Şimdi Ara

Fenerbahçe Stad büyütme planı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fenerbahçe 2 yıl sonunda stadın kapasitesini yüketlmiş olmayı hedefliyor bildiğiniz üzere.

Aziz Yıldırım'ın projesine benzer proje yaparak. İki kale arkasına tribün ekleyerek

Bu şekilde kapasitenin 60-65 bine çıkarılacağı söylenmekte.

Fakat bu şekilde bir tribün eklenmesi yani 3. bir kat eklenmiş haldeki görüntü bana çok güzel gelmiyor. Bu şekilde yapmak yerine şu şekilde yapılsa daha iyi olacaktır

Alt tribün kısa kalıyor bu şekilde de diyen olacaktır haklıdır lakin onunda bence çözümü var. Zemini de indirip alt tribünlere de tribün eklemesi yapılabilir.

Kırmızı ile çizdğim yere kadar alt tribünlere ekleme yapılabilir diye düşünüyorum. Tabi UEFA ve FIFA'nın izin verdiği ölçüde. Tribünler ile saha arasında ne kadar mesafe olması lazım bilmiyorum ama bildiğim şey FB tribünlerin o mesafenin zaten gerisinde olduğu. Tam o mesafe kadar uzaklık olacak şekilde bir ayar yapılabilir. Dış cephe kaplamasıda yapıldımı oldu mis gibi stadyum. Tribün kolduk renklerine gelirsek. Tamamen lacivert olsun diyenler var ama ben farklı düşünüyorum. Alt ribünler tamamen lacivert renk olup üst tribünlerde tamamen sarı renk olmalı. Yani kale arkalarında ki koltukları değiştirmek yeterli olacaktır. Kale arkaları üst tribünleri sarı alt tribünleri lacivert renk yapabilirsin. Stadı tamamen yıkıp yeniden yapalım diyen renktaşlar var ama uzun vadede onu yapmazlar. Ayrıca bence gerek yok. Real Madrid gibi değişiklikler yaparak mevcut stadı büyütebilirsin.

• Bu sene şampiyon olursak yıkıp yeniden yapmamız lazım veya stadın daha kompleks bir alana taşınması uzun vadede daha iyi olur. Şuanki haliyle fazla bir alanımız yok.

• Téquila kullanıcısına yanıt

Ben taşınmasına karşıyım. FB stadının olduğu yerin tarihi açıdan büyük bir manevi değeri var. FB kurulduğu andan itibaren maçlarını orada oynamaya başlamış olması artı ezeli rekabetin orada başlamış olması.

Köklerine ve tarihine bağlı kulüpler stadlarını aynı yere yaparlar yapamıyorlarsa bile aynı semt içinde bir yere yaparlar. FB yeni stadını kadıköy de yapabileceği tek yer %90 oranla mevcut stadın olduğu yer.

2 alternatif olabilir. Biri stadın yakınlarında olan eski antrenman tesislerimiz. Diğeri Stadın mevcut yerine salı pazarı olan yerler birleştirerek yapmak.

Yolları stadın altından geçirebiliriz. Bir çok ülkede böyle yapılan stadyumlar var. Ajax stadı mesela. GS stadının bile altından kısmi olarak yol geçiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 22 Şubat 2025; 19:8:44 >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Köklerimize bağlıysak o zaman çorapları siyah yapalım üst sarı laci çubuklu çorap da siyah olsun. Siyah çoraplıları yad etmiş oluruz. Lakin bana göre tesisler dahil büyük biralabı kapsayacak şekilde arazi alınıp büyük bir kompleks yapılabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Téquila kullanıcısına yanıt

O dediğin iş zor çünkü tesisler Maltepe tarafına taşınacak. Orada bir araziyi 49 yıllığına aldık. Stadın kadıköy de kalması lazım ve maalesef kadıköyde mevcut yer dışında uygun yer yok

Ayrıca başka yere taşımak ciddi sıkıntı da. Taşınacağı yerde maç öncesi taraftarların vakit geçireceği yerler olması lazım. Maalesef mevcut yerinden başka yere taşınan stadyumlarda genelde bu bir sıkıntı.

Örnek GS stadı. Ulaşım konusunda daha sıkıntılar var deniyor.

Benim bir fikrim var aslında bu konuda dereağzı ile beraber stadla dere ağzı arasını satın alabilirsek bir şekilde araziyi birleştirebiliriz. Tabi böyle bir ekonomik güç var mı bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Téquila

Benim bir fikrim var aslında bu konuda dereağzı ile beraber stadla dere ağzı arasını satın alabilirsek bir şekilde araziyi birleştirebiliriz. Tabi böyle bir ekonomik güç var mı bilmiyorum.

Stadyum yeniden yapılacaksa bana göre olabilecek bir proje bu olur. Kırmızı içine aldığım tesisler FB ait. Yeşil alan içine aldığım yapıları satın alacaksın. Hepsini yıkıp bu bölgeye stadı yapabiliriz. Yol var ama yol tribünlerden birinin altından geçer.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada mevcut stadımızın localarının olduğu tribünlerin mimarisini nedense çok beğeniyorum. Yeni stad yapılacak olursa aynı mimaride olmasını isterim. İki sebeple bu mimari hoşuma gidiyor.

