Şimdi Ara

Fenerbahçe sudan para basıyor ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • üstad iyi güzel yazmışın haksız rekabet demişin ama biraz özeleştiri yap bakalım maddi konuda o kadar gerde kalan takımımız ve bir o kdarda kadro sıkıntısı olan bir kulüp nasıl olurda senin o büyük takımın ile şampiyonluk mücadelesine girer GALATASARAYIN ölüsü bile yetermiş siz ben burdan bunu anlarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing
    Fenerbahçe sadece formadan geçen sene 20 milyon euro kar etti.Bunun stad gelirleri,lig tvden gelen para,borsa kazancı ve diğer ufak gelirleri yokmu sence toplam nasıl 45 milyon euro ediyor ?

fuzbing kardeşim,
    benimle bu forumda klavyesini adam gibi karşılıklı konuşturacak kalibrede adam henüz yok. Tevazüyü asla elden bırakmam çok bilmişlik yapmamayım ama gerçek olan bir tespiti de kendim yapmak istedim.

Az yukarda şunu belirttim Hoobastank ile konuşurken kaynaklarınız sağlam olsun yoksa tek tek yalanlarınızı çıkartırım.

Bir kere şunu öğren ki kulüplerin asıl gelir kalemleri forma satışları değil;
    Süper Lig yayın hakları, stadyum ve maç gelirleridir.

Senin mesajının mantıksızlığı zaten buradan direkt olarak belli oluyor.

2005 Şubat ayı itibariyle son 9 aylık mali tablo gelirlerine göre
    Fenerbahçe'nin toplam gelirleri 24.7 milyon dolar düzeyinde.
    Galatasaray'ın ise aynı dönemde gelirleri 23.1 milyon dolar seviyesinde.

Halka açık Fenerbahçe Sportif AŞ'nin gelir kompozisyonunda en önemli kalemi yüzde 38 ile Süper Lig Yayın Hakkı Gelirleri oluşturuyor. Fenerbahçe'nin ikinci en büyük gelir kalemi ise stadyum ve maç gelirleri. Galatasaray cephesinde de en büyük gelir kalemini TV yayın hakları sağlıyor.
    Kaynak : Sabah Ekonomi Servisi - Yavuz Barlas

İki kulüp arasında bahsedildiği gibi uçurum olmadığını defalarca yazdı çizdim rakamlarla anlattım !

Gelelim senin forma satışlarına :
    Fenerbahçe Spor Ürünleri A.Ş., yönettiği mağazalar ve toptan satış ağı ile 2003 - 2004 sezonunda 16.000.000.- USD'lik bir ciro elde etmiştir. Bu dönem içinde 260.000 adet forma satılmış olup, 2004-2005 sezonu için 300.000 adet forma hedeflenmiştir.
    Kaynak : fenerium.com.tr

2005 yılı için en iyi ihtimalle ciro $ 18.4 miyon eder. Ciro, şirketin ilgili dönemden yapmış olduğu satışların rakamsal toplamıdır. Bir başka ifade ile Gelir Tablosundaki Brüt Satışları ifade ettiğinin de altını çizmekte fayda var. %50 kazanç olsa net para $ 9 milyon eder. Oda yapsa yapsa 7.5 milyon euro yapar.

Rakamları uçurmadan yazın şu foruma da insanlar doğru bilgilensin.

Hoobastank

• Bu kadar yazmışsın okumayan adam vay be diyecek herhalde süper şeyler söylemiş.

quote:

Bir kere şunu öğren ki kulüplerin asıl gelir kalemleri forma satışları değil;
    Süper Lig yayın hakları, stadyum ve maç gelirleridir.

Bu 1.

quote:

%50 kazanç olsa net para $ 9 milyon eder. Oda yapsa yapsa 7.5 milyon euro yapar.

Bu 2.

Şimdi ilk mesaja dön bakayım orada kar mı diyor gelir mi diyor? Bu yüzden benim dediğim rakam doğru oluyor şimdi 1 e bakarsak diğer gelirler forma satışının 3-4 katı olmalı senin dediğine göre koy 70 milyon dolar veya euro her neyse bak bakalım ne oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing Tarih 18 Şubat 2006 17:16:38
    Şimdi ilk mesaja dön bakayım orada kar mı diyor gelir mi diyor? Bu yüzden benim dediğim rakam doğru oluyor

quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing Tarih 18 Şubat 2006 15:49:07
    Fenerbahçe sadece formadan geçen sene 20 milyon euro kar etti.Bunun stad gelirleri,lig tvden gelen para,borsa kazancı ve diğer ufak gelirleri yokmu sence toplam nasıl 45 milyon euro ediyor ?

