyla uğraşıyor.

• quote:

quote:

quote:

VOLKAN
    GÖKHAN ALVES EGEMEN HAK
    MEİRELES TOPAL
    STOCH ALEX KRASİC
    SOW

Bugün ilk yarıda gözüm hızlı oyuncu aradı.Yok arkadaş yok,takımda kontra atak oyuncusu yok

Kontra atak başlangıcı oluyor,top Sow'un,Kuyt'ın ayağına geliyor bekliyorsun Dia gibi basıp gitsin diye ama yok.

Oyun kurucu,futbolcunun başı sıkıştığında pas atabileceği,değişik bir tabirle takımın reisi diyebileceğimiz bir oyuncu yok takımda.

Gerçekten çok iyi bir kemik kadrosu var Fenerbahçenin.Kaleci olsun,Defans olsun,DOS olsun.Tek eksiği dediğiniz gibi bir BEYİN ve KANATLAR.

Bugün Arsenalı izlerken cidden mest oldum.Beklerin o bindirmeleri,kanatlarla uyumları,Sıkıştıklarında oyunu terse çevirmeleri.Sıkıştılarında topu Wilshere verip oyunun baştan kurulması..Adamlar oynuyor kim ne derse desin şöyle bi takım liginde 4.sırada bide bizim lige bak.Tek işimiz birbirimizle kavga etmek

• quote:

quote:

quote:

quote:

VOLKAN
    GÖKHAN ALVES EGEMEN HAK
    MEİRELES TOPAL
    STOCH ALEX KRASİC
    SOW

Gerçekten çok iyi bir kemik kadrosu var Fenerbahçenin.Kaleci olsun,Defans olsun,DOS olsun.Tek eksiği dediğiniz gibi bir BEYİN ve KANATLAR.

Bugün Arsenalı izlerken cidden mest oldum.Beklerin o bindirmeleri,kanatlarla uyumları,Sıkıştıklarında oyunu terse çevirmeleri.Sıkıştılarında topu Wilshere verip oyunun baştan kurulması..Adamlar oynuyor kim ne derse desin şöyle bi takım liginde 4.sırada bide bizim lige bak.Tek işimiz birbirimizle kavga etmek

Aynen öyle.Fenerbahçe daha büyük,Galatasaray daha büyük derken kimse düşünüp ulan benim takımım niye böyle oynuyor demiyor.İşimiz gücümüz yok benim desibelim daha fazla,yok benim kupam daha fazla,benim galibiyetim daha fazla.Biz birbirimizle uğraşırken millet aldı başını gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Açıkçası bu takımın oynayacağı en ideal düzenin 4-4-2 olduğunu düşünüyorum. Kanat oyuncularımız yokken 4-3-3 ya da 4-2-3-1 gibi sistemler bizde işlemez. Sow gibi bir adam Webo geldiğinden beridir kanat oynuyor, bu adamın yeri orası değil. İleride Emenike ve Sow'un birlikte oynatılması halinde çok iyi işler yapacaklarını düşünüyorum ama bunu gören bir teknik direktörümüz yok maalesef.
  • Bunlar hikaye

Fenerbahçeye fiziken güçlü adamlar lazım. Melo drogba gibi. Emreyle salihle olmaz alexlede olmadı. Bir kere fb de uefa kupası finali kadrosunda oynıcak 1 tane adam yok. Adam yok işte yok abi yok. Gs 4 sene üst üste olduğunda şükür hagi taffarel vardı. En basit örnek digerlerını saymıyorum bile bülenti caponeyı popescuyu.

E fenerde kim var ? Kimse yok. Çöp oyuncularıda yıldız yapma çabası var. Sowu mesela. Emenikeyi filan. Arda turan bile salih kadar abartılmadı. Arasında da dağlar var.

Yani fenerde topçu yok çöpçüler başımıza world class kesildi. Yönetimde memnun durumdan. Taraftar daha alex i sow u aaa+ görmeye devam etsin. Ne raul gelir ne figo ne messi ne hagi gelir fenere bu kafayla. Galatasaray başarıyı en az 1 world class oyuncularla yakalamadımı ? Veya diger takımlar ?

Fener şamp. liginde çeyrek final istiyorsa bu oyuncuların hepsini yollayıp kaliteli 5 yabancı almalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sercann35

Açıkçası bu takımın oynayacağı en ideal düzenin 4-4-2 olduğunu düşünüyorum. Kanat oyuncularımız yokken 4-3-3 ya da 4-2-3-1 gibi sistemler bizde işlemez. Sow gibi bir adam Webo geldiğinden beridir kanat oynuyor, bu adamın yeri orası değil. İleride Emenike ve Sow'un birlikte oynatılması halinde çok iyi işler yapacaklarını düşünüyorum ama bunu gören bir teknik direktörümüz yok maalesef.