1. Sebep alt tirbünlerin giriş ve çıkış noktaların belli olmaması yani locaların arasında gizli kalması.
    2. Locaların kolonların çapraz olması. Çapraz olduğu için TV yayınları sırasında localar çok belli olmuyor. Yani maç sırasında tribünler gözüktüğü anda localar gizlinmiş gibi oluyor.

Tek yapacağım eleştiri şu olabilir. Üst ribündeki giriş çıkış yerleri çok önde onlar daha geride olabilirdi.

• Fenerbahçe Stad büyütme planıAhmet Konançyoutube
    İşte 70 bin kişilik yeni Fenerbahçe Stadı böyle yapılacak! Galatasaray stadı ve altından geçen yol.. KATIL BUTONUMUZ AKTİF OLDU. BU YOLU BERABER YÜRÜYELİM! ► https://www.youtube.com/channel/UClQVwnQOY7ItYwwmROeTd_Q/join 🔔 Fenerbahçe'den en güncel haberler için ABONE OL ve BİLDİRİMLERİ AÇ ► https://bit.ly/3fMOkO2 SOSYAL MEDYA ADRESLERİM ► https://facebook.com/ahmetkonanc ► https://x.com/ahmetkonanc ► https://instagram.com/ahmetkonanc ► https://tiktok.com/@ahmetkonanc Soru, görüş, öneri ve sponsorluk için aşağıdaki iletişim bilgisinden Ahmet Konanç'a ulaşabilirsiniz. ► ahmetkonanciletisim@gmail.com #ahmetkonanç #fenerbahçe #spor #futbol #fenerbahce
    https://www.youtube.com/watch?v=ABpDiCCu92E

Yeni stad nasıl olabilir anlatıyor. Stadı taşımadan olabilir diyor.

• ''Burası Kadıköy Burdan Çıkış Yok!'' böyle kalsın dokunmayalım derim Fenerbahçe Stad büyütme planı 

Mevcut konumdan taşınması aşırı fantastik bir şey 100 küsür yıllık mazisi olan bir yer değiştirilmez.Fenerbahçe Stad büyütme planı 

Ağır yıkım gerektirmeden 60-65 bin kişiye çıkarılma olayını mimar ve mühendisler çok rahat çözülebilir bence atıyorum koltukları dahi sıklaştırsak yer kazanılır teknik olarak çözülebilir bu işten anlayan uzman biri birkaç gün içinde nasıl olacağını projelendirebilir.

Bizim stadımızın asıl sorun stat içindeki ses olayı açık tribünler nerdeyse birbirini duyamıyor tuaf bir akustik senkron sorun var stadın az ilerisinde bulunan bütün mahalleler sesi gayet net duyuyor ama stada içinde garip bir uğultu şeklinde duyuluyor ses.

Bu sorun sanırım stadın çatısından dolayı yada bu ses sorununa sebep olan her ne ise kapasite artırımından daha önemli bir konu öncelik bu akustik ses artık adı her ne ise bu sorunun giderilmesi gerek.

Yeri gelmişken şu aşağıdaki görüntü stadın havasını aşırı bozuyor hem seyirci hem oyuncular için aşırı kötü bir görüntü oyuncu kendini maç için zihinen bedenen hazırlamış full motive heycan zirvede tünelden sahaya çıkıyorsun hop karşı tribün bariz boşluklar anında oyuncunun modu aşağı düşüyordur. hangi akılı bunu düşünüp yaptı ise büyük rezallet. Vip abilerimizin elbette yer yapın yapında atmosferi bozmayın bi zahmet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charles -- 22 Şubat 2025; 23:12:59 >

• charles kullanıcısına yanıt

Kapasite arttırıldığında o akustik sorunu da otomatik olarak çözülmüş olacak. İki kale arkasının diğer iki tribünle aynı hızada olmaması yüzünden o akustik sorunu varmış. Gerçi bana garip geldi bu söylem çünkü ondan kaynaklı ise aynı sorunun Olimpiyat stadında, Portekiz taımı Portonun stadında da olması gerekirdi çünkü onlarında kale arkaları diğer tribünlerden alçak.

Ama dediğim gibi FB stadında akustik sorunu kale arkalarının diğer tribünlerle aynı hizada olmaması yüzünden deniyor. Bunu diyen isim de stadımızı yapan eski başkan Aziz Yıldırım. Yaz aylarında seçim döneminde stadyumla ilgili projesini anlatırken kale arkalarına tribün ekleyince ve diğer iki tribününde çatı ile arasındaki boşluğu kapatınca akustik sorunu çözülmüş olacak demiş.