Ben daha ne yazdığını bilmeyen bir acizle neden sohbet ediyorum ki !

Ben ne yazıyorsam o güzelim. Sabaha kadar rakamlarla oyna istersen tamam ...

Bye bye
    Hoobastank
  • quote:

Burada 20 milyon euro forma karı var yazmışsın!! Biz mi yanlış okuduk yoksa
  • quote:

Fenerbahçe sadece formadan geçen sene 20 milyon euro kar etti

bumu doğru
  • O zaman ilk mesajımda yanlış söylemişim 20 milyon gelir elde etsin sen niye bunu söylemedin başta.Ayrıca ilk mesaj derken benim değil başlığın ilk mesajını kastettim.
  • fuzbing off fuzbing offf

İlk mesajdaki ifade : Kanarya, 2005'te 143.5 milyon YTL'lik (143 trilyon 500 milyar) toplam gelire ulaşırken...

Hoobastank'ın ilk mesajındaki ifade : Kaba bir hesapla Euro 1,5770 alırsak FB'nin 2005 yılı sözde gelirleri 90 milyon Euro eder.

"Türkiye'de üç büyük takım Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın her birinin, 2004 rakamlarına göre yaklaşık 40-45 milyon Euro gibi bir geliri var. Bugün hiçbir Türk kulübü, futboldan 100 milyon Euro gelir elde etmiyor."
    Kaynak : Tuğrul Akşar'ın Futbol Ekonomisi isimli kitabı.

İki mesajda da para gelir olarak ifade ediliyor değil mi ?

Hadi mesajlar arasındaki bağlantı koptu sende kar, gelir olayını karıştırdın. 2005 Şubat ayı itibariyle son 9 aylık mali tablo gelirlerine göre Fenerbahçe'nin toplam gelirleri 24.7 milyon dolar düzeyinde iken son 3 ayda mı yıllık gelirlerini birden 70 milyon euro'ya çıkartacak.

Ters tepki yaptım sana sanırım kafan bulandı.

Hoobastank

• 6 Tane atılırmı

OHA FENERBAHÇE.
  • Yine paradan kupaya getirdiler olayı!
  • quote:

Orjinalden alıntı: pprodigyy

6 Tane atılırmı

OHA FENERBAHÇE.

Konuyla çok alakalı birader bravo!! Zeka dolu bi hareketti
  • quote:

Orjinalden alıntı: GS_1905

quote:

6 Tane atılırmı

OHA FENERBAHÇE.

teknik direktörlerinin lakabı dahi ondandır

• Deniz Yatırım'ın tahmini hesaplamalarına göre Fenerbahçe'nin gelecek yılı kapsayan 2005/2006 sezonunda toplam gelirleri 33 milyon dolar, net karı ise 30 milyon doları bulacak. Söz konusu tahmini gelirlerin içinde 8.5 milyon dolarla stadyum gelirleri ön plana çıkarken, TV gelirleri de 12.7 milyon dolar olacak. Fenerbahçe Sportif AŞ'nin Şampiyonlar Ligi performans gelirlerinden sağlayacağı tahmini tutar ise 1.6 milyon dolar.

Dünya dünya yalan ! dünya ... 90 milyon Euro gelir ha. Kim neresiyle gülsün şimdi bu haberlere !

Ama bu cevaba gelecek cevap ta belli. Bizim sadece geçen sene forma satışlarından kârımız 20 milyon Euro :)

Onlara onların dilinden cevap veriyorum "biraz ufak atın da kanaryalar yesin".

Hoobastank

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoobastank -- 18 Şubat 2006 18:00:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: megi21

quote:

Orjinalden alıntı: GS_1905

quote:

6 Tane atılırmı

OHA FENERBAHÇE.

teknik direktörlerinin lakabı dahi ondandır

İmam cemaat ilişkisi diyorsun yani

• para meselesine gelince imzama bak, baktınmı şimdi sussssss....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hoobastank

Deniz Yatırım'ın tahmini hesaplamalarına göre Fenerbahçe'nin gelecek yılı kapsayan 2005/2006 sezonunda toplam gelirleri 33 milyon dolar, net karı ise 30 milyon doları bulacak. Söz konusu tahmini gelirlerin içinde 8.5 milyon dolarla stadyum gelirleri ön plana çıkarken, TV gelirleri de 12.7 milyon dolar olacak. Fenerbahçe Sportif AŞ'nin Şampiyonlar Ligi performans gelirlerinden sağlayacağı tahmini tutar ise 1.6 milyon dolar.