Valla hocam tarz meselesi.Ben çift forvete oldum olası kılım.Futbol orta sahada başlayan ve oynanan bi oyun orta sahan kalabalık olacak.Dediğim gibi olunca golü herkes atabilyor 2.bi forvete gerek yok.Gördük bugün Arsenalin gollerini 2 tane defansif adam attı biri bek biri DOS.Önemli olan orta sahada uyumlu bir şekilde paslaşıp kanatlardan boşluk yakalamak.İlerde fazladan bi tane adamın beklemesi gereksiz bence. Benim fikrim tabiki

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

Bunlar hikaye

Fenerbahçeye fiziken güçlü adamlar lazım. Melo drogba gibi. Emreyle salihle olmaz alexlede olmadı. Bir kere fb de uefa kupası finali kadrosunda oynıcak 1 tane adam yok. Adam yok işte yok abi yok. Gs 4 sene üst üste olduğunda şükür hagi taffarel vardı. En basit örnek digerlerını saymıyorum bile bülenti caponeyı popescuyu.

E fenerde kim var ? Kimse yok. Çöp oyuncularıda yıldız yapma çabası var. Sowu mesela. Emenikeyi filan. Arda turan bile salih kadar abartılmadı. Arasında da dağlar var.

Yani fenerde topçu yok çöpçüler başımıza world class kesildi. Yönetimde memnun durumdan. Taraftar daha alex i sow u aaa+ görmeye devam etsin. Ne raul gelir ne figo ne messi ne hagi gelir fenere bu kafayla. Galatasaray başarıyı en az 1 world class oyuncularla yakalamadımı ? Veya diger takımlar ?

Fener şamp. liginde çeyrek final istiyorsa bu oyuncuların hepsini yollayıp kaliteli 5 yabancı almalıdır.

Kendinle çelişiyosun dostum.Hagi dediğin adamda fizik mi var? Beyin ve kabiliyet var. Topal alves sow emenike dediğin adamlar kolay kolay yıkılmazlar mevkilerinde de gayet iyi futbolcular.Ama oyunu aktarabilcekleri,paslaşcakları adam yok.Bende Galatasaraylıyım direk Galatasaraydan örnek verince tartışma çıkıyor.Gerek yok o yüzden böyle polemiklere burda bunu tartışmıyoruz Fenerbahçenin sistemini tartışıyoruz.Lütfen yazmak için yazmayın.

• adamlar, sizin kemik dediğiniz kadroların içinden geçip şut çekti, gol attı, kafa vurdu. bunlar olurken nerdeydi o kemikler. bakın sert olabilirsin, kaslı olabilirsin, boyun uzun olabilir, hırslı olabilirsin, mücadeleci, olabilirsin,

ne zaman nerde olman gerekiyorsa orda değilsen, hamle zamanlaman kötüyse, top sendeyken arkadaşın pas alması gerekirken boşa çıkmıyorsa, destek yyoksa, en mühimi de futbol zekan kıtsa ne defansta, ne kalede, ne ortada, ne ilerde ne yedek kulübesinde hiçbir zaman en çok doğruyu bir araya getiremessin. futbola bişey katamazsın.

yobo rakipten gelen hava topunu karşılıyor , kafayla itiyor ama rakibin kucağına.

şimdi o adam topa kafa vurduğu için yani topu tehlike bölgesinden çıkarmış mı sayıcaz. eee o zmaan evt 2 sn için çıkardı. 2 sn sonra rakip istop edip tekrar atağı başlattı. f.bahçe maçları için bunun gibi 250 tane yanlış enstantane yazarım buraya.

halbuki top yobo ya ulaştığında topa vuruş şiddetini ayarlayıp vursa kendi oyuncusunun önünde de kalabilir, hemde 2 farklı oyuncusunda. hatta normalde doğru pozisyon alabilmiş oyuncular olsa o sayı 4 e de çıkartılabilir. bunlar hep ufak ayrıntı, biriktirdiğinde skorsal anlamda hep kaybedersin.

kadro kemikten ama işi boş.

• Nihayet benle çok yakın olmasada benzer şeyleri belirten biri oda Gs'li...

Kesinlikle Emenike konusunda katılıyorum. Bizim taraftar Aziz Yıldırım'ı eleştirir ama Cardozo diye transfer istemektende geri kalmaz. Allahtan daha kötü bir hata yayıp Cardozo'yu almadılar, hata yapıp Emenike'yi aldırlar. emenike^'yi alacaksanda Wbo'yu çok önceden satman lazımdı..

Benim bu seneden beklentim sizinde dediğiniz gibi sol açık, sağ açık ve orta saha idi. Zira ortada 9 puan fark yemiş bir takım vardı. Baroni, Krasic, Webo(ikinci dönem iyi performansına rağmen), Kuyt gibi isimler gönderilmeliydi, hatta avrupada yarı finale gelmişsin oyuncuların az buçuk piyasası olmuş. Elinde Caner varken ne gerek vardı Kadlec'e .

bir konuda katılmıyorum oda mehmet Topal'ın ortasaha oynaması konusunda bence bu adam tipik bir stoper. Hemde geriden iyi çıkabilecek bir stoper ednmiş olacaktık.

Bu sene yönetim bana göre çok hata yaptı. Gerçi bakalım belki beklentilerimiz olur...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.