Ali Koç ve yönetimi de Aziz Yıldırım'ın o projesine benzer proje yapacak deniyor. Benzer dediğim tribün eklemlesi kısmı çünkü söylenene göre Aziz Yıldırım'ın projesindeki gibi bir dış kaplama yapılmayacak mış. Sadece tribün eklenecek diyorlar.

Ama burada garip olan 2 sene sonra bitecek denmesi. 4-5 ay sürecek proje denmişti ama Ali Koç stadı büyüteceğiz derken 2 sene sonra büyütmüş olacağız dedi.

• charles kullanıcısına yanıt

Paylaştın görseldeki tünel kısmı bence kapatılmalı ve o kısmada koltuklar eklenmeli. O kısım bariz çok gereksiz.

• Bence dengeli büyümeli. Biraz zeminde de alanımız var. Kale arkalarının üstleri yıkılmalı ortaya loca gelmeli. Uefa standartlarına uyacak şekilde 60 bin kafidir

• Büyütme eğer dedikleri gibi yaz dönemi bitecekse bence çok mantıklı.Lakin bize asıl lazım olan yeni bir stad inşaatı.Şükrü Saraçoğlu'nu arttırsan da yeni bir stadın ambiyansına kalitesine ve loca bolluğunu yakalamana imkan yok.Lakin işaretlediğin alan'da bir stadyum için yapı izni en azından bu hukumet zamanında alabileceğimizi zannetmiyorum.Evet Kadıköy mabed ama Ataşehir'de düşünülebilir.Kadıköyde maça gitmek ve maçtan çıkmak tam bir eziyete dönüyor.

• başkan koç olunca stad da büyük takımdaFenerbahçe Stad büyütme planı 

Aynen Bende aynı yeri diyorum işte o bölgeyi alabiliriz aslında nasıl olur stadı bırakınca devlet satacak o araziyi oradaki yerleri de alırız ve lisenin oldugu yere büyükçe bina yapıp oranın satış geliri ile o bölge alınır bölge alınacağı için yolun yönü değişir.

• Fenerbahçe stadının kapasitesine artışına ihtiyacı yok. Stadın bilakis, konfor artışına ihtiyacı var. Bizim stad çok eski ve konforsuz. Kale arkalarından filan maça girip çıkmak eziyet, bilen bilir. Çıkış kapısı dahi yeterli değil. Bir de oraya bir kat daha koyarsan millet izdihamdan ölür.

Kale arkalarını komple yıkıp çatıyı da yukarı kaldırıp C60 koltuk düzeninden C90'a geçerek daha dik tribünler inşa etmek lazım aynı kapasite ile. Stad böylece bir tık büyüyecek fakat kapasite aynı kalacak. Çatı yukarı çıktığı için maraton üst tribünününe birkaç sıra daha koltuk ekleyip birkaç bin kapasite yükseltmek ve tam 50 bin kişiye ulaşmak mümkün olur. Zamanında Konya stadında yapılmıştı, şimdi Göztepe stadı da yaptı böyle bir şey diye hatırlıyorum.

Daha büyük bir stad, şu konforsuzluk ve eskilik ile eziyet. Benim kombinem var, evet, başka şehirde yaşıyorum ama evde oturup maç izlemek daha konforlu geliyor. O eziyeti çekmek istemiyor insan.

• Ayrıca Ali Koç bunu iki seneye yaparım dediyse yirmi sene sürer. Sözde tesis yapacaktı Fenerbahçe, 2022'de projeleri paylaşıldı. Tek çivi çakılmadı, yapılmaya başlanmadı bile. Önce onu yapsın, altyapı için çok önemli bir şey. Ama gidip bunlarla uğraşıyor. Bari yapacaksa düzgün bir şey yapsa. Rio de Janeiro statlarına çevirecek stadı ekleme tribünlerle filan.

• T@rhuncu T kullanıcısına yanıt
    Düzgün yapılırsa dediğiniz sorun çözülür. Ama kapasite artışı şart. Hem taraftarın yine az yarısı istiyor hem 2032 Avrupa Şampiyonası için gerekli. Şuan o şampiyona için çeyrek final, yarı final için kapasitesi yeten stad yok gibi bir şey. Fb stadı ona uygun hale getirilebilecek tek stadyum durumunda.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

2032 Avrupa Şampiyonasında bizim stad kullanılmayacak. Yarı Final için RAMS Park ve Olimpiyat stadı zaten var +50.000 kişilik, ayrıca Ankara'da 50.000 kişilik yeni bir stadyum inşa ediliyor, bizim stada ihtiyaç yok. Çeyrek finaller için ise +40.000'lik stadyumlar yeterli oluyor. Onlar da muhtemelen Konya ve Bursa stadyumları olacak.

5 stadyum bildireceğiz. Finali İtalyanlar alır, yarı finalleri biz alırız, çeyrekleri bölüşürüz: RAMS PARK (yarı final), Ankara Stadı (yarı final); Bursa (çeyrek final), Konya (çeyrek final); bu stadyumların yanı sıra Antalya veya Eskişehir statları da gruplar için kullanılır. Etti 5 stadyum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.