Dünya dünya yalan ! dünya ... 90 milyon Euro gelir ha. Kim neresiyle gülsün şimdi bu haberlere !

Ama bu cevaba gelecek cevap ta belli. Bizim sadece geçen sene forma satışlarından kârımız 20 milyon Euro :)

Onlara onların dilinden cevap veriyorum "biraz ufak atın da kanaryalar yesin".

Hoobastank

Bu ne şimdi gidip nerden buluyorsan bu yazıları anlayabilmek mümkün değil.Tamam ben yanlış söyledim mesajımda aslında karı kastetmemiştim ama öyle yazdım bir kere benim söylediğim kulübe giren para borçlar ve giderler işin içine katılmadan olan para.Senin şu yazdığına göre 3 milyon dolar giderimiz var.Ayrıca sıkıldım senin dediklerini özetlersek gs, fbden 2-3 milyon dolar az kar ediyor yılda bu yüzdenmi gidip tvlerde para topluyorsunuz bu yüzdenmi aylardır yerli oyunculara para ödemiyorsunuz bu yüzdenmi yöneticiler çıkıp evet para sorunumuz var diyor.

• Hostbankı görünce aklıma Özhan Canaydın geliyor, sanki o yazıyor gibi.
  • quote:

Bu ne şimdi gidip nerden buluyorsan bu yazıları anlayabilmek mümkün değil.Tamam ben yanlış söyledim mesajımda aslında karı kastetmemiştim ama öyle yazdım bir kere benim söylediğim kulübe giren para borçlar ve giderler işin içine katılmadan olan para.Senin şu yazdığına göre 3 milyon dolar giderimiz var.Ayrıca sıkıldım senin dediklerini özetlersek gs, fbden 2-3 milyon dolar az kar ediyor yılda bu yüzdenmi gidip tvlerde para topluyorsunuz bu yüzdenmi aylardır yerli oyunculara para ödemiyorsunuz bu yüzdenmi yöneticiler çıkıp evet para sorunumuz var diyor.

Ben söylemiyorum Deniz Yatırım söylüyor. Sabah Ekonomi Servisinden Yavuz Barlas diyor, Futbol Ekonomisi isimli kitabının yazarı Tuğrul Akşar diyor. Ve tüm rakamlar da birbirini doğrular şekilde.

Nerden bulduğuma gelince ben okuyan biriyim. Fazlasıyla hemde. O yüzden bu forumda sözüm meclisten dışarı belli organlarıyla konuşanlardan olmadığım için sıkışınca en çok hakarete uğrayan kişi de benim sanırım.

Dikkat edersen hangi haberde Fenerbahçe Galatasaray'a parasal anlamda fark atti dese o haberde ciddi bir kaynak yok. Ve hangi haberde rakamlar herşeyiyle veriliyorsa o haberin altında sağında solunda bir yerinde bir yatırım firmasının ismi yada bir ekonomistin imzası görülüyor.

Fener'in önde olduğu bir gerçek ama arada uçurum yok. Farkın adı 3 olur 5 milyon dolar olur. Ama daha ötesi yok.

Futbolcuların paralarının ödenememesinin sebebi gelirlele akalalı değil. Her kurum bir borcu vardır. Önemli olan borcu çevirebilecek bir ekonomiye sahip olmak. Galatasaray borc olayını çeviremiyor. O kadar çok açık ve faiz borcu var ki ne gelirlerin ne cepten çıkan paraların ne de yardımların bir faydası olmuyor.

Sen ekonomini sağlam bir düzen üzerine oturttursan ve mali bütçen kaldırıyorsa 250 milyon dolarlık bir borcu bile döndürürsün. Ama ekonomin sağlam temeller üzerine kurulu değilse $ 150 milyon borçta bile bu derece S.O.S verirsin.

Galatasaray'a sihirli bir değnek deyse ve gelecek yıl için gelirlerini %100 arttırsa ve $ 60 milyon Euro elde etse bile ekonomik çarklarını sağlam kurmadıysa futbolculara olan ödemelerde yine sıkıntı yaşar.

Bilmiyorum anlatabiliyor muyum?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.